Web Analytics Made Easy - Statcounter

کافی‌شاپ‌های مجوزدار مشهد بسیار از فعالیت قهوه‌فروش‌های غیرمجاز در حوزه فعالیتی کافی‌شاپ‌ها گلایه دارند و معتقدند باید برای این شرایط فکری کرد. ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۴ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، «کافی‌شاپ‌ها» به دلیل فضای محدود و شرایط موجود شامل مکان‌هایی هستند که امکان انتقال ویروس کرونا در آنها به راحتی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدم رعایت فاصله اجتماعی و موارد نظافتی در ارائه خدمات، بعضا این مکان‌ها را به محیط‌های آماده برای انتشار ویروس کرونا تبدیل کرده است. در حالی که طبق مصوبه  ستاد مبارزه با کرونا این مکان‌ها باید تعطیل باشند در هفته‌های آخر فروردین ماه شاهد بازگشایی این صنف  به صورت غیررسمی در مشهد هستیم. بازگشایی که تنها منوط به ارائه خدمات به صورت «بیرون‌بر» است هرچند اگر سری به کافی شاپ‌های سطح شهر  بزنید شاهد تجمع جوانان خواهید بود. این موضوع در حالی اتفاق می‌افتد که نباید از دغدغه‌های معیشتی و مشکلات اقتصادی این صنف نیز غافل نشد.

«بیرون‌بر» بودن کفاف هزینه نمی‌دهد

یک کافی شاپ‌دار می‌گوید: ما جزو اولین صنوفی بودیم که تعطیل شدیم. تقریبا همان نیمه اول اسفندماه دستور تعطیلی صادر شد. با توجه به اجاره بالای کافی‌شاپ و هزینه دکوراسیون، تجاری  و مالیات و...اواخر اسفندماه و تعطیلی‌های فروردین با توجه به قشر کافی‌شاپ ‌رو که اکثرا جوانان هستند؛ فصل سوددهی ما بود.

وی ادامه می‌دهد: گفته‌اند سفارش «بیرون بر»  مشکلی ندارد اما مسئله اینجاست در این وضعیت در حالت عادی شرایط کساد است چه برسد به  محدود کردن کار به فعالیت «بیرون بر». بسیاری برای استفاده از محیط کافه می‌آیند وگرنه دیگر حالا مثل قدیم نیست و مردم در خانه قهوه‌ساز دارند یا مغازه‌هایی مختص قهوه «بیرون‌بر»  وجود دارد به همین دلیل باز بودن به صرف سفارش «بیرون‌بر» برای ما مقرون به صرفه نیست.

قهوه فروش‌ها بلای جان کافی شاپ‌ها

مسعود.ع صاحب یک  کافی‌شاپ  قدیمی در بلوار وکیل آباد مشهد اظهار می‌دارد:  خیلی‌ها گمان  می‌کنند کافی‌شاپ‌داری شغل پولسازی است اما اگر به هزینه‌های ما  نگاهی بیاندازید و دردسرهای حاشیه‌ای که داریم ببینید تهش چیزی نمی‌ماند. قیمت مواد اولیه مانند قهوه بسیار سر به فلک کشیده و به آن میزان منوهای کافی‌شاپ‌ها افزایش قیمت نداشته است.

البته برخی کافی‌شاپ‌‌هایی که به واسطه  تبلیغات به اصطلاح «پاتوق» شده‌اند قیمت‌های خودشان را دارند اما الباقی کافی شاپ ها که عموما افراد قهوه خور می رفتند این روزها دیگر مشتری آنچنانی ندارند.

  وی می‌افزاید:‌ قهوه‌فروشی‌های زیادی سر از گوشه و کنار درآورده‌اند که اکثرا هم برخلاف قانون، قهوه بیکیفیت و قیمت نازلی سرو می‌کنند. این قهوه فروشی‌ها بلای جان ما شده‌اند و رونق را از صنف مجوز دار گرفته اند اما هیچ اقدام جدی برای جلوگیری از سرو قهوه و و مشتقات آن در این مغازه‌ها نمی‌شود. حالا با این وضعیت، تعطیلی هم که مزید بر علت شده و اجاره دو ماه را از جیب گذاشته‌ایم.

ضرر و زیان بالای 50 درصد

سعید شریف‌زاده مشهدی؛ رئیس اتحادیه فروشندگان آبمیوه، فالوده و بستنی و کافی‌شاپ‌دارهای مشهد در واکنش به وضعیت کنونی صنف تحت نظارت خود می‌گوید: مشکلات کلی صنف مانند دیگر صنوف به دلیل بسته شدن دو ماهه به وجود آمده است و با وجود باز شدن نصفه و نیمه کافی‌شاپ‌ها از 23 فروردین‌ماه. دخل و خرج کفاف زندگی صاحبان این صنف را نمی‌کند. زیرا از یک طرف شهروندان بسیار مراعات می‌کنند و مانند گذشته از بیرون خرید نمی‌کنند از طرف دیگر مصادف با ماه مبارک رمضان و تعطیلی صنوف مواجه هستیم.

در حال حاضر واحدهای صنفی ما بسته به موقعیت مکانی از 50 درصد به بالا در حال ضرر دادن هستند. باقی رسته‌ها نیمه باز هستند اما رسته کافی شاپ رسما اجازه فعالیت کامل ندارند و تنها به «بیرون بر» بودن سفارشات محدود شده‌اند.

رئیس اتحادیه فروشندگان آبمیوه، فالوده و بستنی و کافی‌شاپ‌دارهای مشهد  ادامه می‌دهد: در این مدت سعی کرده‌ایم با وجود درک وضعیت سخت صاحبان صنایع از بروز تخلفات و بازگشایی جلوگیری نماییم. به عنوان مثال به دو کافی شاپ در منطقه هاشمیه و کوهسنگی دو مرتبه اخطار دادیم  اما بدون توجه اقدام به پذیرش مشتری کردند که راسا اقدام به پلمب کردیم تا صنف زیر سوال نرود.

قنادی‌ها و کافی شاپ‌ها در صدر متخلفان بدون پروانه کسب ‌خراسان جنوبی قرار دارندگران فروشی کافی شاپ‌ ها را به این شماره گزارش دهیدبرخورد با قلیان‌سراهای جدید و کافی شاپ‌ها در مرحله اول طرح جمع‌آوری قلیان

نکته جالب که همین دو مورد جواز کسب هم نداشتند که خوب این اقدام آن‌ها نه تنها به خطر انداختن سلامتی جامعه بلکه زیر سوال بردن صنف است.  ما در گشت‌های خود اولویت را با برخورد با کافه‌هایی که مشتری دارندگذاشته‌ایم اما گشت و نیروی ما نیز محدود است. ما صنف را درک می‌کنیم حتی در اتحادیه مشکل حقوق پرسنل داریم اما سعی کرده‌ایم به دستورالمعل‌ها پایبند باشیم. در این مدت مجموعا حدود ده مورد پلمپ داشته‌ایم. مجوزدارهای ما شامل واحدهای آبمیوه، بستنی، قهوه، آبلیمو آبغوره‌گیری و روغن‌گیری است که 550 مورد مجوزدار داریم.کافی شاپ به تنهایی  تعداد 130 عدد پروانه‌دار و به همین عدد بدون مجوز در حال فعالیت هستند.

شریف‌زاده در پاسخ به این سوال که  فعالیت خارج از مدار قهوه فروش‌ها مبنی بر سرو قهوه  موجب اعتراض کافی‌شاپ‌ها شده است؛ اذعان می‌کند: حق کاملا با کافه‌دارهاست. در این مدت حدود 100 قهوه‌فروشی قارچی مجوز گرفته‌اند و و به همین عدد یا بیشتر قارچ گونه بدون مجوز در حال باز شدن هستند. شاید باور نکنید ولی روزانه در اتحادیه 10 تا پانزده مجوز برای قهوه‌فروشی صادر می‌کنیم. متاسفانه سرعت رشد سرعت این قهوه‌فروش‌ها گسترده است و امکان نظارت کامل با توجه به توانایی‌های اتحادیه وجود ندارد.باید صنف قهوه‌فروش‌ها و کافی‌شاپ‌ها یک اتحادیه باشد.

رئیس اتحادیه فروشندگان آبمیوه، فالوده و بستنی و کافی‌شاپ‌دارهای مشهد می‌افزاید: تا امروز موردی که مستقیما بخواهد به دلیل کرونا مجوز را باطل کند نداشته‌ایم هرچند ادامه دار شدن این وضعیت منجر به ریزش واحدهای ضعیف‌تر و اجاره‌ای خواهد شد.خوشبختانه فصل آبمیوه و بستنی از خرداد شروع می‌شود. البته اگر سری به فضای مجازی بزنید با انبوهی از آگهی‌های واگذاری دستگاه‌های حرفه‌ای کافه‌ای مواجه می‌شوید که بی‌دلیل نیست. مسلما برخی واحدها برای جبران بخشی از ضرر مجبور به کوچک کردن تجهیزات و خدمات خود هستند.

شریف زاده درخاتمه با اظهار امیدواری از کمک دولت به این صنف که در 10 رسته مشاغل پرخطر است می‌افزاید: امیدوارم حداقل اقدام دولت برای این واحدهای مشغول به کار ارائه تسهیلات بلند مدت با سود معقول باشد تا بتوانند با همین جواز کسب خودشان وام بانکی بگیرند.  البته برای رسته آبمیوه  بستنی صحبت‌های جدی شده مبنی بر ارائه تسهیلات اما در عمل باید دید واقعا شرایط اعطای وام توسط بانک‌ها چه خواهد بود. این در حالی است که برای بیمه بیکاری کارکنان این واحدها اقدام شده اما با گذشت دو ماه واریزی صورت نگرفته است.

انتهای پیام/281/ش

R41347/P/S6,1188/CT2

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کافی شاپ دار قهوه فروش ها کافی شاپ ها قهوه فروشی کافی شاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۹۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش چشمگیر ۲۵۳ درصدی تناژ ترانزیت ورودی به پایانه مرزی پرویزخان

تین نیوز

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه گفت: طی فروردین ماه سال جاری تناژ ترانزیت ورودی به پایانه مرزی پرویزخان ۲۵۳ درصد افزایش داشته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، سید شهرام کهریزی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه گفت: در فروردین ماه سال جاری ۳۴۶ هزار تن کالای ترانزیتی از پایانه مرزی پرویزخان وارد کشور شده است، که نسبت به مدت مشابه سال گذشته جهش چشمگیر ۲۵۳ درصد دارد.

کهریزی درباره تردد ناوگان در پایانه مرزی پرویزخان گفت: طی ۱ ماهه فروردین ماه سال جاری ۱۲ هزار خودرو ناوگان حمل و نقل کالا جهت بارگیری کالای ترانزیتی وارد این پایانه مرزی شده است که در مقایسه با سال گذشته افزایش ۲۵۵ درصدی دارد.

وی عنوان کرد: در فروردین ماه سال جاری بارگیری کالای ترانزیتی از پایانه مرزی پرویزخان به سمت اقصی نقاط کشور ۱۸۷ هزار تن بوده است که نسبت به سال قبل ۳۹۴ درصد افزایش داشته و ناوگان حمل و نقل جاده ای بارگیری شده ۷ هزار و ۲۳۰ دستگاه با افزایش ۳۷۳ درصدی است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه فزود: از ابتدای سال جاری تاکنون جلسات متعددی در خصوص تسهیل تجارت و روان سازی تردد مسافر در پایانه های مرزی استان کرمانشاه انجام شده است گفت: در این جلسات از زاویه های مختلف بحث ها ترانزیت کالا و تسریع در تردد مسافران مطرح شد و نگاه های نرم افزاری و در بُعد سخت افزار زیرساخت ها و امکانات تجهیزاتی که باید مهیا گردد، در انجام کارها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت است.

سید شهرام کهریزی در پایان از پایانه مرزی پرویزخان به عنوان یکی از مرزهای مهم کشور در زمینه توسعه صادرات نام برد و تصریح کرد: این مرز در توسعه روابط ایران و عراق نقش فراوانی داشته و بخش عمده ای از صادرات ایران به عراق از طریق این مرز انجام می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ساواک چطور «شیخ احمد کافی» را حذف کرد؟
  • محکومیت پنج میلیارد ریالی برای مرغ فروش مشهدی
  • جهش چشمگیر ۲۵۳ درصدی تناژ ترانزیت ورودی به پایانه مرزی پرویزخان
  • فیلم | تجربه واگذاری لکوموتیوهای آلستوم به مپنا، برای مدعیان خصوصی سازی کافی است
  • سگ‌های ولگرد، بلای جان ده‌ها هزار ایرانی (فیلم)
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • ۳ رام قطار فوق العاده به مسیر ریلی مشهد- تهران اضافه شد
  • فروش بلیت قطارهای فوق العاده مشهد از امروز
  • آغاز فروش بلیت قطارهای فوق‌العاده مشهد
  • ظرفیت تمامی قطارهای فوق العاده مشهد در دقایق اول تکمیل شد