Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@19:19:04 GMT

رابطه چاقی و کووید ۱۹

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۹۹۰۸۸

رابطه چاقی و کووید ۱۹

به گزارش روز شنبه پایگاه خبری ساینس‌دیلی، ‌در این تحقیقات که با مطالعه ۱۷ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ انجام گرفت، مشخص شد در کنار فاکتورهای ریسکی مانند ابتلا به بیماری‌های مزمن قلب، ریه و کلیه، ضعف سیستم ایمنی، دیابت و برخی از انواع سرطان، مذکر بودن یا چاقی به معنای داشتن شاخص توده بدنی بالاتر از ۳۰ نیز دو عامل ریسک دیگر برای این بیماری محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شاخص توده بدنی (BMI) مهمترین فاکتور در تعیین وزن نرمال، اضافه وزن و چاقی است. شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست می آید. شاخص توده بدنی کمتر از ۱۸.۵، نشان دهنده کم وزنی غیرطبیعی است. اگر عدد به دست آمده بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ باشد، یعنی وزن فرد طبیعی است. عدد بزرگتر و مساوی ۲۵، نشان دهنده اضافه وزن است و عدد ۳۰ به بالا نشان دهنده چاقی است که به ترتیب به چاقی درجه یک (بین ۳۰ تا ۳۴.۹)، چاقی درجه دو (بین ۳۵ تا ۳۹.۹) و چاقی درجه سه (۴۰ به بالا) تقسیم بندی می شود.
با وجود این که علت مرگ بیشتر و علایم شدیدتر افراد چاق در اثر بیماری کووید ۱۹ مشخص نیست، محققان معتقدند کاهش کارآیی ریه و وجود التهاب در بافت چربی افراد چاق می تواند یکی از دلایل این وضعیت باشد.
به اعتقاد محققان این عوامل می‌تواند موجب تشدید طوفان سیتوکین و در نهایت بروز علایم شدید یا مرگ بیماران چاق شود.
طوفان سیتوکین (cytokine storm) یک واکنش غیرطبیعی ایمنی است. این واکنش نوعی سندرم پاسخ التهابی سیستمیک است و می‌تواند با علائمی مانند تب، خستگی، بی‌اشتهایی، درد مفاصل، تهوع، استفراغ، اسهال، عوارض پوستی، تنفس سریع، تپش قلب، افت فشار خون، تشنج، سردرد، توهم و لرزش همراه باشد. در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ این عارضه می‌تواند منجر به تورم بافت ریه شود.

این تحقیقات با همکاری ۲۵۰۰ پرستار و دانشجوی پزشکی در ۱۶۶ بیمارستان انگلیس انجام گرفته و بزرگترین تحقیقات انجام گرفته در رابطه با کووید ۱۹ در خارج چین محسوب می شود. نتایج این تحقیقات در اختیار دولت انگلیس و سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته است تا با اطلاعات به دست آمده از سایر کشورهای جهان مطابقت داده شود.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در دو ماه گذشته حدود ۲۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا سهم_من_در_مهارکرونا بیماری های ویروسی پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا بیماری های ویروسی ویروس کرونا بیماری های ویروسی شاخص توده بدنی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۹۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسترازنکا واکسن کرونای خود را از بازار جمع می‌کند

پس از اعتراف شرکت آسترازنکا در خصوص عوارض خطرناک واکسن کرونای خود، این شرکت شروع به جمع آوری این واکسن از سراسر دنیا کرده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ شرکت داروسازی انگلیسی آسترازنکا ادعا کرد که واکسن کووید خود به نام واکسیفریا را که یکی از اولین واکسن‌های تولید شده در زمان شیوع کرونا بود، به دلایل تجاری و مازاد شدن دوز‌های به‌روز شده، لغو کرده است.

براساس گزارش النشره، سخنگوی آسترازنکا گفت: با توجه به اینکه از آن زمان (شیوع کرونا) تاکنون واکسن‌های زیادی برای کووید-۱۹ ساخته شده‌اند، واکسن‌های به‌روز شده مازاد در دسترس هستند، این امر منجر به کاهش تقاضا برای واکسووریا شده است که دیگر توقف تولید شده است.

این امر پس از آن صورت گرفت که آسترازنکا آوریل گذشته برای اولین بار اعتراف کرد که واکسن ضد کروناویروس آن می‌تواند عوارض جانبی کشنده‌ای مانند لخته شدن خون را ایجاد کند.

بر اساس آنچه روزنامه انگلیسی دیلی میل گزارش داد، آسترازنکا با شکایت دسته جمعی چند میلیون پوندی از سوی ده‌ها خانواده که اعلام کردند آنها یا عزیزانشان به دلیل واکسن معیوب این شرکت مریض یا کشته شده اند، مواجه است. وکلای آنها بر این باورند که برخی از این ادعا‌ها می‌تواند به ۲۰ میلیون پوند غرامت برسد.

آسترازنکا که در کمبریج مستقر است با این اتهامات مخالفت می‌کند، با این وجود در یک سند قانونی که در فوریه گذشته به دادگاه عالی انگلیس ارائه شد اعتراف کرد که واکسن آن در موارد بسیار نادری می‌تواند باعث پایین آمدن پلاکت خون و لخته شدن خون شود. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آسترازنکا واکسن کرونای خود را از بازار جمع می‌کند
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • آب سیب زمینی و این همه خاصیت
  • این افراد مغزشان زودتر پیر می‌شود
  • عوامل شیوع بیماری آسم و راهکارهای درمان
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل