Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، این روزها برخی کارفرمایان از کارگران خواسته‌اند تا برای برخورداری از حق اولاد تضامینی مثل گواهی تحصیل فرزندانشان بیاورند؛ با این‌حال کارگران نمی‌دانند که شرایط پرداخت حق اولاد چیست و مطابق قانون تامین‌اجتماعی حق اولاد در چه شرایطی قطع می‌شود.

حق اولاد (حق عائله‌مندی) از مزایای جانبی حقوق و دستمزد کارگران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق ماده ۸۷ قانون تامین‌اجتماعی، پرداخت کمک عائله‌مندی به عهده کارفرماست و باید هنگام پرداخت مزد یا حقوق به بیمه‌شده پرداخت شود. بر این اساس پرداخت حق اولاد به صورت ماهانه است. البته همه کارگران حق اولاد دریافت نمی‌کنند؛ بلکه به کارگری که سابقه ۷۲۰ روز بیمه‌پردازی به تامین اجتماعی را داشته باشد، پرداخت می‌شود، درنتیجه پرداخت حق بیمه به سایر صندوق‌ها که مورد تأیید سازمان تأمین اجتماعی نباشد موجبی جهت استحقاق فرد به دریافت کمک عائله‌مندی مذکور نخواهد بود.

این مبلغ هرساله با افزایش حداقل دستمزد بیشتر می‌شود، چون ضریبی از افزایش حداقل مزد روزانه است. میزان حق اولاد معادل ۳ برابر حداقل مزد روزانه کارگر ساده برای هر فرزند در هر ماه است.

باتوجه به اینکه حداقل مزد روزانه کارگران، ۶۱ هزار و ۱۸۰ تومان است، بنابراین حق اولاد کارگران به ازای هر فرزند زیر ۱۸ سال در سال جدید برابر با ۱۸۳ هزار ۵۴۲ تومان است. همچنین، آن دسته از کارگرانی که دارای دو فرزند هستند نیز مبلغ ۳۶۷هزار و ۸۶ تومان را به عنوان حق اولاد دریافت خواهند کرد.

گفتنی است که حق اولاد تا قبل از سال ۹۴ فقط تا ۲ فرزند قابل‌پرداخت بود که باتوجه به تغییراتی در حال حاضر محدودیتی از نظر تعداد فرزندان وجود ندارد و درصورت وجود شرایط بابت کلیه فرزندان قابل‌پرداخت است. اما کارگران می‌پرسند؛ آیا سن و جنسیت‌شان در پرداخت حق اولاد تاثیری دارد؟

فرامرز توفیقی در پاسخ به این پرسش ایلنا که آیا حق اولاد بر مبنای سن و جنسیت شروطی برای پرداخت دارد یا خیر، می‌گوید: حق اولاد به کسی تعلق می‌گیرد که حداقل دو سال سابقه پرداخت بیمه داشته باشد. برای اولاد ذکور تا زمان سرباز شدن و اگر دانشجو باشند، حداکثر تا ۲۳ سالگی مشمول حق اولاد می‌شوند و بعد از ۲۳ سالگی به شرط ارائه گواهی اشتغال به تحصیل در دانشگاه مشمول حق اولاد می‌شوند.

او می‌افزاید: برای اولاد مونث مادامی که ازدواج نکرده باشند، به پدرشان حق اولاد تعلق می‌گیرد یا اگر بعد از ازدواج، متارکه کردند و ثابت شد که نان‌آورشان والدین‌شان هستند، مشمول حق اولاد می‌شوند.

درواقع طبق ماده ۸۶  قانون تأمین اجتماعی؛ کمک عائله‌مندی تنها در صورتی به فرزندان بیش از ۱۸ سال تعلق خواهد گرفت که آنان منحصراً به تحصیل اشتغال داشته (تا پایان تحصیل)، و یا در اثر بیماری و یا نقص عضو، طبق گواهی کمیسیون‌های پزشکی موضوع ماده ۹۱این قانون قادر بکار نباشند.

بنابراین عدم توانایی جسمی در اشتغال فرزند نیز در حق اولاد موثر خواهد بود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: حق اولاد پرداخت حق اولاد عائله مندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۷۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری سایبری با ترفند وام فرزندآوری در اصفهان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ رئیس پلیس فتا استان اصفهان گفت: درپی اجرای طرح حمایتی دولت در پرداخت وام فرزند آوری، برخی از افراد سودجو و کلاهبرداران سایبری با ارسال پیامک و تبلیغات مختلف در شبکه‌های اجتماعی، شهروندان را به سمت درگاه‌های جعلی پرداخت هدایت کرده و قصد کلاهبرداری از آنان را دارند.
سرهنگ سید مصطفی مرتضوی، یکی از این موارد سودجویی کلاهبرداران سایبری را ترفند استفاده از تسهیلات و وام‌های بانکی برای شهروندان برشمرد و افزود: مجرمان سایبری با ترفند‌های مختلف مانند ارسال لینک‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی با عناوینی همچون «برای ثبت‌نام وام فرزند‌آوری بر روی لینک زیر کلیک کنید» متقاضیان را به صفحات فیشینگ هدایت کرده و اقدام به سرقت از حساب بانکی آنها می‌کنند. وی به شهروندان توصیه کرد توجه داشته باشند که تنها سایت ve.cbi.ir به عنوان سامانه رسمی تسهیلات قرض الحسنه فرزند بوده و از مراجعه به لینک‌های ارائه شده در شبکه‌های اجتماعی خودداری کنند.
سرهنگ مرتضوی گفت: پلیس فتا به صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به شهروندان بوده و کاربران می‌توانند در صورت مواجهه با هرگونه موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir خش گزارش‌های مردمی و یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ با ما در میان بگذارند.

دیگر خبرها

  • درخواست اجرایی شدن قانون کاهش ۳۰ روزه حق عائله‌مندی
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • فیاضی: مجلس آینده باید مشکلات کارگران را تا حد امکان کاهش دهد
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور
  • کلاهبرداری سایبری با ترفند وام فرزندآوری در اصفهان
  • پرداخت وام فرزند آوری ترفند کلاهبرداران سایبری
  • ضرورت پرداخت حق تأهل به کارگران چهارمحال و بختیاری