Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا میرزایی مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: موادی همچون الکل و محلول‌های ضدعفونی کننده هر چند خود به خود آتش نمی‌گیرد، اما اگر در شرایط خاصی مثلا در معرض مستقیم نور خورشید قرار بگیرد امکان دارد موجب بروز آتش سوزی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزوو: به طور کلی نگهداری الکل و مواد ضد عفونی کننده در مکان‌های سربسته و محصور مانند اتاقک خودرو‌ها در صورت قرار گرفتن در معرض آفتاب خطرناک است.

او بیان داشت: با توجه به این که کم‌کم داریم وارد ماه‌های گرم سال می‌شویم به همین خاطر خطر وجود اسپری‌های ضد عفونی کننده و یا بطری‌ها و ظروف حاوی الکل در درون خودرو‌ها افزایش پیدا کرده و ممکن است توقف خودرو‌ها در زیر آفتاب باعث بروز انفجار و یا آتش سوزی ظروف حاوی الکل دراین وسایل نقلیه شود.

میرزایی تصریح کرد: الکل قدرت انفجار بالایی ندارد مگر در شرایط بحرانی و خاص، ولی وقتی که الکل را در فضای کوچک مثل خودرو و یا در زیر تابش نور مستقیم خورشید قرار دهیم، سرعت تبخیر آن بالاتر می‌رود و بخارات آن با هوای محیط، یک ترکیب قابل اشتعالی را ایجاد می‌کند که اگر این ترکیب به سمت منبع حرارتی حرکت کند، مثلا در صورت وجود ظروف الکل دار در خودرو، نفرات و سرنشینان آن در داخل این وسیله نقلیه، سیگار و یا کبریتی روشن کنند، بخارات الکل به سرعت شعله ور شده و باعث آتش سوزی می‌شود.

او گفت: اگر راننده و سرنشینان در داخل خودرو به طور همزمان دستان خود و یا بدنه داخلی آن را با مواد الکل دار ضد عفونی کنند، بخارات این مواد درصورت ایجاد شعله سبب بروز آتش سوزی می‌شود. ضمن اینکه وجود ظروف الکل دار در داخل خودرو در صورت وقوع آتش سوزی به هر دلیلی موجب گسترش آتش سوزی می‌شود.

به گفته رضا میرزایی مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی کرمان، قرار گرفتن ظروف محتوای الکل در معرض مستقیم آفتاب، وقتی که در‌های خودرو‌ها بسته باشد، شیشه پنجره‌های آن مثل ذره بین عمل می‌کند و حرارت را چند برابر می‌کند به نحوی که با گرم‌تر شدن هوای داخل خودرو، ممکن است ظروف حاوی الکل خطرسازشده و آتش سوزی رخ دهد.

او توصیه کرد: درصورت نیاز به موادضد عفونی کننده در داخل خودرو بهتراست از اسپری و ظروف کوچک برای مواد ضد عفونی کننده درخودرو استفاده شود و آن را در کیف خود گذاشته و با خود برده و مجددا ً به خودرو برگردانند.

میرزایی گفت: به هیچ وجه از ظروف نامناسب و بطری‌های بدون برچسب مواد خطرناک و نیز ظروف فاقد نشانه‌ی مشخص برای نگهداری الکل و موادضد عفونی کننده در داخل خودرو‌ها استفاده نشود و آن‌ها را در خودرو‌ها قرار ندهند، چرا که کودکان این گونه ظروف نامناسب را به خیال اینکه دارای آب و مایع آشامیدنی است، اشتباه می‌گیرند و ممکن است کودکان با نوشیدن آن، جانشان به خطر افتد.

او درخصوص خطرات محلول‌های حاوی الکل تصریح کرد: با توجه به گرم شدن هوا، شهروندان باید دقت کنند که از نگهداری مقدار زیاد این نوع محلول‌ها و مواد ضد عفونی کننده در داخل خودرو خودداری کنند و این ظروف‌ها و اسپری‌های حاوی الکل را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهند، به عنوان مثال آن‌ها را در قسمت کنسول میانی و یا زیر شیشه‌ی عقب خودرو نگذارند.

میرزایی افزود: هنگامی که خودرو به هر دلیل دیگری دچار آتش سوزی شود، اتانول و محلول ها‌ی الکلی می‌تواند ماده سوختنی مناسبی برای فرایند سوختن باشد و باعث شعله وری بیشتر خودرو شود.

او توصیه کرد: در صورت استفاده الکل در خودرو برای ضد عفونی سطوح و دست‌ها حتماً چند دقیقه شیشه پنجره‌ها را باز کنند و مدتی صبر کنند و یا اینکه دست‌های خود را در بیرون از خودرو، ضد عفونی کرده و سپس وارد خودرو شوند؛ رانندگان و یا سرنشینان خودرو در صورت ضد عفونی کردن سطوح داخلی ابتدا شیشه پنجره‌های خودرو را پایین بدهند و سپس اقدام به ضد عفونی کنند و بعداز گذشت چند دقیقه، خودرو را به حرکت درآورند.

انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آتش نشانی ویروس کرونا اخبار حوادث ضد عفونی کننده ضد عفونی کنند داخل خودرو حاوی الکل محلول ها خودرو ها آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۵۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با تاکید بر لزوم کاهش مصرف کیسه ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی گفت: درخصوص مدیریت پسماند به ویژه در حاشیه رودها نیازمند اقدامات اساسی هستیم.

میر محمد غراوی در گفت و گو با ایسنا، در تشریح روند مدیریت پسماند در سطح استان تهران گفت: باید با تدبیر و اتخاذ اقدامات اساسی از تبعات منفی پسماند در سطح استان جلوگیری کنیم.

وی افزود: بی تردید انباشت پسماند در حاشیه برخی رودخانه‌ها و مبادی ورودی و خروجی شهرها و روستاها، زیبنده استان تهران نیست. این معضل علاوه بر ایجاد منظره نامناسب، موجب انتشار بوی نامطبوع، تجمع حشرات و حیوانات موذی می‌شود که باید با مشارکت مردم، اقدامات اساسی در راستای جلوگیری از این امر و پاکسازی این نقاط توسط مسؤولان ذیربط صورت پذیرد.

غراوی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی کاهش مصرف کیسه‌ها، ظروف و محصولات یک بار مصرف پلاستیکی ادامه داد: بدون تردید برای فرهنگ سازی در این زمینه باید از خودمان شروع کنیم و با استفاده از تجربیات جهانی این موضوع را ترویج و گسترش دهیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برای خواب خوب مقررات بگذارید
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • از توقیف خودرو ۱۷ میلیارد ریالی قاچاق تا دستگیری عامل آتش سوزی عمدی منزل در فارس
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان
  • اکوسیستم جدید «چری» صنعت خودرو را متحول می‌کند؟