Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه الرای‌الیوم نوشت سکوت رژیم آل سعود در برابر تحقیر و تمسخر‌های ترامپ به این دلیل است که حیات این رژیم در گروه حمایت‌های آمریکاست و از خود هیچ استقلال و اراده‌ای ندارد. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «عبدالستار قاسم» نویسنده و استاد دانشگاه فلسطینی یادداشتی را برای روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم منتشر کرد با این عنوان که «عربستان یک کشور یا یک منطقه تحت حفاظت آمریکاست» و در آن رژیم آل سعود را به دلیل سرسپردگی به آمریکا به باد انتقاد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در ابتدای این یادداشت به سخنان تازه رئیس جمهور آمریکا اشاره شده که عربستان سعودی را تهدید کرد که در صورت عدم تلاش برای اصلاح بازار نفت و قیمت نفت در صحنه بین‌المللی، نیرو‌های آمریکایی را از قلمرو عربستان خارج می‌کند.

نویسنده آورده است: «رسانه‌ها پس از اظهارات ترامپ گفتند که با این کار حمایت از نظام سیاسی عربستان سعودی برداشته می‌شود تا مجازات دستکاری عربستان در قیمت نفت باشد که منجر به خسارات زیادی برای سرمایه گذاران آمریکایی در بخش نفت شده است».

در ادامه یادداشت آمده است: «این برای نخستین بار نبوده که رئیس جمهور آمریکا در مورد امنیت رژیم سعودی و تلاش‌های آمریکا برای حمایت از نفت و به طور کلی رژیم سعودی صحبت کرده است. ترامپ چندین بار از این حمایت آمریکایی‌ها از عربستان سعودی یاد کرده بود و یکی از سناتور‌های آمریکایی نیز صحبت کرده و گفته بود بدون حمایت آمریکا رهبران دولت عربستان سعودی تا حالا دیگر فارسی صحبت می‌کردند و در این خصوص وی به آنچه حمله ایران به عربستان سعودی خوانده بود اشاره داشت».

نویسنده تاکید کرد: «با وجود تکرار مکرر این ایده و دیدگاه از سوی آمریکایی‌ها ما هیچ اظهارنظری در مورد این موضوع از سوی رهبران رژیم سعودی نشنیدیم و نشنیده ایم که هیچ یک از آن‌ها عصبانی شوند یا توضیحی دهند یا پاسخ دهند یا رد کنند، بلکه همه آن‌ها سکوت کردند و تاکنون ساکت هستند و سکوت حداقل به معنای پذیرش و تأیید آنچه گفته شده، است... سکوت بیان قدرتمندی از تحقیر و عدم تمایل به حفظ هر نوع عزت بود».

در ادامه یادداشت آمده است: «ترامپ توضیح نداد که دشمنانی که در کمین عربستان هستند که هستند و منظورش از عربستان نهاد سیاسی حاضر در جزیره العرب یا نظام سعودی حاکم بر این نهاد است، اما بالاخره در سطح جهان مردم می‌فهمند که منظور ترامپ ایران است».

نویسنده در ادامه با طرح دو سال سوال که آیا ایران واقعا علاقه‌مند به اشغال سرزمین‌های عربی در جزیره العرب و تسلط بر آنجاست و یا چه مدرکی درمورد چنین مقاصدی وجود دارد گفت شاید برای ایران سرنگونی رژیم سعودی موضوعی قابل توجه باشد به ویژه که این رژیم همیشه علیه ایران دست به اقدامات تحریک آمیز می‌زند، اما ما ندیدم که ایران در حال بسیج نیرو برای حمله به شبه جزیره عربستان و خلاص شدن از شر رژیم سعودی با توسل به زور باشد.

نویسنده با بیان اینکه ایران در حال تحکیم قدرت نظامی خویش است، تصریح کرد: «این حق ایران است و هیچ کس نمی‌تواند این کشور را بر سر سیستم دفاعی خود به چالش بکشد همان گونه که با هیچ کدام از کشوری دنیا چنین کاری حایز نیست؛ اما صنایع نظامی ایران و توسعه فناوری هسته‌ای ایران به معنای حمله به عربستان یا هر نهاد سیاسی دیگری در شبه جزیره عربستان نیست».

او با اشاره به نبود هیچ تحرک نظامی از سوی هیچ طرف دیگری در منطقه علیه نهاد سعودی گفت: «رژیم سعودی مخالفان زیادی در منطقه دارد، اما هیچ ارتشی وجود ندارد که حرکتی کند یا قصد حرکت به سمت ریاض را داشته باشد».

عبدالستار قاسم می‌نویسند: «مسئله اینجاست که در مورد احتمال توصیف نهاد سعودی به عنوان یک دولت شک و تردید وجود دارد. نهادی که به سخنان کسانی که آن را دست کم می‌گیرند، واکنشی نشان نمی‌دهد و حتی با یک کلمه آن را دنبال نمی‌کند و این به این معنی است که سخنان رئیس جمهور آمریکا دقیق است و هیچ عربی در هیچ کجای دنیا نیست که سخنان آمریکا را درک نکند».

نویسنده با بیان اینکه عرب‌ها به اجماع سخنان رئیس جمهور آمریکا درباره عربستان را تایید می‌کنند، افزود: «با آنچه گفته شد این نتیجه حاصل می‌شود که عربستان سعودی چیزی جز یک منطقه حفاظت شده آمریکایی نیست که از دستورات آمریکایی‌ها پیروی می‌کند و چه بسا این امر ممکن است رژیم آل سعود را از مسئولیت خود در قبال جنایات علیه مخالفان و اعدام‌ها خلاص کند، زیرا محافظ عربستان آمریکایی‌ها هستند و آن‌ها مسئول نقض حقوق بشر هستند که در عربستان سعودی اتفاق می‌افتد».

به عقیده نویسنده اگر آمریکایی‌ها قادر به محافظت از رژیم سعودی و دفع حملات علیه آن باشند مطمئناً این حفاظت می‌تواند رژیم را از پیامد‌های ارتکاب جرمی مانند جنایت خاشقجی باز دارد و اگر این محافظ آمریکایی سر خود را به نشانه تایید تکان می‌داد، عربستان کار‌هایی که را امروز مرتکب می‌شود، مرتکب نمی‌شد.

قاسم با تاکید بر اینکه در اینجا قصدی برای تبرئه کردن رژیم آل سعود وجود ندارد، گفت: «ترامپ همواره اعراب و به طور خاص حاکمان خلیج فارس را مسخره کرده است. او در ما عرب‌ها عقب ماندگی می‌بیند و توانایی‌های ما، مردم ما و حقوق آن‌ها را تحقیر می‌کند».

در پایان این یادداشت آمده است: «آیا هیچ یک از حاکمان عرب کاملاً از قدر و منزلت خود نزد ترامپ آگاه است؟ در تاریخ چیزی که محافظت شده تلقی می‌شود، کشور نیست، زیرا اراده از آن سلب شده و استقلالی ندارد. حاکمیت و استقلال متعلق به محافظ است و هیچ اراده‌ای وجود ندارد که از اراده آن فراتر رود».

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رای الیوم عربستان رئیس جمهور آمریکا عربستان سعودی رژیم آل سعود آمریکایی ها رژیم سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۴۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، وزیران خارجه عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، مصر، اردن و دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین در شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی نشست مشورتی درباره تحولات غزه برگزار کردند.

بر اساس این گزارش، در نشست وزیران گروه عربی بر ضرورت پایان دادن به جنگ در غزه تاکید شده است.

در این نشست، وزرای کشورهای عربی مذکور همچنین بر لزوم رفع تمامی محدودیت‌ها برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه تاکید کردند و درباره عواقب اقدامات غیر قانونی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و قدس اشغالی هشدار دادند.

به گزارش ایرنا، پس از گذشت ۲۰۴ روز از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در بحران‌های داخلی و خارجی خود فرومی‌رود.

این رژیم طی این مدت دستاوردی غیر از جنایت، قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.

رژیم صهیونیستی این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از ۲۰۴ روز نتوانسته گروه‌های مقاومت در یک منطقه کوچک را که سال‌ها در محاصره است، به تسلیم وادارد و حتی همراهی افکار عمومی جهانی را به‌ خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه، از دست داده است.

دیگر خبرها

  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض