Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس موسسه ورزش و تفریحات سالم جزیره کیش از آمادگی بخش خصوصی برای ایجاد کمپ‌های بیشتر در این منطقه برای میزبانی اردوهای تدرکاتی تیم های حاضر در جام جهانی قطر خبر داد.

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری برنا؛ شاید کرونا به بهترین شکل به ما نشان داد تاثیرپذیری درآمدهای ارزی از بازار نفت و تصمیم قدرت‌های جهانی موجب بی‌ثباتی در اقتصاد کشورهای صادر کننده این محصول شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از کارشناسان برای رهایی از این رویه، پیشنهاد توسعه گردشگری در قالب توریسم ورزشی را مطرح کرده‌اند. بنا بر آمار سازمان‌های مختلف جهانی، توریسم ورزشی یکی از شیوه‌های گردشگری است که سالانه بین پنج تا 11 درصد از تمام سفرهای توریستی دنیا را به خود اختصاص می‌دهد.

این شیوه از جهانگردی تلفیقی از صنعت گردشگری به عنوان یکی از صنایع درآمدزا با ورزش به عنوان صنعتی قدرتمند و با اهمیت در دنیا شکل می‌گیرد و در نهایت درآمدهای ارزی را به سمت و سوی کشورهایی خواهد برد که توسعه ورزش یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های آن به شمار می‌رود.

اما لازمه‌های توسعه توریسم ورزشی چیست و چگونه می شود از درآمدهای ناشی از این صنعت نهایت بهره برداری را کرد؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت توریسم ورزشی مولفه ای جدا از اقتصاد، فرهنگ و جامعه نیست بلکه این سه اصل درهم تنیدگی خاصی با هم دارد که رشد متوازن آنها می‌تواند زمینه را برای حضور گردشگران فراهم سازد.

در این زمینه اقتصاد به عنوان زیربنای توسعه، نقش ویژه ای در گسرتش رشته های مختلف ورزشی و معرفی آنها به جهان دارد و در کنار اقتصاد، تقویت فرهنگ گردشگر پذیری در جامعه می‌تواند به خوبی زمینه را برای ورود گردشگران به ایران مهیا کند.

البته توسعه زیرساخت ها و برجسته سازی ورزش های پرطرفدار به خودی خود نمی تواند کشش لازم برای جذب گردشگر ایجاد کند. یکی از ضرورت های جذب گردشگر ورزشی، میزبانی تورنمنت های بزرگ است. تورنمنت هایی که می تواند در سطح بالای بین المللی تحولات عظیم اقتصادی، ورزشی، فرهنگی و اجتماعی ایجاد کنند. اهمیت میزبانی تورنمنت های بزرگ تا آنجا است که دولتمردان کشورهای توسعه یافته و مترقی، برای به دست آوردن میزبانی رقابت های بین المللی نظیر المپیک، جام جهانی و ... به انواع راه ها و روش ها متوسل خواهند شد.

گردشگری مجازی

تکیه بر روش کلاسیک جذب گردشگر ورزشی به خوبی نمی تواند معرف جذابیت های توریستی یک کشور باشد زیرا بسیاری از کشورها با توجه به شرایط خاص سیاسی و اقتصادی که دارا هستند توان برگزاری تورنمنت های بزرگ را ندارند. برای معرفی جاذبه های طبیعی، فرهنگی و ورزشی کشورهای خاص لازم است «گردشگری مجازی» به عنوان شیوه ای نوین از گردشگری مورد توجه قرار گیرد. در این شیوه از گردشگری دولتمردان و فعالان حوزه‌های مختلف با برجسته کردن ظرفیت و جذابیت های ورزشی و طبیعی هر منطقه در شبکه های اجتماعی و تارنماهای خبری، می توانند خود زمینه ساز حضور گردشگران ورزشی را فراهم کنند.

جام جهانی قطر، فرصتی طلایی

 در حالی که مسابقات ورزشی در حال حاضر در اکثر نقاط دنیا تعطیل است بسیاری از مدیران و پژوهشگران این عرصه وقت را محترم شمردن و پیرامون پیشرفت صنعت درحیطه کاری خود و با جدیدترین روش های علمی آخرین داده ها را در کنار هم قرار دهند تا به بازدهی بهتری پیرامون ورزش حرفه ای دست پیدا کنند. در همین رابطه یکی از مباحث جدید در دنیای ورزش حرفه‌ای و قهرمانی همگانی موضوع استفاده بهینه از فرصت های میزبانی ها و توسعه گردشگری ورزشی است که در بالا به ابعاد مختلف آن اشاره شد. در این رابطه با نگاهی به تقویم مسابقات مختلف ورزشی خواهیم دید جام جهانی 2022 قطر در یکی از کشورهای همسایه ایران برای نخستین بار برگزار خواهد شد و با توجه به جغرافیای کشور قطر که تنها با داشتن سهمی 50 میدان ایران جمعیت دو میلیونی این کشور را ثروتمندترین کشور جهان به لحاظ درآمد سرانه تبدیل کرده است. به هر حال با توجه به این نکته و البته رابطه سیاسی و دیپلماسی خوب کشورمان باهمسایه عربی می‌توانیم به بهترین نحو باید از موقعیت میزبانی جام جهانی قطر به سود خودمان استفاده کنیم.

کیش می تواند یک بازار هدف گردشگری باشد

بی‌تردید نزدیک بودن آب و هوا جزایری قشم و کیش که اتفاقاً هر دو جزو مناطق آزاد حساب می‌شوند و نیازی به گرفتن ویزا و ورود به آنها نیست در کنار تشابه آب و هوایی این بخش از کشورمان با قطر برای استفاده از اردوهای تدارکاتی تیم های صعود کننده به این تورنمنت می توانند مکمل خوبی برای محوریت این مناطق در آن بازه زمانی باشند.

امیری خراسانی: بخش خصوصی آمادگی احداث کمپ های بیشتر را دارد

در این‌باره محمد تقی امیری خراسانی رئیس موسسه ورزش و تفریحات سالم جزیره کیش به خبرنگار برنا گفت: ما پیش از این در کیش نشان داده ایم که می‌توانیم میزبان معتبرترین تورنمنت‌ها باشیم. در حال حاضر در ورزشگاه کیش چمن آن بهترین شکل ممکن و با بهترین کیفیت در استانداردهای جهانی است و همچنین کمپ تمرینی این جزیره نیز می‌تواند و برای کشورهایی که خواستار حضور در این تورنمنت هستند، موقعیت ایده آلی را جهت برپایی اردوی تدارکاتی فراهم بیاورد.

وی در ادامه اظهار داشت: با توجه به میزبانی کشور قطر از جام جهانی 2022 و نزدیک بودن آب و هوای کیش با این کشور بخش خصوصی منطقه آزاد آماده سرمایه گذاری در این پروژه خاص است. ما نیز در این رابطه با چند هتل که دارای زمین چمن و باشگاه های بدنسازی هستند صحبت کرده ایم و این آمادگی وجود دارد که بتوانیم دو الی سه کمپ با سرمایه گذاری بخش خصوصی و در حداقل زمان ایجاد کنیم تا بتوانیم در آن برهه زمانی میزبان چند کشور باشیم و در توسعه گردشگری ورزشی نقش سازنده تری داشته باشیم.

سایر شهر های جنوبی پتانسیل دارند

به هرحال آنچه که در پایان می توان با آن تاکید کرد این است که علاوه بر کیش و جزیره قشم برخی شهرهای جنوبی ایران مانند آبادان، بوشهر، بندرعباس و حتی جم می‌توانند با استانداردسازی و بروز کردن امکانات کمپ هایی خود از این موقعیت در جهت معرفی بیش از پیش کشورمان و همچنین توسعه گردشگری ورزشی استفاده کنند. متاسفانه زمان زیادی باقی نمانده و همین موضوع باعث می شود موضوع تبلیغات در فضای مجازی و البته تشکیل کارگروهی برای بهتر دیده شدن کشورمان در آبان1401دست به کار شود و از این طرق گام بلندی در صنعت گردشگری و درآمدهای غیر نفتی برداریم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جزیره کیش جام جهانی قطر گردشگری در ورزش ایران تورنمنت های بزرگ توسعه گردشگری توریسم ورزشی تورنمنت ها جام جهانی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۷۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع چاله‌های بزرگ مسکن مهر در دولت سیزدهم

مدیرعامل صندوق ملی مسکن با اشاره به وجود چاله‌های بزرگ در برخی پروژه‌های مسکن مهر، گفت: از محل منابع صندوق ملی مسکن تاکنون ۹۷۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح تخصیص یافته است. - اخبار اقتصادی -

محمدرضا مهدیار اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص روند ایجاد صندوق ملی مسکن، اظهار کرد: صندوق ملی مسکن بر اساس تصویب قانون جهش تولید مسکن شکل گرفت و ماده 3 این قانون تصریح می‌کند برای تجمیع و تخصیص بهینه منابع بخش صندوق صندوق تاسیس می‌شود.

وی با بیان این‌که به این ترتیب صندوق مذکور در نظام اداری کشور پا به عرضه وجود گذاشت، ادامه داد: از ابتدای آبان‌ماه 1401 پس از تاسیس اساسنامه، صندوق را در نهضت ملی مسکن تاثیرگذار دیدیدم. قبل از آن هم در قالب حساب ملی مسکن عملیات شکل گرفت و پشتیبانی‌ها و حمایت صندوق ملی مسکن با هدف کمک و تسریع فرآیندهای نهضت ملی مسکن به ثمر نشست.

وی با یادآوری این‌که ابتدا اعدادی که به صندوق وارد می‌شد با دستور وزیر راه و شهرسازی و ذی‌حساب مسئول مالی صندوق برای پروژه‌ها تخصیص می‌یافت، افزود: پس از شکل‌ گرفتن ارکان صندوق، وظایف از حالت بالقوه در اساسنامه ظهور کرده و بالفعل شد. امروز وظیفه صندوق به‌عنوان نهاد تامین مالی عملیات نهضت ملی مسکن در چند بخش مختلف از جمله دهک‌های کم‌درآمد یک تا 4، خدمات عمومی و احداث ابنیه و سرانه‌های عمومی، انتقال زیرساخت به شهرهای جدید و  رفع موانع که از سازوکارهای قبلی تامین مالی بخش مسکن مقرر نبود، شکل گرفته و در حال انجام است.

مدیرعامل صندوق ملی مسکن با بیان این‌که بزرگ‌ترین مشکل مسکن مهر یعنی عدم توجه به سرانه‌های آموزشی، درمانی، رفاهی و... را در نهضت ملی مسکن برطرف کرده‌ایم، اضافه کرد: در این راستا ارقام قابل توجهی را برای ساخت مسجد، مدرسه، درمانگاه، فضای سبز و .. تخصیص می‌دهیم. در طرح مسکن مهر،  ساختمان‌ها ساخته شده اما هیچ سرانه‌ای ندارد، اما این مسئله مهم در نهضت ملی مسکن انجام می‌شود. حتی برای موارد ضروری مانند نانوایی و خواروبار فروشی ضرورت‌ها و الزامات را در پروژه‌های نهضت ملی مسکن در نظر گرفته‌ام.

اسماعیلی با یادآوری این‌که  تمام عملیات تامین مالی نهضت ملی مسکن بر عهده صندوق ملی مسکن است، گفت: پروژه‌هایی که در اطراف بافت فرسوده سخت می‌شود، مشکل برق،‌آب، زیرساخت و ... را ندارند. زمانیکه مکان جدیدی را شناسایی می‌کنیم انتقال آب، برق و زیرساخت‌ها هزینه‌های سنگینی را در بر دارد. وزارت نیرو با اجرا ماموریت‌ها با مشکلاتی در مسکن مهر مواجه بود. این مسئله الان تا حد زیادی برطرف و برای ان چاره‌جویی شده است. بر این اساس یک سوم هزینه‌های مربوط به زیرساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن را بر عهده گرفته و این الگو را پیش می‌بریم.

وی با اشاره به تکمیل واحدهای مسکن مهر، گفت:‌آورده متقاضی در این پروژه‌ها تکمیل شده و اقساط را پرداخت می‌کند. وام این پروژه‌ها به‌طور کامل پرداخت و در پروژه صرف شده است. اما با این پروژه به اتمام نرسیده است. برای رفع این مشکل، عملیات تامین مالی از مسیر صندوق ملی مسکن این امکان را برای شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن فراهم کرد تا بتوانیم این مسائل را برطرف کنیم. در یک نمونه مسئله آسانسور پروژه‌های مسکن مهر بود.

وی توضیح داد: 3700 پروژه مسکن مهر داریم که آسانسور آنها به اختلال خورده و عملاً از محل آورده متقاضیان تامین منابع مالی امکان‌پذیر نبود.

وی در پاسخ به این پرسش که 3700 پروژه شامل چه تعداد واحد مسکن مهر است، گفت: پروژه‌ها از 8 واحدی تا 60 واحد هستند، به‌طور متوسط حدود 60 هزار واحد می شود. به‌عنوان مثال پروژه‌های مسکن مهر فاز 11 پردیس مشکل آسانسور دارند، در برخی شهرهای پروژه‌های بلوک‌های بالای 4 طبقه مشکل آسانسور دارند.

اسماعیلی در پاسخ به این پرسش که کل اعتبار هزینه شده برای مساکن مهر نیمه‌تمام چه میزانی بوده است، اظهار کرد: برای مسکن مهر استان‌ها 3700 میلیارد تومان تزریق منابع مالی صورت گرفته است. 4000 میلیارد تومان نیز برای شهرهای جدید تخصیص یافته است. اگر تکمیل آسانسورها که حدود 2000 میلیارد تومان پیش‌بینی می‌کنیم، در مجموع تاکنون حدود 9700 میلیارد تومان از محل منابع صندوق برای تکمیل مسکن مهر هزینه شده است.

وی یادآور شد: در مجموع 127 هزار واحد مسکن مهر رفع مشکل و با اندک هزینه تکمیل شده‌اند. برخی پروژه‌ها روی پیشرفت 70 درصد و برخی واحدها روی پیشرفت 50 درصد باقیمانده‌اند که طبیعتاً منابع مالی بیشتری می‌خواهد.

وی بیان کرد:‌بخش آخر مسکن مهر که آنرا هسته سخت می‌بینیم آن دسته از پروژه‌هایی است که مشکل حقوقـی دارند و خارج از وزارت راه و شهرسازی است. مثلاً هیئت مدیره تشکیل، اما پروژه رها شده است. نه هیئت مدیره قبلی عزل شده و نه کسی آمده پروژه‌ را تکمیل کند و پیشرفت فیزیکی واحدها خیلی پایین است.

مدیرعامل صندوق ملی مسکن اضافه کرد: این پروژه‌ها خیلی از ما هزینه و انرژی خواهد برد. برای رفع این مشکل راهکار پیدا کنیم. وقتی ساخت هر متر مسکن 300 هزار تومان بوده، متقاضی 300 هزار تومان یعنی به اندازه 10 متر پرداخت کرده است. الان که ارزش هر متر 12 میلیون تومان است باید اندازه 100 میلیون تومان کار جلو رفته باشد، اما کاری پیش نرفته است. برای این پروژه‌ها باید عدد قابل توجهی را به‌صورت بلاعوض هزینه کنیم.

مشکلات بزرگ برخی پروژه‌های مسکن مهر

اسماعیلی تاکید کرد:‌کسی نیست این پروژه‌ها را بسازد. یا باید زمین برگردد یا این‌که در قالب نهضت ملی مسکن پروژه جدید تعریف شود. منابع این پروژه یا اتلاف شده یا خرج کار دیگری شده است که باید دستگاه قضایی آنرا احقاق حق کند و به‌موازات صندوق ملی مسکن کمک کند.

وی با بیان این‌که 240 هزار واحد مسکن مهر نیمه تمام داشتیم که حدود 120 هزار واحد آن تحویل شده است، تصریح کرد: حدود 120 هزار واحد دیگر باقیمانده است، فکرمی‌کنم بتوانیم نیمی از واحدها را بدون افتادن در چاله‌های بزرگ رفع کنیم و به حدود 50 هزار واحد برسانیم. احتمالاً مشکل واحدهای باقیمانده بسیار بزرگ باشد و باید راهکارهای مورد به مورد داشته باشیم و نمی‌توانیم یک نسخه واحد برای آنها داشته باشیم.

وی بیان کرد:‌ به‌نظرم اگر واحدهای دارای مشکلات بسیار بزرگ را فاکتور بگیریم، در سال جاری بتوانیم مسکن مهر را تمام کنیم.

رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن در ادامه با اشاره به این‌که بخشی از منابع مورد نیاز تکمیل پروژه‌های مسکن مهر از محل فروش برخی منابع سازمان ملی زمین و مسکن انجام شده است، اظهار کرد:‌ صندوق ملی مسکن برای تسریع در عملیات اجرایی منابع مالی را زودتر به پروژه‌ها تزریق می‌کند تا در ادامه سازمان و دستگاه‌های دولتی از جمله ملی زمین و مسکن به تعهدات خود عمل کند.

اسماعیلی درباره شهرهای جدید گفت: در شهرهای جدید، به‌دلیل نوع توپولوژی و توسعه که هنوز بسیاری از زمین‌های آن به قیمت نرسیده در شورای عالی مسکن مطرح و جمع‌بندی شد اگر این زمین‌ها برای گردش منابع به‌فروش  برسد، احتمالاً با اتلاف منابع دولت مواجه می‌شویم و به ثمن بخس به فروش می‌رسد. جمع‌بندی این شده که بخشی از زمین‌ها با استعداد که می‌توانیم آنها را در آینده با قیمت بالاتر و با حفظ منافع دولت، به فروش برسانیم به صندوق ملی مسکن واگذار شود. صندوق نیز به ازای این زمین تامین منابع کرده و بعدا زمین‌ها را به فروش خواهد رساند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری گردهمایی روسای هیئت‌های ورزش‌های همگانی سراسر کشور در مشهد
  • تمایل گردشگران عمانی به حضور در مازندران
  • شرایط برای حضور دانشجویان در مسابقات آسیایی و جهانی فراهم می‌شود
  • حمایت مالی از حضور ۱۲ واحد تولیدی استان اردبیل در نمایشگاه ایران اکسپو
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • منطقه جهانی اورامان میزبان آیین سنتی کومسای می‌شود
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد
  • رئیس اینجاست: در شهر مدعی اول میزبانی بزرگ
  • رفع چاله‌های بزرگ مسکن مهر در دولت سیزدهم