Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، عبدالناصر همتی در بررسی لایحه اصلاح چهار صفر از پول ملی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به کاهش کارایی پول ملی که در نتیحه تورم مزمن و انباشته پنج دهه اخیر اتفاق افتاده، باعث شده تا در واقع پول ملی که به عنوان ریال نامیده می‌شود، در جامعه کاربرد نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه استفاده از دینار سال‌هاست که در جامعه ما وجود خارجی ندارد، اظهار داشت: اکنون با عدم استفاده از ریال و دینار، عرف اصلی جامعه تومان شده و تا آنجا که مردم چک پول‌های ۵۰ هزار تومانی را ۵۰ تومان و اسکناس ۱۰ هزارتومانی را ۱۰ تومان می‌خوانند.

همتی با اشاره به اینکه حذف چهار صفر برای هماهنگی با عرف جامعه است از مجلس شورای اسلامی خواست تا لایحه دولت که با فوریت در مهرماه سال گذشته تصویب شد اکنون نیز با فوریت به تصویب برسد.

سالانه ۴۰۰ میلیارد تومان صرف امحای یک میلیارد اسکناس می‌شود

وی ادامه داد: «تومان» و «قران» همزمان با پول فعلی، در کل کشور جاری شده و تدریجاً جایگزین اسکناس‌ها و مسکوکات فعلی می‌شوند. 

رئیس کل بانک مرکزی درباره هزینه بالای چاپ و امحای اسکناس در کشور گفت: اکنون هشت میلیارد اسکناس در کشور موجود است که از این میزان پنج میلیارد مربوط به اسکناس‌های زیر دو هزارتومان می‌شود در حالی که ما با این تغییر می‌توانیم سکه‌های دو تومنی را که در واقع دو هزار تومانی قبلی و سکه‌های یک تومنی که هزار تومانی قبلی است، به صحنه آورده و در جربان بیندازیم.

وی با بیان اینکه اکنون مسکوکات کشور ما از رده خارج شده است، افزود: در صورت بکارگیری از مسکوکات، استهلاک کاهش می‌یابد زیرا سالانه یک میلیارد اسکناس با هزینه سنگین ۴۰۰ میلیارد تومانی امحا می‌شود.

همتی از سوی دیگر به افت حیثیت پول ملی کشور در جهان اشاره کرد و اظهار داشت: رابطه پول ملی ایران ریال با دلار و یورو با رقم قابل توجهی معادل ۰.۰۰۰۰۰۶ اختلاف دارد که بیانگر ارتباط ضعیف پول ایران با ارزهای جهانی است.

وی سرانه مصرف اسکناس در جهان را پایین و مسکوکات را سه رقمی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ عنوان کرد و گفت: این درحالی است که سرانه مصرف اسکناس در ایران ۱۰۲ و سرانه مسکوکات ۲۶ است که اختلاف رقم قابل توجهی است.

وی درباره شایعاتی مبنی بر اثر حذف چهار صفر در تورم کشور گفت: ما مطمئنیم حذف چهار صفر هیچ تاثیری در نرخ تورم ندارد زیرا تورم در اینجا علت است نه معلول که ناشی از تورم مزمن چندین دهه گذشته است.

همتی وظیفه بانک مرکزی را تسهیل مبادلات بازرگانی مردم دانست و افزود: بانک مرکزی از طریق نظام پرداخت باید این تسهیل را انجام بدهد بنابراین این لایحه حدود ۱.۵ سال پیش برای کارهای کارشناسی ارایه شد و یکسال در کمیسیون اقتصاد روی آن بحث می‌شود که نتیجه در دو کمیسیون اصلی اقتصاد و فرعی برنامه بودجه موجب تصویب این لایحه شد.

وی با تاکید بر اینکه تغییر پول ملی و حذف چهار صفر تدریجی انجام خواهد شد گفت: به طور حتم پس از آماده‌سازی امکانات برای پذیرش آسان‌تر مردم به‌تدریج این امر اجرایی می شود تا هر دو پول به موازات هم تغییر کنند.

حذف چهار صفر پول ملی دو تا پنج سال زمان می‌برد

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: به طور مجدد هیات وزیران لایحه حذف چهار صفر از پول ملی را بررسی کردند به طوری که در پی این اقدام پول ملی ایران تومان و آفش قران خواهد شد یعنی یک تومان معادل ۱۰۰ قران و یک تومان معادل ۱۰ هزار ریال سابق خواهد شد.

همتی پیش‌بینی کرد: حداکثر زمان برای تغییر پول ملی از سوی کمیسیون اقتصاد بین دو تا ۵ سال بسته به شرایط و آماده‌سازی امکانات است.

وی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داد با رای مثبت به کلیات این لایحه با بانک مرکزی در جهت روان‌سازی مبادلات و نظام پرداخت های کشور همکاری کنند و در جزئیات لایحه اگر نکاتی بود اصلاحات صورت خواهد گرفت.

کد خبر 508061 برچسب‌ها پول بانک مرکزی اقتصاد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پول بانک مرکزی اقتصاد حذف چهار صفر هزار تومانی بانک مرکزی پول ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۲۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسباب‌بازی‌های چوبی جایگزینی مناسب برای بازی‌های سرد و بی‌روح + عکس و فیلم

ذبیح‌الله ماستری‌ فراهانی مدیر هسته فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تشریح فعالیت هسته فناور متبوع خود اظهار کرد:‌ این هسته فناورنخستین تولیدکننده اسباب‌بازی‌های چوبی در شهرستان فراهان بوده و فعالیت خود را از سال ۱۴۰۰ به‌صورت نیمه‌وقت آغاز کرده است؛ اما از سال گذشته به‌طور تمام‌وقت و مستمر فعال هستیم. از آنجایی که در ابتدای راه بوده، مصمم به حضور فعال در نمایشگاه‌های اسباب‌بازی، لوازم و تجهیزات چوبی مختص کودکان چه در استان و چه در کشور هستیم.

وی عنوان کرد:‌ ایده و جرقه اولیه ساخت اسباب‌بازی‌های چوبی در روز‌های آماده شدن برای کنکور ارشد برایم زده شد و با مطالعه کتاب‌هایی در زمینه برندسازی و بازاریابی، ایده ایجاد کارگاه اسباب‌بازی چوبی با برندی ایرانی را مطرح کردم؛ اگرچه شرکت‌هایی در زمینه اسباب‌بازی در کشور فعالیت می‌کنند؛ اما به دنبال تولید محصولاتی خلاقانه، متفاوت و مجزا با این شرکت‌ها هستیم.

مدیر هسته فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان اضافه کرد:‌ فعالیت اصلی این هسته فناور متمرکز بر اسباب‌بازی‌های چوبی از مصنوعات و دست‌سازه‌های چوبی ویژه کودکان، لوازم آموزشی و کمک‌ درسی از جمله چرتکه‌های چوبی، اکسسوری چوبی کودک، جغجغه نوزاد، باکس دندان شیری، قطار و قایق چوبی و مکعب سنگ‌های تعادلی سرگرمی مبتنی بر تمرکز حواس بدون محدودیت سنی است.

ماستری‌فراهانی که در هسته فناور «master wood» (ماستر وود- تولید وسایل تزئینی و اسباب‌بازی چوبی) در حوزه فناوری فعال است، بیان کرد:‌ به‌طور کلی محصولات تولیدی این هسته فناور شامل محصولات آموزشی و کمک‌آموزشی مانند چرتکه‌های چوبی. برج هوش. پازل حروف و اعداد و محصولاتی با جنبه نمایشی و تزیینی مانند قایق چوبی. هواپیمای چوبی. بولینگ‌های چوبی. قطار چوبی... می‌شوند. عمده محصولات این هسته فناور به خارج استان و به اقصی نقاط کشور ارسال می‌شود. شهر‌های تهران، اصفهان، مشهد بیشترین متقاضی محصولات بوده و نمونه کار‌هایی نیز به خارج از کشور ارسال شده است.

وی بیان کرد:‌ این هسته فناور تاکنون مجوز‌های لازم را از سازمان‌ها و نهاد‌های مربوطه اخذ کرده است ازجمله جواز کسب از اتاق اصناف، گواهی مهارت از سازمان فنی و حرفه‌ای، گواهینامه مدیریت کیفیت iso۹۰۰۱ و در تلاش برای اخذ مجوز از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سازمان میراث فرهنگی و صنایع‌دستی هستیم.

مدیر هسته فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان گفت:‌ در عصری زندگی می‌کنیم که بازی‌های رایانه‌ای، نرم‌افزار‌های دیجیتال، فضای مجازی، لوازم و اسباب‌بازی‌های پلاستیکی و آهنی موجود در بازار که عمدتاً از چین وارد می‌شوند و کودکان و نوجوانان را درگیر خود کرده‌اند؛ بنابراین طبع گرم چوب می‌تواند جایگزین مناسبی برای این بازی‌های سرد و بی‌روح باشد.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

ماستری‌فراهانی مطرح کرد:‌ ارزآوری و قطع واردات و بی‌نیازی از محصولاتی که کمترین سنخیتی با فرهنگ ملی و میهنی دارد، اشتغالزایی بانوان در بحث مشاغل خانگی، سرمایه‌گذاری در صنعت چوب، ایجاد مزارع کشت درخت صنوبر و به تبع آن، کاهش قطع بی‌رویه درختان جنگلی، کم‌خطر بودن اسباب‌بازی‌های چوبی نسبت به اسباب‌بازی‌های پلاستیکی و آهنی (اکثر قسمت‌های تیز و برنده چوب به‌وسیله دستگاه سنباده کاری صاف و صیقلی می‌شود) ایجاد خلاقیت پرورش ذهن‌های خلاق کودک و نوجوان و... فقط گوشه‌ای از مزیت ایجاد برند اسباب‌بازی چوبی ایرانی است.

وی با بیان اینکه نوسان بازار ارز از معضلات فعالان صنعت چوب است، توضیح داد:‌ متریال اصلی هسته فناور ماستر وود برای تولید محصولات عمدتاً چوب‌های راش و روس بوده که وارداتی هستند و نیاز به اختصاص ارز دارد. بحران کرونا اگرچه خسارات سنگینی بر جامعه تحمیل کرد؛ اما فرصتی خوبی فراهم شد تا دست‌سازه‌های چوبی گرمابخش محفل خانواده‌ها باشد به‌واسطه محدودیت‌های عبور و مروری که ایجاد شده بود.

مدیر هسته فناور مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان تبیین کرد:‌ امسال که سال جهش تولید با مشارکت مردم از سوی مقام معظم رهبری نام‌گذاری شده امید این را داریم که مسئولان موانعی که سد راه تولیدکننده‌های کوچک هستند را برطرف کرده تا پیش از این شاهد رشد و شکوفایی، ارتقا و اعتلای کشور باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • اسباب‌بازی‌های چوبی جایگزینی مناسب برای بازی‌های سرد و بی‌روح + عکس و فیلم
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • گازرسانی به ۱۰۰ واحد صنعتی در کردستان
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • (تصاویر) اسکناس دوره ناصرالدین شاه قاجار چه بود و ارزش آن چقدر بود؟
  • معرفی توانمندی‌های نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان