Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@03:19:22 GMT

ماه رمضان فرصت استثنایی برای توبه است

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۰۳۱۲۵

ماه رمضان فرصت استثنایی برای توبه است

به گزارش خبرگزاری مهر، ویژه برنامه جرعه‌ای از ماه با موضوع شرح و تفسیر دعای افتتاح و همچنین شیوه‌های مناجات خوانی در تهران قدیم با حضور حجت الاسلام صدر، غلامرضا کریملو از کارشناسان مذهبی و مهدی امین فروغی موسیقی دان، تاریخ پژوه و استاد ادبیات روانه آنتن رادیو گفتگو شد.

حجت الاسلام صدر در شرحی بر دعای افتتاح گفت: در فرازی از این دعای شریف، صحبت گناهکاران با خداوند عنوان شده است؛ یعنی کسانی که یک عمر گناه کردند و در ماه رمضان می‌خواهند با خدا حرف بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر یک عمر گناه کردیم نباید ناامید باشیم، امام زمان (علیه السلام) در دعای افتتاح می‌فرمایند: "خداوند آنقدر ما را بخشیده و از ما گذشت کرده و به قدری جرم و جنایت ما را پرده پوشی کرده و بردبار بوده که آنچه را که استحقاقش را نداریم از او طلب می‌کنیم."

این کارشناس مذهبی ادامه داد: فرد گناهکار در مقابل خداوند والاترین استحقاق را برای خودش می بیند چراکه می‌داند خداوند اهل عفو و مغفرت و ماه رمضان هم ماه غفران و بازگشت است. ما در این ماه مبارک باید از فرصت توبه استفاده کنیم و به اشتباهاتمان پی ببریم و از خداوند طلب آمرزش و مغفرت کنیم.

همچنین در ادامه، کریملو در شرح دعای "ابوحمزه ثمالی" بیان داشت: امام سجاد (علیه السلام) در فرازی از این دعای ربانی می‌فرمایند: "من همان گرسنه ای هستم که تو او را سیر نمودی."

وی افزود: پدر و مادر در دوران طفولیت فرزندان، مسئولیت غذایی و نفقه آنها را بر عهده می‌گیرند و فرزندان هم در هنگام ازدواج مسئولیت تأمین غذای همسر را بر عهده می‌گیرند اما سیرکننده اصلی ما خداست و بس.

این کارشناسان مذهبی با اشاره به داستانی در این زمینه گفت: روزی فقیری نزد امام صادق (علیه السلام) آمد و از حضرت تقاضا کرد که گرسنگی ام را برطرف کن، حضرت میوه‌ای به او داد، فرد گرسنه گفت: الحمدلله. حضرت نانی را هم که در کنار خود داشتند به او دادند و فرد فقیر باز گفت الحمدلله، حضرت پولی هم به او داد تا غذای بیشتری تهیه کند و این فرد باز هم تشکر کرد. امام صادق (ع) به این فرد فرمودند: اگر تشکر کردن را ادامه می‌دادی به منزل می‌رفتم و هرچه داشتم را در اختیارت قرار می‌دادم و بدان که از هر دستی که می گیری در اصل این خداوند است که به تو روزی می‌دهد."

کریملو گفت: سیرکننده اصلی انسان‌ها خداوند منان است و تا زمانیکه انبارهای او مالامال از رزق و روزی است هیچ وقت ما را فراموش نخواهد کرد کمااینکه خداوند در حدیثی قدسی نیز فرمودند: " همیشه انبارهای ما پر است و نگران نباش."

در پایان این ویژه برنامه، امین فروغی استاد ادبیات درباره شیوه‌های مناجات خوانی در ایران قدیم گفت: یکی از شیوه‌های مناجات خوانی ایرانیان، "پرده خوانی" است.

وی افزود: شخص مرشد پرده بزرگی را که روی آن نقاشی‌های زیبایی کشیده بودند به همراه داشت، در ساعاتی از روز به میدان شهر یا کنار بازار می‌رفت و بعد از نصب پرده، داستانهای نگاشته شده روی آن را با صدای خوش نقل می‌کرد.

این تاریخ پژوه با بیان اینکه تصاویر پرده‌های پرده خوانها متنوع بود گفت: برخی پرده‌ها تصاویر داستان‌های شاهنامه و جنگ‌های رستم و اسفندیار را با خود داشت و برخی پرده‌ها هم شامل تصاویر تاریخ انبیا مانند داستان سلیمان و یا عبور بنی اسرائیل از دریا و غرق شدن فرعون بود.

امین فروغی ادامه داد: برخی پرده‌ها هم شامل تصاویر ماجراهای تاریخ اسلام مانند جنگ احد و خندق و خیبر و داستان‌های زندگی امامان معصوم (ع) به ویژه شهادت امام حسین (علیه السلام) و قیام مختار بود.

این استاد ادبیات گفت: پرده خوان‌ها این پرده‌ها را در ایام مختلف سال در معابر و بازارها برای مردم می‌خواندند اما در ماه رمضان پرده‌هایی شامل نقاشی‌های مربوط به سرنوشت گناهکاران در جهنم و انواع عذاب‌های دوزخ و تشویق به توبه از گناه و عاقبت نیکوکاران در بهشت و نعمت‌های بهشتی را هنرمندانه برای مردم توضیح می‌دادند.

امین فروغی افزود: این پرده خوان‌ها به قدری زیبا داستان‌های مذهبی را برای مردم بیان می‌کردند که مردم گناهکار توبه می‌کردند.

کد خبر 4914805

منبع: مهر

کلیدواژه: رادیو ماه مبارك رمضان دعا و نیایش توبه ویروس کرونا ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۹۹ کنفرانس بین المللی قرآن شبکه چهار سیما دعا و نیایش نشست علمی تفسیر قرآن شهید مطهری کاظم صدیقی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات معرفی نشریات فلسفه علیه السلام امین فروغی ماه رمضان پرده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۳۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه اضطراب را درمان کنیم؟

سؤال پرسیدند که برای رفع اضطراب و استرس هایی که بدون منشأ خاصی به انسان وارد می‌شود و از طریق پزشکی هم حل نشده چه کار باید کرد؟

قرآن می‌فرماید: «الَّذِینَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»، همین.

به قول حضرت امیرالمومنین (ع)، دنیا تجارت خانه‌ای بیش نیست.
تمام انسان این باشد هرچه که عقل و شرع برای او تعیین کرده‌اند، جدی بگیرد و در این صورت، مواردی که برای او مایه اضطراب و هم‌ّوغم ّ آینده باشد، از این موارد خیالش آسوده است.

مگر یکی از اسامی خدا، ارحم الراحمین نیست؟ رحمت دیگران اگر باشد محدود است و محدود نسبت به نامحدود هیچ است؛ خدا را فراموش نکنیم.
همه عواملی که باعث اضطراب می‌شوند، چیز محدودی هستند.

خداوند متعال فرموده است: بشر شعورت کجا رفته است؟ مگر می‌شود خدا کفایت کار بنده خودش را به عهده نگیرد.
«إِنْ یَنْصُرْکُمُ اللهُ فَلا غالِبَ لَکُمْ وَ إِنْ یَخْذُلْکُم فَمَنْ ذَا الَّذی یَنْصُرُکُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَ عَلَی اللهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ».

خیال و اضطراب به این خاطر است که انسان غفلت می‌کند و دچار وسوسه شیطان می شود.

اگر بخواهیم، باید استغفار در سحر را جزو برنامه زندگی خود قرار دهیم که این قلب باید موانعش رفع شود.
قلب را خدا ساخته برای اینکه خودش در آنجا استقرار پیدا کند.
«اَلْقَلْبُ حَرَمُ اَللَّهِ فَلاَ تُسْکِنْ حَرَمَ اَللَّهِ غَیْرَ اَللَّهِ».

زنگارهای حاصل از غفلت های گذشته، جز با "استغفار" و "صلوات بر پیغمبر اکرم (ص)" پاک نمی‌شوند؛ اگر پاک کنیم، خداوند متعال ساکن و مستقر میشود.
برای اینکه مشکلمان حل شود، باید اول نگاه کنیم که خودمان در ارتباط با خدا چه گیری داریم؟

دیگر خبرها

  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • دهه کرامت، فرصت خوبی برای تبیین ابعاد موج نفرت از جنایت‌های رژیم صهیونیستی است
  • نوازی: بازیکنان استقلال استثنایی هستند
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • معرفی و تجلیل از برترین‌های مسابقات قرآنی کارکنان و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه استان سمنان
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • فیلم/ پاس گل استثنایی طارمی با پشت پا