Web Analytics Made Easy - Statcounter

هپکو، آذرآب، ماشین سازی، آلومینیوم ایران، واگن پارس و بسیاری دیگر از این دست شرکت ها مجموعه ای از این پشت پرده ها هستند. پشت پرده هایی که شرایط آنها را لحظه به لحظه به سمت خاص بودن برده است و دستان کارگران را بسته و در مواردی مسئولین نیز خود از معادلات پنهانی موجود در آنها یکه خورده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ ماجرای کهنه و تکراری خصوصی‌سازی هر چه قدر هم که تکراری و قدیمی باشد مسائل نهفته بسیاری دارد که می توان سال های سال به آنها پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پشت پرده‌هایی که بعد از چندین سال رخ می‌نمایانند و همگان در نگاهی متحیرانه تنها به نظاره آن می نشینند. این دست پشت پرده در برخی مواقع نقش کمرنگی داشته اما در برخی دیگر آنقدر بالا می گیرند که فاش شدنشان هم تنها ماجرا را پیچیده می کند و عاملان و یا همان دستان پشت پرده فضا را به سطحی از پیچیدگی می رسانند که هر کسی نتواند فهم و درک درستی از ماجرا داشته باشد.

هپکو، آذرآب، ماشین سازی، آلومینیوم ایران، واگن پارس و بسیاری دیگر از این دست شرکت ها مجموعه ای از این پشت پرده ها هستند. پشت پرده هایی که شرایط آنها را لحظه به لحظه به سمت خاص بودن برده است و دستان کارگران را بسته و در مواردی مسئولین نیز خود از معادلات پنهانی موجود در آنها یکه خورده اند.

جالب توجه آن جاست که این چنین کلید واژه ای نه تنها بر زبان کارگران بلکه گاهی بر زبان بالاترین مقامات مسئول نیز جاری می شود اما کسی دقیقا نمی داند که دست های پشت پرده چه کسانی هستند و از کجا می آیند. داخلی اند یا خارجی، توهمند یا واقعی، بهانه اند یا معضل و یا بسیار دوگانه های متضاد دیگری از این دست که می توان به آن نسبت داد. در این خصوص نمونه های بسیاری می توان بیان کرد که مسئولین و کارگران به این دست ها اشاره داشته اند.

برای نمونه مدیران استان مرکزی که سال ۹۸ را در کنار همه بحران ها با بحران مشکلات شرکت های بزرگ نیز مواجه بودند، تلاش کردند تا بتوانند برخی از شرکت های دارای مشکل را به دولت برگردانند و برخی دیگر را به شرکت های بزرگ واگذار کنند. واگذاری آذرآب و واگن پارس به شرکت مپنا نمونه مثالی بود که حتی شخص استاندار مرکزی خبر واگذاری واگن پارس به مپنا را اعلام کرد و از شروع روند آن خبر داد. اما روزها و ماه ها گذشت و این اتفاق رقم نخورد تا اینکه در نشست خود با کارگران در سال ۹۹ این طور به این موضوع پاسخ داد که: «در دی ماه سال گذشته توافق نامه بین مپنا و ایدرو منعقد شد و شخصا خبر واگذاری واگن پارس به مپنا را اعلام کردم اما دست های پشت پرده و نامرئی مانع خیلی از تصمیمات درست و کارشناسی می شوند. آنها که در دستگاه های ملی و تهران هم حضور دارند اجازه پیشرفت کار را ندادند، اما حتما واگن پارس به مپنا واگذار می شود. مگر دست های نامرئی چقدر می توانند مانع کارها شوند و قطعا این واگذاری شکل می گیرد. »

آن چه که در صحبت های استاندار مرکزی رخ می نمایاند همان کلید واژه مورد بحث است. دست های پشت پرده ای که حتی زورشان از وزارت صمت و سازمان گسترش نیز بیشتر بوده و تصمیمی که در دی ماه گرفته می شود را می توانند تا به حال متوقف کنند.

این تمام ماجرا نیست و حتی دست های پشت پرده در قوه قضاییه نیز نقش ایفا می کنند و حتی مانع رسیدگی به برخی از پرونده ها هستند. تا جایی که میر ناصری یکی از کارگران شرکت هپکو در لایوی اینستاگرامی گفته بود: « بعد از ورود قوه قضاییه، در جلسه ای توضیحات خودمان را به نماینده ویژه آقای رئیسی در پرونده هپکو ارائه کردیم و قرار شد ایشان به صورت سرزده به هپکو بیایند. بعد از چند هفته که پیگیر موضوع شدیم ایشان(نماینده ویژه) به ما گفتند دست هایی هست که نمی خواهد پرونده هپکو به جریان بیفتد و به ما گفتند که مستقیما با خود حاج آقای رئیسی یا سخنگوی ایشان ارتباط بگیریم، چرا که نمی شود به کس دیگری اطمینان کرد.»

گویا این مسئله حتی تا گزارش دهی به مسئولین کشوری هم ادامه دارد؛ چرا که رنجبر عضو شورای کارگری هپکو و نماینده کارگران این شرکت در جلسه با رئیس قوه قضاییه به مناسبت روز کارگر، پس از جلسه در گزارشی برای کارگران نوشت:«... در پایان یک گزارش جامع و کامل از مشکلات شرکت هپکو به صورت مکتوب در اختیار ایشان(رئیس قوه قضاییه) قرار داده شد و ایشان نیز قول پیگیری مشکلات و مسائل گارگری را دادند. البته آقای رئیسی صحبت هایی فرمودند که ]نشان میدهد[ متاسفانه اطلاعات غلطی به ایشان داده شده و گفته اند هپکو مشکلاتش برطرف شده است به همین دلیل مجددا ترتیب جلسه را دادند تا در روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه فعالین کارگری خدمتشان رسیدن.»

رسیدن گزارشات غلط به مسئولین کشوری نیز از دیگر دستاورد های دست های پشت پرده است که نمونه ذکر شده تنها گوشه ای از آن است.

از طرفی نگاهی به مستند تازه ساخته شده «اختاپوس» که در آن به مافیای خودرو پرداخته شده است نشان می دهد که دست های پشت پرده‌ی مشترکی در کارخانه های مختلف کشور نقش ایفا می کنند و حتی در واگذاری ها و یا انتخاب اعضای هیئت مدیره شرکت ها تاثیر گذار هستند؛ انحصار ایجاد می کنند و بازارها را در اختیار می گیرند و آن طور که سودمند باشد با ماجرا کنار می آیند؛ یک روز در خودروسازی هستند و یک روز در آذرآب و گاهی از مدیرعاملی هپکو در کمتر زمانی به هیئت مدیره یک تیم ورزشی می رسند. البته شاید باید بگوییم که این ها خود مهره های دستان پشت پرده هستند!

حالا از همین زاویه به ماجرای وعده های پی در پی مسئولین استانی و کشوری در خصوص کارخانه های استان نگاهی بیندازید. چند ماهی از وعده معاون اول رئیس جمهور برای تحویل هپکو به وزارت صمت هم می گذرد؛ اتفاقی که تنها قرار بود طی دو هفته رقم بخورد یا حسابرسی سهام هپکو در شرکت مس طارم که به وعده رئیس سازمان خصوصی سازی قرار بود در اندک زمانی محقق شود اما همچنان این اتفاقات در گره کور دستان پشت پرده گرفتار شده است و گویا حتی معاون اول آقای رئیس جمهور هم توان مقابله با آنها را ندارد.

دست های پشت پرده ای که ماه های گذشته حتی با ایجاد فضایی مثبت در خصوص این شرکت ها در سهامشان تاثیر داشتند و علی رغم این که در شرکتی مانند هپکو، در طول سال ۹۸، تولیداتش به چند ده دستگاه هم نرسید اما سهامش با شیب تند سیر صعودی دارد و معلوم نیست چه زمانی متوقف خواهد شد.

مشخص نیست که آیا مسئولین در تلاشند تا ضعف های خود را پشت این دست های پشت پرده پنهان کنند یا که واقعا دست هایی وجود دارند که زورشان از هر کسی بیشتر است؛ تصمیمات را تغییر می دهند و آنطور که خود می خواهند بازنویسی می کنند.

شاید اینکه رئیس قوه قضاییه شخصا به ماجرای هپکو ورود پیدا کرده اند و جلسه ای ویژه آن برگزار می کنند خود شاهدی باشد بر بدن های چغر آنانی که معروفند به دستان پشت پرده که تنها بالاترین مقام قضایی از پسشان بر می آید. البته اگر باز هم در مسیر اجرا آنها قوی تر نباشند!

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: دست های پشت پرده دستان پشت پرده واگن پارس پشت پرده ها قوه قضاییه آقای رئیس شرکت ها دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۲۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟

آفتاب‌‌نیوز :

رضوانی فر در این دیدار از مرز‌های طولانی و همجواری ۵ استان مهم هم مرز ایران با کشور عراق یاد کرد که اهمیت تجارت ایران با عراق را دوچندان کرده است و توسعه روابط و هماهنگی و همکاری عمیق‌تر و همه جانبه دو کشور را ضروری‌تر می‌نماید.

وی افزود: ملاقات‌های منظم مرزی بین مدیران گمرکات مرزی دو کشور می‌تواند به اثربخشی این همکاری کمک کند.

معاون وزیر و رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: گمرک ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت برای تبادل اطلاعات گمرکی با گمرک عراق آمادگی کامل دارد.

وی ضمن اشاره به موقعیت ممتاز ایران در ترانزیت و عبور خارجی حدود ۱۷ میلیون تن کالا از مسیر ایران در سال گذشته در زمینه کامیونی و ریلی، رتبه اول ایران در کارنه تیر در دنیا را یادآور شد و در خصوص مبادله اطلاعات در راستای توسعه کارنه تیر و همچنین اجرای تیر الکترونیک در طرف عراقی اعلام آمادگی کرد.

رضوانی‌فر در ادامه اشتراک‌گذاری و هماهنگی در رویه‌ها و سیاست‌ها و اعمال شیوه‌های مشابه در مبادی مرزی مختلف و همچنین انطباق روز‌ها و ساعات کاری گمرکات دو کشور را مفید و موجب تقویت تجارت و کاهش سردرگمی تجار و بازرگانان دو کشور دانست.

معاون وزیر اقتصاد در ادامه تسریع در اطلاع رسانی از تغییرات در رویه‌ها و مقررات گمرکی دو کشور را خواستار شد.

رضوانی فر با بیان اینکه سنگ بنای سیاست‌های گمرکی برای تسهیل و توسعه تجارت در سازمان جهانی گمرک نهاده می‌شود، اهمیت این سازمان را خاطرنشان کرد و همفکری و رایزنی کشور‌های مسلمان را در پیشبرد اهداف و منافع مشترک خواستار شد.

وی همچنین از همکاری گمرک عراق در برگزاری مراسم اربعین حسینی قدردانی کرد و خواستار تشکیل یک کارگروه مشترک بین دو کشور جهت روان‌سازی بیشتر امور گمرکی زائران شد.

در این دیدار حمود حسانی رئیس کل گمرک عراق، جمهوری اسلامی ایران را از جمله مهمترین شرکای تجاری عراق معرفی کرد و توسعه روابط تجاری دو کشور را از اولویت‌های کشورش برشمرد.

وی با اظهار خرسندی از پیشبرد همکاری‌های گمرکی بین دو کشور، اظهار امیدواری کرد موضوعات مشترک با استمرار در همفکری و تبادل نظر پیگیری شود.

رئیس کل گمرک عراق وعده داد هماهنگی بیشتر دولت متبوعش با دولت اقلیم کردستان عراق را به منظور اعمال وحدت رویه گمرکی در این دو منطقه پیگیری کند.

وی همچنین از پدیده قاچاق سوخت در مبادی مرزی مشترک دو کشور اظهار تاسف کرد و افزود: گمرک عراق در رفع این معضل با طرف ایرانی همکاری خواهد کرد.

حمود حسانی ضمن اشاره به اهمیتی که کشورش در برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی قائل است، بر تصمیم کشورش در تسهیل انجام امور گمرکی زائران و تجهیزات و مواکب تاکید کرد.

بر اساس این گزارش مذاکره برای امضای موافقت‌نامه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت‌های دو کشور به منظور تسهیل در تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی و ارائه تسهیلات در انجام رویه‌های گمرکی در مرز‌های مشترک دو کشور، توافق بر امضای توافق‌نامه تسهیل ورود موقت وسایل نقلیه موتوری بین جمهوری اسلامی ایران و عراق، ایجاد تیر پارک اختصاصی در خارج از مرز‌های گمرکی دو کشور به منظور پیشگیری از خطرات ناشی از توقف کامیون‌های حامل مواد سوختی در محدوده مرزی، همچنین استقرار نمایندگان سازمان‌های صدور مجوز‌های ورود کالا از جمله استاندارد، واحد‌های بهداشت و قرنطینه و سازمان‌های مرتبط در گمرکات مرزی عراق، از دیگر محور‌های این دیدار عنوان شده است.

به گزارش ایرنا، در این دیدار اثیر ثامن منعم؛ مدیر حقوقی و امور گمرکی و احمد عباس موسی؛ مدیر بخش فنی هیات گذرگاه‌های مرزی عراق و سامی جابر معاون سفیر عراق در ایران نیز حضور داشتند. این گزارش می‌افزاید، در این دیدار ابراهیم نقدی؛ معاون حقوقی و نظارت، مهدی معینیان؛ مشاور رئیس کل گمرک ایران و مدیر کل حراست و امور انتظامی، مرتضی خودسیانی؛ سرپرست دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک، بهروز قره‌بیگی؛ ناظر گمرکات استان خوزستان و مدیر کل گمرک اهواز و محمود حسینی؛ معاون مدیرکل دفتر همکاری‌های بین الملل گمرک ایران نیز از طرف هیات ایرانی حضور داشت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • حقوق روسای اتحادیه اروپا چقدر است؟
  • ایامی رئیس شورای هیئات مذهبی آذربایجان غربی شد
  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • همایش روسای شورای‌های اسلامی استان اصفهان آغاز شد
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر
  • امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • ◄ عکس | امضای ۲ سند توسط روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • پیام تبریک روسای فدراسیون های فوتبال عراق و تاجیکستان به رئیس فدراسیون فوتبال ایران
  • انسان‌ها سوگیری یادگیری ماشینی را بیشتر از سوگیری خود تشخیص می‌دهند