Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور گفت: طی سنوات گذشته براساس نرخ تورم و سطح معیشت حقوق کارگران افزایش پیدا نکرد و منجر به این شد که تمام خانواده‌های کارگری و خود کارگران به زیر خط فقر کوچ کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، جامعه کارگری جز زحمت‌کش‌ترین اقشار مردم هستند که باوجود سختی‌ کار همواره با مشکلاتی مواجه هستند که با توجه به همزمانی با هفته کار و کارگر خبرگزاری فارس مازندران مصاحبه‌ای درباره مهم‌ترین چالش این روزهای جامعه کارگری در کشور با حمیدرضا امام‌قلی‌تبار بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور ترتیب داده که در ادامه با هم می خوانیم؛
*به نظر شما مهم‌ترین چالش این روزهای جامعه کارگری در کشور چیست؟

باید گفت مهم‌ترین چالش این روزهای جامعه کارگری کشور ما  کاهش قدرت خرید برای تامین حداقل معیشت‌های زندگی است که در گذشته مشکلاتی همچون عدم امنیت شغلی که وجود داشت در حال حاضر علاوه بر این مشکل موضوعاتی مثل کاهش قدرت خرید که بالطبع باعث می‌شود در تامین حداقل‌های زندگی کارگران به مشکل بخورند از چالش‌های مهم جامعه کارگری کشورمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ک


* چرا جامعه کارگری هر ساله در بحث حقوق و دستمزد مغلوب می‌شود و هیچ وقت نتوانست خواسته‌های خودشان را به کرسی بنشانند؟

در ارتباط با مشکلات بخش کارگری با تعیین حقوق و دستمزد واقعیت مطلب این است که از سال ۶۹ که قوانین کار تصویب شد مورد بسیار مهم در این قانون برای محاسبه حقوق کارگر به آن تاکید شده ماده ۴۱ قانون کار مبتنی بر نرخ تورم و سطح معیشت متاسفانه از زمانی‌که این قانون تصویب شد تاکنون به‌صورت شایسته و بایسته نه سطح معیشت و نه نرخ تورم مورد ملاک قرار گرفت.

 


علاوه بر این رویدادها طی سنوات گذشته براساس نرخ تورم و سطح معیشت حقوق کارگران افزایش پیدا نکرد که باعث شد از ابتدا تاکنون حدود ۱۰۰ درصد قدرت خرید کارگران کشورمان کاهش پیدا کند و الان منجر به این شد که تمام خانواده‌های کارگری و خود کارگران به زیر خط فقر کوچ کردند و این دلیل این است اصل ۴۱ قانون به هیچ وجه رعایت نشد.

 

موضوعی که علاوه بر سنوات گذشته به آن تاکید می‌کنم نرخ سطح معیشت یک خانواده ۳.۳ شهری در یک ماه حدود ۴ میلیون و ۹۵۰هزار تومان است که هم دولت، کارفرما و هم کارگران رویش اذعان داشتند و از طرفی نرخ تورمی که را که دولت اعلام کرد بابت سال ۹۸ حدود ۴۰درصد بود قطع یقین براساس تدابیری که اندیشیده شد و روش‌های محاسباتی دقیق و دفاع جانانه‌ای که جامعه کارگری کشور در جلسات شورای عالی کار برای احقاق مطالبات کارگری پیگیری کردند متاسفانه با قانون گریزی بسیار صریح و غیرقابل انکار از سوی دولت نه تنها نرخ تورم ۴۰ درصد در سال ۹۸ملاک افزایش حقوق نبود سطح معیشتی را خودشان در  نظر گرفتند ملاک قرار ندادند که منجر به این شد بدترین میزان افزایش حقوق کارگران اتفاق بیفتد جامعه کارگری به دلیل بضاعت خود و توانمندی لازم را به دلیل نبود امنیت شغلی ندارد نمی‌تواند به‌صورت شایسته از این قانون‌گریزی انتقاد کند کما اینکه شکایت‌های متعددی از سوی انجمن صنفی کارگران ساختمانی و برخی از مجمع نمایندگان استان‌ها به دیوان عدالت اداری ارسال شد تا بتوانند نتیجه لازم را بگیرند.

 

  * جامعه کارگری بابت مشکلات کارگران روزمزد جامعه چه تدابیری اندیشیده است؟
واقعیت این است جامعه کارگری برای کارگران خود شرکت‌ها هم تا الان نتوانسته تدابیر خاصی در نظر بگیرد به این دلیل که تمامی فعالان بخش کارگری که در شرکت‌های خصوصی مشغول به کار هستند خودشان با عدم امنیت شغلی مواجه هستند و حتی نمی‌توانند حداقل‌های قوانین کار را برای کارگران‌شان مطالبه کنند قطعا وقتی اینها با این مشکلات مواجه هستند کارگران روزمزد، فصلی و خیابانی که مشکلات‌شان فراتر از این حرف‌ها است.


* چرا جامعه کارگری هر ساله در بحث حقوق و دستمزد مغلوب می‌شود و هیچ وقت نتوانست خواسته‌های خودشان را به کرسی بنشانند؟

در یکی دو دهه اخیر شاید یکی از دلایلی که کارگران فکر می‌کردند به واسطه این بود نمایندگان کارگران توانمندی لازم را برای دفاع از افزایش حقوق کارگران نداشتند ولی خوشبختانه در حدود ۵ یا ۶ سال اخیر به واسطه از نمایندگان بسیار توانمند که کارشناسان خبره اجتماعی و اقتصادی هستند براساس اسناد و مدارک در پیگیری مشکلات کارگری بهترین روش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی متاسفانه دو طرف دیگر گفت‌وگو دولت و کارفرمایان در برابر استدلال‌های منطقی کارگران به بن‌بست می‌‌خورند با بهانه‌های رده گذشته مثل حمایت از تولید باعث می‌شوند کارگران نتوانند به‌صورت شایسته با وسعت دید بالاتری مطالبات کارگران را بتوانند پیگیری کنند.


اما انچه باعث شده جامعه کارگری از همه نقطه نظران موفق نشود به‌دلیل ترکیب ناعادلانه شورای عالی کار است.

 

* نظر شما در ارتباط با تعیین حقوق و دستمزد کارگران چیست؟


حدود ۵۶ درصد جمعیت کشور ما کارگران و خانواده‌های آنان هستند که مصرف‌کننده نهایی کالاها و خدمات تولیدی کشور هستند و اینها وقتی عمده درآمدشان در قبال کار در شرکت‌ها اتفاق می‌افتد و زمانی‌که درآمدشان پایین است قطعا قدرت خریدشان تقاضا کاهش پیدا می‌کند که رکود ایجاد می‌شود وقتی درآمد کارگر را افزایش دهیم تقاضای مثبت و مفید به‌طور زنجیره‌ای ایجاد می‌شود که می‌تواند کشور و صنعت کشور را از رکود خارج کند این حداقل کاری است که مسوولان اقتصادی و صنعتی کشور باید برایش راهکار داشته باشند.

 

واقعیت این است که در کشور اراده لازم برای حل این دغدغه‌ها وجود ندارد که موجب می‌شود با وجود اینکه راهکارهای اثبات شده وجود دارد معمولا کسی در این زمینه قدم برنمی‌دارد و موجب شده شرایط حال حاضر کشورمان برای جامعه کارگری اینگونه رقم بخورد.


* افزایش حقوق و دستمزد چه مقدار در هزینه‌های تولید اثرگذار است که منجر به تهدید کارفرماها مبنی بر اخراج کارگران می‌شود؟


براساس محاسبات که خود نمایندگان کارفرمایان و دولت انجام دادند سهم دستمزد در بهای کالای ساخته شده حدود ۱۱ درصد که سازمان جهانی رویش صحه می‌گذارد ما کارگران با این موضوع مشکلی نداشتیم باید گفت بهای حقوق و دستمزد درصد زیادی از کالای ساخته شده را تشکیل نمی‌دهد.
 

*حرف آخر؟


واقعیت این است جامعه کارگری با وجود محدودیت‌ها تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند از مطالبات کارگران دفاع کند تنها راهش این است که بیاییم برخی از نواقصی که در قوانین است و در اجرا با آن دچار چالش شدیم در مجلس شورای اسلامی بررسی شود و بهترین راهکارها برایش اتخاذ شود و متاسفانه در مجلس شورای اسلامی نماینده‌ای نداریم که کارگری کرده باشد بنابراین دردودل و مشکلات جامعه کارگری را به‌صورت شایسته درک نکرده باید از دل جامعه کارگری کسانی را به مجلس بفرستیم در چانه‌زنی مسائل کارگری موفق عمل کنیم.


انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: کارگران مشکلات مازندران کارگران فصلی صورت شایسته حقوق و دستمزد جامعه کارگری حقوق کارگران افزایش حقوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۸۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشن کارگری شهرداری سمنان با نام «سپاس کارگر»

ایسنا/سمنان همزمان با روز کار و کارگر جشن بزرگ خانواده کارگری شهرداری سمنان با عنوان «سپاس کارگر» با حضور استاندار و جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و ۶۰۰ نفر از کارگران شهرداری سمنان برگزار شد.

در این مراسم، سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان شامگاه ۱۶ اردیبهشت در این آیین با اشاره به فعالیت‌های چشمگیر شهرداری سمنان گفت: خوشبختانه تغییر و تحول در عرصه‌های مختلف شهری و تعامل شهرداری با سایر دستگاه‌ها قابل لمس و مشاهده است.

وی به سفر دولتمردان به سمنان پرداخت و افزود: خوشبختانه مردم متدین استان سمنان با استقبال بی‌نظیر خود از رئیس جمهور باعث ثبت برگ زرین دیگری در این استان شده‌اند.

هاشمی خاطرنشان کرد: آزادسازی کاروانسرا، انتخاب شهر سمنان به عنوان پایتخت کتاب کشور و راه ابریشم، افتتاح پل غیر هم سطح شهرک صنعتی و شهید دانشگر، واگذاری اراضی طرح جوانی جمعیت پیشگام بخشی از مهمترین اقدامات انجام شده طی این ۳ سال اخیر در سمنان بوده است.

استاندار سمنان تصریح کرد: در سطح استان سمنان با محوریت نماینده ولی فقیه در استان و وحدت نیروهای امنیتی شاهد امنیت پایدار هستیم. خراسانیان رییس شورای شهر سمنان نیز در این جشن گفت: کارگران در مجموعه شهرداری، علاوه بر کسب روزی حلال، اهداف مقدسی در راستای خدمات دهی به عموم شهروندان دارند.

وی با اشاره به گرامیداشت مقان کارگر در سراسر جهان افزود: تفاوت نگاه دنیا با ما این است که نگاه دنیا به کارگر، نگاهی ابزاری است. رییس شورای شهر سمنان خاطرنشان کرد: همه اعضای شورای شهر قدردان زحمات کارگران خدوم شهرداری هستند و تلاش می‌شود تا با پیگیری مسائل و مشکلات این عزیزان، پاسخگوی بخشی از مطالبات بحق آنان باشیم.

دکتر حسین موسوی شهردار سمنان و رییس مرکز بین‌المللی پایتخت جاده ابریشم سمنان نیز در این آیین با تاکید بر نقش بی‌بدیل کارگران شهرداری در رشد و توسعه شهر، اظهار کرد: یقینا اگر تلاش و همدلی و همراهی کارگران شهری با مدیریت شهری نبود، امروز شاهد اتمام پروژه‌های نیمه کاره و تغییر در ساختار و سیمای شهر نبودیم.

وی با تقدیر از زحمات خانواده کارگران شهرداری، افزود: تمامی تلاش ما در شهرداری و اولویت ما همواره بر انجام پرداختی های به‌موقع و ایجاد رفاه برای کارگران بوده است و خانواده کارگران اطمینان خاطر داشته باشند که رفع مشکلات و تامین رفاه و آرامش آنان دغدغه همیشگی مدیریت شهری و در اولویت است.

رییس مرکز بین المللی پایتخت جاده ابریشم سمنان با اشاره به عضویت سمنان در مرکز بین المللی راه ابریشم خاطرنشان کرد: قطعا یکی از ارکان موثر و تاثیرگذار در موضوع راه ابریشم، تکیه بر توان کارگران عزیز و خدوم است که انشالله از این ظرفیت استفاده خواهد شد.

به گزارش ایسنا در این آیین، از کارگران نمونه شهرداری سمنان تجلیل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری جشن کارگری شهرداری سمنان با نام «سپاس کارگر»
  • فیش حقوقی جدید بازنشستگان صادر شد
  • جامعه کارگری باید مورد تکریم و احترام قرار گیرد
  • استرس از فضای کارگری برداشته شود
  • فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری
  • جهش تولید با رفع دغدغه معیشت کارگران محقق می‌شود
  • بهبود معیشت کارگر ران اهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • بهبود معیشت مشاغل کارگری راهی مؤثر برای مقابله با قاچاق است
  • بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است
  • عضویت ۹۶ هزار نفر در جامعه کارگری و کارفرمایی آذربایجان غربی