Web Analytics Made Easy - Statcounter

«دالیا داسا کی» در گزارشی در اندیشکده رند، مهم‌ترین پویایی‌های راهبردی که احتمالاً با شیوع بیماری کووید-۱۹ تشدید خواهند شد را در نهایت موثر در تحولات خاورمیانه نمی‌داند.
وی در این گزارش در مورد تنش‌های بین تهران و واشنگتن به رویکرد فشار حداکثری دولت آمریکا علیه ایران اشاره کرد و نوشت: این رویکرد فاقد نتایج راهبردی بوده و شکاف‌هایی را در روابط بین واشنگتن و اروپا و دیگر متحدان این کشور به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
گزارش‌ها حاکی از آن است که برخی در دولت «دونالد ترامپ» به دنبال استفاده از بحران کووید-۱۹ هستند تا از آسیب پذیری ایران برای کشاندن این کشور بر سر میز مذاکره بهره گیرند.
از نظر نویسنده گزارش، رهبران ایران صبر راهبردی خود در پایبندی به توافق هسته‌ای را در پی خروج آمریکا از دست دادند و در نهایت از طریق اروپا و آسیا راهبردی را برای تسکین اوضاع اقتصادی پیدا کردند.
تحلیلگر اندیشکده رند در مورد حضور روسیه و چین در منطقه خاورمیانه نیز نوشت: همانطور که تحولات در سوریه نشان می‌دهد، روسیه فرصت‌طلبانه به دنبال حضور فزآینده در منطقه می‌باشد و بعید است که در نتیجه بحران فعلی راهبرد مسکو در منطقه تغییر  کند. چین از پیش به شدت در حال سرمایه‌گذاری و ایجاد زیرساخت در منطقه از طریق «راه ابریشم جدید» بوده است. در حالیکه منافع اقتصادی به شکل گسترده در پیشبرد راهبرد چین نقش دارد، تصور آن سخت است که نفوذ پکن در حوزه سیاسی و راهبردی در گذر زمان در خاورمیانه افزایش یابد.
برخی تحلیلگران شاهد تقویت ظهور چین به ‌واسطه بحران شیوع کووید-۱۹ بوده و معتقدند که نظم جهانی در ابتدا به ‌تدریج و سپس «یک‌باره» تغییر می‌کند. چین در حال بهره‌گیری از گام‌های اشتباه آمریکا است و با اعزام گروه‌های پزشکی و ارسال ماسک به کشورهای جهان به دنبال تحکیم جایگاه خود به عنوان یک رهبر جدید جهانی در اوضاع همه‌گیری کرونا است. 
این گزارش در مورد تقویت اقتدارگرایی و تضعیف دمکراسی نیز آورده است: حکومت‌های ناکارآمد، فساد فراوان و بحران‌های اقتصادی منجر به اعتراضات گسترده منطقه‌ای پیش از شیوع کرونا شده بود. با توجه به آسیب‌پذیری دولت‌های منطقه در این همه‌گیری، می‌توان پیش‌بینی کرد که رهبران این کشورها با بکارگیری الگوی اقتدارگرایی، اعتراضات و بیان مشروع را تحت لوای امنیت و بهداشت عمومی، سرکوب کنند.
مقامات مصر در فضای سانسور پوشش خبری از ویروس کرونا گواهی‌نامه مطبوعاتی یک گزارشگر غربی را لغو کردند. حتی در اسرائیل نیز ناظران ابراز نگرانی کردند که آنچه برخی از آن به عنوان “کودتای کرونا” نام می‌برند، به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اجازه به تعویق انداختن جلسات محاکمه و ماندن وی در قدرت را داده است.  
تحلیلگر اندیشکده رند همچنین با اشاره به فجایع انسانی در خاورمیانه افزود: این منطقه با جدال‌های ادامه‌دار در سوریه، یمن و لیبی میزبان برخی از بدترین بحران‌های بشری در جهان است. پناهندگان و افراد بی‌سرپناه در داخل این کشورها آسیب‌پذیرترین افراد در مقابل بیماری کووید-۱۹ هستند.
این اندیشکده در مورد احتمال نزدیکی رابطه ایران با اعضای شورای همکاری خلیج فارس اضافه کرد: سال گذشته کشورهای مهم شورای همکاری خلیج فارس مانند امارات مذاکرات امنیت دریایی را با ایرانی‌ها آغاز کرد. شاید عربستان و امارات خواهان مهار ایران باشند، اما آنها خواستار فروپاشی نظام این کشور و دلسردی شهروندان ایرانی نیستند. در نتیجه تعجب‌برانگیز نیست که واکنش امارات به ویروس کرونا که ایران را تحت تاثیر قرار داده، تسهیل ارسال محصولات پزشکی بوده است. 
داسا کی در نتیجه‌گیری این گزارش نوشت: در نبود یک تحول مؤثر نظیر فروپاشی یک قدرت مهم منطقه‌ای مسیر راهبردی مبهم خاورمیانه، همانند قبل از شیوع کووید-۱۹، متأثر از عوامل گسترده‌ای است.

برچسب‌ها ویروس کرونا روسیه چین ایالات متحده آمریکا پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا روسیه چین ایالات متحده آمریکا ویروس کرونا روسیه چین ایالات متحده آمریکا اندیشکده رند ویروس کرونا کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۴۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع پیام صادر کرد

به گزارش تابناک، دهم اردیبهشت ماه که در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی خلیج فارس نامیده شده است؛ روزی است که یادآور حماسه از خود گذشتگی ملت سرافراز ایران در موضوع بازپس گیری جزیره هرمز از نیرو‌های متجاوز پرتغالی است.

در تاریخ ایران زمین، روز ملی خلیج فارس در امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای این سرزمین است. تمدنی که بر شالوده فرهنگ، هنر و پایداری بنیان نهاده شده تا خلیج نیلگون همیشه فارس، از زمره مستحکم‌ترین سند حقوقی در جهان باشد.

این روز که مقارن با اخراج استعمارگران از منطقه است؛ بیانگر واقعیت‌ها، اسناد و مدارک تاریخی، سیاسی، جغرافیایی، باستان شناسی و مردم شناسی منطقه حیاتی و راهبردی خلیج فارس است. در واقع خلیج فارس یک نام جاودانه و عمری ۶۰۰۰ ساله به موازات هویت جغرافیایی ایران می‌باشد.

خلیج فارس این پهنه آبی تمدن ساز، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ و از هزاره‌های پیش از میلاد تاکنون، همواره در همه زبان‌ها و به طور مستمر نامی شناخته شده در کتاب‌ها، سفرنامه‌ها، اسناد، نقشه‌ها، پژوهش‌های تاریخی و اسناد بین‌المللی به زبان‌های مختلف با نام کهن خلیج فارس پیوسته مورد اشاره، تصریح و تاکید مورخان و پژوهشگران به ویژه در منابع معتبر عربی و اسلامی بوده است.

در واقع از قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به دوران یونان باستان برمی‌گردد و تا زمان حال تمام اسناد و نوشته‌های مورخان و جهانگردان در طول چند صد سال گذشته همواره از خلیج فارس به عنوان نامی که از ابتدا روی این آبراه مهم و بزرگ وجود داشته است؛ حکایت دارد.

کرانه‌های این آب‌های نیلگون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب متاثر از فرهنگ عمیق و اصیل ایرانی- اسلامی و متاثر از این سرزمین بزرگ و کهن است. در این میان وجه برجسته و ارزشمند تنگه هرمز خلیج فارس، گویای زیست فرهنگی و هنرمندانه مردمان این دیار است که با قدرت راهبردی و اندیشه مرزداری عجین شده است تا جلوه‌های دیرپای تمدنی را باشکوه‌تر و نمونه‌های تازه‌تر آن را غنی‌تر به نمایش گذاشته و به جهان عرضه کنند.

آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در دهه‌های اخیر به ویژه در مقطع جنگ تحمیلی که تهدیدات گسترده جهان خواران و دست نشاندگان آن‌ها بر این منطقه متمرکز شده بود شاهد مجاهد‌ت‌ها و پایمردی‌های رزمندگان نیرو‌های مسلح در حفظ حراست از هویت و ماهیت تاریخی این آبراه حیاتی بوده و همسایگان جمهوری اسلامی ایران در این منطقه راهبردی نیز دلاورمردی و رشادت جوانان ایران در این زمینه را می‌ستایند.

ایران بزرگترین و مهمترین کشوری به شمار میرود که همواره نقش مهمی را در تعاملات و مناسبات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به خصوص در منطقه خلیج فارس بر عهده داشته و اکنون نیز دارای جایگاه ویژه‌ای در منطقه غرب آسیا به ویژه در حوزه خلیج فارس است بنابراین خلیج فارس در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین المللی اهمیت وافری برای ایران دارد و تصمیمات راهبردی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره با در نظر گرفتن جایگاه این منطقه اتخاذ و تدوین می‌شود در این میان راهبرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است.

دیگر خبرها

  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • وزیر دفاع پیام صادر کرد
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • وزیر دفاع یک پیام صادر کرد +جزئیات
  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت