Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@08:27:21 GMT

م مثل معلم و مادری/وقتی نقش معلمی با نقش مادری گره می‌خورد

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۹۰۷۳۶

م مثل معلم و مادری/وقتی نقش معلمی با نقش مادری گره می‌خورد

۱۲ اردیبهشت امسال با سال‌های دیگر تفاوت زیادی دارد زیرا کرونا مدارس را به تعطیلی کشاند و کلاس‌های درس رنگ دانش‌آموز به خود ندید، ولی در این میان معلمانی از جنس ایثار پای کار آمده و بار دیگر ثابت کردند که معلمی عشق است.

خبرگزاری فارس_ کتایون حمیدی: «عارفان ِ علم عاشق می‌شوند، بهترینِ مردم معلم می‌شوند، عشق با دانش متمم می‌شود، هر که عاشق شد، معلم می‌شود».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جمله‌ای کوتاه در وصف یک معلم است.

امسال ۱۲ اردیبهشت که مزین به نام معلم است، با سال‌های دیگر تفاوت زیادی دارد، اگر چه کرونا مدارس را به تعطیلی کشانده و چند ماهی می‌شود که کلاس‌های درس رنگ دانش آموزان را به خود ندیده‌اند، اما با این حال معلمان نشان دادند که آموزش، تعطیلی ندارد.

حالا معلم‌ها با تمام کاستی‌ها و بی‌مهری پای کار آمده‌اند تا علاوه بر آموزش دروس معمولی، الفبای زندگی و درس مهر و اندیشه‌ورزی را با عشق به دانش‌آموزان آموزش دهند.

معلمانی که به خاطر عشق و علاقه به شغل‌شان برگ‌های جدیدی در تاریخ کشور به ثبت رساندند تا چراغ علم و دانش در هیچ خانه‌ای خاموش نباشد.

تدریس الفبای زندگی در عصر کرونا

تاریخ فداکاری‌های معلمی که از روی تخت بیمارستان تدریس می‌کرد؛ معلمی که به جای وایت بُرد با ماژیک روی درب یخچال خانه‌ می‌نوشت و برای دانش‌آموزانش توضیح می‌داد؛ معلمی که خبر فوت فرزندش را وسط کلاس‌های آنلاین شنید ولی کلاس را لغو نکرد؛ معلمی که چندین کیلومتر راه را طی کرده و به روستای محروم از اینترنت می‌رود تا دانش‌آموزانش محروم از آموزش نباشند؛ معلمی که به دلیل فقر خانواده دانش آموزش با هزینه شخصی برای او تلویزیون خرید و یا معلمی که به‌دلیل تلفظ اشتباه یک واژه (آنلایند) مورد تمسخر و توهین بعضی‌ها قرار گرفت را فراموش نخواهد کرد. این‌ها نمونه کوچکی از نقش معلمانی است که جلوه ایثار و فداکاری را با همه وجود معنا کرده‌اند.

یکی از این معلم‌ها، اقدس شیخ‌نژاد، معلم مقطع ابتدایی با سابقه ۲۰ سال خدمت است. او چندین سال در نهضت سوادآموزی تدریس کرده و سپس مدیر و معاون مدارس عشایر شده و اکنون چهار سالی می‌شود که به شهرستان اهر انتقال یافته است.

شیخ‌نژاد می‌گوید: من دوران سختی را در مناطق عشایر سپری کردم ولی همان‌طور که می‌دانید، معلمی عشق است و حتما که نباید معلم پشت میزنشین و عصا قورت داده باشد بلکه بعد همه این سختی‌ها، وقتی شاگردم از یک نقطه محروم را می‌بینم که الان برای خود فرد شاخصی شده، افتخار می‌کنم که توانسته‌ام نقش کوچکی در زندگی او داشته باشم.

پیوند عشق و عاطفه

خانم معلم ما، همیشه در مقاطع ابتدایی درس داده و علاقه‌ای به تدریس در سایر مقاطع ندارد زیرا معتقد است که باید پایه دانش‌آموزان از ابتدا خوب بنا شود.

او حتی خارج از تدریس‌اش، پیوندی عاطفی و مادرانه با یک دانش‌آموز ابتدایی دارد که از نظر جسمی توانایی حضور در کلاس را ندارد.

شیخ‌نژاد در این خصوص می‌گوید: دو سال پیش متوجه یک دانش‌آموز در مدرسه‌مان شدم که از نظر جسمی در معلولیت شدید قرار دارد و توانایی حضور در کلاس درس را نداشت ولی مادرش علاقه‌ زیادی به آموزش برای فرزندش داشت از این‌رو با معلم‌های مدرسه صحبت کردیم تا به آن کودک درس بدهیم.

معلم فداکار اهری ادامه می‌دهد: آن روز نتوانستم نه بگویم، زیرا آن کودک را جای فرزندان خود گذاشتم به خاطر همین دلم لرزید؛ با خود گفتم که من یک معلم هستم و این راه را خدا جلوی پای من گذاشته است، پس او نیز نظاره‌گر است که ببیند بنده معلم‌اش چه کار می‌کند.

م مثل مهر ِ مادری معلم

او از روزهایی که پایش به خانه شاگرد ناتوان‌اش باز شد و به قول خود مادر و فرزندی‌شان شروع شد،برایم تعریف می‌کند: پسرم کلاس چهارم ابتدایی بود و توانایی حرکت دست و پاهایش را نداشت و مادرش نیز از معلمان درخواست کرده بود تا در ازای هزینه به فرزندش درس بدهد ولی من این کار را برای رضایت خدا و بدون هیچ‌چشمدات مالی انجام دادم هفته‌ای چهار بار به مدت دو و نیم ساعت به منزل آن دانش‌آموز می‌روم.

شیخ‌نژاد می‌گوید: الحمدالله با حمایت‌های همسرم که خود فرهنگی است و مدیر یک مدرسه در اهر می‌باشد توانسته‌ام پیش بروم و به آن دانش‌آموز درس بدهم به طوریکه همسرم همیشه من را به خانه آنها می‌رساند و چند ساعت در ماشین منتظر می‌ماند.

او می‌‌افزاید: همه دانش‌آموزها برای من عزیز هستند و فرقی بین آنها نمی‌گذارم ولی این شاگردم نیاز بیشتری به توجه دارد و من همه تلاش خود را برای یادگیری او می‌دهم در حالیکه توانایی جسمی‌اش کمتر است و نمی‌توان مطابق برنامه کلاسی با او جلو رفت زیرا برای این دانش‌آموزم نه می‌توان دیکته گفت و نه انشا و یا تکلیفی محول کرد و حتی تبلت را هم با بینی خود استفاده می‌کند.

معلم عاشق گزارش ما اما دل پُری از کمبود‌هایی دارد که در روزهای کرونایی بیشتر جلوه‌گری می‌کنند، او می‌گوید: آموزش مجازی گفتند ولی دریغ از اینکه چقدر بستر برای همه‌گیری آموزش مجازی فراهم است؟ من و همسرم دانش‌آموزانی داریم که حتی تلویزیون هم در خانه ندارند چه برسد به گوشی اندروید.

او اضافه می کند: همسرم مدیر یک مدرسه در شهرستان اهر است که به خاطر کمبود بسترهای آموزش آنلاین برای برخی از دانش‌آموزها به آنها تدریس حضوری تک نفره در مدرسه می‌دهد تا بلکه از هم دوره‌ای های خود عقب نمانند.

ای که دستت می‌رسد، کاری بکن

شیخ‌نژاد می‌‌گوید: زندگی فراز و نشیب‌های زیادی دارد و چه زیبا که ما این بالا و پایین را به یکدیگر سخت‌تر نکنیم زیرا من معتقد به این شعر «ای که دستت می‌رسد، کاری بکن» هستم.

انتهای پیام/۶۰۰۲۷

 

منبع: فارس

کلیدواژه: معلم عشق مدارس نقش مادری معلم اهری کودک معلول کرونا ویروس کرونا آموزش مجازی معلم عشایر زوج فرهنگی روز معلم ۱۲ اردیبهشت هفته معلم فارس تبریز خبرگزاری فارس فارس آذربایجان شرقی عشایر اندروید فضای مجازی معلول تلویزیون تبریز دانش آموز مدرسه کلاس درس دانش آموز شیخ نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۰۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت الله خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران

به گزارش قدس آنلاین،‌ سخنران قبل از خطبه‌های این هفته به مناسبت روز کارگر، سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. همچنین معاونین و مدیران کل این وزارتخانه در محل میزهای خدمت پاسخگوی نمازگزاران محترم هستند.

مجموعه‌هایی که این هفته در نماز جمعه تهران برای خدمت به نمازگزاران حضور دارند عبارتند از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ارتباطات مردمی قوه قضائیه، کمیته امداد امام خمینی(ره)، شهرداری تهران و فرمانداری تهران.

در بخش معرفی کتاب منتخب هفته، در آستانه هفته گرامیداشت مقام معلم، کتاب «معلم باید در خط مقدم باشد» نوشته سعید ابوالقاضی معرفی می‌شود. این کتاب که توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است، گلچینی از رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله العالی) درباره ارزش و جایگاه معلمین، جایگاه تعلیم و تربیت و نقش اخلاق، تعهد و دانش در معلمان، علم و اهمیت علم‌آموزی، لزوم خودباوری در دانش‌آموزان، تعهد و تخصص، وجدان کاری، فرهنگ و تهاجم فرهنگی است.

در بخشی از کتاب، موضوعاتی پیرامون جایگاه والای شهید مطهری به عنوان معلمی برتر، سند تحول آموزش و پرورش و برخی نمودارهای مهم در رابطه با معلمان و آموزش و پرورش نیز گنجانده شده است. علاقمندان می‌توانند کتاب «معلم باید در خط مقدم باشد» را با ۳۰ درصد تخفیف از غرفه کتاب آدینه، جنب مزار شهدای گمنام در دانشگاه تهران، تهیه نمایند.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • آنچه داوطلبان آزمون فرهنگیان باید بدانند
  • سید احمد خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • آیت الله خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • طرح «بوم»؛ شکوفایی خلاقیت‌ها یا باری روی دوش معلم؟
  • ۱۴۰هزار دانش آموز در امتحانات نهایی خوزستان شرکت می‌کنند
  • ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند