Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@22:08:42 GMT

ماری جوانا، شایع‌ترین مواد اعتیادآور بین جوانان

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۴۳۵۳۴

ماری جوانا، شایع‌ترین مواد اعتیادآور بین جوانان

به گزارش روز سه شنبه سازمان بهزیستی کشور، رضا فریدی درباره مخدر ماری جوآنا افزود: مطالعات طولانی مدت روی دانش‌آموزان دبیرستانی و والدین آنها نشان داده که اغلب افرادی که بعدها دچار اعتیاد مواد سنگین شده‌اند، اولین بار مصرف مواد را با ماری جوانا آغاز کرده‌اند و این زنگ هشداری بسیار جدی برای مصرف کنندگان این ماده مخدر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ماری جوانا یکی از شایع‌ترین مواد محرک، اعتیادآوری است که این روزها توسط نوجوانان و جوانان مصرف می‌شود. درصد نوجوانانی که رو به سوی مصرف انواع ماری جوانا آورده‌اند، طی سال‌های اخیر به طرز چشمگیری رو به افزایش بوده و در نتیجه تعداد افراد مصرف‌کننده که به دنبال ترک ماری جوانا یا حشیش هستند نیز افزایش یافته است.

این درمانگر اعتیاد درباره اسامی این مخدر اظهار داشت: لغت ماری جوانا کمتر در کشور ما به ‌کار ‌می‌رود و نوجوانان آن را با اسامی علف، گراس یا گل می‌شناسند. اما حقیقت آن است که همه این موارد جزء خانواده‌هایی از مواد روان‌گردان هستند که «کانابیس‌ها» نامیده می‌شوند. ویژگی‌ها، اثرات و عوارض همه ترکیبات این خانواده تقریبا مشابه یکدیگر است و فقط در شدت آنها تفاوت وجود دارد که به قدرت و نیرومندی ماده مصرف شده بستگی دارد.

وی در مورد دلایل مصرف این مخدر نیز گفت: نوجوانان ممکن است برای فرار از تنهایی یا مشکلاتی که در خانه، مدرسه یا با دوستان خود دارند به مصرف ماری جوانا رو آورند. یکی دیگر از دلایل مصرف ماری‌جوانا به ویژه بین نوجوانان و جوانان این است که آنها بر این باور غلط هستند که ماری جوانا و حشیش، اعتیادآور نیستند. میزان مصرف اخیر ماری جوانا در گروه مردان تقریبا دو برابر زنان است.

فریدی با اشاره به عوارض زیان‌بار ماری جوانا افزود: شایع ترین اثرات جسمانی کانابیس یا همان حشیش، قرمزی چشم است. در دوزهای بالا افت فشار خون نیز رخ می‌دهد. افزایش اشتها - که اغلب اشتهای گاوی نامیده می شود - و خشکی دهان، اثرات شایع دیگر مسمومیت با کانابیس هستند. جدی‌ترین عوارض احتمالی کانابیس که در مصرف کنندگان افراطی آن رخ می‌دهد خطر بیماری مزمن تنفسی و سرطان ریه است.

وی ادامه داد: همچنین مصرف ماری جوانا یا همان کانابیس باعث احساس گسست از خویشتن و گسست از واقعیات می‌شود و مهارت‌های حرکتی با مصرف کانابیس مختل می‌شود.

این درمانگر اعتیاد درباره بی‌میلی و حواس‌پرتی ناشی از این مخدر نیز گفت: ۸ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف کانابیس، اختلال مهارت‌های حرکتی در رانندگی با وسایط نقلیه و سایر ماشین آلات تداخل می‌کند؛ سندورم بحث انگیز در مورد مصرف کانابیس، سندورم فقدان انگیزش است و مشخصه آن بی میلی شخص در استمرار روی کار مانند فعالیت در مدرسه، محیط کار، ورزش و فعالیت‌های روزمره اش است و فرد فاقد نیرو و بی حال، غالبا فربه و ظاهرا تنبل به نظر می‌رسد.

وی تاکید کرد: برای درمان سوءمصرف ماری جوانا، فرد نیاز به حمایت از طریق روان درمانی فردی، خانوادگی و گروه درمانی دارد. آموزش‌ها باید شامل برنامه‌های پرهیزی و حمایتی باشد. چون بیماری که دلایل عقلانی پرداختن به سوءمصرف مواد را نمی فهمد انگیزه چندانی برای ترک نشان نمی‌دهد. همچنین برای برخی بیماران تجویز داروهای ضداضطراب و ضد افسردگی توسط پزشک متخصص ممکن است در رفع علائم محرومیت موثر باشد.

این روانشناس بالینی و درمانگر اعتیاد یادآور شد: کانابیس یا همان حشیش، رایج‌ترین ماده غیرقانونی مورد مصرف در جهان است. طی ۳۰ سال گذشته کانابیس به بخش رایج فرهنگ نوجوانان در اکثر جوامع توسعه‌یافته تبدیل شده و امروزه نخستین مصرف آن در اواسط یا اواخر نوجوانی صورت می گیرد؛ فرآورده‌های کانابیس از گیاهی به همین نام گرفته می‌شود که تقریبا از هشت هزار سال پیش در چین، هند و خاورمیانه عمدتا برای الیاف آن و در درجه دوم برای خواص طبی‌ آن، مصرف شده است.

فریدی افزود: گیاه کانابیس را معمولا می‌برند، خشک می‌کنند، خرد می‌کنند و داخل سیگار(که معمولا سیگاری نامیده می‌شود) ریخته و آن را دود می‌کنند. از اسامی رایج کانابیس می‌توان به ماری جوانا، علف یا همان گراس، علف هرز، شاهدانه و بنگ اشاره کرد.

برچسب‌ها ماری جوانا اعتیاد سازمان بهزیستی کشور پیشگیری از اعتیاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ماری جوانا اعتیاد سازمان بهزیستی کشور پیشگیری از اعتیاد ماری جوانا اعتیاد سازمان بهزیستی کشور پیشگیری از اعتیاد مصرف ماری جوانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۳۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر با شکم خالی میوه بخوریم چه می‌شود؟

به گزارش خبرآنلابن ؛یکی دیگر از شایعات مرتبط با سلامتی این است که میوه را فقط با معده خالی بخورید؛ همچنین بسیاری از اینفلوئنسرها مفاهیم ترکیب غذا و نظم خوردن را تبلیغ کرده اند و مردم را در مورد اینکه آیا این درست است یا نه سردرگم می کنند.

آیا باید با شکم خالی میوه بخوریم؟

بهداشت نیوز در خبری نوشت:یک بررسی در سپتامبر ۲۰۲۰ در مجله Nutrients ، موضوع «توالی وعده‌های غذایی» را مطرح کرد، که نشان می‌دهد چگونه ترتیب مصرف غذاهای پروتئین، چربی، فیبر و کربوهیدرات بر هورمون‌ها و قند خون پس از مصرف تأثیر می‌گذارد. در حالی که تحقیقات علمی بیشتری مورد نیاز است، نتایج اولیه حاکی از آن است که افراد مبتلا به دیابت در صورت مصرف غذاهای مبتنی بر پروتئین، چربی و فیبر قبل از کربوهیدرات، ممکن است پس از صرف غذا متوجه پاسخ ثابت‌تری به گلوکز خون شوند.

Lauren Manaker، متخصص تغذیه در چارلستون، توضیح می‌دهد که اگرچه این در یک آزمایشگاه درست بود، اما این یافته‌ها همیشه به یک شکل عمل نمی کنند.

ماناکر اشاره می کند که برای اکثر افراد مبتلا به دیابت توصیه می کند که میوه ها و سایر کربوهیدرات ها را بعد از سبزیجات، پروتئین و چربی بخورند تا از کنترل گلوکز خون حمایت کنند.

با این حال، این را یک قانون سخت نمی دانیم، زیرا جنبه‌های دیگری از رژیم غذایی افراد وجود دارد که توجه به آن‌ها هنگام حمایت از قند خون سالم در مقایسه با ترتیب غذایی که می‌خوریم، بسیار مهم‌تر است.

به عبارت دیگر، نتایج فردی در مصرف مواد غذایی متفاوت است، بنابراین خیلی زود است که بگوییم ترتیب وعده های غذایی در مورد میوه واقعاً تأثیر دارد یا خیر.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ در Nutrients نشان داد که شروع وعده‌های غذایی با غذاهای غنی از فیبر و آب به جای پروتئین یا غذاهای حاوی کربوهیدرات ممکن است به افزایش احساس رضایت کمک کند. همه میوه‌ها دو ویژگی فوق‌العاده دارند: فیبر و آب.

اما این لزوماً به این معنی نیست که باید آن عوامل را جدا کنید تا احساس سیری کنید. علاوه بر این، میوه ها تنها غذاهای حاوی مواد مغذی رضایت بخش و مفید برای بدن نیستند.

در نظر داشته باشید که همه افراد مبتلا به دیابت تشخیص داده نشده اند و با توجه به اینکه داوران علمی هنوز در مورد بسیاری از جنبه های این موضوع صحبت نمی کنند، الیزابت شاو، متخصص، موسس Shaw Simple Swaps پیشنهاد می‌کند هر یک از اعضای این گروه غذایی را بخورید، زیرا شخصاً از آن در کنار غذا لذت می‌برید. در هر مرحله از وعده‌های غذایی یا میان‌وعده‌تان، به جای تأکید بر اینکه هر کدام از مواد را با چه ترتیبی می‌خورید، آن را میل کنید. رعایت نکردن این ترتبیب بر نحوه جذب مواد مغذی تأثیری ندارد.»

شاو می‌افزاید: «میوه ها مواد مغذی مهمی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی را برای بدن فراهم می‌کنند که برای عملکرد بهتر بدنتان به آن نیاز دارید».

اگر عاقلانه وعده های غذاییتان را با یکدیگر همراه کنید، در واقع دستاوردهای سلامتی بیشتری به دست خواهید آورد.

شاو توضیح می‌دهد که برای مثال، میوه‌هایی مانند طالبی، انبه و زردآلو، همگی حاوی ویتامین‌های محلول در چربی هستند که باید همراه با منبع چربی مصرف شوند تا از مزایای سلامتی کامل این مواد مغذی بهره ببرند. ویتامین های A، D، E و K محلول در چربی هستند. هر میوه ای که حاوی هر یک از این ریزمغذی ها باشد بهتر است در کنار یک مشت آجیل یا به عنوان بخشی از اسموتی ساخته شده با آووکادو مصرف شود.

چگونه میوه بیشتری بخوریم؟

طبق داده های CDC تنها ۱۲ درصد از بزرگسالان آمریکایی مقدار توصیه شده میوه را در روز مصرف می کنند. ( آقایان باید ۲ فنجان را هدف بگیرند و خانوم ها باید ۱/۲ فنجان در روز میوه مصرف کنند).

به عنوان یک قانون کلی، بهتر است سعی کنیم از اجرای قوانینی که خوردن میوه را برای مردم سخت تر یا استرس زاتر می کند، اجتناب کنیم، زیرا اکثر ما در حال حاضر به اندازه کافی از این گروه غذایی نمی خوریم.

ماناکر می گوید: «خوردن میوه به عنوان بخشی از وعده غذایی بهتر از عدم مصرف میوه است.»

برای افزایش مصرف فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی، میوه‌های تازه، منجمد، کنسرو شده یا خشک شده را به برنامه غذایی خود در طول روز اضافه کنید. یک وعده استاندارد تقریباً ۱ فنجان میوه تازه، منجمد یا کنسرو شده و ۱/۴ فنجان میوه خشک است.

شاو می‌گوید:« هنگام انتخاب میوه کنسروشده یا خشک شده، گزینه‌هایی را جستجو کنید که حاوی قند اضافه‌شده نیستند، بنابراین به سادگی از تمام مواد مغذی میوه و قندهای طبیعی موجود در آنها لذت می‌برید، نه قندهای افزوده شده در طول پردازش.»

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای خوردن میوه بیشتر، نوشیدن اسموتی‌ است. نگه داشتن میوه روی پیشخوانی که مکرراً از کنار آن می گذرد یا برای مدت طولانی در یخچال قرار می گیرد، می تواند به راحتی در یک یا دو وعده اضافی اسموتی سرو شود.

مهم نیست که چگونه میوه خود را مصرف کنید، میوه های خود را با پروتئین و چربی مصرف کنید تا به مدت طولانی تری احساس سیری کنید.

در آخر

بنابراین، آیا باید میوه را با معده خالی بخوریم؟ نیازی نیست در مورد آن استرس بگیریم.

در هرزمانی از روز که دوست دارید، میوه بخورید؛ در حالت ایده آل، ۱ و نیم تا ۲ فنجان در روز. اطمینان از مصرف کافی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مهمتر از نگرانی در مورد زمان مصرف آن است.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904356

دیگر خبرها

  • مصرف شیر و لبنیات و پاسخ به چند ابهام
  • آیا غذاهای فوق‌ فراوری‌ شده برای سلامت زیانبار هستند؟
  • چرا نباید قهوه ناشتا بخوریم؟
  • با این 8 روش بدن‌تان را پاکسازی کنید
  • اگر با شکم خالی میوه بخوریم چه می‌شود؟
  • ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها سبب سر درد می‌شود
  • درمان اعتیاد باید اجتماع محور باشد
  • ماءالشعیر طبی و خواص باورنکردنی آن + طرز تهیه خانگی
  • برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید
  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد