Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@05:06:03 GMT

توزیع بیش از ۲۰۰ هزار بسته حمایتی توسط سازمان اوقاف

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۸۴۷۶۹

توزیع بیش از ۲۰۰ هزار بسته حمایتی توسط سازمان اوقاف

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، نماینده ولی فقیه و رئیس این سازمان در ویژه برنامه «عطر رمضان» در شبکه قرآن سیما ضمن تبریک فرا رسیدن ایام ماه مبارک رمضان گفت: رمضان، ماه ضیافت‌الله است، در این ماه به ما آموخته‌اند که باید گرسنگی و تشنگی را تحمل کنیم تا به یاد گرسنگان و تشنگان و گرسنگی و تشنگی قیامت باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر در احکام اسلام دقت کنیم، علاوه بر اینکه روزه برای فرد سازنده است، احکام پیرامونش، سازندگی اجتماعی به همراه می‌آورد.

وی با اشاره به دعای «اللَّهُمَّ أَغْنِ کُلَّ فَقِیرٍ، اللَّهُمَّ أَشْبِعْ کُلَّ جَائِعٍ‏، اللَّهُمَّ اکْسُ کُلَّ عُرْیَانٍ و …» که از دعاهای مشهور ماه رمضان است، اظهار کرد: این دعا از جمله دعاهایی است که باید در نمازهای یومیه به خواندن آن مداومت داشته باشیم. در این دعا از خدا می‌خواهیم که هر فقیری بی‏ نیاز شود، هر گرسنه سیر گردد، بر هر برهنه لباس پوشاند و…، این دعاها به ما یاد می‌دهد که باید به فکر همنوعانان باشیم، این فرهنگ اسلام در ماه رمضان است.

خاموشی بیان کرد: بنابر آنچه در متون اسلامی آمده است، برای بهشت رفتن دو بال نیاز است یک بال «ایمان موحدانه» که ابزارش «نماز» است و دومی «انفاق»، آن زمان که از جهنمیان سوال می‌کنند، «چرا شما به جهنم آمدید؟» می‌گویند: برای اینکه اهل نماز و اطعام مساکین نبودیم. آیات بسیاری در این باره در قرآن به چشم می‌خورد که به ما یاد می‌دهد به دیگران و زندگی اجتماعی توجه داشته باشیم.

وی در ادامه با اشاره به شیوع بیماری کرونا که تمامی جوامع را درگیر کرده است، عنوان کرد: با مشاهده اولین مورد ابتلاء به این بیماری در کشور، دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی از جمله وزارت بهداشت و درمان با اهتمام جدی در این زمینه وارد عمل شدند و رهبر معظم انقلاب اسلامی همه را به خط قرارگاه کرونا سوق دادند و تدبیر ایشان سبب شد همه گوش به فرمان عمل کردند و در نقشه جامعه جهانی، ایران یک رتبه خوبی در مقابله با این ویروس به خود اختصاص داد.

وی یادآور شد: در این رتبه خوب بین المللی، مردم نقش مهمی داشتند و با ایفای این نقش، اعم از رعایت بهداشت محیط، رفت و آمد نکردن در محیط‌های پرخطر و حتی قرنطینه کردن، به طور طبیعی اقتصاد مدتی تعطیل بود و اقشار آسیب‌پذیر و کسانی که درآمد روزانه دارند به طور طبیعی آسیب دیدند که انشاالله با همدلی مردم این دوران نیز پشت سرگذاشته می‌شود.

خاموشی در ادامه با اشاره به نمونه‎ ای از این همدلی‌ها افزود: ۹۰ درصد بسته‌های حمایتی که توسط بقاع متبرکه تهیه شده تحت پوشش کمک‌های مردمی بوده و اوقاف در تکمیل این بسته‌ها همکاری می‌کند. همچنین در این مدت در ایام عید نوروز و نیمه شعبان، بیش از ۲۰۰ هزار بسته حمایتی با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه از طریق نیات واقفان خیراندیش که نیت اطعام داشتند، در سراسر کشور توزیع شده است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: مبنی بر فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی، یک آرایش جدید در اوقاف شکل گرفت و موجب شد، جهش دومی را در این زمینه تدبیر کنیم بر همین اساس از نیمه رمضان، سرفصل دوم را آغاز خواهیم کرد. با توجه به توسعه جغرافیایی بقاع متبرکه، این امکان وجود دارد که از محیط پیرامونی و افرادی که در آن جوامع حضور دارند و نیازمند کمک هستند شناسایی دقیق صورت پذیرد و تدابیر لازم اتخاذ شود.

خاموشی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از رسانه ملی و شبکه قرآن تصریح کرد: جریان کرونا باعث شده مردم اجتماعتشان مثل سال گذشته شکل نگیرد، اما متناسب با این شرایط بنابه فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی مردم می‌توانند تمرین مناسک فردی بکنند و در این زمینه صدا و سیما نقش مؤثری دارد و می‌تواند با اجرای برنامه‌های متناسب این ماه وعاظ و مداحان را به منازل افراد ببرد. خوشبختانه تاکنون این مسیر به خوبی طی شده، امید است در ادامه راه هم موفق باشیم. کد خبر 4913543

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان اوقاف و امور خیریه ماه مبارك رمضان ویروس کرونا ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۹۹ کنفرانس بین المللی قرآن پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات معرفی کتاب فضای مجازی مسلمانان سازمان تبلیغات اسلامی فلسفه نشست علمی شبکه چهار سیما دعا و نیایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۴۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین نشست هم اندیشی و بررسی چالش‌های پیش رو در حوزه شرکت‌های دانش بنیان امروز ششم اردیبهشت ماه با حضور رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در نمایشگاه دستاوردهای وقف برگزار شد.

در این نشست سجده، مدیرعامل بنیاد توسعه عمران موقوفات با بیان اینکه در کتب دینی آمده که حضرت علی (ع) نخلستان ایجاد کرده و وقف می‌کردند، گفت: تقریباً ۵ سال است که توسعه تولید با حضور مردم در سازمان اوقاف اتفاق افتاده است.

وی اظهار کرد: بنیاد توسعه عمران موقوفات در شناسایی زمین‌ها تلاش می‌کند و سعی داریم در حوزه کشت و صنعت با مشارکت مردم در تحقق شعار سال گام برداریم.

در ادامه بیگدلی، معاون بهره وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به چشم انداز این معاونت در حوزه اجتماعی و ارتباط سازمان با شرکتهای دانش بنیان گفت: اولین اقدام وقف این است که بتواند کسب منفعت از عین وقف داشته باشد مرحله بعد این منافع داخل کاسه‌ای ریخته می‌شود که حفظ می‌شود و سرریز آن اجرای نیت است. باید بیشترین کسب منفعت از موقوفات داشته باشیم.

وی اظهار کرد: برای اینکه علم در خدمت کسب منفعت قرار گیرد اکوسیستمی برای حمایت از دانش بنیان‌ها با رعایت قوانین وقف طراحی شده است. این شرکتها اکثراً به سوددهی رسیده اند.

همچنین در حوزه ارائه طرح سیمان ژئوپلیمری بر پایه خاکستر باگاس، بحث وقف ماندگار در راستای توسعه پایدار مورد بررسی قرار گرفت. این شرکت به فناوری تولید برق و سیمان با وجود تحریم‌ها و موانع داخلی دست پیدا کرده است.

بر اساس آنچه در این نشست عنوان شد، درصد قابل توجهی از شرکتهای دانش بنیان در سطح کشور هیچ گردش مالی ندارند. صرفاً ایده‌ای است که در مرحله آزمایشگاهی ارائه شده است.

این شرکتها معتقدند اگر قرار است کاری و حمایتی در حد اوقاف انجام شود باید متفاوت از کارهایی باشد که توسط دیگران انجام می‌شود. شرکت‌های دانش بنیان از ایده تا تجاری سازی در کشورهای پیشرفته حمایت می‌شوند.

موضوع دیگر که مورد بحث قرار گرفت، این بود که در مناطق محروم خیلی از محصولات دانش بنیان کارایی ندارد در حوزه عمران در منطقه محروم برج سازی انجام نمی‌شود. در زمینه تکنولوژی بتن باید تعریف دیگری در مناطق محروم داشته باشیم.

در ادامه رییس سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن تقدیر از دانشمندان که در نمایشگاه شرکت کرده اند، گفت: سازمان وقف از نظر سرمایه‌ای بودجه دولتی نیست در دوره فعلی می‌خواهیم وقف را حرکت دهیم. به عنوان مثال دارای میلیونها رقبه هستیم این رقبات به صورت عرصه و اعیان است ما باید شکل مدیریتمان علمی باشد. زمین زراعی را به صورت سنتی سالی یک تا دو بار می‌توانیم بکاریم اما با استفاده از روش علمی، بهره وری آب و زمین بیشتر می‌شود.

وی عنوان کرد: اگر پول داریم اداره سرمایه انباشته باید علمی باشد. سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود تنوع در وقف به نیات واقفان و اعیان اعطایی ربط دارد.

حجت الاسلام خاموشی با تاکید بر اینکه دانش بنیان‌ها باید در خدمت ارزان سازی و رفاه مردم باشند، افزود: ما موظف به رعایت قانون وقف هستیم. اوقاف از دانش بنیان‌های نوپا حمایت می‌کند و ما مفتخریم که تاکنون از ۳۹ شرکت حمایت کرده ایم.

وی تصریح کرد: باید در حوزه اقتصاد تأثیرگذار باشیم ما باید در تولید ملی بدون نفت موفق باشیم. در حوزه صنعت ریل ورود کرده ایم که ۳۰ درصد درآمد نفتی را پوشش می‌دهد در حوزه مسکن رقبات زیاد داریم به مسکن نخبگانی توجه ویژه داریم.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: در تمام رقبات زراعی بحث زنجیره زراعی مد نظر است. بحث معادن به عنوان ظرفیت مغفول اوقاف بوده، مساله دیگر آنچه اهمیت دارد حوزه صنایع تبدیلی است که توجه ویژه داریم. در حوزه فناوری هم زیرساخت‌های سخت افزاری و هم نرم افزاری مد نظر است. کارهای خوبی در حال انجام است حوزه فناوری تأثیر شگرف در اقتصاد کشور خواهد داشت.

کد خبر 6089061 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • دستاوردهای سازمان اوقاف در مسیر انقلاب اسلامی است
  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • وقف به عنوان یک سنت حسنه با دانش‌های جدید آمیخته شده است
  • توزیع بسته کمک آموزشی به ۵ هزار دانش آموز در تخار
  • نقشِ پُررنگ سازمان اوقاف در توجه به دانش‌بنیان‌ها
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • افتتاح نمایشگاه وقف
  • افزایش ۸۲ درصدی توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان زنجانی