Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح جامع و عملیاتی مجموعه تخت فولاد با هدف مرمت و ساماندهی برنامه‌ها و طرح‌های این مجموعه فرهنگی- مذهبی براساس چشم‌اندازی صحیح و مشخص تدوین شده است.

یکسال و نیم زمان برای بررسی و تدوین این طرح جامع صرف شده و با بررسی در کمیته‌های فنی مختلف از جمله شورای سیاست‌گذاری طرح‌های عمرانی و کمیسیون بررسی و تصویب طرح‌ها، در نهایت سال ۹۷ به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین از سال ۹۸ تمامی طرح‌های عمرانی تخت فولاد براساس این طرح جامع آغاز شد.

این طرح جامع رویکرد گردشگری دارد و سرفصل‌های مختلف از جمله ایجاد مسیرهای گردشگری پیاده و سواره در مسیرهای مختلف تخت فولاد، کاربری‌های متناسب با فضای تاریخی و معنوی آن، موزه‌ها و نمایشگاه‌های روباز، کارگاه‌های متناسب با ظرفیت‌های موجود، ساماندهی فضای سبز و نمادها در آن گنجانده شده است.

همچنین سرفصلی با عنوان کشف نقاط جُرم‌خیز و ناامن تخت فولاد، سعی در افزایش امنیت گردشگری و حس امنیت در این مجموعه دارد.

سید علی معرک‌نژاد مدیر مجموعه فرهنگی- مذهبی تخت فولاد روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بهشت یک گذر گردشگری است که از تکیه بابارکن الدین آغاز و به ترتیب در مسیر این گذر گردشگری تکیه‌های کازرونی، سیدالعراقین و خاتون‌آبادی به یکدیگر متصل و به تکیه میرفندرسکی ختم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه براساس طرح جامع تخت فولاد، مقرر شده که چهار گذر گردشگری در تخت فولاد اصفهان بیان کرد: هر یک از این گذرها تعدادی از تکایای تخت فولاد با ظرفیت‌ها و ویژگی‌ها و موزه‌ را در مسیر گذر گردشگری بهشت قرار می‌دهد.

مدیر مجموعه فرهنگی- مذهبی تخت فولاد اصفهان ادامه داد: تاکنون سه گذر از این چهار محور گردشگری اجرا شده و از سال ۹۸ طرح گذر بابارکن الدین براساس طرح جامع مجموعه تخت فولاد در دستور کار قرار گرفت.

وی پیش‌بینی کرد که  ساماندهی و تکمیل زیرساخت‌های گذر بابارکن الدین تا ۴ ماه آینده به اتمام برسد.

معرک‌نژاد با بیان اینکه با تکمیل گذر بابارکن الدین گذر بهشت تکمیل می‌شود تصریح کرد: سال گذشته اعتبار یک میلیارد تومانی به این طرح اختصاص یافته بود و سال جاری نیز ۷۰۰ میلیون تومان برای تکمیل آن تخصیص یافته است.

وی اظهارداشت: این گذر گردشگری کف فرش شده و قرار است از مبلمان‌های شهری ویژه، تابلوهای راهنما و معرفی، نورپردازی و روشنایی مناسب در این مسیر استفاده شود.

مدیر مجموعه فرهنگی- مذهبی تخت فولاد اصفهان گفت: همچنین با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری و طی یک فراخوان، نماد و المان شهری ویژه‌ای که روایتی از تخت فولاد اصفهان دارد برای این گذرگردشگری طراحی و ساخته شود.

وی خاطرنشان کرد: با اجرای این موارد تکمیلی، گذر بهشت نیز تا آذرماه امسال تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید.

معرک‌نژاد اجرای برنامه‌ها و رویدادهای فرهنگی و گردشگری مجموعه تخت فولاد را پس از افتتاح محور گردشگری بهشت، در همین گذر دانست.  

وی همچنین تاکید کرد: شیوع ویروس کرونا هیچ خللی در روند اجرای طرح‌های عمرانی تخت فولاد نداشته و این طرح‌ها با قوت در حال اجراست.

مدیر مجموعه فرهنگی- مذهبی تخت فولاد اصفهان مرمت تکیه‌ها و بناهای این مجموعه در دستور کار این مدیریت برشمرد و گفت: مجموعه فرهنگی مذهبی تخت فولاد اصفهان با مساحت ۷۵ هکتار دارای تکایای زیادی است که به دلیل تعدد تکایا و بالا بودن مساحت چشم‌اندازی ۱۰ ساله برای آن ترسیم شده است.

وی تصریح کرد: همچنین مرمت و ساماندهی تکیه‌ها اعتبار زیادی نیاز دارد بنابراین مقرر شد هر سه سال یکبار یکی از محورهای گردشگری تخت فولاد مرمت و ساماندهی شود.

معرک‌نژاد افزود: ۱۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار برای ۲۰ طرح عمرانی تخت فولاد اختصاص یافته است که از این میزان ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مربوط به ۲ طرح تملکی و ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان نیز مربوط به ۱۸ طرح مرمت و ساماندهی است.

تخت فولاد اصفهان با نام وادی السلام ثانی، دومین قبرستان جهان تشیع آرامگاه بیش از ۲ هزار عالم، فقیه و مجتهد، شاعر، فیلسوف و حکیم بزرگ ایرانی و همچنین سایت موزه ای گردشگری برای طالبان فرهنگ و معرفت است.

تخت فولاد در سال ۱۳۷۵ به شماره ۱۷۳۵ درفهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و این ظرفیت را دارد که به یکی از مقاصد گردشگری مذهبی ایران و تاریخ معماری اصفهان تبدیل شود، زیرا تنها یک قبرستان ساده نیست بلکه گنجینه ای از مشاهیر و مفاخر ایران و جهان اسلام است.

مکان‌ های مهم و تاریخی ثبت شده ملی تخت فولاد عبارتند از: تکیه میرفندرسکی معروف به تکیه بختیاری‌ ها، سنگ قبر بابا فولاد حلوائی، آرامگاه بابا رکن‌الدین، تکیه آغا باشی، تکیه آقا حسین خوانساری، تکیه آقا مجلسی، تکیه بروجردی‌ها، تکیه تویسرکانی، تکیه جویباره‌ای، تکیه خاتون ‌آبادی، تکیه ریزیها، تکیه سید العراقین، تکیه شهشهانی، تکیه فیض، تکیه لسان الارض، تکیه مادر شاهزاده، تکیه محمد جعفرآباده‌ای، تکیه میرزا رفیعا، تکیه واله (والهیه)، تکیه چهارسوقی، تکیه کازرونی، تکیه کلباسی (ابوالمعالی)، آرامگاه بید آبادی، آب‌انبار کازرونی، شبستان مسجد مصلی، مسجد رکن الملک، و تکیه فاضل هندی.

براساس آمار موجود سالانه صدها هزار مسافر و گردشگر از تخت فولاد دیدن می‌کنند.

برچسب‌ها اصفهان میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصفهان میراث فرهنگی اصفهان میراث فرهنگی مذهبی تخت فولاد اصفهان مدیر مجموعه فرهنگی مرمت و ساماندهی میلیون تومان گذر گردشگری طرح جامع طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۲۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ پروژه جدید به مجتمع گردشگری صفه افزوده شد

به گزارش خبرنگار مهر، سعید ساکت ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به افتتاحیه پروژه‌های نوین تفریحی و گردشگری مجتمع گردشگری صفه اظهار داشت: شرکت توسعه سیاحتی سپاهان به دنبال پیگیری اقدامات ویژه حوزه سرمایه‌گذاری و مشارکت ارزنده با بخش خصوصی و معرفی پروژه‌های قابل توجه و نوین تفریحی و گردشگری به مدیریت شهری اقدامات ویژه‌ای را طی دو سال اخیر در این حوزه رقم زده است.

وی با اشاره به اجرای نخستین پارک موضوعی نوری در اصفهان در مجتمع گردشگری صفه ادامه داد: این مجموعه نوری با مساحتی بالغ بر ۴۲۰۰ متر مربع دارد که ۴۰ المان نوری موضوعی در مدت زمان ۶۵ روز به اجرا درآمده است.

وی با اشاره به ۲۹ هزار ساعت اقدام فنی، عمرانی و تخصصی به منظور عملیاتی سازی این پروژه، افزود: از جمله اقدامات شاخص عمرانی و فنی این پروژه می‌توان به خاکریزی محوطه به حجم ۲۵۰ متر مکعب، حصارکشی محوطه مجموعه به مساحت ۶۰۰ متر مربع، اجرای ۷۵۰ مترمربع فضاسازی محیطی و مرزبندی سنگی به صورت سنگ‌فرش، اجرای فنس‌کشی و فریم‌کشی بیس‌های محوطه پروژه به مساحت ۶۰۰ متر مربع و تهیه و اجرای ۵ هزار کیلوگرم پروفیل از قبیل تیراهن، نبشی، شاخه لوله و آرماتور به منظور محوطه سازی اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان هدف از اجرای این پروژه را ارتقای خدمات گردشگری در مجتمع گردشگری صفه دانسته و گفت: احترام به محیط طبیعی صفه با انتقال پارکینگ و حذف ترددهای آلاینده، ارتقای آرامش در محیط طبیعی صفه، حذف فضاهای بی‌دفاع شهری و ارتقا به محیط امن و خانوادگی، توجه به الگوی تعامل اجتماعی با محور خانواده، افزایش ضریب آشنایی کودکان با موضوعات طبیعی و حیات وحش، ایجاد ارتباط مؤثر موضوعی در اجرای المان‌های نوری مطابق با فضای محیطی و طبیعی کوه صفه، اجرای نماد گردشگری جدید بدون انجام عملیات‌های عمرانی سنگین با هدف دوستی با طبیعت از دیگر اهداف این طرح است.

وی با بیان اینکه ۴ برنامه استفاده از منابع الکتریکی برای این مجموعه متصوریم گفت: علی‌رغم اینکه میزان مصرف برق این مجموعه از مصرف برخی فروشگاه‌های داخل شهر هم کمتر است ولی برای تأمین برق آن فرایند نصب پنل‌های خورشیدی به منظور ایجاد نیروگاه داخلی ۵۰ کیلوواتی آغاز شده، همچنین از ظرفیت ژنراتور تخصصی مجموعه نیز مواقع استفاده در پیک مصرف بهره خواهیم برد ضمن اینکه استفاده از برق شهری در مواقع غیر پیک و کمک از ظرفیت توربین بادی نیز این مجموعه را در ردیف بخش‌هایی قرار می‌دهد که به محیط زیست احترام ویژه می‌گذارد.

ساکت افزود: باید مدنظر داشت که در ساعت فعالیت کوه نور صفه بیش از ۲ هزار نفر به این مجموعه مراجعه می‌کنند و ایجاد ظرفیت گردشگری و حضور شهروندان زمینه کاهش مصرف برق خانگی و توجیه پذیر کردن این طرح را همراه دارد. این پروژه با مشارکت بخش خصوصی فعال شده است.

همراه با چهره جدید بولینگ صفه

وی با اشاره به اقدامات زیرساختی، زیباسازی، عمرانی و فنی صورت گرفته برای راه‌اندازی بولینگ صفه در کلاس ملی و بین‌المللی گفت: مجموعه بولینگ صفه یکی از پرطرفدارترین سالن‌های تفریحی ورزشی این حوزه است که با مساحتی بالغ بر ۸۰۰ متر مربع پس از ۱۰ سال نسبت به به روزرسانی و حل معضلات زیرساختی آن اقدام شد.

ساکت خاطرنشان کرد: خریداری ۱۰۰ متر مربع اپروچ و تعویض آن برای نخستین بار پس از تأسیس مجموعه، اجرای ۲۶۰ متر مربع موکت تخصصی جهت پوشش محیطی، انجام ۱۸۰ متر مربع فضاسازی محیطی، تهیه و اجرای ۸۴۶ متر مربع کناف دکوراتیو در سقف و دیواره‌های سالن بولینگ، تهیه و نصب پروفیل‌های زیرساختی و تزئیبی به حجم ۵۹۷۷ کیلوگرم، اجرای پروفیل آلومینیومی در لوور دکوراتیو به طول ۳۳۰۰ متر، تهیه ۳ هزار کیلوگرم رنگ و رنگ آمیزی سطوح مختلف به مساحت ۲ هزار متر مربع از دیگر اقدامات شاخص انجام شده در اجرای این پروژه تفریحی و ورزشی بوده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مجموعه بولینگ صفه ظرفیت میزبانی از رقابت‌های ملی و بین‌المللی را دارد، گفت: با اجرای این طرح مجموعه بولینگ صفه پس از ۱۶ سال به طور کامل ارتقا یافت و همچنین در این پروژه ارتقای الگوی خدمت‌رسانی در مجتمع گردشگری صفه و همسان‌سازی استاندارد محیط با الگوی بین‌المللی مورد توجه قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان یادآورشد: علاوه بر موارد زیرساختی همچون فاضلاب مجموعه بولینگ صفه با مشکلاتی همراه بود که موجب نارضایتی گردشگران و مشتریان مجموعه شده بود و در این پروژه اصلاح این معضل در دستور کار قرار گرفت و برای اولین از زمان تأسیس به طور کامل برطرف شد.

با احترام به طبیعت؛ احداث ظرفیت‌های گردشگری و غذایی در بام اصفهان

وی با اشاره به بهره‌برداری از ۲ مجموعه گردشگری غذایی در ایستگاه ۱ و ۲ تله‌سی‌یژ ناژوان، خاطرنشان کرد: در این راستا تلاش شده تا ضمن بهره‌گیری از مجموعه‌های غذایی برند و اصیل، اقدامات خلاقانه جدیدی در طراحی، تنوع غذایی و فضاهای محیطی بکر در نظر گرفته شود.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان گفت: مجموعه غذایی ایستگاه ۱ تله کابین صفه با دارا بودن چشم انداز بام اصفهان، در مساحتی ۹۰۰ متری اجرا و اکنون آماده ارائه خدمات به گردشگران است. همچنین مجموعه غذایی دیگری در ایستگاه ۲ تله کابین صفه با مساحتی به متراژ ۶۲۰ متر مربع در دل کوه صفه آماده پذیرایی از گردشگران خواهد بود.

دیگر ظرفیت تکمیل نیست

ساکت با بیان آنکه توسعه ظرفیت‌های زیرساختی و پارکینگ از جمله اهدافی بود که دنبال شد و با موفقیت به مرحله اجرایی سازی رسید، اظهار داشت: با اقدام صورت گرفته پس از الحاق پارکینگ باران به مجتمع گردشگری صفه، ظرفیت پارک خودرو در شرکت توسعه سیاحتی سپاهان به بیش از ۲۰۰۰ خودرور به طور همزمان در این مجموعه رسید.

وی تصریح کرد: این پارکینگ به تنهایی دارای ظرفیت پارک ۱۳۰۰ خودرو به صورت همزمان است، روزانه می‌تواند میزان حدود ۶۰۰۰ خودرو گردشگران باشد. مدیریت تردد در محوطه مجتمع گردشگری صفه، احترام به آرامش محیطی در مجتمع گردشگری صفه، افزایش ظرفیت پارک خودرو، حل چالش ترافیک خودرو ناشی از عدم مکان پارک مناسب خودرو، توجه به استانداردهای ایمنی و ارتقای سطح خدمات‌رسانی در مجموعه و کاهش ترافیک عدم تنش ترافیکی در مجموعه از مهم‌ترین دستاوردهای اجرای پروژه توسعه ظرفیت زیرساختی پارکینگ باران است.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به تحولات تفریحی و گردشگری ویژه صورت گرفته در این مجموعه تفریحی، از این پس گردشگران می‌توانند به عنوان محل جدید تفریحی جهت اوقات فراغت به آن مراجعه نمایند.

وی درخصوص سایر اقدامات ویژه صورت گرفته در این سایت گردشگری ادامه داد: حل معضل گازکشی در مجتمع گردشگری صفه پس از دو دهه و افزایش حضور بخش خصوصی، اقدام فرهنگی و هویت‌بخش به دلیل موقعیت مکانی ویژه بام اصفهان و احداث برج پرچم ۵۵ متری، احداث مجموعه‌های غذایی متنوع شامل فست‌فود، کافی‌شاپ و رستوران، همچنین ارتقای شبکه ارتباطی و زیرساختی بخش دیگری از اقدامات انجام ویژه در این مجموعه به‌شمار می‌رود.

کد خبر 6092168

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار در ۱۴۰۳/ تولید نفت و گاز ایران امسال جهش خواهد داشت
  • بهره برداری از ۱۵ طرح تفریحی و گردشگری در اصفهان
  • آیین بهره‌برداری بیش از ۱۵ پروژه تفریحی و گردشگری در مجتمع گردشگری صفه آغاز شد
  • پروژه آبرسانی به شهر ارکواز ملکشاهی امسال تکمیل می شود
  • ۱۵ پروژه جدید به مجتمع گردشگری صفه افزوده شد
  • تکیه خاتون‌آبادی، نقش جهانی کوچک در دل تخت فولاد
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • اصفهانی‌ها ایده‌های خود را برای معرفی بهتر تخت‌فولاد ارائه دهند
  • بهره برداری از ۸۵۰ طرح عمرانی تا پایان سال در اصفهان
  • بهره‌برداری از بازار گل و گیاه ارغوان تا پایان ۱۴۰۳