Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@02:23:51 GMT

آیا بلوتوث خطر دارد/ بررسی آسیب های احتمالی بلوتوث به بدن

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۳۳۵۳

هنگام صحبت کردن با تلفن همراه، توصیه می شود که از هندزفری یا بلوتوث استفاده کنید تا در معرض تشعشعات تلفن همراه قرار نگیرید. حال این سؤال ایجاد می شود که در مورد ارتباط از طریق بلوتوث نیز که نوعی ارتباط بوسیله فرکانس های رادیویی است، نباید نگران چیزی به نام امواج بلوتوث بود؟ آیا اشعه بلوتوث برای انسان خطرناک است؟

در این مقاله قصد داریم به معرفی تکنولوژی ارتباط بی سیم از طریق بلوتوث و خطرات احتمالی استفاده از آن بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ماه همراه باشید.

بلوتوث چیست و چه کاربردی دارد؟

بلوتوث، فناوری بی سیمی است که به شما این امکان را می دهد که بین دو دستگاه اتصال بی سیم برقرار کنید. یکی از قابلیت های این فناوری، کنار گذاشتن شارژر معمولی و شارژر تایپ سی و استفاده از شارژر بلوتوثی برای تلفن همراه هوشمند و یا تبلت است. با این حال این تکنولوژی امکانات پرشمار دیگری نیز در اختیار کاربران قرار می دهد.

برای مثال، انتقال اطلاعات میان دستگاه ها و ابزار های ارتباطی، اتصال بی سیم لوازم جانبی به تلفن همراه مانند هدفون، ماوس و مونوپاد و یا پخش موسیقی و استفاده از مسیر یاب در داخل خودرو، تنها برخی از قابلیت ها و ویژگی هایی است که تکنولوژی بلوتوث در اختیار ما قرار داده است.

در کنار تمام این ویژگی های مثبت، همیشه در مورد مضرات امواج ساطع شده از تلفن همراه به هنگام استفاده از این تکنولوژی، بحث و جدل وجود داشته است. در ادامه قصد داریم برای همیشه این مسئله را ابهام زدایی کنیم. 

آیا امواج رادیویی بلوتوث برای سلامتی انسان خطرناک است؟
در هنگام استفاده از بلوتوث، تشعشعات از دستگاهی شروع می شود كه مستقیما از طریق بلوتوث با دستگاه دیگر جفت شده است. نکته مثبت در مورد بلوتوث دامنه (مسافت) کوتاه آن است که معمولا در حدود چند متر است. این امواج با فرکانس های بسیار زیاد کار می کنند و نمی توانند از یک دیوار بتونی عبور کنند. بنابراین، در صورت وجود خطر در امواج بلوتوث، تاثیرگذاری آن به یک منطقه کوچک محدود می شود.

این خطر بالقوه در زمان استفاده از تلفن همراه متفاوت است. هنگام برقراری تماس، فرکانس های رادیویی باید به اندازه کافی قدرتمند باشند تا به آنتن های موبایل برسند. برای برقراری تماس یا ارسال اطلاعات از طریق موبایل به سایر تلفن های همراه، به یک یا چند برج آنتن تلفن همراه نیاز است. بنابراین پرتو های ساطع شده از تلفن همراه به هنگام تماس تلفنی در مقایسه با بلوتوث ریسک پذیر تر هستند.

در مورد پتانسیل خطرآفرینی امواج رادیویی مطالعات گسترده ای صورت گرفته است. اکثر تحقیقات منتشر شده نتوانسته اند ارتباطی میان قرار گرفتن در معرض فرکانس امواج رادیویی به هنگام استفاده از بلوتوث و مشکلاتی که برای سلامتی بشر پیش می آید، پیدا کنند. سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) نیز این مسئله را تایید کرده و استفاده از هدست را در نیز مورد تاکید قرار می دهد.

مطابق یافته های FDA در زمان برقراری تماس، هدست ها می توانند به طور قابل ملاحظه ای در کاهش خطرات احتمالی استفاده از تلفن های همراه موثر باشند. بنابراین نباید در مورد خطرات ناشی از بلوتوث و گجت هایی چون ساعت هوشمند که از طریق همین امواج به تلفن های همراه متصل می شوند، نگران بود.

همین مطالعات نشان داده اند که اثرات پرتوی بلوتوث هزاران برابر کمتر از صحبت مستقیم با تلفن همراه خواهد بود. زمانی که از هدفون بلوتوث استفاده می کنید، تلفن شما به طور مستقیم هیچ قسمتی از بدن را لمس نمی کند. البته هدفون های سیمی از انتقال داده توسط بلوتوث ایمن تر هستند، اما استفاده از آن ها توصیه نمی شود زیرا باعث می شوند صداهای خارجی لازم هنگام رانندگی و انجام کارهای مشابه مسدود شوند. 

با این حال اگر تصمیم گرفته اید، مکالمات خود را با هندزفری های بلوتوث انجام دهید، بهتر است از محصولات با کیفیت استفاده کنید و خرید از مراکز نامعتبر را فراموش کنید. فروشگاه اینترنتی جانبی، یکی از بهترین و معتبرترین فروشگاه های فعال در حوزه پخش انواع تجهیزات جانبی گوشی اعم از هدست، هندزفری و انواع هدفون و دیگر تجهیزات است که تمامی کالاها را با ضمانت اصالت به فروش می رساند. از این رو می توانید با خیال راحت از این فروشگاه، یک هدست خوب تهیه کنید.

هدست بلوتوثی، بهترین راه کاهش خطرات احتمالی امواج تلفن همراه
هیچ مدرکی مبنی بر اینکه اشعه بلوتوث می تواند برای انسان خطرناک باشد وجود ندارد. بیشتر محققین بلوتوث را بی خطر می دانند. دلیل اصلی این است که اگرچه این امواج فرکانس های بالایی دارند، اما دامنه امواج بلوتوث قدرت زیادی برای عبور از اشیا، دیوارها و سایر موانع مشابه ندارد. بنابراین به طور کلی می توان گفت که استفاده از هدفون های بلوتوثی در محدوده تحت پوشش، ایمنی بیشتری دارند. اما قرار گرفتن در معرض طولانی مدت به طور بالقوه می تواند برای سلامتی خطرآفرین باشد.

ما در دنیایی زندگی می کنیم که تقریباً همه چیز به امواج رادیویی وابسته است؛ از مانیتور کودک گرفته تا برقراری ارتباط. اثرات تاثیر گذار بر سلامتی توسط پرتو های بلوتوث در مقایسه با اشکال دیگر بسیار کمتر است. با این حال در آینده ممکن است گزینه های جایگزین دیگری به وجود بیایند و بدن انسان با آن ها سازگاری و یا عدم سازگاری بیشتری پیدا کند. 

منبع: الف

کلیدواژه: امواج رادیویی تلفن همراه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۳۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید

سرهنگ فدائیان ۱۶ اردیبهشت ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به پیشرفت فناوری، امروزه بسیاری از خدمات بانکی به صورت غیرحضوری قابل انجام بوده و این خدمات از روش‌های گوناگونی مانند اینترنت بانک، همراه بانک و... قابل دریافت است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: مجرمان سایبری با طراحی همراه بانک‌های جعلی بدافزار و قرار دادن نرم‌افزار‌ها در منابع نامعتبر مبادرت به دسترسی غیرمجاز به گوشی تلفن همراه و کارت بانکی کرده و اقدام به سرقت و برداشت غیرمجاز از حساب شهروندان می‌کنند.

سرهنگ فدائیان خاطرنشان کرد: شهروندان باید توجه داشته باشند که برای جلوگیری از این اقدام، حتما تلفن همراه خود را به آنتی ویروس معتبر تجهیز کرده و به طور مستمر آن را به روز رسانی نمایند. همچنین باید توجه داشته باشند که اطلاعات مهم مانند رمز اول کارت‌ها، کلمه عبور سامانه‌های بانکی، cvv ۲ و تاریخ انقضای کارت را بر روی گوشی تلفن همراه دخیره نکنند.

سرهنگ فدائیان به شهروندان توصیه کرد: برای نصب اپلیکیشن‌های بانکی حتما از سکو‌های عرضه نرم افزار موبایلی داخلی و یا سایت‌های رسمی بانک‌ها اقدام و از دریافت و نصب اپلیکیشن‌های آلوده که اکثرا لینک آن‌ها توسط مجرمان سایبری از طریق ارسال پیام و یا پیامک‌ها به وسیله پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای شما ارسال می‌شود، اکیدا خودداری کنید.

رئیس پلیس فتا استان سمنان از شهروندان خواست: در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک و مجرمانه مراتب را از طریق سامانه فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • هشدار پلیس درباره ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • باورتان می‌شود این گوشی تلفن همراه، پرفروش‌ترین در جهان است؟
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود
  • ارزیابی میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات
  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در کرج
  • جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج اعلام شد
  • اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی
  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید
  • چگونه در گرما از پاها مراقبت کنیم؟