Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@09:23:23 GMT

پوسیدگی، شایعترین بیماری دهان و دندان است

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۸۴۶۱۷

پوسیدگی، شایعترین بیماری دهان و دندان است

ایسنا/کردستان مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: پوسیدگی دندان می‌تواند زمینه ساز بروز بیماری‌ها و مشکلات دیگر در دهان و دندان ها باشد بنابراین در صورت پوسیدگی دندان ها هر چه سریع تر باید به دندانپزشکی مراجعه کرد.

 آرزو فلاحی امروز(11 اردیبهشت)  با اشاره به وضعیت سلامت دهان و دندان در استان، اظهار کرد: شاخص( DMFT دندان‌های کشیده، پوسیده، پرشده)  کشوری در رنج سنی ۶ تا ۱۴ سال ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸۴ است در حالی که این شاخص در استان کردستان ۳.۳۹ است که این نشان دهنده ضرورت توجه بیشتر به حوزه سلامت دهان و دندان به خصوص بیماری پوسیدگی دندان است.

وی با بیان اینکه شایعترین بیماری دهان و دندان در استان، پوسیدگی دندان است، افزود : مصرف بی رویه مواد قندی، کمبود فلوراید آب آشامیدنی، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، سطح پایین درآمد و ناتوانی در پرداخت هزینه‌های دندانپزشکی عمده‌ترین دلیل این شیوع است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با ذکر اینکه یکی از شایع ترین مشکلاتی که برای دندان پیش می آید پوسیدگی دندان است، بیان کرد:  پوسیدگی دندان می‌تواند زمینه ساز بروز بیماری‌ها و مشکلات دیگر در دهان و دندان ها باشد بنابراین در صورت پوسیدگی دندان ها هر چه سریع تر باید به دندانپزشکی مراجعه کرد.

 فلاحی به علائم پوسیدگی دندان‌ها اشاره کرد و گفت: دندان درد، التهاب لثه، شکستگی دندان، بوی بد دهان و حساسیت دندان از جمله این علائم است.

وی ذکر کرد: در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان یعنی مسواک نزدن منظم و استفاده نکردن از نخ دندان، غذاها و  موارد خوراکی مصرف  شده در میان دندان‌ها باقی می‌ماند که موجب پوسیدگی و مشکلات جدی برای دندان‌ها خواهد شد.

وی با بیان اینکه التهاب لثه و پوسیدگی دندان از شایع ترین تاثیرات پلاک‌های دندانی هستند، عنوان کرد: بعد از گذشت مدتی مواد غذایی با تکثیر و انتشار باکتری باعث به وجود آمدن پلاک می شوند،  پلاک‌های دندانی حاوی تعداد زیادی باکتری هستند که با نفوذ به لثه و داخل مینای دندان می‌توانند باعث آسیب رسیدن به آنها شوند.

 فلاحی تصریح کرد: افرادی که در طول روز فقط یکبار مسواک می‌زنند و از نخ دندان استفاده نمی کنند و به طور کلی افرادی که  به بهداشت دهان و دندان توجهی ندارند، بیشتر در معرض پوسیدگی دندان قرار می‌گیرند.

وی بیان کرد: اشخاصی که دخانیاتی نظیر سیگار مصرف می‌کنند  دود ناشی از سیگار دندان‌ها را حساس کرده و به سرعت آن ها را در معرض پوسیدگی قرار می دهد.

 فلاحی کمبود کلسیم را یکی دیگر از علت‌های پوسیدگی دندان برشمرد و افزود: افرادی که از کمبود کلسیم رنج می برند در معرض پوسیدگی دندان هستند.

وی با اشاره به اینکه گاهی پوسیدگی دندان بسیار شدید و عمیق خواهد شد که درمان ریشه یا عصب کشی قابل انجام نیست و باید دندان کشیده شود، توصیه کرد هر ۶ ماه یکبار با مراجعه به دندانپزشکی، وضعیت دندان‌ها بررسی و در صورت پوسیدگی به سرعت درمان شود.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: کمرنگ بودن فرهنگ‌سازی در خصوص رعایت بهداشت دهان و دندان به دلیل آموزش ناکافی به گروه‌های هدف از دیگر علت‌های پوسیدگی دندان است.

فلاحی در پایان تعداد دندانپزشکان واحدهای بهداشتی درمانی  استان را ۶۵ مورد بیان کرد و گفت: از این تعداد ۲۹ دندانپزشک در مراکز شهری و ۳۶ دندانپزشک در مراکز روستایی مشغول ارائه خدمت هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سلامت دهان و دندان استانی اجتماعی بهداشت دهان و دندان پوسیدگی دندان دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۴۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان

سرهنگ فلاحی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: از سال گذشته حوزه هنری و دفاتر حفظ آثار در شهرستان‌ها فعال شده و قرار است زندگینامه شهدای هر شهرستان توسط جوانان داوطلب در همان شهرستان به تحریر درآید.

وی افزود: سال گذشته ۲۰ عنوان کتابچه چاپ شد که هر کدام اختصاص به یک شهید دارد و به صورت جیبی قابل حمل است.

سرهنگ فلاحی بیان کرد: این کتابچه‌ها شامل زندگینامه، خاطرات و با وصیت نامه شهدا به همراه تعدادی عکس است تا دانش آموز با فضای دفاع مقدس آشنا شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گفت: در مدارس هر شهرستان، کتابچه‌ها توزیع می‌شود تا دانش آموز قهرمانان خود را بشناسند.

سرهنگ فلاحی با بیان اینکه در حوزه تولید کتاب قلم و تجربه نویسندگان مهم اند، افزود: در خراسان جنوبی از نظر نویسنده توانمند مشکل داریم، به همین منظور با کمک دستگاه‌های هنری و برگزاری کارگاه در تقویت قلم نویسندگان تلاش خواهیم کرد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تصریح کرد: در حال حاضر ۱۵۶ نویسنده در حوزه دفاع مقدس داریم که ۲۳ نفرشان فعال اند و کتاب‌ها در حوزه‌های کودک، نوجوان، موسیقی، تئاتر، رمان، کتاب شعر، تاریخ شفاهی، خاطره، داستان و کتاب‌های اسنادی تالیف می‌شوند.

سرهنگ فلاحی گفت: در نمایشگاه کتاب که قرار است از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در تهران برگزار شود به صورت حضوری و میدانی شرکت خواهیم کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • مشارکت دانش آموز آباده‌ای در طرح وارنیش فلوراید تراپی
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • دنیا از توان نظامی ایران متحیر شده است
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • (ویدئو) لحظه عجیب گرفتار شدن میمون در دهان کروکودیل
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • آغاز طرح انسداد مرزهای شرقی کشور
  • نامگذاری اداره تأسیسات آب شرب مشهد به نام سرلشکر شهید فلاحی