Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی رییس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی با اشاره به انجام پروژه به‌نژادی گل آماریلیس در این پژوهشکده، از شناسایی ارقام جدید و تولید و تکثیر پیاز این گل برای اولین بار در ایران خبر داد.

محمدرضا شفیعی در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: پروژه به‌نژادی گل آماریلیس سه سال پیش با روش دورگ گیری در پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات آغاز شد و امسال نتایج تلاش‌ سال‌های اخیر به ثمر نشست و ارقام (رنگ) جدید شناسایی شد و تکثیر پیاز این گل صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه زیستگاه اصلی این گل مناطق حاره‌ای همچون آفریقای جنوبی و بزریل است، گفت: گل آماریلیس عموما به شکل گلدانی و شاخه بریده در فضای سبز کاربرد دارد و شاید بتوان گفت سطح بسیار اندکی برای پرورش این گل در ایران وجود داشته است. قطعا شناسایی ارقام جدید و تکثیر پیاز گل می‌تواند میزان پرورش این گیاه در ایران را افزایش دهد.

شفیعی با بیان اینکه در سال‌های اخیر برای 12 رقم موجود در کشور که عموما از هلند وارد می‌شود، اصلاح نژاد صورت گرفت افزود: موفق شدیم تعداد زیادی از جمعیت این گل را از طریق بذر ایجاد کنیم که امسال به گل نشسته اند. این گل تنوع رنگ بسیار بالایی دارد و ارتفاع هر گل متفاوت است. تیپ‌های بیشتری از این گل شناسایی شده است که می‌توان از میان آنها گزینه‌هایی را انتخاب و به بازار عرضه کرد.

وی تصریح کرد: هر پیاز این گل قبل از انجام این تحقیقات به قیمت 25 تا 40 هزار تومان وارد کشور می‌شد و شاید سالانه 150 تا 20 هزار پیاز این گل وارد می شد. البته طبق برآوردهای انجام شده نیاز کشور به پیاز این گل یک میلیون عدد بوده است و قطعا با شناسایی ارقام جدید و تکثیر پیاز می‌توان یک میلیون نیاز کشور را رفع و حتی ارقام تولید شده را صادر کرد که این اتفاق علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، کاهش وابستگی به واردات و توانمندسازی صنعت گل و گیاه کشور، برای کشور ارزآوری هم خواهد داشت.

این عضو هیات علمی گروه ژنتیک و به‌نژادی پژوهشکده ملی گل و گیاه محلات، افزود: خوشبختانه قرارداد تکثیر پیاز گل با بخش خصوصی منعقد شده و می‌توان سالانه 500 تا یک میلیون عدد پیاز آماریلیس را وارد بازار کرد. در این صورت قیمت هر پیاز نیز به 10 تا 12 هزار تومان کاهش می‌یابد و قطعا این رقم پایین توسعه بازار را به همراه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه دو نوع آماریلیس در داخل کشور در سطح بسیار کمی به رنگ قرمز تولید می‌شود و 12 رقم نیز از هلند وارد می‌شود، گفت: با تحقیقات صورت گرفته رنگ‌ها و ارقام دیگری به غیر از این 14 رقم موجود در کشور تکثیر شده و به طیف رنگی بالایی دست یافته‌ایم.

شفیعی اظهار کرد: گل آماریلیس، گل خاصی است که شیوه‌های مصرفی جدیدی نیز به خود گرفته است. در سال های اخیر در اروپا از این گل به شیوه جدیدی استفاده می‌کنند به این صورت که با پوشش پلاستیک یا پارافین زنی پیاز، این گیاه را زیبایی فضاهایی مانند رستوران استفاده می‌کنند. این شیوه نیز در پژوهشکده مورد تحقیق قرار گرفت و خوشبختانه جواب داد و در ایران هم می توان از این شیوه استفاده کرد. البته آماریلیس گلی است که بدون نیاز به برگ و آب و خاک می‌تواند سه شاخه گل بدهد و دو تا سه روز نیز دوام بیاورد.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات گل استانی اقتصادی پژوهشکده ملی گل و گیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۸۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش

محمدمهدی برومندی در جشنواره روز میمند شهرستان فیروزآباد در استان فارس، گفت: در این راستا یک ابر پروژه تعریف کردیم که با استفاده از مدرن‌ترین تجهیزات اسانس گیری از گیاهان دارویی، کیفیت اسانس تولیدی را برای صادرات و تولید ادکلن‌های مشهور دنیا ارتقا دهیم. 

این مقام مسئول، سطح کل باغات گل محمدی در دنیا را ۵۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: کشور ایران دارای ۳۰ هزار هکتار باغ گل محمدی است که از این سطح، هشت هزار و ۵۰۰ هکتار متعلق به استان فارس و دو هزار هکتار آن در شهرستان میمند واقع است.

او با بیان اینکه امروزه گردش مالی حوزه گیاهان دارویی در دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار است، ابراز کرد: سهم کشور ما از این گردش مالی کمتر از یک میلیارد دلار است و این نشان می‌دهد که ما باید از یک کشاورزی معیشتی به یک کشاورزی مدرن عبور کنیم.

برومندی با بیان اینکه ۲۳۰۰ گونه گیاه دارویی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: شهرستان میمند دارای ۳۶۰ گونه گیاه دارویی است که هر کدام می‌تواند پایه تولید دارو، غذا یا مواد بهداشتی باشد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: چالش اصلی استان فارس، سرمایه گذاری است که امیدواریم با پیگیری‌های وزارت جهاد کشاورزی بتوانیم به توسعه این منطقه کمک کنیم.

فارس رتبه اول تولید محصولات باغی در کشور 

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید ۱۰ تا ۱۲ درصد محصولات کشاورزی کشور متعلق به استان فارس است، افزود: این استان با ۳۶۰ هزار هکتار سطح باغات و تولید سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات باغی، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

برومندی به تولیدات حوزه باغبانی در سطح وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: میزان تولیدات باغی در کشور ۲۶ میلیون تن و درآمد حاصل از صادرات آنها سالیانه ۶ میلیارد دلار است.

این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از محصولات با ارزش در این حوزه، گیاهان دارویی با سطح زیرکشت ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور است که سالیانه ۵۰۰ هزار تن انواع گیاهان دارویی از این سطح برداشت می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ۳۰۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز جمع‌آوری شد
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • پردیس تحقیقات ملی دیم گچساران ۵۰ رقم بذر جدید معرفی کرد
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • یک روش ساده برای تکثیر درخت کاج در خانه (فیلم)