Web Analytics Made Easy - Statcounter



گروه سیاسی/ وزیر امور خارجه امریکا در حالی بار دیگر مدعی شد که واشنگتن از تمام ابزارهایش در سازمان‌ملل برای مقابله با لغو تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران استفاده خواهد کرد که روسیه تأکید کرد تحریم‌های تسلیحاتی ایران در موعد مقرر خود لغو خواهد شد. ممنوعیت‌های مربوط به فروش سلاح به ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد از روز ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (مهرماه 99) برداشته خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت ترامپ مدعی شده از تمامی ابزارهایی که در اختیار دارد برای جلوگیری از اتمام این تحریم و تمدید آن استفاده خواهد کرد. در همین چارچوب مایک پمپئو ادعا کرد که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت با برجام تفاوت دارد و امریکا یکی از طرف‌های این قطعنامه است و حق دارد که تحریم‌های تسلیحاتی را بازگرداند. وزیر خارجه امریکا در ادامه افزود: «مسأله بازگشت به برجام مطرح نیست. ما تمایلی به این کار نداریم و از ابزارهایی که در سازمان ملل داریم استفاده می‌کنیم تا تحریم‌های تسلیحاتی لغو نشود.» او اضافه کرد حتی اگر کشورهای دیگر با امریکا همراه نباشند این کشور هر کاری که از دستش برمی‌آید، در این خصوص انجام خواهد داد.
برایان هوک، نماینده ویژه امریکا در امور ایران نیز گفت که ایالات متحده پیش‌نویس قطعنامه‌ای را برای رأی‌گیری در شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران آماده کرده است.
تصویب این قطعنامه نیازمند جلب نظر موافق ۹ عضو شورای امنیت بدون وتوی چین، روسیه، امریکا، انگلیس و فرانسه (اعضای دائم شورای امنیت) است. این مقام امریکایی همچنین با ابراز تردید به امکان تصویب این قطعنامه مدعی شد که «ما دیپلماسی خود را در این زمینه آغاز کرده‌ایم اما اگر از این تلاش‌ها ناامید شویم آماده استفاده از هر گزینه دیپلماتیک ممکن هستیم.» این در حالی است که «هوک» سال گذشته در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا امریکا می‌تواند از بند موسوم به «مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران استفاده کند یا خیر گفته بود که امریکا جزئی از برجام نیست و نمی‌تواند از مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها (مکانیسم ماشه) استفاده کند. بندی در برجام که مقام‌های دولت امریکا مدعی هستند می‌توانند با استفاده از آن تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را بازگردانند «ساز و کار حل و فصل اختلافات موسوم به «مکانیسم ماشه» است که در صورت اجماع همه طرف‌های توافق با ایران، می‌تواند به بازگشت خودکار تحریم‌ها بینجامد.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به خروج دولت «دونالد ترامپ» از برجام تصریح کرده است که امریکا دیگر عضو این توافق چندجانبه هسته‌ای نیست. البته او این را اضافه کرد که ایالات متحده همانند هر یک از دیگر اعضای سازمان ملل متحد حق دارد خواستار تحریم تسلیحاتی شود. «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر خارجه روسیه نیز در مخالفت با تلاش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، تأکید کرد که با وجود فشارها و تلاش‌های امریکا، تحریم‌های تسلیحاتی ایران در سازمان ملل قابل تمدید نیست.
ریابکوف در گفت‌وگو با شبکه «ریانووستی» عاملی را که مانع تمدید تحریم تسلیحاتی ایران می‌شود قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل عنوان کرد. او در این باره توضیح داد: «پرونده تحریم ارائه تجهیزات نظامی به ایران و همچنین فروش تسلیحات توسط ایران، در زمان قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بسته شد. این تحریم ویژه، بعد از دوره ۵ ساله در اکتبر ۲۰۲۰ منقضی می‌شود و هیچ انحرافی از این تصمیم وجود ندارد.»
این مقام روس همچنین به وضعیت توافق هسته‌ای ایران نیز اشاره کرده و گفت امریکا پیش از اینکه درباره بندهای قطعنامه ۲۲۳۱ برای توسل به اهداف سیاسی خود صحبت کند، اول باید به اجرای کامل برجام بازگردد.

خبــــر

دیروز همچنین اعلام شد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه با ارسال نامه کتبی خطاب به محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن تبریک ماه مبارک رمضان به مردم ایران با جمهوری اسلامی ایران در خصوص مخالفت با خط مشی ضد بشری امریکا در زمینه گسترش تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه علیه ایران اعلام همبستگی کرد.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت شورای امنیت سازمان ملل تحریم های تسلیحاتی تسلیحاتی ایران تحریم تسلیحاتی علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۷۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه

به گزارش خبرآنلاین، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا موسوم به «اوفک» روز پنجشنبه، چند فرد و نهاد را با ادعای ایفای «نقش اصلی در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپادهای ایرانی برای وزارت ایران»، تحت تحریم قرار داد.

واشنگتن با بیان اینکه این تحریم‌ها با هماهنگی انگلیس و کانادا اعمال شده‌اند، در ادامه مدعی شد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران خود «در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جنگ روسیه در اوکراین نقش دارد».

به گزارش ایسنا، طبق این بیانیه هشت فرد ایرانی، ۱۵ نهاد در ایران، امارات، پاناما و هند، ۲ کشتی و یک هواپیما به لیست تحریم‌های آمریکا اضافه شده‌اند.

وزارت خارجه انگلیس نیز در این راستا اعلام کرد ۲ شخص و چهار نهاد را در ارتباط با برنامه پهپادی و موشکی ایران تحریم کرده است.

«برایان نلسون» دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا در «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» مدعی شد: «وزارت دفاع ایران به بی‌ثبات‌کردن منطقه و جهان با حمایت از جنگ روسیه در اوکراین، حمله بی‌سابقه به اسرائیل و اشاعه پهادها و دیگر سخت افزارهای نظامی برای نایبان ایران ادامه می‌دهد».

او همچنین گفت: «ایالات متحده در هماهنگی نزدیک با انگلیس و کانادا از همه ابزارهای در دسترس برای مقابله با کسانی که از فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران حمایت مالی می‌کنند، استفاده می‌کند».

این ادعاهای مقام آمریکایی در حالی است که ایران همواره اعلام کرده یک طرف جنگ در اوکراین نیست و این غرب است که با گسیل سلاح به این کشور، بر آتش درگیری‌ها می‌دمد.

ایران همچنین اعلام کرده در پاسخ به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان سفارت این کشور در دمشق، بر اساس منشور ملل متحد درباره حق پاسخگویی، مواضع نظامی این رژیم در سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داده است.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899643

دیگر خبرها

  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • موضع تازه وزیر دفاع امریکا به حمله موشکی ایران
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند
  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا / تاکید بر تحریم های بیشتر ایران
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد