Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسفند پارسال و در همان روزهای نخست بروز بیماری کرونا بنا به ضرورت حفظ سلامتی مردم ، مدارس ، دانشگاهها و به همراه این دو گزینه بازارهای محلی و روزبازارها تعطیل شد و تعطیلی بازارهای مازندران بخاطر کرونا حتی به جمعه بازار جویبار رحم نکرد و کرکره این بازار با ۲۰۰ سال قدمت پایین کشیده شد .

روزبازارها یا همان بازارهای محلی در محلات و مناطق مختلف شهرهای مازندران فعالیت می کنند و عرضه کننده کالاها و محصولات تولیدی روستاییان و کشاورزان است و این کالاها از میوه ، مرغ و سبزی گرفته تا مربا و انواع رب خانگی همچون رب انار ، رب گوجه فرنگی و رب ازگیل در بساط فروشندگان این بازارهای محلی یافت می شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از گذشته بدین گونه بوده است که مکان های پر رفت و آمد به عنوان مناطق برپایی روزبازارها توسط فروشندگان انتخاب می شد و در روزهای خاص هفته یا هر روز هفته ، فروشندگان در این بازارها حاضر می شدند و با حداقل امکاناتی نظیر پهن کردن نایلون و یا تخته چوب روی زمین بساط خود را بر روی آنها قرار می دادند و این افراد در فاصله های نزدیک بهم کالاهای خود را عرضه می کردند. 

به خاطر همین شرایط و نوع کار کردن در روزبازارها یا همان بازارهای محلی، ستاد مبارزه با کرونا در همان روزهای نخست بروز این بیماری دستور توقف فعالیت این نوع بازارها را داد و این مصوبه همچنان پابرجاست اما مشاهدات خبرنگاران ایرنا در شهرهای مازندران نشان می دهد که این بازارها با همان شکل و شمایل سابق فعالیت خود را آغاز کرده اند و فعالیت آنها باعث شده تا مردم به عنوان خریدار به سوی این بازارها کشانده شوند.

این در حالیست بعد از حدود یک ماه و نیم  تعطیلی صنوف ، براساس تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا از ۲۳ فروردین امسال تنها صنوف کم خطر یعنی صنوفی که تعداد مراجعه کنندگان در آنها کم است آنهم با رعایت نکات بهداشتی فعالیت خود را آغاز کرده اند.

پس از ابلاغ این مصوبه و اجرای آن در استان مازندران ۷۵ درصد  از ۱۶۰ هزار صنوف این استان که به عنوان صنوف کم خطر به شمار می روند  به چرخه تولید بازگشتند و هنوز واحدهای صنفی پرخطر در انتظار اجازه فعالیت می باشند .

با این اوصاف ، پیاده کردن رفتار سختگیرانه در خصوص فعالیت مشاغل و صنوف در مقابل آن فعالیت آزادانه و بدون چهارچوب روزبازارها این شائبه را ایجاد می کند که چرا تصمیمات کرونا از سوی روزبازارها نادیده گرفته شده است .

صنوف معترض به دور زنندگان قانون 

نماینده اتاق اصناف مازندران در اتاق اصناف کشور گفت : صنوف و بازاریان استان مازندران از همان ابتدای وقوع این بیماری همگام و همسو با سیاست های ستاد مقابله با کرونا چه در سطح ملی و چه در سطح استانی اقدامات لازم را انجام دادند و پای کار شدند . 

عباس رمدانی افزود : به طوریکه در تعطیلی حدود ۲ ماهه صنوف مازندران این بخش از اقتصاد استان ۷۰۰ میلیارد تومان کمتر به نسبت مدت مشابه سال قبل درآمد کسب کردند و خسارت دیدند .  

وی ادامه داد : شرایط کرونایی به صنوف مازندران ضربه سختی وارد کرد چرا که بخش بیشتر صاحبان صنوف استان در واحدهای اجاره ای فعالیت می کنند و بخش بیشتری از درآمدهای آنها صرف پرداخت اجاره مغازه می شود . 

نایب رییس اتاق اصناف مرکز مازندران گفت: تعطیلی صنوف و عدم کسب درآمد فشار هزینه ای بر صاحبان این واحدها تحمیل کرده است  و علاوه بر این آنها موظف به پرداخت مالیات نیز می باشند و برغم تمامی این مشکلات مالی این بخش تابع قوانین و مصوبات شرایط فعلی می باشند و با رعایت نکات و پروتکل های بهداشتی فعالیت دارند.

وی افزود : اما در این میان روزبازارها و بازارهای محلی برغم اینکه فعالیت آنها ممنوع اعلام شده است اما فعالیت خود را آغاز کرده اند و این باعث بروز گلایه هایی در صاحبان صنوف شده است . 

رمدانی ادامه داد : صنوف معتقدند در حالی آنها مجبور به پرداخت مالیات و اجاره مغازه ها هستند و از سوی دیگر بخاطر شرایط کرونایی می بایست پروتکل های بهداشتی را رعایت بکنند اما فروشندگان در روزبازارها بدون پرداخت هزینه ای بابت اجاره و مالیات و با دور زدن مصوبات و قوانین فعالیت می کنند . 

وی به جلسه اخیر اتحادیه های اصناف مازندران با استاندار اشاره و تصریح کرد : نمایندگان اصناف در این جلسه موضوع روزبازارها را مطرح کردند تا قوانین در مورد آنها نیز اعمال شود . 

مصوبات کرونایی شامل روزبازارها هم می شود  

سرپرست اداره کل پدافند غیر عامل استانداری مازندران با اشاره به مصوبه اسفند پارسال ستاد مقابله با کرونا در استان مبنی بر تعطیلی بازارهای محلی و سنتی گفت : اجرای این بخش از مصوبه از سوی شهرداری ها نظارت و پیگیری می شود .

حمید بخشی افزود : در حال حاضر که سه ماه از بروز کرونا و اعمال این مصوبه می گذرد همچنان این مصوبه پابرجاست و هنوز مصوبه ای مبنی بر اجازه فعالیت این بخش از بازارهای استان ابلاغ نشده است .

وی ادامه داد : با توجه به شرایط کرونایی فعلی حتی در جلسه روز گذشته ستاد کرونای مازندران ، استاندار اعلام کرد که شهرستان سفید هم می بایست پروتکل های بهداشتی را رعایت بکنند و اعلام وضعیت سفید پایان کرونا نیست .

سرپرست پدافند غیر عامل مازندران اضافه کرد : فعالیت روزبازارها در برخی شهرهای استان نماد دور زدن و خلاف قوانین و مصوبات است که با آنها برخورد و این بازارها جمع می شود .

وی از شهرداری مازندران خواست تا بدقت وضعیت مناطق مختلف شهر را کنترل بکنند و روزبازارهایی که برپاشده را جمع آوری بکنند .

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا استان مازندران زمین قانون گوجه فرنگی مشکلات مالی سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی بازارهای محلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۴۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رگبار باران و رعدوبرق در ۶ استان کشور طی امروز / بارش‌ها در کدام مناطق تشدید می‌شود؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از رگبار باران و رعدوبرق در شش استان کشور طی امروز و تشدید فعالیت سامانه بارشی در بعضی مناطق خبر داد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به صدور هشدار سطح زرد هواشناسی اظهار کرد: از امروز تا اواخر وقت روز جمعه، بیست‌ویکم اردیبهشت، شاهد فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی با مخاطرات رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد به نسبت شدید، گردوخاک و احتمال تگرگ در نقاط مستعد خواهیم بود که این شرایط امروز در استان‌های ایلام، لرستان، همدان، جنوب مرکزی و نوار غربی استان‌های آذربایجان غربی و کردستان، انتظار می‌رود.

وی افزود: روز دوشنبه همدان، مرکزی، قزوین، البرز، مازندران، تهران، قم، نیمه غربی اصفهان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، نیمه شمالی فارس، شمال بوشهر و روز سه‌شنبه آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، نیمه غربی فارس، قزوین، چهارمحال و بختیاری، همدان، مرکزی، البرز، تهران، ارتفاعات سمنان، گیلان، مازندران، گلستان، نیمه غربی اصفهان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و شمال خراسان جنوبی، تحت تأثیر فعالیت سامانه مذکور قرار خواهد گرفت.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: مخاطرات ذکر شده چهارشنبه برای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، گیلان، مازندران، گلستان، دامنه و ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمه غربی فارس، شمال کرمان و پنجشنبه برای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، نیمه شمالی خراسان جنوبی، دامنه و ارتفاعات استان‌های تهران و البرز، پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان با بیان اینکه روز جمعه نیز تأثیر مخاطرات در اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، دامنه و ارتفاعات استان‌های خراسان شمالی، مازندران، تهران و البرز مشاهده خواهد شد، ادامه داد: در بازه زمانی مذکور احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد به نسبت شدید، لغزندگی و کاهش دید به ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد.

وی گفت: به منظور پیشگیری از خسارات فعالیت سامانه بارشی، احتیاط در سفرهای بین شهری، پرهیز از اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی باید مد نظر قرار گیرد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی و صدور هشدار نارنجی هواشناسی اضافه کرد: روز دوشنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان و ارتفاعات و دامنه استان‌های مازندران، تهران و البرز و سه‌شنبه در شمال آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی، دامنه ارتفاعات استان‌های تهران، البرز، مازندران و گیلان، لرستان، نوار غربی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب کردستان، غرب کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام و شمال شرق خوزستان و اردبیل شاهد رگبار باران، رعد و برق، تگرگ، صاعقه، وزش باد به نسبت شدید تا شدید و در نواحی مستعد گردوخاک خواهیم بود.

ضیائیان افزود: طی این دو روز اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن رواناب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی مورد انتظار است و پرهیز از سفرهای غیر ضروری و اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی باید مد نظر قرار گیرد.

کد خبر 750864

دیگر خبرها

  • هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند
  • فعالیت دریایی در خزر فعلا ممنوع
  • هشدار زرد هواشناسی در پی فعالیت سامانه بارشی در کشور
  • رگبار باران و رعدوبرق در ۶ استان کشور طی امروز / بارش‌ها در کدام مناطق تشدید می‌شود؟
  • ربات‌های حلزونی برای عملیات نجات و حرکت روی سیارات
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده 
  • ۲۲ مرکز مهر در مازندران فعالیت می کند
  • نقص فنی در ترمز مینی بوس در هوره حادثه آفرید
  • حادثه رانندگی در شهر هوره