Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@16:07:27 GMT

دولت بنای اپلیکیشن‌سازی ندارد

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۲۶۳۴

دولت بنای اپلیکیشن‌سازی ندارد

به گزارش اقتصادآنلاین، مژده باقری در شرق نوشت: بسیاری از کسب‌وکارها با بحران کرونا دست به گریبان‌اند و برخی از کسب‌وکارها توانسته‌اند از این بحران جان سالم به در ببرند و حتی برخی از آنها روزهایی رو به رشد را تجربه کرده‌اند. ۳۱۴ میلیون نصب برنامه در ۴۵ روز بنا به گزارش دوره اول کرونا تهیه‌شده در کافه‌بازار نشان می‌دهد، بار سرگرمی و خدمات آنلاین روی اپلیکیشن‌های حوزه موبایل افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نحوه مواجهه کسب‌وکارها و بنگاه اقتصادی، برای کاهش اثرات منفی شیوع کرونا متفاوت بوده، برخی از آنها دست به تعدیل نیرو زدند، برخی تلاش کردند با راه‌های متفاوت سرپا بمانند، برخی از زیرساختی که باید، برخوردار نبودند و حتی برخی نیاز به کمک‌های دولت داشتند. اما اینکه در‌این‌میان دولت چگونه و با چه مسائلی به یاری آنها شتافته و چقدر توانسته مؤثر باشد، مسئله دیگری است. تمام این سؤالات، اقداماتی را که دولت در این مدت کرده و در آینده مد نظر قرار داده است، پیش‌روی ستار هاشمی، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات، قرار دادیم و سعی کردیم به جواب‌های قانع‌کننده‌ای برسیم که در ادامه می‌خوانید.

 جناب هاشمی مسئله‌ای که وجود دارد، این است که رسانه‌های آنلاین و خبرگزاری‌ها این روزها، رویکرد صدا‌و‌سیما را گرفته‌اند و با نام‌آوردن از برندهای خارجی و معرفی‌نکردن داخلی‌ها به تولیدکنندگان ایرانی پشت کرده‌اند. دولت برآوردی از میزان خسارت مالی دارد که به کسب‌وکارها وارد می‌شود؟

نکته بسیار درستی است. در کشور ما به واسطه متخصصان و نیروی انسانی و جوانان خوش‌فکر، یک اکوسیستم بسیار قوی نوآوری و فناوری شکل گرفته که لازم است همانند دیگر صنایع و حوزه‌های اقتصادی کشور از آن صیانت شود. در همین راستا قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور مصوب سال 97 به این موضوع تصریح ویژه دارد. از‌این‌روی جا دارد وزارت صمت به‌عنوان متولی اجرائی این قانون، اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد. از طرفی لازم است دوستان ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در‌این‌باره اهتمام داشته باشند.

وزارت ارتباطات همانند سال‌های گذشته به‌عنوان حامی جدی اکوسیستم نوآوری کشور، از این موضوع کاملا دفاع خواهد کرد. ما معتقدیم سرویس‌های داخلی هر چقدر که بیشتر زیر بار استفاده بروند، می‌توانند خدمات خود را بیشتر گسترش دهند و کیفیت قابل رقابتی با محصولات خارجی داشته باشند؛ کما‌اینکه بسیاری از این سرویس‌های داخلی هم‌اکنون نیز، در مقیاس جهانی پذیرفته شده‌اند.

 اپلیکیشن‌سازی در دولت، رقابت با بخش خصوصی نیست؟ اپلیکیشن‌های مطرحی وجود دارند که می‌توانستند برای فاصله‌گذاری هوشمند استفاده شوند. چرا این همکاری اتفاق نیفتاد و چرخ از اول اختراع شد؟

مبنا و بنای کار وزارت ارتباطات و سازمان‌های دولتی به‌هیچ‌وجه رقابت با اپلیکیشن‌های خصوصی نبوده و بنای تصدی‌گری وجود نداشته است. هر جا هم اتفاقی در راستای تصدی باشد، به نظر ما نیاز به اصلاح دارد.

اما در مواردی که به نقش و وظایف حاکمیتی مربوط است، مردم توقع ویژه‌ای دارند؛ به‌ویژه در حوزه حریم خصوصی و حفظ اطلاعات و ارائه خدمات حاکمیتی؛ که با داده‌های باز Open APIs امکان وقوع و بهره‌برداری وجود ندارد، دولت دست به تسهیل می‌زند. دولت بنای اپلیکیشن‌سازی ندارد؛ اما اینکه بتواند خدمات عمومی و دولتی را بر روی یک مدیا و سیستم قابل دسترس برای عموم مردم (مانند اپلیکیشن‌های تلفن هوشمند) ارائه دهد، راهبردی خوب و اساسی است که در راستای ساماندهی دولت الکترونیک نیز خواهد بود.

طبعا هر جایی که بخش خصوصی بتواند به ارائه خدمات بپردازد، دولت نباید ورود کند. هر چقدر بتوانیم داده‌های بیشتری را آزاد‌سازی کنیم یا APIهای بیشتری را از نهادهای دولتی در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم، این اتفاق رخ خواهد داد. ما باید با سیاست‌گذاری مراقب داده‌های شخصی باشیم و حفظ حریم خصوصی مردم برای‌مان اولویت داشته باشد.

 در این مدت یک‌سری اپ‌ها ضررده شده‌اند و با وام هم نمی‌شود نجات‌شان داد و به چرخش مالی نیاز دارند. برای بعد از کرونا برای این اپلیکیشن‌ها چه برنامه‌ای دارید؟

نکته کاملا درستی است؛ چه درباره اپلیکیشن‌ها و خدماتی که در این مدت متضرر شده‌اند که برخی از مشکلات آنها با مسئله وام حل نمی‌شود و چه کسانی که توانستند در این ایام سرویس‌های مناسبی به مردم ارائه دهند. مشهود است که تمام این سرویس‌ها نیاز به حمایت دارند.

باید این نکته را در نظر بگیریم که اکوسیستم نوآفرینی ما در واقع تابعی از  اقتصاد کلان کشور است. این موضوع صرفا مخصوص و محدود به اپلیکیشن‌ها و خدمات آنلاین کشور نیست و در کلان اقتصاد کشور در صنایع مختلف و حوزه‌های متفاوت با این چالش مواجه هستیم. ما در وزارت ارتباطات از ظرفیت‌های قوانین در اختیارمان در این حوزه در این مدت نهایت استفاده را کرده‌ایم؛ از‌جمله توسعه خدمات دولت الکترونیک، استفاده از ظرفیت وام وجوه اداره‌شده برای حمایت از اشتغال کسب‌وکارهایی که تعدیل نیرو نداشتند. همچنین از ظرفیت‌های فنی و زیر‌ساختی تلاش کردیم نهایت استفاده را داشته باشیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اپلیکیشن وزارت ارتباطات تعدیل نیرو کرونا بخش خصوصي اپلیکیشن ها کسب وکارها سرویس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۲۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان پیشرفت طرح‌های خدمات بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم ۵۵۰ درصد بوده است

استاندار لرستان با اشاره به اینکه ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی در استان در دولت سیزدهم بهره‌برداری شده است، گفت: رشد پیشرفت طرح‌های خدمات درمانی در این استان ۵۵۰ درصد یعنی ۶.۵ برابر است که این یک روند مطلوب است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری لرستان، ابوطالب شفقت امروز _دوشنبه، دهم اردیبهشت_ در حاشیه بازدید از بیمارستان نیایش خرم‌آباد با اشاره به روند مطلوب پیشرفت پروژه‌های خدمات درمانی در لرستان و توجه به همه شهرهای استان اظهار کرد: رشد پیشرفت طرح‌های خدمات درمانی در این استان ۵۵۰ درصد یعنی ۶.۵ برابر است که این یک روند مطلوب است.

وی افزود: فرماندار و شهردار بروجرد و اداره‌کل مسکن و شهرسازی استان باید در اولین فرصت زمینی را برای ایجاد یک بیمارستان در این شهرستان فراهم کنند تا در سفر دوم رئیس جمهور به استان شاهد کلنگ‌زنی بیمارستانی در سطح این شهرستان با حضور رئیس جمهور یا نمایندگان آیت‌الله رئیسی باشیم.

استاندار لرستان بیان کرد: بیمارستان نیایش خرم‌آباد در سال ۹۲ کلنگ‌زنی شد و تا پایان دولت دوازدهم تنها ۲۵ درصد پیشرفت فیزیک داشت که طی ۲ سال و نیم اخیر این پیشرفت به ۶۵ درصد رسیده است.

شفقت ادامه داد: امیدواریم با فراهم کردن امکانات این بیمارستان سال آینده به بهره‌برداری برسد، چراکه این مجتمع بزرگ بهداشتی درمانی است که شامل اسکان بیماران و همراهان آن‌ها است و با حمایت ویژه به نتیجه خواهد رسید.

وی با اشاره به سفر دوم رئیس جمهور به لرستان گفت: میزان پیشرفت پروژه‌های استان باید بررسی و طرح‌های مختلف شهرستان‌ها بازدید شود و پس از آن اعلام خواهیم کرد تا میزبان رئیس جمهور باشیم؛ بنابراین زمان دقیقی برای این سفر پیش‌بینی نشده است.

کد خبر 749157

دیگر خبرها

  • هوشمند شدن خدمات دولت برای کسب وکار واحد‌های صنفی در اردبیل
  • دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • خدمات هوشمند دولت برای واحد‌های صنفی با صدور مجوز‌های الکترونیکی
  • برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اعتبار شده است
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳
  • ۲۲۵ هزار بنای ناپایدار در استان تهران داریم
  • میزان پیشرفت طرح‌های خدمات بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم ۵۵۰ درصد بوده است
  • آماده سازی اراضی طرح نهضت ملی مسکن در رفسنجان
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد