Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@00:16:22 GMT

بهترین زمان برای خوردن شیر گاو در نوزادان +تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۹۶۶۰۲

بهترین زمان برای خوردن شیر گاو در نوزادان +تصاویر

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک، خوردن شیر گاو در نوزادان زیر یک سال ممنوع است. بدن نوزادان به شیر مادر نیاز دارد و در صورتی که مادر نتواند به هر دلیلی به کودک خود شیر بدهد بهتر است به دنبال شیر خشک غنی شده با آهن که از شیر معمولی درست شده باشد بگردد و از دادن شیر گاو به کودک خودداری کند زیرا اولین اولویت برای نوزادان شیر مادر و سپس شیر های خشک غنی از آهن است و شیر گاو دربردارنده مواد غذایی برای نوزادان نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان باید در 6 ماه اول زندگی فقط شیرمادر، 6 ماه دوم شیرمادر به اضافه غذای کمکی و از 12 تا 24 ماهگی ابتدا غذای خانواده و بعد شیرمادر برای آنها کافی است. پس از قطع شیرمادر، می توان به تدریج مصرف شیرپاستوریزه را شروع کرد.

چرا تا قبل از یک سالگی نباید به بچه ها شیر گاو داد؟

دلایل ندادن شیر گاو به کودکان قبل از یک سالگی بر اساس توصیه های متخصصین:

هضم شیر گاو برای کودکان به دلیل میزان زیاد پروتئین ها و مواد معدنی موجود در آن دشوار است و همچنین پردازش این مواد برای کلیه نابالغ کودک سخت می باشد.

شیر گاو نمی تواند آهن، ویتامینC و دیگر مواد مغذی مورد نیاز کودک را برطرف کند و یک تغذیه کامل برای فرزندتان به حساب نمی آید.

مصرف شیرگاو توسط کودکان زیر یک سال سبب ابتلا آنها به کم خونی و فقر آهن خواهد شد.

خوردن شیر گاو در کودکان زیر یک سال سبب ایجاد مشکلات و حساسیت های گوارشی می شود و باعث دیده شدن خون در مدفوع شان می گردد .

شیر گاو نمی تواند چربی های مورد نیاز برای رشد فرزند زیر یک سال شما را دراختیارش بگذارد.

خوردن شیر گاو در نوزادان و بایدها و نبایدهای آن

چرا نباید زود بچه ها را از شیر گرفت؟

بعد از یکسالگی کودکتان فقط به او شیر گاو ندهید و نباید شیر مادر و شیر خشک را قطع کنید شما تنها می توانید شیر گاو را تا چند ماه به عنوان یک غذای کمکی به فرزندتان بدهید.

تا آستانه دو سالگی کودک شما باید اینگونه تغذیه شود پس اگر خودتان هم نمی توانید به کودک خود شیر خشک بدهید ، با کمک شیرخشک های غنی شده باتوجه به تغذیه کودک ادامه دهید .

اگر شاغل هستید یا روز را در کنار کودکتان نیستید ، می توانید شیر خود را بدوشید و در یخچال نگهداری کنید تا کودک شما از آن تغذیه کند و یا به جای اینکه به فکر گرفتن کودک تان از شیر و تامین نیازش به طور کامل با غذا بیفتید، چاره ای برای تغذیه درست او بیاندیشید.

برای دوشیدن شیر لازم است شیوه ای مطمئن و دور از میکروب را بکار ببرید و شیر را در فریزر نگهداری کنید .

خوردن و مصرف شیر گاو در نوزادان

چرا باید در کنار شیر مادر شیر گاو به کودکان بدهیم؟

هنگامی که کودک به سنی رسید که می توانست از شیر گاو استفاده کند بدون نگرانی به او هر روز شیر دهید زیرا دارای فواید زیر برای کودکان است:

1. شیر منبع مهمی برای تامین کلسیم است و سبب استحکام دندان ها و استخوان ها ی کودک می شود.

2. شیر گاو برای انعقاد خون و رشد عضلات است.

3.شیر یکی از منابع دریافت ویتامینD برای کودکان است و مصرفش به بدن در جذب بهتر کلسیم کمک می کند و برای رشد استخوان ها ماده ای کلیدی به شمارمی رود.

4. شیر برای رشد کودک پروتئین های لازم را دراختیار او می گذارد .

5. شیر می تواند نیاز کودک را به کربوهیدرات برای انجام فعالیت های روزانه اش تامین کند.

6.خوردن شیر در کودکی سبب می شود که کودکان به مشکلاتی مانند فشار خون بالا، سکته مغزی، سرطان روده بزرگ و شکستگی لگن دچار نشوند.

فواید و مضرات خوردن شیر گاو در نوزادان

بچه های نوپا چقدر باید شیر بخورند؟

کودکان نوپا با نوشیدن روزانه 2 تا 2/5فنجان شیر می توانند نیاز شان به کلسیم و ویتامینD را تامین کنند و نباید زیاد از این ماده استفاده کنند زیرا دادن بیشتر از این میزان شیر به کودک سلامتش را تضمین نمی کند.

کودک تان نباید در این دوره بیش از 3فنجان شیر در روز بخورد زیرا با خوردن شیر دیگر جایی برای مواد غذایی دیگر نمی ماند و میل او به خوردن خوراکی های دیگر ازبین می رود.

اگر کودک تان تشنه است، تشنگی اش را با دادن آب برطرف کنید و به او شیر ندهید.

بیش از اندازه مصرف کردن یک ماده غذایی مانند شیر نه تنها فایده ندارد بلکه سلامت کودک شما را نیز تهدید می کند.

همه چیز درباره خوردن شیر گاو در نوزادان

می توانم به کودکم شیر کم چرب بدهم؟

بیشتر بچه ها برای اینکه وزن بگیرند و ویتامینA و D موجود در شیر را جذب کنند باید چربی شیر را کامل دریافت نمایند . در شیرهای بدون چربی، پروتئین ها و مواد معدنی زیادی وجود دارد که هضم شان برای کودکان دشوار است اما می توانید بعد از دو سالگی فرزندتان و پس از مشورت با پزشک، به او شیرهای کم چرب بدهید.

اگر کودک تان دچار اضافه وزن یا چاقی است و در خانواده تان افراد ابتلا به چاقی، کلسترول بالا یا بیماری قلبی- عروقی وجود دارد، می توانید برای تغذیه کودکتان پس از مشورت با پزشک از شیر کم چرب استفاده کنید.

خوردن شیر گاو و شیر کم چرب در نوزادان فرزندم شیر گاو را دوست ندارد، چه کار کنم؟

برای اینکه کودک شما با طعم شیر گاو کنار آید ، شیر گاو را با کمی شیر مادر یا شیرخشک مخلوط کنید زیرا اینگونه شیر گاو طعم آشناتری می یابد .

قبل از دادن شیر به کودک تان چند دقیقه آن را بیرون از یخچال بگذارید تا دمایش به دمای محیط برسد.

ابتدا نوشیدن دو فنجان شیر گاو در روز برای کودکان آسان نیست اما شما می توانید شیر را به پوره سیب زمینی یا غذاهای کمکی اش اضافه کنید و یا به شیر مواد دیگری بزنید تا طعم آن عوض شود و میل کودک تان برای خوردن آن بیشتر گردد.

می توانید با این مقدار شیر برای کودک تان غذا های خوشمزه و رنگارنگی درست کنید تا اوبا طعم شیر آشنا شود.

خوردن شیر گاو در نوزادان درست است؟

چرا فرآورده های لبنی برای برخی کودکان مناسب نیست؟ آیا او گیاهخوار است؟

حدود دو تا سه درصد از کودکان که مبتلا به آلرژی هستند در هضم لبنیات گاوی دچار مشکل می شوند پس بهتر است عوارضی را که خوردن لبنیات در کودکتان ایجاد می کند بنویسید و در این مورد با پزشک مشورت کنید .

عوارض و آلژی های ایجاد شده در کودکان عبارتند از :جوش زدن ، بی قراری ، ریفلاکس شدید ، دیده شدن خون در مدفوع ، اسهال و استفراغ ، اگزما، کهیر و جوش اطراف دهان و چانه ، گرفتگی مزمن بینی، آبریزش بینی، سرفه، خس خس سینه یا مشکلات تنفسی . اگر کودک شما نیز هنگام مصرف لبنیات با این مشکلات روبرو است باید تا مدتی نیازهای غذایی اش را از طریق محصولات دیگر تامین کند.

این کودکان علاوه بر اینکه با خوردن شیر دچار آلرژی می شوند ، هنگام استفاده از دیگر محصولات لبنی مثل خامه و کره هم دچار آلرژی می شود پس موضوع را جدی بگیرید و حتما با متخصص مشورت کنید ، پزشک ممکن است مصرف لبنیات را تا مدتی برای کودک منع کند پس تصور نکنید هر چه بیشتر به او شیرگاو بدهید، زودتر بهبود می یابد.

خوردن شیر گاو در نوزادان و مشکلات آن

به او شیر غیرپاستوریزه بدهم؟

با انجام روشهای خانگی شیرهای غیرپاستوریزه عاری از میکروب نمی شوند و ممکن است سلامتی کودکان شما را تهدید کنند پس بهتر است از شیرهای پاستوریزه استفاده کنید و به توصیه اطرافیان خود که می گویند شیر طبیعی که دستکاری و پردازش نشده باشد مفیدتر است ، عمل نکنید.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرطان شیر فرآورده های لبنی فشار خون بالا بدن نوزادان شیر گاو برای کودکان زیر یک سال برای کودک او شیر کودک شما کودک تان شیر مادر کم چرب بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۶۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم

بازنگری در فرمول «جیغ و دست و هورا» در ساخت برنامه‌های تلویزیون به عبارتی تبدیل شد که همه درباره‌اش صحبت می‌کنند. مجری قدیمی که اعتقاد دارد از آن برنامه‌های جذاب و کودکانه خبری نیست که بیاییم درباره اینکه جیغ و دست و هورا باشد یا نباشد صحبت کنیم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز بحث‌های متفاوتی درباره فقدانِ محتوا برای خردسالان، کودکان و نوجوانان در تلویزیون می‌شود، برنامه‌هایی که خلاقیت و نوآوری ندارند و فقط برخی از کاراکترهای کودکانه به فرمول جیغ و دست و هورا روی می‌آورند. در گذشته‌ای نه چندان دور درباره این نکته صحبت شده بود اما انتقاد هنرمند پیشکسوت کودک در جریان جشنواره عروسکی تلویزیون (عروسک‌خونه) دوباره انتقادات را به این سمت آورد. 

روز گذشته با یکی از پزشکان حوزه کودک در خصوص دعوت کودکان به جیغ و دست و هورا صحبت کردیم که او هم اعتقاد داشت ایجاد نشاط درونی باید در دستور کار تلویزیونی‌ها قرار بگیرد نه یک تخلیه انرژی آنی و لحظه‌ای؛ که البته این اتفاق هم در نوعِ‌خودش لازم است اما کامل و جامع نیست. 

الهه رضایی مجری و برنامه‌ساز قدیمیِ تلویزیون است که شاید بهترین سال‌های کودکانه شبکه یک با اجرای او در خاطره‌ها مانده باشد؛ او در جریان گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم  بارها به جمله‌ای اشاره کرد که انتقاد بسیاری از کاربلدها و قدیمی‌های عرصه کودک است؛ متأسفانه کودک و نوجوان در کشور ما به فراموشی سپرده شده و دغدغه نیستند. چرا که به تعبیرِ رضایی، ما استعدادها و تهیه‌کنندگان قدرتمندی در حوزه کودک داریم که بخشی از آن‌ها کنار گذاشته شدند و یا به ورطه فراموشی سپرده شدند. 

او در این گفت‌وگو، دست و جیغ و هورا را آفتِ برنامه‌سازی کودک عنوان کرد و گفت: امروز برنامه‌هایی ساخته می‌شود که آهنگی می‌زنند و مجری فریاد می‌زند دست و جیغ و هورا! یا بچه‌هایشان را می‌آورند تا دیده شوند، این برنامه‌سازی نیست! 

جیغ و دست و هورا برای تخلیه انرژی خوب است نه برنامه‌سازی تلویزیون!

این مجری قدیمی تلویزیون به خبرنگار تسنیم گفت: جیغ و دست و هورا برای تخلیه انرژی لازم است خصوصاً برای خردسالان و مدتی به یک روشی تبدیل شد که یکی از مدارس تهران این کار را شروع کرد. صبح برای اینکه انرژی بچه‌ها را افزایش بدهد این کار را می‌کردند و روش خوبی است. اما نه به عنوان برنامه‌سازی‌های تلویزیون! البته که این روزها برنامه کودکی نداریم که بخواهیم درباره جیغ و دست و هورایش با هم بحث کنیم. ناگفته نماند که دوره‌ای همه برنامه‌های کودک تلویزیون همین کار را می‌کردند تا به گونه‌ای حواسِ کودکان را پرت کنند چون خلاقیت و نوآوری نداشتند که به رخ بکشند. 

نمی‌گویم این کار ممنوع است!

وی افزود: باز هم درباره «جیغ و دست و هورا» این نکته را باید یادآور شوم که من نگفتم و نمی‌گویم این کار ممنوع است و به طورکل نباشد. اما به اندازه کافی بایستی این اتفاق بیفتد که در آن صورت اشکالی ندارد. منتها اگر بیش از اندازه در هر کاری باشد یا در مراسم و برنامه تلویزیون، به کودکان هیچ کمکی نمی‌کند و اتفاقاً گاهی اوقات «آزاردهنده» هم خواهد بود. در هر چیزی افراط و تفریط دردسرساز است. نه خیلی همه‌چیز آرامِ آرام و نه شلوغِ شلوغ که بقیه را اذیت کند. ممکن است بچه‌ها در برهه‌ای هم لذت ببرند اما کار اصولی نیست و به اندازه و گهگاهی هم اتفاق بیفتد ایرادی ندارد. 

شکل‌گیری نشاط کودکان با جیغ و دست و هورا یا اتفاقی درونی؟!

اصلاً نیازی به این همه شلوغ‌بازی نبود

رضایی در ادامه اضافه کرد:‌ کودکان از صفر تا 6 سالگی بهترین مقطع یادگیری‌شان است. سن تربیت‌پذیری، آینده‌سازی و استعدادیابی در این زمان اتفاق می‌افتد. باید از طریق برنامه‌سازی به‌طور غیرمستقیم و مستقیم و با بازی‌های درست و کاربردی،‌ مهارت‌افزایی را رونق دهیم، اما همواره مجری فریاد می‌زند جیغ و هورای بلند و این روزها هم لباس‌های رنگارنگ بپوشند. این نوع اتفاقات نمی‌تواند برای کودک، فرهنگ‌سازی کند یا تأثیرگذار باشد. بچه‌ها نمی‌توانند الان در این شرایطی که برایشان فراهم شده انرژی‌شان را تخلیه کنند. اگر مسابقاتی برای بچه‌ها بگذارند که این بچه‌ها بتوانند انرژی‌شان را تخلیه کنند. اگر خلاقیت‌هایی را برای بچه‌ها ایجاد کنند. برنامه‌هایی که بتواند از خلاقیت‌های بچه‌ها استفاده کند، بسازند. همان‌طور که در گذشته هم این نوع برنامه‌ می‌ساختند؛ اصلاً نیازی به این همه شلوغ‌بازی نبود. باید این شلوغ بازی‌ها را کم کنند. اصلاً چه دلیلی دارد برنامه‌های تلویزیون که دست می‌زنند، جیغ و هورا بکشند.

وی خاطرنشان کرد: جیغ زدن برای تخلیه انرژی است اما نه در استودیو و برنامه‌ای که قرار است حرف‌های مهمی را در قالب مفاهیم کودکانه بزند. چون دستشان خالی از مفهوم و ارزش است به سمت چنین حرکت‌هایی می‌روند تا خلأهای ذاتی برنامه‌سازی را پُر کنند.کاری ندارند غیر از اینکه چند دقیقه‌ای با این دست و جیغ و هورا بگذرانند. اما اگر برنامه، مسابقه و خلاقیت و بینشی داشته باشد آن وقت می‌بینید که حواسِ کودک را پرتِ این نوع حرکت‌ها نمی‌کنند و فرصت کمتری را برای این همه سر و صدا اختصاص می‌دهند.

چرا ترجمه‌ها در حوزه کودک و نوجوان بر تألیف پیشی گرفت؟

کودک در تلویزیون و رسانه برای کسی مهم نیست

رضایی با اشاره به اینکه هنوز هم این نکته را تکرار می‌کنم کودک در تلویزیون و مجموعه رسانه برای کسی مهم نیست، افزود: بچه‌ها برایشان ارزش ندارند؛ اگر ارزشمند باشند باید سعی کنند روشی را انتخاب کنند که در راستای نیاز و علایق‌ کودکان قدم بردارند. آنچه که به نظر می‌آید با سبک زندگی خانواده‌های ایرانی‌ها تطبیق داشته باشد. البته برای تلاشگران شبکه کودک احترام زیادی قائلم اما احساس می‌کنم برخی از مسئولان خصوصاً در شبکه کودک، اطلاعات کودک، روانشناسی کودک و نیازسنجی‌های کودک را نمی‌شناسند، شاید نمی‌دانند بایدها و نبایدهایشان چیست که یاد بگیرند. چون ما معضلات بزرگی در جامعه‌مان داریم و فضا را جدّی نگیریم، فرهنگ‌مان از دست می‌رود. وقتی درباره خطر اعتیاد، کودکان کار و خیلی از معضلات دیگر هم صحبت می‌کنیم برخی‌ها می‌خندند و جدّی نمی‌گیرند. این فضاها واقعاً نیازمند کار جامعه‌شناسی دقیق و ساماندهی قدرتمند دارد. باید NGOهایی راه‌اندازی شوند و با دانش و کارآمد کار کنند.

تلویزیون در کجای کار اشتباه کرده؟

وی در پاسخ به این سؤال که تلویزیون در کجای کار اشتباه کرده و باید چه کار کند، خاطرنشان کرد: کسانی که آن موقع در گروه‌های کودک کار می‌کردند افراد متخصصی در زمینه ساخت برنامه برای کودکان، خردسالان و نوجوانان به کار می‌گرفتند. این‌ها کسانی بودند که تحصیلات‌ و تجربیات لازم در این زمینه داشتند. عشق و علاقه‌شان به بچه‌ها واقعی بود. لذا سعی می‌کردند اطلاعات راجع به برنامه‌سازی را از همه‌جا بدست بیاورند و خودشان را با خواسته‌های کودک تطبیق بدهند. متأسفانه تا آنجا که من اطلاع دارم امروز کمتر از آن اتاق فکرها و افراد متخصص در زمینه کودک فعال هستند؛ بعضاً علاقه‌مندند برنامه‌های کودک بسازند اما نه آن‌طور که باید و شاید. برنامه‌های شبکه کودک را دیدم تعداد زیادی کارتون‌های قدیمی‌اند که هنوز دوست‌داشتنی‌اند و کمتر به کار جدیدِ دلچسبی رسیده‌ام. شاید بعضاً برنامه‌هایی خوب باشد اما در حدی که بتواند علاقه‌مندان زیادی را جذب کند، نیست. دلیلش هم این است از افراد متخصص در حوزه شناختی کودک، خردسال و نوجوان استفاده نمی‌شود.

این مجری قدیمی تلویزیون با اشاره به اینکه باید همه دلسوزان کودکان برنامه‌سازی کنند، تأکید کرد: به گمان من باید تمام کسانی که دلسوزِ کودکان‌اند، برنامه‌سازی کنند. کسانی که دغدغه تربیت کودکان را دارند و به آینده بچه‌ها می‌اندیشند. آموزش‌هایی که برای بچه‌ها می‌گذارند، باید آموزش‌هایی باشد برای آینده‌شان هم مفید باشد. اگر این آموزش‌ها به شکلی طراحی شود که با روحیات بچه‌ها سازگار باشد حتماً جواب مثبتی می‌گیرد. بچه‌ها در هر گروه سنی علایقی دارند، اگر تلویزیون بتواند مجموعه‌ای از برنامه‌هایی که سرگرم‌کننده‌اند، آموزش‌های خیلی ملایم، مثبت و دوست‌داشتنی برای کودکان طراحی کرده‌اند، ارائه دهند مخاطب، مدیومی غیر از تلویزیون انتخاب نمی‌کند.

بررسی مختصات سینمای کودک و نوجوان در گفت‌وگو با مدیر شبکه کودک لبنان

می‌خواهند کاری کنند اما عملی نمی‌بینیم

رضایی در خصوص همکاری با تلویزیون گفت: ادعا می‌کنند می‌خواهیم کار کنیم و عملاً دوستان و همکارانی که می‌خواهند کاری ارائه بدهند به درِ بسته می‌خورند. من خودم یکی دو مورد با دوستان و همکاران رفته‌ایم و گفته‌ایم؛ یا ما را به اسپانسر ارجاع می‌دهند و یا می‌گویند بودجه نداریم و یا کار را به زمان دیگری موکول می‌کنند. به امید روزی که مسئولین فقط ادعا نکنند و برنامه‌های کودک برایشان مهم باشد. اما تلویزیون برای اینکه بتواند کارهای بهتری در حوزه کودک ارائه بدهد به نظر می‌آید سیاستگذاری‌ها و اهدافش را در این زمینه باید بازنگری کند. همچنین تلویزیون می‌تواند از افراد کاربلد و تهیه‌کنندگان قدیمی که دور مانده و خانه‌نشین و بیکار مانده‌اند، استفاده کند. هنوز بازنشسته نشده‌اند و از نظرات‌شان استفاده نشده است. در کارنامه‌شان کارهای ماندگار و درخشانی وجود دارد. متأسفم از اینکه برنامه‌های تلویزیون محتوای کافی ندارند، متأسفانه فقط حرف زده می‌شود و عملی نمی‌بینیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • ۷ نکته مهم برای آرام کردن کودکی که عصبانی و پرخاشگر است
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • بهترین و بدترین خاطره معلم کودکان کار