Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان بورس اوراق بهادار از دستور برای آنلاین شدن احراز هویت در سامانه سجام و افزایش و رکوردشکنی قابل توجه بورس‌بازان سخن گفت.

به گزارش پول نیوز، حسن قالیباف‌اصل در پاسخ به این پرسش که آیا بازار سرمایه عمق کافی برای ورود نقدینگی جدید و  جذب مشتریان جدید بورسی پیدا کرده است،‌گفت: بازار سرمایه در حال حاضر بزرگ شده است، حجم بازار به 4200 هزار میلیارد تومان رسیده است، با توجه به اینکه مردم نسبت به سرمایه‌گذاری در بورس اقبال پیدا کرده‌اند، ورود نقدینگی زیادی به بورس مشاهده می‌شود که این یک فرصت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مردم حاضر به سرمایه‌گذاری در بورس شده‌اند و الان نشان می‌دهد که بازار کشش جذب عرضه‌های اولیه شرکت‌ها را دارد و فرصت تأمین مالی توسط شرکت‌ها در بورس وجود دارد.
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار گفت: ‌دولت از طریق سازمان خصوصی‌سازی به واگذاری شرکت‌ها می‌پردازد، همچنین بنگاه‌های زیرمجموعه بانک‌ها فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری در بورس پیدا کرده‌اند، شرکت‌ها می‌توانند به راحتی از طریق بورس تأمین مالی انجام دهند و بنگاه‌های بورسی می‌توانند از فرصت نقدینگی موجود در بازار به افزایش سرمایه و اجرای طرح‌ها و پروژه‌های خود بپردازند.
قالیباف‌اصل این را هم گفت:‌ شرکت‌های جدید هم با توجه به رونق بازار سرمایه می‌توانند، در بازار حاضر شده و به عرضه اولیه سهام خود اقدام کنند و از این طریق به افزایش سرمایه بپردازند.
به گفته وی، فرصت مناسبی برای تأمین مالی شرکت‌های بورسی از طریق بازار سرمایه فراهم شده است، تقاضا برای خرید سهام در بازار وجود دارد، بنابر این باید سهام ارزنده در بازار عرضه شود و شرکت‌ها نیز می‌توانند با نقدینگی جمع‌اوری شده در بازار به تأمین مالی بپردازند.
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار همچنین در پاسخ به این پرسش که ارزش معاملات یک روز بورس و فرابورس به حدود 18.5 هزار میلیارد تومان می‌رسد، آیا جذب شرکت‌های بورسی می‌شود، گفت: افرادی که در بورس خرید و فروش می‌کنند، با پول‌های ریز و خرد وارد می‌شوند و ارزش این معاملات در برخی روزها بالای 18 هزار میلیارد تومان شده است، این پول یک بخش به سهامداران نهادهای بزرگ می‌رسد، گاهی اشخاص این سهام را می‌‌خرند، همچنین سازمان خصوصی‌سازی و دولت به تأمین مالی می‌پردازد،‌اما به طور متوسط هر روز 1500 میلیارد تومان پول جدید وارد بورس می‌شود.
به گفته وی، شرکت‌های حقوقی سهام می‌فروشند و در جایی که نیاز دارند، به تأمین مالی می‌پردازند که البته نباید فقط به تأمین مالی اکتفا کنند، بلکه شرکت‌های بورسی به افزایش سرمایه بپردازند و از طریق عرضه‌های اولیه سهام و انتشار اوراق مشارکت توسط نهادهای عمومی و سرمایه‌‌گذاری نهادها به تأمین مالی بپردازند و از طرفی به تعادل‌بخشی بازار کمک کنند.
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار گفت: فرصت طلایی در بازار سرمایه با حضور مردم و سرمایه‌های خرد فراهم شده است و بعد از اینکه سهام عدالت آزاد شد، مردم در بورس حاضر می‌شوند و حتی حضور مردم در بورس توسط مقامات بالاتر در کشور توصیه شده است و شرکت‌ها می‌توانند از این فرصت استفاده کنند، باید گسترش فرهنگ سهامداری در کشور انجام شود.
* رکورد مشتریان بورس شکسته شد
قالیباف‌اصل با اشاره به آخرین عرضه اولیه در بورس گفت: در عرضه اولیه یک پگاه گیلان 2 میلیون و 350 هزار نفر خریدار سهام بودند که نشان می‌دهد مردم از بورس استقبال کرده‌اند، در حال حاضر 11 میلیون نفر در کشور کد معاملات بورسی دارند و این پتانسیل بسیار خوبی در کشور به شمار می‌رود.
وی در مورد اینکه به واسطه حضور مردم در بورس در کارگزاری‌ها و دفاتر پیشخوان دولت الکترونیک ازدحام ایجاد شده است آیا قصد ندارید کارگزاری‌ها را زیاد کنید، گفت: الان در دفاتر پیشخوان دولت الکترونیک و همچنین کارگزاری‌ها بانک‌های صادرات، آینده، بانک شهر، نسبت به صدور کد بورسی و احراز هویت اقدام می‌شود و مردم به راحتی می‌توانند از این طریق اقدام کنند.
وی این را هم گفت:‌به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی دستور داد‌ه‌ایم، ظرف یکی دو روز آینده به صورت آنلاین و غیرحضوری فرآیند احراز هویت مشتریان در سامانه جامع اطلاعات مشتریان ، سجام را انجام دهد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: عرضه اولیه بورس کارگزاری ها احراز هویت کد بورسی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار میلیارد تومان تأمین مالی بازار سرمایه احراز هویت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۲۸۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاماندگی بورس از بازار‌ها

این روز‌ها رکود و رخوت در صحنه معاملات بورس تهران به عادت و سنت همیشگی تبدیل شده است و تابلوی معاملات و نقشه بازار، سهامداران را هرروز میهمان رنگ سرخ می‌کند و نشانی از تمایلات به سمت ارتفاعات بالاتر در بازار مشاهده نمی‌شود.

به گزارش دنیای اقتصاد، تداوم روند نزولی در تالار شیشه‏ای سبب شده است جریان پول در بازار نیز با حالتی مأیوس و ناامید نظاره گر دادوستد‌های روز‌های اخیر بورس تهران باشد. سرمایه‌گذاران حقیقی همچنان به خارج کردن پول از بازار ادامه می‌دهند و ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز رکودی بودن اوضاع بورس را مخابره می‌‏کند.

بازار از دریچه آمار

در جریان معاملات روز گذشته، شاخص کل برای سومین روز متوالی در مدار نزولی قرار گرفت و در سطح ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار واحدی، کار خود را به اتمام رساند. شاخص کل که بعد از زدوده‌شدن سایه ریسک سیستماتیک، تا سطح ۲ میلیون و ۳۱۶ هزار واحدی نیز پیشروی کرده بود، در روز گذشته نیز ۰.۵۴ از ارتفاع خود را از دست داد تا از سقف تاریخی خود در کانال ۲ میلیون و ۵۰۰هزار واحدی، دورتر شود.

نماگر هموزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نماد‌های معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نشان می‌دهد، با افت ۰.۸ درصدی همراه شد. این شاخص نیز برای سومین روز متوالی در مسیر نزولی قرار گرفت. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با افت ۰.۷۵ درصدی همراه شد. در جریان دادوستد‌های روز سه‌شنبه بورس تهران، ۲۴۸ میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام خارج شد. ارزش معاملات خرد بازار نیز که شامل سهام و حق تقدم می‌شود، در روز گذشته رقم ۳ هزار و ۱۱۱ میلیارد تومان را ثبت کرد.

تطابق بازار‌ها با دلار

بازار‌های داخلی کشور (بازار سهام، سکه و طلا، خودرو و مسکن) در بازه زمانی بلندمدت همواره با توجه به وضعیت تورم عمومی کشور و قیمت دلار، خود را با تغییرات این متغیر‌ها همراه کرده اند. همسو با افزایش قیمت دلار و ثبت تورم‌های بالا در اقتصاد کشور، بازار‌ها نیز شاهد تاخت وتاز قیمتی و رشد‌های افسارگسیخته بوده‌اند.

حتی گاهی برخی از بازار‌ها موفق به سبقت‌گرفتن از تورم و دلار می‌شوند که این موضوع علاوه بر حفظ قدرت خرید سرمایه گذاران آن بازارها، بازدهی مثبت حقیقی را برای فعالان آن‌ها به ارمغان می‌آورد. حال در این میان، گاهی بنا به دلایل مختلفی مانند تصمیمات تاثیرگذار سیاستگذار، محدودیت‌های ایجادشده از سوی نهاد قانون‌گذار و چشم انداز منفی که نسبت به آینده بازار موردنظر وجود دارد شاهد جاماندگی قیمتی در بازار‌ها بوده ایم، اما نکته حائز اهمیت این است که اگرچه در کوتاه مدت، بازار‌ها در اثر عوامل منفی مختلف تاثیرگذار، قادر به حرکت موازی و همسان با سایر بازار‌ها و تورم نیستند، اما در بلندمدت بازار‌ها خود را از قید و بند این جاماندگی و عقب نشینی قیمتی رها می‌کنند و نماگر‌ها و قیمت‌های بازار‌ها خود را با تغییرات تورم و دلار همگام می‌کنند.

براساس آمار موجود، بازار سهام همچنان نسبت به رشد قیمت اسکناس آمریکایی واکنش درخوری نشان نداده است و می‌توان گفت که این بازار دیر یا زود در راستای جبران جاماندگی خود نسبت به دلار حرکت خواهد کرد. نکته قابل ذکر این است که در شرایط کنونی، تمایلات فروش در بازار بیش از میل به خرید است که این موضوع موجب عقب نشینی نماگر‌های تالار شیشه‌ای و قیمت‌ها در روز گذشته شد. فعالان بازار سهام فعلا امیدی به افزایش قیمت‌ها در این بازار ندارند و نقدکردن سهام را به کاهش ارزش سبد سهام خود ترجیح می‌دهند.

ریسک‌های بازار

تصمیمات خلق الساعه‌ای که هر از گاهی از سوی نهاد‌ها و مسوولان مختلف بازار سرمایه را مورد هدف قرار می‌دهند از جمله ریسک‌های داخلی موجود در اطراف بورس تهران است که هر یک به نوبه خود و از جنبه‌ای خاص مانع از رشد بیشتر قیمت‌ها در بازار سهام می‌شوند. اختلاف بیش از ۵۰ درصد میان دلار نیمایی و دلار بازار آزاد و نرخ بهره بالا نیز از جمله عوامل مهم دیگری است که بازار را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

به نظر می‌رسد تا زمانی که بخش اعظم این موانع و مشکلات حل‌و فصل نشوند، روند صعودی قدرتمندی در بازار شکل نخواهد گرفت که جاماندگی قیمت‌ها را جبران کند. همچنین نبود اعتماد در بازار نیز از دیگر عواملی است که مانع از ورود جریان پول به بازار می‌شود.

همان‌طور که در گزارش روز گذشته «دنیای اقتصاد» نیز اشاره شد: متاسفانه در سال‌های اخیر اعتماد، به حلقه مفقوده بورس تهران تبدیل شده است و همین موضوع باعث‌شده تا بازار سهام بعد از گذشت بیش از ۳سال که از ریزش قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای می‌گذرد، همچنان به روند آتی این بازار و مکانیزم‌های آن اعتماد کمی داشته باشد؛ به‌گونه‌ای که هر روند صعودی که در بازار سهام شروع می‌شود، سهامداران در انتظار فرارسیدن فرجام زودهنگام آن و سقوط آزاد قیمت‌ها هستند و در مقطع کنونی کمتر کسی پیدا می‌شود که افق سرمایه‌گذاری خود را بلندمدت قرار دهد. بی اعتمادی به‌گونه‌ای باعث تزریق بدبینی مفرط به جریان معاملات سهام می‌شود و در اذهان سهامداران رخنه و رسوخ می‌کند که کمتر کسی در تالار شیشه‌ای پیدا می‌شود در شرایط کنونی افق سرمایه‌گذاری خود را در این بازار به‌صورت بلندمدت قرار دهد.

دیگر خبرها

  • دیوار و شیپور نباشند باید پشت شیشه آگهی زد
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • شناسایی صفحات جعلی توسط احراز هویت + فیلم
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • رکوردشکنی فروش نفت با تمرکز بر ابتکارات جدید در بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده