Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@08:04:27 GMT

افزایش امیدواری به حل بحران سیاسی افغانستان

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۹۸۶۲۵

افزایش امیدواری به حل بحران سیاسی افغانستان

«عبدالله عبدالله» رهبر تیم ثبات و همگرایی و «محمدسرور دانش» معاون رئیس جمهور غنی اعلام کرده اند که به پایان بحران سیاسی نزدیک شده اند و بزودی بر آن نقطه پایان خواهند گذاشت.

عبدالله در صفحه فیسبوک خود نوشته، مدتی است که برای حل بحران سیاسی، مذاکراتی بین دو طرف درپی تلاش‌های خیرخواهانه‌ شخصیت‌های ملی جریان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به مردم افغانستان اطمینان می ‌دهم که در این مذاکرات به پیش‌رفت‌هایی دست‌ یافته‌ایم و توافق هایی روی اصول صورت گرفته است و اکنون کار روی جزئیات و نهایی سازی توافق میان دو طرف ادامه دارد.

عبدالله ابراز امیدواری کرده است که با در نظرداشت بحران گسترش ویروس کرونا در افغانستان و جهان، نیاز به تأمین صلح دایمی در کشور و مقابله با مشکلات امنیتی- اقتصادی، توافق سیاسی را هرچه زودتر نهایی سازند.

سرور دانش هم به نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته است که به زودی توافق اشرف غنی و عبدالله نهایی شده و تنش‌های سیاسی پایان می ‌یابد.

وی به «دیبورا لاینز» گفته است تلاش برای تحکیم وحدت و هماهنگی در چارچوب حکومت مشارکت ملی ادامه داشته و تا چند روز آینده هر دو طرف به توافق نهایی دست‌ خواهند یافت.

به گفته دانش، توافق در روزهای آینده توسط دو طرف امضا و براساس آن عبدالله رهبری شورای عالی مصالحه را به عهده خواهد گرفت.

«سیدباقر کاظمی» از هواداران تیم اشرف غنی و «حشمت رادفر» مشاور مطبوعاتی عبدالله هم تائید کرده‌اند که دو طرف در کلیات به توافق رسیده‌اند اما بحث در باره جزئیات هنوز ادامه دارد.

به نظر می رسد که تلاش‌های دیپلماتیک ایران، فشارهای همکاران بین المللی افغانستان و هشدار آمریکا به قطع کامل کمک‌ها و خروج نظامیان خود از این کشور در پایان این تنش‌ها موثر بوده باشد.

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران طی چند هفته گذشته تماس‌های تلفنی با رهبران افغان و وزارت امور خارجه این کشور در باره حل بحران سیاسی، تأمین صلح و آتش‌بس گفت‌وگوهایی کرده بودند.

سفر یک هفته‌ای «محمدابراهیم طاهریان» نماینده ویژه وزارت خارجه ایران به افغانستان و گفت وگو با اشرف غنی، عبدالله، حامد کرزی رئیس جمهوری سابق، حمدالله محب مشاورامنیت ملی و محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه به همراه شماری از سیاست‌مداران نیز در نزدیک شدن به پایان این بحران بی تأثیر نبوده است.

اتحادیه اروپا نیز روز پنجشنبه گذشته از عبدالله خواسته بود که مخالفت‌های سیاسی خود را کنار بگذارد و دیگر زمان ادامه اختلاف‌های سیاسی گذشته است.

این اتحادیه در اطلاعیه‌ای تأکید کرده است که ادامه اختلافات سیاسی، آینده بهتر افغانستان را با خطر جدی مواجه کرده و خیر مردم باید ترجیح داده شود.

بحران سیاسی کنونی افغانستان پس از انتخابات ششم مهرماه سال ۱۳۹۸ و ادعای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری این کشور شکل گرفت و پس از اجرای مراسم تحلیف همزمان توسط اشرف غنی و عبدالله در ۱۹ اسفند ماه به اوج خود رسید و افغانستان را دارای دو حکومت موازی ساخت.

برچسب‌ها عبدالله عبدالله اشرف غنی افغانستان پروندهٔ خبری افغانستان و چالش دو دولت همزمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عبدالله عبدالله اشرف غنی افغانستان عبدالله عبدالله اشرف غنی افغانستان بحران سیاسی اشرف غنی دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۸۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟

آل اسحاق با بیان این که شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد، گفت: برخی با نشان دادن فضای ملتهب ناشی از بحران‌های سیاسی منطقه، نرخ ارز را بالا می‌برند و اقدام به فروش دلار می‌کنند و سپس با آرام شدن فضا اقدام به خرید ارز می‌کنند تا جیب‌های خود را پر کنند.

به گزارش ایسنا، یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به این موضوع که نرخ ارز در کشور تحت تاثیر جریان‌های روانی است، گفت: در سایه جریان‌های روانی انتظارات تورمی شکل می‌‎‌گیرد و این انتظارات نیز عاملی برای افزایش تقاضا و نرخ ارز است.

چه کسی از افزایش نرخ دلار سود می‌برد؟

وی افزود: عده‌ای متخصصِ ایجاد جنگ روانی هستند؛ بنابراین مخالفان دولت در حین رخداد تنش‌‎های سیاسی از ابزار جنگ روانی استفاده می‌کنند؛ البته برخی از ذی‌نفعان نیز از بالارفتن نرخ دلار سود می‌برند؛ در نتیجه شرایطی را ایجاد می‌کنند تا مسیر انتظارات مردم را تغییر دهند.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار داشت: برخی با نشان دادن فضای ملتهب ناشی از بحران‌های سیاسی منطقه، نرخ ارز را بالا می‌برند و اقدام به فروش دلار می‌کنند و سپس با آرام شدن فضا اقدام به خرید ارز می‌کنند تا جیب‌های خود را پر کنند.

وی افزود: با حمله به کنسولگری ایران در دمشق شوک و تنش سیاسی در کشور ایجاد شد و سوداگران با سواستفاده از این شوک‌ها باعث افزایش نرخ دلار شدند.

نیاز‌ها قانونی کشور در حال تامین است

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه گاهی نرخ ارز به علت تغییر در واقعیت‌های اقتصادی یعنی عرضه و تقاضا افزایش پیدا می‌کند، اظهار داشت: هم‌اکنون از سمت کانال اقتصادی تغییری در قیمت دلار رخ نداده؛ چون تمامی نیاز‌های قانونی کشور با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ و نرخ حدود ۴۰ هزار تومان مرکز مبادله تامین می‌شود، بنابراین التهابات ناشی از تنش‌های سیاسی، تنها عامل افزایش نرخ ارز است.

آل اسحاق با اشاره به این موضوع که شرایط کنونی بازار ارز ناپایدار است، گفت: تحولات بازار ارز به علت رخداد‌های سیاسی است؛ بنابراین زمانی که این فضا آرام شود؛ نرخ ارز به صورت خودکار به محدوده‌های قبلی خود بازمی‌گردد.

وی در پایان تاکید کرد: درصورتی که شوک جدید سیاسی رخ ندهد، شرایط اقتصادی کشور با آرام شدن فضای منطقه و مسائل سیاسی، احتمالا به گونه‌ای رقم می‌خورد که دلار آزاد به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد.

دیگر خبرها

  • امیدواری برای توسعه روزافزون روابط دوجانبه ایران و آفریقای جنوبی
  • احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • ابراز امیدواری مدیرکل ورزش استان برای افزایش سهمیه‌های المپیکی
  • چگونه مسئله پسماند در گیلان به یک بحران تبدیل شد؟/ دلیل توقف قطار افغانستان _ ترکیه
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • اظهارنظر مجاهد درباره سفرهای مقامات متعدد سیاسی به کابل
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • عبدالله گنجی: توماج صالحی حتما اعدام نمی‌شود
  • امیدواری جانشین کلوپ: 48 ساعت دیگر در لیورپول!