Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، باقر لاریجانی، نایب رییس شورای عالی اخلاق پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نشست مجازی سازمان بهداشت جهانی در منطقه خاورمیانه که با موضوع اخلاق در زمینه همه گیری کووید-19، در تاریخ 10 اردیبهشت ماه 1399 برگزار شد، به ارائه گزارشی از وضعیت بیماری کووید-19 در جهان و ایران و شرح فعالیتهای کمیته ملی اخلاق در این زمینه پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   بنا بر اعلام وبدا، در این نشست، لاریجانی پس از بیان مقدماتی از برخی ملاحظات اخلاقی در هنگام اپیدمی بیماری ها، بر ضرورت انجام تحقیقات در مورد سلامت روان در همه گیری کووید- ۱۹ تاکید کرد.   مشاور عالی وزیر بهداشت در ادامه توضیحاتی را در مورد ساختار و دستاوردهای شورای عالی اخلاق پزشکی در ایران و کمیته های ملی تابعه شامل اخلاق در پژوهش، اخلاق در آموزش و اخلاق بالینی ارائه داد.   لاریجانی اظهار کرد: به منظور توسعه اخلاق در پژوهش در کشور، راهنماهای اخلاقی متنوعی در زمینه کارآزمایی های بالینی، مطالعات حیوانی، تحقیقات ژنتیکی، پیوند، سلولهای بنیادی، انتشار آثار پژوهشی علوم پزشکی، داروسازی، ایدز و انتقال فرامرزی نمونه‌های زیستی به خارج از کشور تدوین شده است.   در ادامه سرپرست مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران که به تازگی به عنوان مرکز همکار سازمان بهداشت جهانی در حیطه اخلاق زیستی انتخاب شده است، با توجه به ضرورت توجه به جنبه های اخلاقی موضوعات نوین در حوزه سلامت، به شرح فعالیتهای صورت گرفته در زمینه همه گیری کووید-19 پرداخت.    لاریجانی ارائه ترجمه دستورالعمل های مربوطه از جمله راهنمای سازمان بهداشت جهانی برای مدیریت مسائل اخلاقی در شیوع بیماری های عفونی به فعالان این حوزه، برقراری ارتباط با دانشگاه های علوم پزشکی کشور و نظارت دقیق بر عملکرد کمیته های اخلاق پژوهشی را از جمله این فعالیت ها برشمرد.    رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران دستاوردها و راهکارهای مهم شورای اخلاق در زمان همه گیری کروناویروس را برقراری ارتباط مؤثر بین دستگاههای مختلف دولتی و سایر ذینفعان، توسعه نهادهای نظارتی، راه اندازی سیستم های نظارتی مسئول برای مدیریت توزیع دارو و ابزار پزشکی، توجه ویژه به افراد آسیب پذیر و اقلیت ها در برنامه ریزی استراتژیک و توجه به تخصیص منابع در توزیع ونتیلاتورها و سایر تجهیزات برشمرد و تصریح کرد: تجربیات ما در ایران برای سایر کشورها در سطح منطقه ای و بین المللی می تواند مفید باشد.    وی برای اشتراک تجربیات با سایر کشورها با پشتیبانی سازمان بهداشت جهانی اظهار تمایل کرد.    در پایان لاریجانی به نقش رهبران مذهبی و داوطلبین و سازمان های مردم نهاد در مقابله با همه گیری کرونا در کشور اشاره کرد.    شایان ذکر است در این نشست توانایی سیستم مراقبت های بهداشتی کشور در غلبه بر مشکلات با وجود تحریم های اقتصادی علیه ایران مورد تحسین سایر کشورها قرار گرفت.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اخلاق اخلاق پزشکی جمهوری اسلامی ایران سازمان بهداشت جهانی کشورهای منطقه سازمان بهداشت جهانی همه گیری کووید علوم پزشکی کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۲۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام عین اللهی عصر امروز در بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی، هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری و ششمین جشنواره دانشجویی ایده های نوآورانه آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: یکی از توفیقات بزرگ ما در ساختار نظام سلامت و آموزش علوم پزشکی در جمهوری اسلامی ایران و تاکید بر تعامل برای دستیابی به یکپارچگی، ادغام نظام ارائه خدمات سلامت و نظام آموزش علوم پزشکی بود، نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران یکی از دستاورد های عظیم انقلاب اسلامی است که با ادغام با نظام آموزش و پژوهش در علوم پزشکی یک الگوی منحصر به فردی را در راستای پاسخگویی به نیاز های جامعه و مردم میهن عزیز اسلامی مان ارائه کرده است.

وی افزود: اهداف اصلی نظام آموزش علوم پزشکی ادغام یافته در نظام سلامت افزایش ظرفیت تربیت دانشجو، افزایش تعداد دانشکده ها، افزایش تعداد اعضای هیات علمی، افزایش تعداد تخت های آموزشی، افزایش تماس دانشجو با جامعه، افزایش حضور دانشجو در محیط ارائه خدمات و طرح مسائل سلامت در آموزش است.

عین اللهی افزود: راهبردهای اصلی نظام آموزش علوم پزشکی مبتنی بر نیازهای جامعه و مسائل جامعه و صلاحیت جامعه است.

وزیر بهداشت افزود:هماهنگی های وزارت بهداشت با بنیاد نخبگان در خصوص جذب نخبگان بدون فراخوان در دانشگاه علوم پزشکی کشور با هدف ایجاد انگیزش و ماندگاری نخبگان برای آموزش علوم پزشکی کشور حرکتی با خروجی مفید بود.

وی افزود: افزایش ۸۰۰درصدی حق الزحمه دستیاران تخصصی و فوق تخصصی در دولت مردمی یکی از کارهایی بود که وزارت بهداشت برای افزایش انگیزه و امید آفرینی انجام داد.

عین اللهی تدوین آیین نامه تسهیل و افزایش مدت زمان مرخصی زایمان و ایجاد تسهیلات جهت مادران باردار در دوران دستیاری را نیز برخی دیگر از اقدامات وزارت بهداشت در راستای افزایش امید و انگیزه به دستیاران عنوان کرد.

در پایان این مراسم گروه های برتر جشنواره شهید مطهری و اساتید برتر دانشگاه های علوم پزشکی تقدیر شد.

کد خبر 6094628

دیگر خبرها

  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مدارک تحصیلی مورد پذیرش در آزمون دکتری علوم پزشکی ۱۴۰۳ اعلام شد