Web Analytics Made Easy - Statcounter

 اقتصاد آنلاین - حمیدرضا صالحی؛ آمارها گواه آن است که بحران کنونی فراتر از تأثیرات ناگوار بر سلامت جهانی، پیامدهای عمده‌ای بر اقتصاد دنیا و مصرف انرژی خواهد داشت. تجزیه و تحلیل از داده‌های روزانه از ابتدای شیوع کرونا تا اواسط آوریل نشان می‌دهد، کشورهایی که در حالت قرنطینه کامل هستند، به طور متوسط ​​25٪ کاهش تقاضای انرژی در هفته را تجربه می کنند و کشورهایی که در قرنطینه جزئی هستند، مصرف  18٪ کاهش می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این درحالی است که داده‌های روزانه جمع آوری شده برای 30 کشور تا 14 آوریل ، که بیش از دو سوم تقاضای جهانی انرژی را شامل می شود، نشان می دهد که میزان رکود تقاضا بستگی به مصرف و شدت قرنطینه دارد.

در مجموع تقاضای جهانی انرژی 3.8٪ در سه ماهه اول سال 2020 کاهش یافته و بیشترین تأثیر در ماه مارس سال جاری با اعمال محدودیت های قرنطینه در اروپا، آمریکای شمالی و دیگر نقاط دنیا منکعس شده است.

 در میان حامل های انرژی، تقاضای جهانی زغال سنگ با بیشترین میزان کاهش مواجه شده و در مقایسه با سه ماهه اول سال 2019 تقریبا 8 درصد کاهش یافت. سه دلیل برای توضیح این وضعیت وجود دارد.  

چین کشوری که مهد اصلی زغال‌سنگ در دنیا است در ابتدا به شدت مورد هجوم کرونا قرار گرفت و در پی کاهش قیمت نفت، بنزین ارزان شد و رشد مداوم در توسعه منابع تجدیدپذیر، تقاضا برای ذغال سنگ را به چالش کشیده است. البته افزایش دمای هوا نیز سبب کاهش تقاضای مضاعف برای ذغال‌سنگ در چین شده است.

 از سوی دیگر تقاضای نفت نیز به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و در سه ماهه اول 2020 تقریبا  5٪  کاهش یافته که عمدتا به دلیل تقاضا در بخش حمل و نقل، که نزدیک به 60٪ تقاضای جهانی نفت را تشکیل می‌دهد بوده است. گفتنی است بخش عمده این تاثیر در بخش حمل و نقل هوایی بوده است.    

 همچنین تأثیر این ویروس همه‌گیر بر تقاضای بنزین در حدود 2٪ بوده و اقتصادهای مبتنی بر گاز در سه ماهه اول سال 2020 با این شدت تحت تأثیر قرار نگرفتند.

 البته برق نیز از کرونا بی بهره نبود و تقاضای برق نیز به دلیل اعمال محدودیتهای قرنطینه، به طور قابل توجهی کاهش یافته است. تقاضای برق 20 درصد یا بیشتر در طول دوره قرنطینه کامل در چندین کشور کاهش یافته است، زیرا میزان کاهش مصرف در فعالیت‌های تجاری و صنعتی بسیار فراتر از افزایش تقاضا در بخش مسکونی است.

 با بررسی وضعیت سال جاری میلادی، فرض‌هایی مطرح است که مطابق آن تاثیر اعمال محدودیت های قرنطینه بر تحرکات و فعالیت های اجتماعی و اقتصادی، میزان افت تقاضای انرژی را نشان خواهد داد.

 نتیجه یکی از این سناریوها که توسط iea منتشر شده این است که تقاضای کل انرژی با کاهش 6 درصدی در سال جاری روبرو خواهد شد که بیشترین افت تقاضا در 70 سال گذشته است. همچنین تأثیر ویروس کرونا بر تقاضای انرژی در سال 2020 بیش از هفت برابر بیشتر از تأثیر بحران مالی سال 2008 بر تقاضای جهانی انرژی خواهد بود.

 بر اساس این سناریو کاهش کلی ۶ درصدی، همه حامل‌های انرژی به تفکیک زیر تحت تأثیر افت تقاضا قرار می‌گیرند:

 تقاضای نفت می تواند به طور متوسط ​​در طول سال 9٪ یا 9 میلیون بشکه در روز کاهش یابد و مصرف نفت را به سطح سال  2012 برگرداند.  تقاضای ذغال سنگ می تواند 8 درصد کاهش یابد ، زیرا بخش عمده تقاضا برای برق در طول سال 5٪ کمتر خواهد بود.

 انتظار می رود تقاضای تجدیدپذیر به دلیل هزینه های پایین تر و دسترسی آسان تر افزایش یابد. اما طبق برآوردها برای سال 2020 ، تقاضای جهانی برق 5٪ کاهش می یابد  البته برای برخی مناطق  این کاهش تقاضا تا 10٪  نیز خواهد رسید. البته تقاضای انرژی هسته ای نیز به دلیل کاهش تقاضای برق کاهش می یابد.

حجم ویدیو: 416.03K | مدت زمان ویدیو: 00:00:18 دانلود ویدیو

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت نفت نفت نفت خام حمیدرضا صالحی مصرف نفت منابع تجدید پذیر اقتصاد دنیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۸۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، همکاری بین المللی، رشد و توسعه و انرژی سه محوری است که در نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در داووس که امروز در ریاض، پایتخت عربستان سعودی و برای اولین بار در خارج از شهر داووس سوئیس افتتاح شد، مورد توجه قرار خواهد گرفت.

این مجمع با شعار «همکاری بین المللی، رشد و انرژی برای توسعه» و با حضور بیش از هزار نفر از جمله سران کشورها، مقامات ارشد و کارشناسان بین المللی از بخش‌های دولتی و خصوصی به مدت دو روز ادامه دارد. برای بحث در مورد مسائل و تحولات مختلف اقتصادی جهانی.

این نشست فرصتی برای تصمیم گیرندگان از سراسر جهان است تا زمینه‌های مشترکی برای ایجاد تأثیرات مثبت جهانی پیدا کنند.

گفتنی است، با وجود اینکه داووس سالی یک بار برگزار می‌شود اما تأثیر آن بر اقتصاد جهانی قابل توجه است، زیرا مهم‌ترین مسائل جهان را برجسته می‌کند، هدف آن یافتن راه حل برای مسائل مطرح شده و دستیابی به ثبات سیاسی و اقتصادی در جهان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آب آلبالو چه کمکی به دیابتی‌ها می‌کند؟
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • تلاش ها برای بهبود ایمنی جاده ها کارساز است
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت