Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@12:43:11 GMT

تغییر نگرش جهان برای ایجاد شهرهای پایدار

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۰۱۶۰۴

تغییر نگرش جهان برای ایجاد شهرهای پایدار

اکثریت جمعیت حال حاضر دنیا در شهرها زندگی می‌کنند و عمده کربن جهان نیز در این مناطق منتشر می‌شود؛ همین ارتباط ساده نشان می‌دهد که چطور شهرنشینی می‌تواند تاثیرات مخربی بر تغییرات آب و هوایی داشته باشد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مقابله با بحران تغییرات آب و هوا با هر یک از چالش‌های اقتصادی، ‌اجتماعی و زیست محیطی که سیاره ما با آن روبروست، پیوند ناگسستنی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اشتراک گذاشتن دانش در مورد راه‌حل‌هایی که توسط شهرهای توسعه‌یافته در کنترل و مدیریت انتشار کربن اعمال می‌شود، راهی جهت پیشبرد اهدافی ارائه می‌دهد که به سود همه خواهد بود. پژوهش‌ها در مورد اقتصاد وابسته به کربن هشداردهنده است؛ کنوانسیون‌ سازمان‌ ملل‌ متحد در مورد تغییرات‌ اقلیمی‌ هشدار داده است که ما فقط ۱۲ سال فرصت داریم تا از بدترین اثرات تغییرات آب و هوا جلوگیری کنیم.

تحقیقات انجام شده در ۱۰۰ شهر تاب آور تخمین زده است که مساحت کل شهرها تا سال ۲۰۷۰ دو برابر شود، عمده زیرساخت‌های عمرانی کشورهای توسعه یافته مستهلک شده و کارایی مناسبی ندارد و در کشورهای در حال توسعه اغلب از بین می‌رود. مجمع جهانی اقتصاد نیز تخمین زده است که جهان تا سال ۲۰۴۰ با ۱۵ تریلیون دلار شکاف زیرساختی  روبرو شود؛ این یعنی ۱۵ میلیارد تریلیون دلار بین سرمایه‌گذاری پیش بینی شده و میزان مورد نیاز برای تأمین زیرساخت‌های جهانی مناسب تا سال ۲۰۴۰ شکاف وجود دارد.

امروز ما فرصتی داریم تا به شهرها با نگرش جدیدی به عنوان کانون رشد اقتصادی آینده و جایی که نسل‌های بعدی در آن زندگی خواهند کرد، نگاه کنیم. توانمندسازی شهرهای آینده جهت تاب‌آوری در برابر تأثیرات پیش بینی شده تغییرات آب و هوایی و تبدیل شدن به شهرهای کربن خنثی، روش متفاوتی از تفکر را می‌طلبد.

بزرگ‌ترین چالشی که با آن روبرو هستیم، ‌احتیاج همکاری بی‌سابقه همه ذینفعان است. ایجاد نسل بعدی شهرهای تاب آور و پایدار یا وفق پذیری شهرهای موجود به تغییرات اساسی در نگرش و رویکرد نیاز دارد و این فضا یک فرصت به رهبران جهان است. باید از فرصت استفاده کنیم و راه حل‌های بزرگ با همکاری در همه بخش‌ها و با ارتقای روحیه همکاری بیابیم.

با این حال ما از صفر شروع نمی‌کنیم، چرا که راه‌حل‌ها وجود دارد. ما باید ارتباطی را بین تغییرات آب و هوایی و نیازهای اساسی که زیرساخت‌های شهری ما را تشکیل می‌دهند، ‌ایجاد کنیم. هر شهر نیازهایی دارد که در انتشار کربن سهم دارد، از جمله منابع انرژی وابسته به سوخت فسیلی، نبود یا ضعف مدیریت پسماندهای خانگی و تجاری، شبکه‌های حمل‌ونقل فرسوده و ناکارآمد و خدمات شهری نیازمند به انرژی مانند آب و تصفیه فاضلاب؛ برای هر یک از این نیازهای اساسی راه حل‌های پایدار وجود دارد. آنچه در این بین مفقود است ارتباط بین اجرای آن راه حل‌ها است که فرصت ما جهت بازسازی زیرساخت‌های پایدار شهری برای فردا است. نگاه به راه حل‌های عملیاتی شده در سراسر جهان امیدبخش است، زیرا هر روز فناوری و استراتژی‌های بیشتری در حال توسعه و اجرا هستند.

به عنوان مثال، در لندن "مناطق فوق کم انتشار کربن" (Ultra Low Emission Zone) برای مقابله با آلودگی هوا ایجاد شده است و علاوه بر این، طرح ترافیک با وضع تعرفه ورود به برخی مناطق لندن در سال ۲۰۰۳ به اجرا درآمد. این تغییر نسبتاً ساده در مدیریت ترافیک منجر به کاهش انتشار کربن، افزایش کیفیت هوا و در نهایت سلامتی بیشتر شهروندان شده است.

شهر نیویورک اولین شهر ایالات متحده خواهد بود که طرح ترافیک را اعمال کرده و رانندگان برای ورود به منهتن باید عوارض پرداخت کنند. اخیرا نیز لس‌آنجلس پیشگام سخت‌گیرانه‌ترین طرح حمل و نقل پایدار شهری در آمریکا شده است. تا سال ۲۰۲۸ همه خودروهای جدید و اتوبوس‌های شهری در لس آنجلس برقی خواهد بود. این تعهد با راهبرد طرح ترافیک همراه شد تا ترافیک معروف این شهر را اصلاح کند. سانفرانسیسکو نیز در این بین، در پیاده رو سازی خیابان‌ها و مناطق کلیدی به بسیاری از شهرهای دیگر پیوسته است.

در امارات، ‌شرکت مدرن راه‌آهن پر سرعت با نام اتحاد ریل (Etihad Rail)، با اتصال مراکز شهری و در نتیجه کمتر شدن ترافیک خودروها، به کاهش انتشار کربن کمک کرد که یک نمونه از اهمیت مدل‌سازی حمل و نقل یکپارچه به شمار می‌رود. بسیاری از شهرهای اروپایی از ایالات متحده و سایر کشورها جلوتر هستند و تجربیات آن‌ها می‌تواند به اشتراک گذاشته و از آن‌ها استفاده شود.

با نگاهی جامع‌تر به تغییرات آب و هوایی و فرصت‌های چشمگیر کاهش انتشار گاز کربن، ‌شهر ادینبورگ در بریتانیا یک مطالعه مهم راجع به اقدامات اقلیمی انجام داده است. ادینبورگ، ‌میراث جهانی سازمان ملل متحد، ‌بر اساس اصول برنامه‌ریزی قرون وسطا ساخته شده است.

شورای شهر ادینبورگ می‌خواهد شهر آن گونه توسعه یابد که ضمن حمایت از رشد اقتصادی، فضای عمومی، ‌حمل و نقل عمومی و مسیرهای پیاده و دوچرخه در اولویت قرار گیرد. تجمیع چندین فرآیند برنامه ریزی شهری و طراحی شهری به این چشم انداز جهت ایجاد آینده‌ای یکپارچه‌تر برای شهر کمک می کند. همه نتایج پژوهش در ایجاد زیرساخت‌های اساسی کارآمد، بهبود کیفیت هوا و کاهش انتشار کربن متمرکز شده است.

با بررسی ساختمان‌های درون شهر می‌توان دریافت که ‌عایقبندی ضعیف یا وابستگی بیش از حد به سرمایش عامل اصلی انتشار کربن است. خبر خوب این است که استانداردهای ساخت و ساز در برخی کشورها برای ساختمان‌های در حال احداث اعمال شده است. کشورهای اسکاندیناوی در حال اجرای پیشرفته‌ترین اصول پایداری در طراحی جدید ساختمان‌ها هستند، حال پرسش اینجاست که برای ساختمان‌های قدیمی چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟

 برزیل و ایالت پارانا متعهد شده‌اند تا از طریق اقدامات مربوط به بهره‌وری انرژی از جمله تولید انرژی تجدید پذیر به عنوان یک رویکرد یکپارچه، تمام ساختمان‌های عمومی از جمله ۱۸۰ مدرسه دولتی را به انرژی صفر تبدیل کنند، که نمونه ای عالی از تعهد مورد نیاز برای ایجاد تغییر است. لازم به ذکر است ساختمان‌ انرژی صفر به ساختمان‌هایی اطلاق می‌شود که مصرف سالیانه انرژی آن‌ها صفر است و آلاینده‌های کربنی تولید نمی‌کنند.

و آخر اینکه، ‌پیشینه تشکیل هر شهر متمرکز بر منابع آب و انرژی آن است. دهه‌هاست که فناوری‌هایی وجود داشته‌اند تا به جای سوخت‌های فسیلی از انرژی‌های تجدید پذیر استفاده شود. آلمان با تعهد خود در استفاده از انرژی تجدید پذیر از باد، نمونه‌ای بارز در این رابطه است. امروز، ‌آلمان در تلاش است تا با یک اتصال مهم کابلی انرژی تجدید پذیر را برای مردم باواریا و بادن به ارمغان آورد. همه ما می‌توانیم از کسانی که در مسیر وابستگی به انرژی کم‌کربن پیشگام بوده‎‌اند، درس بگیریم.

به عنوان یک جامعه جهانی، ‌همگی باید در بخش‌های خصوصی، ‌سازمان‌ها، ‌ادارات و حوزه‌های قضایی همکاری کنیم. ما باید متفاوت فکر کنیم و متعهد به پیگیری راه حل‌ها باشیم. با اشتراک گذاری دانش و تجربیات موفق فعلی و با ایجاد راه حل‌های پایدارتر، می‌توانیم میراثی مناسب برای آینده به جا بگذاریم.

ترجمه از: حمید بهبهانی

کد خبر 421705

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر پایدار پایداری پایداری شهری کربن صفر تغييرات اقليمي تغييرات آب و هوايي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تغییرات آب و هوایی تغییرات آب و هوا انتشار کربن کاهش انتشار ساختمان ها تجدید پذیر راه حل راه حل ها تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۱۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، همکاری بین المللی، رشد و توسعه و انرژی سه محوری است که در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در داووس که امروز در ریاض، پایتخت عربستان سعودی و برای اولین بار در خارج از شهر داووس سوئیس افتتاح شد، مورد توجه قرار خواهد گرفت.

این مجمع با شعار «همکاری بین المللی، رشد و انرژی برای توسعه» و با حضور بیش از هزار نفر از جمله سران کشورها، مقامات ارشد و کارشناسان بین المللی از بخش‌های دولتی و خصوصی به مدت دو روز ادامه دارد. برای بحث در مورد مسائل و تحولات مختلف اقتصادی جهانی.

این نشست فرصتی برای تصمیم گیرندگان از سراسر جهان است تا زمینه‌های مشترکی برای ایجاد تأثیرات مثبت جهانی پیدا کنند.

گفتنی است، با وجود اینکه داووس سالی یک بار برگزار می‌شود اما تأثیر آن بر اقتصاد جهانی قابل توجه است، زیرا مهم‌ترین مسائل جهان را برجسته می‌کند، هدف آن یافتن راه حل برای مسائل مطرح شده و دستیابی به ثبات سیاسی و اقتصادی در جهان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «سمیع» تعیین تکلیف شود/ کمبود نیروی پلیس راهور و راننده اتوبوس مشکل مشترک کلان‌شهرها
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • خلاقیت معلم مراغه‌ای در ایجاد نگرش مصرف بهینه آب
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • تظاهرات حمایت از غزه در شهرهای مختلف جهان
  • قدرت پایدار در جامعه فقط با علم ایجاد نمی‌شود
  • برگزاری نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد