Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- بر اساس اعلام اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار، تاکنون نزدیک به ۷۹۷ هزار نفر در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶۵ هزار نفر واجد دریافت مقرری بیمه بیکاری شناخته شده‌اند.

 به دنبال گسترش کرونا ویروس در ماه‌های اخیر  بسیاری از مشاغل و کسب و کارها از جمله صنوف و مشاغل خدماتی تالارها، رستوران ها، مراکز فرهنگی ـ ورزشی، هتل ها و مراکز اقامتی و گردشگری تحت تاثیر قرار گرفته و با رکود و تعطیلی مواجه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا ستاد مقابله با کرونا  مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار به منظور کمک به صندوق بیمه بیکاری برای پرداخت به مشاغل آسیب دیده از کرونا اختصاص داد.
به همین منظور متقاضیان دریافت بیمه بیکاری، کارگران و مشاغل آسیب دیده از کرونا می بایست اطلاعات خود را در سامانه درخواست بیمه بیکاری به نشانی bimebikari.mcls.gov.ir  ثبت کرده تا مورد بررسی و پالایش قرار گیرند.  
مطابق ماده ۶ قانون بیمه بیکاری، افراد بیکار شده موظفند حداکثر ظرف ۳۰ روز مراتب بیکاری خود را به ادارات کار استان محل سکونت اعلام کنند که با توجه به شیوع ویروس کرونا و ضرورت عدم مراجعه حضوری، تاکید بر ثبت نام در سامانه بیمه بیکاری در حقیقت به منظور رعایت این بند قانونی صورت گرفته است.
پیش از این مسعود بابایی ـ مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کارـ ثبت نام در سایت را ملاک پرداخت بیمه بیکاری ندانسته و گفته بود افرادی که متقاضی دریافت بیمه بیکاری هستند حتما باید مشمول قانون کار، قانون بیمه بیکاری و قانون تامین اجتماعی باشند.  
به موجب قانون، پرداخت مقرری بیمه بیکاری به کسانی صورت می گیرد که به طور غیر ارادی و به علت حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، آتش سوزی و نظایر آن بیکار شده باشند. با توجه به اینکه بحران کرونا جزو حوادث غیرمترقبه شناخته شده کارگرانی که دارای حداقل یک ماه بیمه پردازی باشند در صورت بیکار شدن غیر ارادی مشمول دریافت بیمه بیکاری می شوند.
بر اساس شیوه نامه ای که از سوی اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار و امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی به منظور نحوه اجرا و چگونگی بهره مندی متقاضیان بیمه بیکاری تهیه شده است؛ ۱۰ گروه شغلی، فعالیت و زیربخش اقتصادی به عنوان فعالیتهایی که متاثر از ویروس کرونا بوده و به صورت غیر مترقبه کسب و کار آنها دچار آسیب شده اند و همچنین کارگران این فعالیتها که مشمول قانون کار و تامین اجتماعی و بیمه بیکاری باشند می توانند برای مدت سه ماه از مزایای بیمه بیکاری طبق ضوابط قانونی بهره مند شوند.
مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستوران‌ها، بوفه‌ها، طباخی‌ها، تالارهای پذیرایی، قهوه‌خانه‌ها، اغذیه فروشی‌ها و موارد مشابه به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت، مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل‌ها، هتل آپارتمان‌ها، مجتمع‌های جهانگردی و گردشگری، مهمان‌پذیرها، مهمانسراها، مسافرخانه‌ها، زائرسراها، مراکز بوم‌گردی، مراکز اقامتی و پذیرایی و موارد مشابه به تشخیص وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جزو گروههای شغلی مذکور هستند.
همچنین دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، آژانسهای هواپیمایی، تولید و توزیع پوشاک، تولید و توزیع کیف وکفش، مراکز توزیع آجیل و خشکبار، قنادی ها، مراکز و مجتمع‌های ورزشی و تفریحی، مراکز و مجتمع‌های فرهنگی و آموزشی و مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع‌دستی از دیگر رسته‌های شغلی مورد نظر به شمار می روند.
سایر بنگاههایی که جزو ۱۰ گروه شغلی مذکور نبوده اما به دلیل اثرات ناشی از این ویروس ناچار به کاهش فعالیت و تعدیل بخشی از نیروی کار خود شده باشند نیز با تشخیص مدیران کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و تامین اجتماعی استان می توانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند.
علیرغم آنکه کارگران روزمزد و فصلی نیز از تبعات ناشی از کرونا به شدت آسیب دیده و فعالیت آنها دچار وقفه و بیکاری شده اما به دلیل آنکه بخش اعظمی از کارگران روزمزد فاقد بیمه هستند مشمول بیمه بیکاری نمی شوند.
کارگرانی که بیمه خویش فرمایی داشته و رانندگان تاکسی و اتباع خارجی که بیمه بیکاری نمی پردازند نیز نمی توانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند.
بنابر اعلام اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکنون ۷۹۶ هزار و ۲۵۰ نفر در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۶۶۵ هزار و ۳۹۵ نفر مشمول شناخته شده اند.
مبنای پرداخت مقرری بیمه بیکاری از زمان آغاز بحران کرونا تا پایان فروردین ماه است و مشاغل کم خطر تا پایان فروردین بیمه بیکاری دریافت می‌کنند اما برای مشاغل پرخطر تا پایان اردیبهشت ماه است که البته منوط به تصمیم گیری در کارگروه مشترک وزارت کار، وزارت کشور، سازمان تامین اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه است.
به گزارش ایسنا، در صورتی که اعتبار بیمه بیکاری در هفته آینده از سوی ستاد مقابله با کرونا نهایی و اختصاص داده شود کارگران و افرادی که در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده و واجد شرایط برای دریافت بیمه بیکاری شده باشند، می توانند از مزایای پیش بینی شده در قانون بهره مند شوند.
پیش از این معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار هفته سوم اردیبهشت ماه را زمان آغاز پرداخت تسهیلات حمایتی به مشاغل و بنگاههای آسیب دیده از کرونا اعلام کرده بود.   ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سامانه بیمه بیکاری دریافت بیمه بیکاری تامین اجتماعی آسیب دیده وزارت کار ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۴۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، در زمانی که حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه‌شده حوادثی اتفاق می‌افتد، همچون اوقاتی که بیمه‌شده در کارگاه یا مؤسسات وابسته یا ساختمان‌ها و محوطه آن مشغول به کار باشد، اوقاتی که به صورت مأمور در خارج از کارگاه انجام وظیفه می‌کند، در اوقات عادی رفت و برگشت بیمه‌شده بین منزل و کارگاه، در اوقات مراجعه به درمانگاه یا بیمارستان بابت معالجات درمانی و توانبخشی و در حین اقدام برای نجات سایر بیمه‌شدگان و مساعدت به آنان، حوادث ناشی از کار گفته می‌شود.

بنابراین حادثه ناشی از کار به طور کلی با دو ویژگی مشخص می‌شود؛ اینکه در حین انجام وظیفه رخ داده باشد و به سبب انجام وظیفه رخ داده باشد.

  کارفرمایان در زمان وقوع حوادث ناشی از کار چه باید کنند؟

 کارفرمایان باید اقدامات اولیه را برای جلوگیری از تشدید عوارض حادثه انجام دهند (هزینه احتمالی این اقدامات را سازمان تأمین اجتماعی می‌پردازد) و گزارش حادثه را حداکثر ظرف سه روز اداری به اطلاع شعبه تأمین اجتماعی برسانند.

  اما اگر ثابت شود که حادثه به دلیل عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و یا عدم رعایت احتیاط از طرف کارفرما (یا نمایندگان کارفرما) بوده، سازمان تأمین اجتماعی تعهدات خود را در قبال بیمه‌شده انجام می‌دهد، اما هزینه‌های مربوط را از کارفرما مطالبه خواهد کرد.

در ماده ۶۶ قانون تامین اجتماعی نیز آمده است که «در صورتی که ثابت شود وقوع حادثه مستقیما ناشی از عدم رعایت مقررات
حفاظت فنی و بروز بیماری ناشی از عدم رعایت مقررات‌ بهداشتی و احتیاط لازم از طرف کارفرما یا نمایندگان او بوده سازمان تأمین خدمات درمانی و سازمان، هزینه‌های مربوط به معالجه و غرامات و مستمری‌ها و... را پرداخته و طبق ماده ۵۰ این قانون از کارفرما مطالبه و وصول خواهد کرد.»

طبق ‌تبصره یک قانون نیز مقصر می‌تواند با پرداخت معادل ۱۰ سال مستمری موضوع این ماده به سازمان از این بابت بری‌الذمه شود و براساس تبصره ۲ هرگاه بیمه‌شده مشمول مقررات مربوط به بیمه شخص ثالث باشد در صورت وقوع حادثه سازمان و سازمان تأمین خدمات درمانی و یاشخصا کمک‌های مقرر در این قانون را نسبت به بیمه شده انجام خواهند داد و شرکت‌های بیمه موظفند خسارات وارده به سازمانها را در حدود تعهدات‌ خود نسبت به شخص ثالث بپردازند.

همچنین براساس ماده ۹۰ این قانون «افراد شاغل در کارگاه‌ها باید قابلیت و استعداد جسمانی متناسب با کارهای مرجوع را داشته باشند به این منظور کارفرمایان مکلفند قبل از به‌کار گماردن آنها ترتیب معاینه پزشکی آنها را بدهند. ‌در صورتی که پس از استخدام مشمولین قانون معلوم شود که نامبردگان در حین استخدام قابلیت و استعداد کار مرجوع را نداشته و کارفرما در معاینه‌پزشکی آنها تعلل کرده است و بالنتیجه بیمه شده دچار حادثه شده و یا بیماریش شدت یابد سازمان تأمین خدمات درمانی و این سازمان مقررات این‌قانون را درباره بیمه شده اجرا و هزینه‌های مربوط را از کارفرما طبق ماده ۵۰ این قانون مطالبه و وصول خواهند کرد.»

اما براساس ‌ماده ۹۱ «برای تعیین میزان ازکارافتادگی جسمی و روحی بیمه‌شدگان و افراد خانواده آنها کمیسیونهای بدوی و تجدید نظر پزشکی تشکیل خواهدشد. ترتیب تشکیل و تعیین اعضا و ترتیب رسیدگی و صدور رأی بر اساس جدول میزان ازکارافتادگی طبق آیین‌نامه‌ای خواهد بود که به پیشنهاد این‌ سازمان و سازمان تأمین خدمات درمانی به تصویب شورای عالی می‌رسد.»

در حوادث ناشی از کار، تعهدات سازمان تأمین اجتماعی ( مانند برقراری مستمری از کارافتادگی کلی و جزئی، غرامت مقطوع نقص عضو و غرامت مقطوع فوت)، مشروط به داشتن سابقه حق‌بیمه نیست و بدون توجه به سوابق بیمه‌ای بیمه‌شده، مزایای قانونی ارائه می‌شود.

اما برای دریافت آن مشمولان باید مدارک را تکمیل و فرم گزارش اعلام حادثه و سایر مستندات مرتبط از جمله گزارش بازرس کار، مدارک درمانی مرتبط، گزارش مقامات انتظامی، نظریه پزشکی قانونی، رأی مراجع قضائی و ... را ارائه کنند.

دیگر خبرها

  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • اختصاص شعبه ویژه حل اختلاف کارگران و کارفرمایان در گلستان
  •  نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان برگزار شد
  • رفع ابهام حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب در خوزستان+فیلم
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • بیکاری در کشور تک رقمی شد
  • بیمه و امنیت شغلی کارگران مورد توجه مسئولان قرار گیرد
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟