Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@18:59:57 GMT

مدل حمایتی دولت از اقامتگاه های بومگردی ناقص است

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۶۷۵۴

مدل حمایتی دولت از اقامتگاه های بومگردی ناقص است

مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس مدل حمایتی دولت از اقامتگاه های بومگردی را ناقص دانست.

مسعود منیعاتی در گفت و گو با خبرنگار فارس در شیراز، با توجه به روند رو به رشد تبدیل خانه های سنتی و تاریخی شیراز به اقامتگاه های بومگردی، اظهار کرد: نمونه های خوبی از سوی دولت به جامعه فعال گردشگری و سرمایه گذاران صنعت یادشده نشان داده نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تخریب خانه شوریده شیرازی در بافت تاریخی «سنگ سیاه» شیراز را نمونه ای از این مدل ارزیابی کرد و گفت: متاسفانه این خانه تا هنگامی که توسط میراث فرهنگی تملک شود مخروبه نبود اما به محض اینکه در تملک این سازمان قرار گرفت تخریب شد در حالیکه به عنوان خانه سازمانی پرسنل میراث فرهنگی استفاده می شد.

این فعال حوزه میراث فرهنگی پیرامون فواید تعطیلی جاذبه های گردشگری و تاریخی به خاطر شیوع ویروس کووید 19، اعلام کرد: گرچه آثار تاریخی و میراث فرهنگی که بازدیدکننده بسیاری داشتند و بدین خاطر دچار وندالیسم و تخریب بودند از وضعیت بهتری برخوردار شدند اما بسیاری از آثار نیز از نبود گردشگر و تنفس انسانی حال و روز خوش ندارند زیرا حیات برخی از اماکن تاریخی بسته به حضور گردشگر و نیروی انسانی است.

وی هر دو موضوع را برای حیات میراث فرهنگی خطرناک دانست و افزود: هزاران اثر تاریخی به دلیل دیده نشدن و نبود زندگی در معرض نابودی کامل قرار دارند.

مدیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس با این حال در پاسخ به اینکه آیا تعطیلی مراکز تاریخی و میراث فرهنگی موجب سرعت بخشیدن به روند بازسازی و مرمت شده است، تصریح کرد: فرصت خیلی مناسبی است که میراث فرهنگی برای مرمت سایت های تاریخی دوره های ساسانی و هخامنشی اقدام کند.

وی با این حال از سرعت یافتن بازسازی ها ابراز بی اطلاعی کرد و آگاهی رسانی آنرا در حیطه وظایف سازمان میراث فرهنگی دانست.

منیعاتی همچنین پیرامون وضعیت خانه تاریخی «سووشون» در کوچه شمشیرگرهای شیراز، گفت: بهمن ماه گذشته با مشاهده وضعیت شیوع کرونا در کشور چین این اقامتگاه بومگردی تعطیل شد.

وی از واگذاری این خانه تاریخی به مالک جدید آن خبر داد و افزود: با شرایط کنونی هنوز درهای این خانه تاریخی باز نشده است.

پایان پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: میراث فرهنگی شیراز گردشگری دولت میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۶۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان، سپهر زارعی با اعلام این مطلب افزود: این اشیا به‌صورت اتفاقی توسط یکی از دوستداران میراث‌فرهنگی در شهرستان حاجی‌آباد به‌دست‌آمده است.

وی اظهار کرد: این آثار شامل سکه، انگشتر و مهر است که قدمت آن‌ها به دوران ساسانی، صفوی و قاجاریه برمی‌گردد.

زارعی بیان کرد: اشیا پس از بررسی نهایی به مورد مردم‌شناسی خلیج‌فارس بندرعباس تحویل داده می‌شود.

وی ضمن قدردانی از دوستداران میراث‌فرهنگی در حفاظت و مراقبت از آثار تاریخی تأکید کرد: جامعه محلی شهرستان حاجی‌آباد نسبت به اهمیت حفظ هویت تاریخی خود و شناسه‌های فرهنگی و تاریخی آگاهی دارد و همین مسئله موجب شده درزمینهٔ حفظ آثار تاریخی حساسیت داشته باشند و منطقه هم تحت رصد یگان حفاظت میراث‌فرهنگی قرار دارد.

کد خبر 6092272

دیگر خبرها

  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم