Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو تن از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در یادداشتی در واشنگتن پست با اشاره به بحران جهانی شیوع کرونا، خواستار از سر گرفته شدن ارسال کمک های آمریکا به فلسطینی ها شدند.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، " رشیده طلائب" و " آلن لوونتال" دو نماینده دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا هردو از ایالت کالیفرنیا در این یادداشت آورده اند:

ما دو عضو کنگره آمریکا هستیم هردو با سوابقی گوناگون؛ یکی یهودی آمریکایی از اهالی شهر "کوئینز" و دیگری فلسطینی آمریکایی از دیترویت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیدگاههای ما دو نفر درباره چگونگی رسیدن به صلح و عدالت در خاورمیانه کاملا مغایر هم است. اما ما هردو در یک اصل بنیادین بشری کاملا با یکدیگر هم عقیده ایم؛ اینکه انسانها همه با هم برابرند و انسانیت، کرامت، ایمنی و امنیت و حقوق تک تک آحاد بشریت باید محترم شمرده شود.

جهان ما امروز گرفتار همه گیری ویروس کرونا شده و متاسفانه ما بازهم شاهد آن هستیم که دسته بندی ها و احساسات ناسیونالیستی مانع از ارائه یک پاسخ جهانی به این بحران جهانی شده است. 

دولت "ترامپ"؛ هم جلوی کمک های مالی آمریکا به "سازمان بهداشت جهانی" را گرفته است و از سوئی نیز به دنبال یک سیاست منسجم و هماهنگ با متحدان آمریکا نیست. این سیاستهای غیرمولد دنیا را ناامن تر می سازد.

در بحبوحه این بحران جهانی مردم فلسطین بطور اخص یکی از آسیب پذیرترین اقشار به شمار می آیند. 

در سال ۲۰۱۸ دولت ترامپ کمک های مالی آمریکا به "آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی " موسوم به "اونروا" را قطع کرد.  این سازمان بین المللی نیازهای بشردوستانه برای پناهندگان فلسطینی را تامین می کند.

کووید - ۱۹ مرز نمی شناسد . مسلما" اگر کمک های مالی و امکانات به موقع ارسال نشود، این بحران سلامتی بشدت جان  مردم فلسطین را هدف قرار خواهد داد.

بر همین اساس ما از دولت ترامپ می خواهیم تمام کمک های مالی را که کنگره برای حمایت از رفاه مردم فلسطین به تصویب رسانده است از توقیف آزاد کند و همزمان، روابط آمریکا با اونروا را هم از نو برقرار کند.

جهان در این موقعیت بحرانی و بی سابقه، بیش از هر زمان دیگری نیازمند همکاری جهانی، شفافیت ، کمک متقابل و اعتماد است.

مادامیکه ویروس عنان گسیخته و بی اختیار بالاخص نقاط آسیب پذیر را هدف تاراج خود قرار می دهد، وضع به حال عادی بازنخواهد گشت و جهان از این بلای سلامتی احیا نخواهد شد.

شیوع ویروس در "کرانه باختری" و "نوار غزه" یک فاجعه انسانی به بار خواهد آورد و از آن برجسته تر، یک فاجعه اخلاقی در تاریخ ثبت خواهد کرد.

فاجعه انسانی در این ناحیه؛  چشم انداز پیشرفت برای رسیدن به یک صلح  و ثبات پایدار را در منطقه بطورکل از بین خواهد برد.

البته دولت ترامپ  بطور ضد و نقیض خودش هم قبول دارد که محافظت از جان فلسطینیان کلید منافع آمریکاست و با همین اعتقاد این دولت پیشتر ۵ میلیون دلار برای کمک به مبارزه با بیماری کووید-۱۹ به فلسطینیان  اختصاص داده است. اما به طرز توهین آمیزی این کمک ناچیز است.

همکاری بین المللی ، رهبری اخلاقی آمریکا، داشتن اعتقاد راسخ به لزوم رعایت حقوق بشر، داشتن اعتقاد راسخ به سلامت و ایمنی جمعی از آسیب پذیرترین انسانهای کره زمین، اینها اصولی است که در هیچ مرام و مسلکی قابل مذاکره نیست.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا در جهان کرونا در فلسطین کمک های مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۵۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه ایران علیه مرکز پژوهش های مجلس نوشته است؛

اظهار برخی نظرات غیرمسئولانه و غیرمستدل و مهمتر از آن، در نظر نگرفتن تبعات پررنگ این اظهارات از سوی رسانه‌های جریان‌های رقیب دولت مسأله‌ای نیست که تنها محدود به مواضع سیاسی معدودی از نمایندگان باشد. این وضعیتی است که متأسفانه بر شماری از گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس در دو سال اخیر حاکم شده است.

سیاسی‌کاری در جایگاه کارشناسی

از مصادیق این اتفاق می‌توان به گزارش اسفند سال گذشته این مرکز در خصوص عملکرد وزارت بهداشت اشاره کرد که با واکنش نمایندگان نیز مواجه شد؛ تا آنجا که نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان در واکنش به آن گزارش ورود مرکز پژوهش‌های مجلس به امور سیاسی را خلاف فلسفه تشکیل آن و موجب یأس و ناامیدی مردم ارزیابی کرد و تعدادی دیگر از نمایندگان نیز به مجعول بودن برخی گزارش‌ها و مشخص نبودن منشأ صحت‌سنجی داده‌هایشان معترض شدند.

به جز آن سخنرانی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در اواخر سال گذشته و اظهارنظر ترامپ‌هراسانه او که از فرط تعدد واکنش‌های منفی، گوینده را ناچار به ارائه توضیح کرد، انتشار گزارش‌های منفی اقتصادی مدعی پیش‌بینی افزایش نرخ تورم، بروز بحران انرژی و افزایش فقر که با قلب واقعیات و نادیده گرفتن اقدامات مثبت و امیدآفرین بیشتر به مذاق رسانه‌های آن سوی آب خوش می‌آمدند با این همه اگر چه در اهمیت وجود نهاد کارشناسی و مشورتی در ذیل قوه قانونگذاری و نظارت کشور شکی نیست و نیز تردیدی در حق نمایندگان برای بیان دیدگاه‌هایشان وجود ندارد با این حال به نظر می‌رسد حاکم شدن رویکرد مسئولانه و کارشناسی در اظهارنظرها و بازگشت از کارکرد سیاسی و رسانه‌ای به وظیفه اصلی یعنی بازوی مشورتی نمایندگان مجلس در بررسی لوایح و طرح‌ها در زمره ضروریاتی است که باید در مجلس آتی در دستور کار قرار گیرد.

پیشگویی خیالی یک نماینده از نرخ دلار

در کنار چنین رویه‌ای تزریقی بود که اظهاراتی التهاب‌آفرین و غیرمسئولانه آن هم از سوی برخی نمایندگان مجلس و دادن سیگنال‌های منفی به بازار ارز در روزهای اخیر به تیتر رسانه‌های تلگرامی سوداگر تبدیل شد. چنین است که در فراموشی منافع کلان کشور در شرایطی که بسیاری از رصدکنندگان بازار بازگشت نرخ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان را دور از انتظار نمی‌دانند، یک نماینده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگو با «خبرآنلاین» ضمن تکرار ادعاهای پیشینش مدعی شده است که «دولت تلاش دارد قیمت دلار را بین ۶۵ هزار تومان تا ۷۵ هزار تومان نگه دارد.»

ورود برخی نمایندگان به فاز محاجات ارزی با دولت و طرح اظهاراتی که بیش از هر چیز به کار دلالان ارزی برای بازگرداندن بازار به سمت و سوی افزایش قیمت می‌آمد، چهارشنبه گذشته و ضمن برگزاری جلسه مشترک با تیم اقتصادی دولت آغاز شد. مجلس در آن جلسه از ارائه برنامه برای مقابله با مشکلات ارزی در صورت ارائه نشدن برنامه مکتوب دولت تا چهار روز بعد سخن گفت؛ تعیین ضرب‌الاجلی که اگر چه با وجود نتایج مثبت سیاست‌های ارزی دولت بی‌موقع می‌نمود اما مسبب خبرسازی‌های منفی شد. کما اینکه دست گشاده‌ای برای تصویب قوانین و نظارت بر عملکرد مدیران جایی برای این‌گونه موضع‌گیری‌های سیاسی باقی نمی‌گذاشت. شاید به همین دلیل بود که سه روز بعد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با گفتن اینکه «مجلس برنامه ارزی جدیدی ندارد و دولت و بانک مرکزی همان مصوبات قبلی را اجرایی می‌کنند» سعی کرد موضع پیشین را تصحیح کند.

ادعاهای التهاب‌آفرین

با این حال این پایان ماجرا نبود. چه آنکه روز گذشته اظهارات غیرمسئولانه و نامستدل یک نماینده بار دیگر خبرساز شد. ذبیح‌الله اعظمی ساردویی که با وجود عضویت در کمیسیون کشاورزی، طرف مصاحبه رسانه‌های منتقد دولت در موضوع ارز است و حدود سه هفته پیش در گفت‌وگو با «جماران» رسیدن قیمت دلار به ۸۰ هزار و حتی ۱۰۰ هزار تومان را پیش‌بینی کرده بود، این بار در گفت‌وگو با «خبرآنلاین» نه تنها آن ادعا که نادرستی‌اش در همین مدت مشخص شده است را اصلاح نکرد که با اتهام‌زنی به دولت مدعی شد که برنامه بانک مرکزی نگه داشتن قیمت دلار بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان است. گویا نه این نماینده و نه رسانه‌هایی که این جمله را به تیتر اخبار خود تبدیل کردند از خود نپرسیدند که دولت چرا باید در حالی که توانسته با وجود همه تحولات جاری بین‌المللی دلار را به مسیر کاهش قیمت بکشاند و از این حیث کارنامه قابل دفاعی مستند سازد، با تلاش برای نگه داشتن نرخ دلار در محدوده‌ای بالاتر برای خود مسأله‌سازی کند؟

بی‌هنری با ترامپ‌هراسی

اعظمی ساردویی در تلاش برای یافتن استدلالی مؤید پیش‌بینی‌های ارزی‌اش پای احتمال روی کار آمدن دوباره ترامپ در امریکا و به ریاست جمهوری رسیدن او را پیش کشید. واقعیت این است که نادرستی این استدلال را باید در تفاوت رویکرد دولت حاضر با دولت پیشین و امکان اثرگذاری تصمیمات بیگانگان در شرایط داخلی جست‌وجو کرد.

تأثیر خروج ترامپ از برجام در اقتصاد قابل انکار نیست. اما قابلیت اثرگذاری بیش از هر چیز ناشی از رویکرد دولت وقت و پیوند دادن همه امور به امر متزلزل برجام بود. حال آنکه رویکرد دولت رئیسی بر افزایش استقلال اقتصاد کشور از تحولات سیاست خارجی بویژه برجام تأکید داشت. رویکردی که بر اساس آن دولت نه تنها در سه سال گذشته کار اقتصاد را معطل نگه نداشت، که در هنگامه‌ مواجهه نظامی با رژیم صهیونیستی هم بازار ارز را مدیریت کرد و به آرامش و ثبات بازگرداند.

۲۷۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901195

دیگر خبرها

  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟
  • بورل: چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند
  • آوارگان فلسطینی اینگونه از دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا تشکر کردند | ببینید
  • ضرب‌الاجل به پاستور
  • راهپیمایی در کشورهای عربی و غربی در حمایت از غزه
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟