Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@05:22:39 GMT

نحوه شکایت از کارفرما طبق آخرین قوانین

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۰۴۸۷۷

نحوه شکایت از کارفرما طبق آخرین قوانین

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  در صورتی که بخواهید از کارفرمای خود در اداره کار و امور اجتماعی شکایت کنید، باید از قوانین کار برای آشنایی با آخرین تغییرات قانون کار کاملا آگاه باشید. در این مقاله به مراحل شکایت از کارفرما و دیگر نکات در این خصوص پرداخته ایم.

اهمیت مقررات و قوانین کار

قوانین و مقررات کار به گونه‌ای تبیین شده که روابط میان کارگر و کارفرما و تکالیف آن‌ها نسبت به یکدیگر به طور شفاف تشریح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این قوانین حقوق کارگران شامل مواردی همچون دستمزد، پاداش و عیدی، حق مسکن، حق اولاد، خوار و بار و مرخصی بیان می‌شود. تمامی این حقوق می‌بایست در موعد مقرر پرداخت شده و قانون کار هیچ گونه تاخیری را در این موارد جایز نمی‌داند. اگر کارفرمایی نسبت به پرداخت حقوق کارگر خود خودداری کرده و به هر دلیل حق او را ضایع کند، کارگر به راحتی می‌تواند به اداره کار مراجعه کرده و شکایت خود را مبنی بر نارضایتی خود از کارفرما ارائه دهد. همچنین اگر کارفرمایی کارگر خود را بدون دلیل از کار اخراج کند، کارگر می‌تواند به اداره کار مراجعه کرده و درخواست بازگشت به کار و یا دریافت بیمه بیکاری ارائه دهد.

برای شکایت از کارفرما و گرفتن حقوق خود، انجام مراحل زیر اگر چه وقت گیر بوده، اما لازم و ضروری هستند:

۱. تشخیص شعبه بیمه‌گذار

ابتدا می‌بایست شعبه بیمه گذار تامین اجتماعی خود را مشخص کرده از آن طریق شعبه اداره کار و امور اجتماعی را پیدا کنید.

۲. دریافت نامه برای بیمه گذار

در مرحله بعد باید به اداره کار مراجعه کرده از واحد مربوطه یک نامه برای شعبه بیمه گزار دریافت کنید.

۳. مراجعه به کارگزاری بیمه تامین اجتماعی

مرحله سوم، مرحله مراجعه به کارگزاری بیمه تامین اجتماعی که در آنجا ثبت نام بیمه خود را انجام داده اید، است. در آنجا می‌بایست سوابق بیمه خود را جمع آوری کنید.

۴. پرکردن فرم‌های مربوطه

سپس سوابق بیمه خود را به اداره کار برده و فرم‌های مربوطه را دریافت کنید. در این فرم‌ها پرسش‌هایی مبنی بر اطلاعات شخصی شما، آدرس محل کار و دلایل شکایت از کارفرما قرار دارد که می‌بایست آن‌ها را به دقت تکمیل کنید.

۵. ارائه نامه به کارفرما

در مرحله بعدی اداره کار با توجه به شکایت شما نامه‌ای را برای سازش ارائه می‌دهد. شما باید نامه را به نزد کارفرمای خود ببرید تا در جلسه سازش که معمولاً دو هفته به برگزاری آن زمان میبرد شرکت کند.

۶. شرکت در جلسه سازش

در ادامه جلسه سازش برگزار شده و دو طرف شکایت می‌بایست دلایل و مدارکی را با توجه به شکایت و دادخواست کارگر ارائه دهند. در صورتی که سازش انجام شود، پرونده شکایت به پایان می‌رسد؛ اما اگر سازش انجام نشود، جلسه تشخیص برای شکایت از کارفرما برای حقوق کارگر در آینده برگزار می‌شود.

۷. جلسه تشخیص

جلسه تشخیص نیز به طور معمول در حدود ۲ هفته پس از جلسه سازش برگزار می‌شود. قبل از آن نامه تشخیص به کارگر و کارفرما، توسط اداره کار ابلاغ می‌شود. در این جلسه رای صادر شده در جلسه سازش توسط کارشناسان به دو طرف دعوا ارائه خواهد شد. در ادامه اگر یکی از دو طرف به این رای اعتراض داشته و مشکل حل نشود، پرونده به جلسه حل اختلاف ارجاع داده می‌شود.

۸. جلسه حل اختلاف

در جلسه حل اختلاف که آخرین مرحله از شکایت در اداره کار است، دو طرف شکایت حاضر شده و مدارک خود را اراائه می‌کنند و در پایان رای نهایی صادر می‌شود.

نکات مهم هنگام شکایت از کارفرما

در صورتی که از عملکرد کارفرمای خود به هر دلیل ناراضی بوده و تمایل به شکایت از او دارید به نکات زیر توجه کنید:

بهتر است با در دست داشتن دلایل و مستندات معتبر اقدام به شکایت از کارفرمای خود کنید.
قبل از ارائه شکایت بهتر از از راهنمایی‌های مشاورین حاضر در اداره کار بهره‌مند شوید.
در صورتی که کارفرما از اجرای حکم خودداری کند، شما می‌توانید نامه اجرایی را از اداره کار دریافت کرده و به شعبه قضاییه آنجا ببرید.
در هیچ شرایطی نباید از گرفتن حق و حقوق خود ناامید شوید چرا که طبق قوانین، کارفرما به هیچ عنوان نمی‌تواند حق کارگر خود را ضایع کند.

نمونه متن نامه شکایت از کارفرما

ریاست محترم هیئت تشخیص / حل اختلاف دعاوی کارگر و کارفرما استان ……..
با سلام / احتراماً به استحضار می‌رساند:

اینجانب .... برای شرکت ………. از تاریخ ……….. تا ……….. به مدت ……… مشغول به کار بوده ام. متاسفانه این شرکت بدون هیچ دلیل موجه و قانونی علاوه بر عدم پرداخت حقوق دو ماه آخر، حق اولاد، بیمه و عیدی و پاداش اینجانب را از کار اخراج نموده است؛ لذا با استناد به ماده ۲۹ قانون کار رسیدگی و صدور رای مبنی بر مطالبات قانونی خود از جمله بازگشت به کار، و دریافت حقوق به تعویق افتاده و … را در خواست دارم.

آیا گرفتن وکیل برای شکایت از کارفرما لازم است؟

در صورتی که کارگری از تمامی حقوق خود آشنا باشد و بر اساس ادله و مستندات، شکایت خود را به اداره کار مطرح کند، نیازی به گرفتن وکیل نیست؛ اما اگر کارگر اطلاعات کافی در این باره نداشته باشد گرفتن وکیل برای دفاع از حقوق وی می‌تواند مفید واقع شود. همچنین وکیل میتواند در پیشبرد سریع‌تر کار‌ها و انجام مراحل اداری و قانونی کمک کننده باشد.

سخن آخر

در قوانین و مقررات کار سعی شده است که طرف کارگر بیشتر گرفته شود تا حقوق وی ضایع نشود. توجه به این نکته نیز ضروری است که آگاهی کامل نسبت به قوانین در رسیدن شما به هدف تأثیر بسزایی دارد. اگر شما نیز جزء کارگران زحمتکش و محترم هستید و درباره حقوق خود در سال جاری اطلاعات کافی ندارید، نگاهی به قوانین بیمه بیکاری ۹۸ نیز بیاندازید. همچنین در صورتی که تجربه یا نظری درباره شکایت کردن از کارفرما دارید، لطفاً آن را در قسمت نظرات و پرسش‌ها با ما و دیگر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شکایت از کارفرما کارفرمای خود اداره کار جلسه سازش حل اختلاف حقوق خود دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۴۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگرانی که در روز کارگر هم تریبونی نداشتند!

روز جهانی کار و کارگر در حالی با یک سری حواشی و ماراتن سخنرانی مسئولان در مرکز استان کردستان برگزار شد که کارگران واقعی تریبونی نداشتند، دو نفری هم که به عنوان نماینده کارگران پشت تریبون رفتند، بیشتر وقت خودشان را به تعریف و تمجید اختصاص دادند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، در تقویم ملی کشور 5 تا 11 اردیبهشت ماه به‌عنوان هفته کار و کارگر نام‌گذاری شده و هرساله مراسم روز جهانی کارگر با حضور جامعه کارگری و خانواده‌های این قشر زحمت‌کش در سطح کشور از جمله استان کردستان برگزار می‌شود.

مراسم روز جهانی کار و کارگر در حالی پیش‌ازظهر امروز در مجتمع فجر سنندج برگزار شد که حواشی‌هایی داشت که خبرنگار تسنیم به روایت آن پرداخته است.

ابتدا براساس دعوتنامه ارسالی این آیین قرار بود که ساعت 10:30 صبح آغاز شود؛ مجری برنامه از همان ابتدای صحبت‌هایش قصد شوخ‌طبعی و گرم کردن محفل را داشت که برای تشبیه حال و هوای آن مراسم از دیدگاه خودش که از پشت تریبون نظاره‌گر بود، با یک اشتباه از کارگران مایه گذاشت و واژه چهره خسته را برای این قشر شریف و زحمت‌کش به کار برد که برخی‌ها ناراحت شدند و البته برخی‌ها نیز گفتند چهره بی‌پول!

این مراسم نیز همانند سایر مراسمات و جلسات بدون خروجی، ماراتن سخنرانی داشت به طوری‌که 6 نفر به سخنرانی پرداختند که به اذعان مهمانان و مخاطبان، دیگر گوش دادن، خارج از حوصله بود.

مظلوم واقع شدن جامعه کارگری و بی‌توجهی به دردل‌های آنان در استان کردستان، همین بس که حتی در روزی که به نام خودشان نام‌گذاری شده است، تریبونی برای سخنرانی و بیان دغدغه‌هایشان نداشتند!

گرچه در این برنامه؛ «شاکر ابراهیمی» رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان کردستان و «آرام فاتحی»، رئیس کانون کارفرمایان استان کردستان به عنوان نماینده کارگران به پشت تریبون رفتند اما این افراد به جای مطالبه‌گری مطالبات جامعه شریف کارگری؛ بیشتر وقت سخنرانی خود را به تعریف و تمجید اختصاص دادند؛ روندی که مورد انتقاد کارگران قرار گرفت.

یکی دیگر از نکات قابل تأمل این مراسم آن بود که به اذعان رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان کردستان، در حال حاضر 25 هزار کارگر ساختمانی فاقد بیمه و سه چهار سال است که برای برخورداری از مزایای بیمه ثبت‌نام و کارهای اولیه را انجام داده اما در صف انتظار هستند، نوبت به استاندار رسید که اعلام کرد سهمیه 300 نفری به کردستان اختصاص داده شده است، و کارگران بسیاری سئوال کردند که مابقی 24700 نفر تا کی باید منتظر بمانند، مطالبه‌ای که مسئولان به آن پاسخی ندادند.

بعد از سخنرانی رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به عنوان آخرین نفر سخنران؛ نوبت به تجلیل از کارگران رسید، این بخش از مراسم نیز خالی از نقد نبود به طوری‌که تعداد افرادی که به بالای سن رفته بودند و در جایگاه تجلیل‌کننده ایستاده بودند، زیاد بود و تعدادی از افرادی هم که مورد تجلیل قرار گرفتند از مسئولان بودند و اینجا هم کارگران جایگاهی نداشتند.

‌تعدادی نیز تنها از یک سری شرکت‌های خاص بودند؛ اینجا خبر از آن کارگر واقعی که مستأجر و در طول هفته دو روز کارگری برایش پیدا نمی‌شود، نبود.

تعدادی از کارگران نیز از صندلی‌های خود بلند شدند و خطاب به مسئولان عنوان کردند تجلیل و کارت هدیه نمی‌خواهیم، ماه‌هاست که به ناحق بیمه ما را قطع کرده‌اند و حق بیمه ما پرداخت نشده، این مشکلمان را حل کنید.

‌در حاشیه این مراسم تعدادی از کارگران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم تاکید کردند که اگر مسئولان کاری برایمان انجام نمی‌دهند، حداقل سفره ما را کوچکتر نکنند، حقوقمان پایین است و نسبت به تورم و افزایش هزینه‌ها، کفاف زندگی‌مان را نمی‌دهد، مشکلات زیادی داریم. امنیت شغلی نداریم. گرچه نماینده ما بالا رفت اما مطالباتمان را کامل بیان نکردند، اجازه ندادند ما هم صحبت کنیم. ‌

انتهای پیام/481/.

دیگر خبرها

  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • نحوه پرداخت حق بیمه خودروها تغییر پیدا می‌کند
  • پیگیری برای ارائه تسهیلات بانکی براساس تخلف و تصادف رانندگی/ نحوه پرداخت حق بیمه تغییر می‌کند
  • کارگران موتور پیشران اقتصاد جامعه هستند
  • محاکمه مرد رمال به اتهام تعرض به ۵ زن
  • کارگرانی که در روز کارگر هم تریبونی نداشتند!
  • ایجاد بازارچه دائمی برای مشاغل خرد خانگی در لرستان لازم است
  • ابراز نگرانی کمیسر عالی‌ حقوق بشر سازمان ملل از نحوه برخورد با دانشجویان معترض
  • بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه
  • حقوق و بیمه کارگران شهرداری بندرعباس به روز شد