Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@22:28:18 GMT

استقبال محتاطانه طالبان از مدارس دخترانه در افغانستان

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۴۵۷۴۸

استقبال محتاطانه طالبان از مدارس دخترانه در افغانستان

نشریه آمریکایی نوشت که در برخی مناطق روستایی و تحت کنترل طالبان دختران و خواهران اعضای این گروه برای تحصیل به مدارس دخترانه می‌روند. ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۰ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، نشریه آمریکایی «فارین پالیسی» نوشت که در یک سال گذشته «حبیب‌الرحمان» در یکی از مناطق دورافتاده روستایی در جنوب افغانستان که تحت کنترل طالبان است در خانه خود برای تحصیل دختران یک مدرسه دخترانه کوچک ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته روستاییان برخی از دختران در این مدرسه از وابستگان طالبان می‌باشند و اعضای این گروه اطمینان داده‌اند که هیچ مشکلی با این مدرسه ندارند.

رحمان در این باره به فارین پالیسی گفت: برخی از دانش‌آموزانم دختر، خواهر و یا برادرزاده و خواهرزاده طالبان هستند؛ بیشتر این مردان در روستای ما زندگی نمی‌کنند. آن‌ها مشغول جنگ هستند اما خویشاوندانشان را تشویق می‌کنند تا به مدرسه من آمده و تحصیل کنند.

«لطیفه خوستی» یکی از دانش‌آموزان این مدرسه گفت: برادر من از اعضای طالبان است اما هیچ مشکلی با مدرسه ندارد؛ او می‌خواهد من در طلب دانش و تحصیل باشم.

حبیب‌الرحمان که خود در پایتخت افغانستان تحصیل کرده، گفت: تحصیل بخش مهمی از دین اسلام است طالبان نیز آن را می‌دانند اما بنظر می‌رسد آن‌ها موضع واضحی درباره تحصیل دختران ندارند.

هنگامی که طالبان در دهه 90 میلادی به قدرت رسید، آنها یک حکومت مردسالارانه بسیار افراطی را در افغانستان تحمیل کرد و آموزش زنان در سراسر کشور ممنوع شد. علاوه بر این، زنان مجاز به کار نبودند و نمی‌توانستند خانه خود را بدون یک خویشاوند نزدیک مرد ترک کنند. اما در حقیقت، پیش از ایجاد طالبان، سیاست های زن ستیزانه در افغانستان شکل گرفته بود.

پس از اینکه مجاهدین در سال 1992 کابل را تصرف کرد و آخرین دولت کمونیستی را سرنگون کرد خصومت علیه زنان در مناطق شهری افزایش یافت. همچنین، کل این مسئله همواره توسط دولت‌های محلی و قدرت‌های خارجی که به کشور حمله کرده‌اند مورد سوء استفاده قرار گرفته است.

هنگامی که کمونیست‌های افغان در اواخر دهه 70 میلادی کودتای وحشیانه‌ای را رقم زدند ، آنها خود را به عنوان نیروهای آزادی بخش زنان افغانستان نشان داده و بر اهمیت آموزش تاکید کردند. غالباً، این اتفاق از طریق فیلم‌های تبلیغاتی با تمرکز بر زمان گذار جامعه افغانستان پس از "انقلاب" کمونیست‌ها اتفاق افتاد.

با این حال در همان زمان بسیاری از مدارس تعطیل شدند، تعداد کل مدارس در سراسر کشور کاهش یافت و بسیاری از مخالفان زن در زندانهای پنهان شکنجه و کشته شدند. وقتی روس‌ها به افغانستان حمله کردند، خود را به عنوان مدافع حقوق زنان در برابر اسلامگرایان معرفی کردند این در حالی بود که بسیاری از زنان افغان از مجاهدین حمایت می‌کردند.

در سال 2001 میلادی نیز هنگامی که آمریکایی‌ها و متحدین غربی آنها وارد افغانستان شدند این موضوع تکرار شد و غربی‌ها حقوق زنان و بویژه آموزش دختران را از اهداف اصلی خود بیان کردند.

فارین پالیسی نوشت که پس از توافق آمریکا و طالبان مشخص شد که دیر یا زود طالبان به گونه‌ای به قدرت باز می‌گردند و دستکم بطوری با دولت افغانستان به توافق تقسیم قدرت می‌رسد و بسیاری از مردم افغانستان همچنین از عقبگرد به روزهای تاریک رژیم طالبان می‌ترسند.

این در حالی است که دولت افغانستان و مذاکره‌کنندگان آمریکایی واضح ساختند که چنین عقبگردی رخ نخواهد داد و رهبری طالبان نیز ترجیح داد. موضع این گروه درباره تحصیل و حضور زنان در جامعه مبهم مانده و بر اهمیت هنجارهای اسلامی در تحصیل و اشتغال زنان تاکید کرد.

«شیرمحمد عباس استانکزی» عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده طالبان چندی پیش در مصاحبه‌ای گفت: ما مخالف تحصیل و یا اشتغال زنان نیستیم، اما اینجا غرب نیست و ما هنجارهای اسلامی داریم.

گزارش می‌افزاید که برخی اعضای طالبان خویشاوندانشان را به مدرسه رحمان می‌فرستند که 30 دانش‌آموز دارد در حالی که برخی خواستار بسته شدن مدرسه شده و پیام‌های تهدیدآمیزی ارسال می‌کنند.

«اختر زمان» از ساکنان روستا در این باره گفت: بعد از اینکه با اعضای طالبان که می‌شناختیم صحبت کردیم، آن‌ها عصبانی شدند، آنها گفتند که خواهند فهمید که چه کسی مدرسه را تهدید می‌کند.

انتهای پیام/.

R1447/P/S8,87,1413/CT10 واژه های کاربردی مرتبط طالبان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاسی سیاست ایران نظامی دفاعی امنیتی گزارش و تحلیل سیاسی مجلس و دولت امام و رهبری ورزشی فوتبال ایران فوتبال جهان والیبال بسکتبال هندبال کشتی و وزنه برداری ورزش های رزمی ورزش زنان ورزش جهان رشته های ورزشی بین الملل دیپلماسی ایران آسیای غربی افغانستان آمریکا اروپا آسیا اقیانوسیه پاکستان و هند ترکیه و اوراسیا آفریقا بیداری اسلامی اقتصادی اقتصاد ایران پول ارز بانک خودرو صنعت و تجارت نفت و انرژی فناوری اطلاعات اینترنت موبایل کار آفرینی و اشتغال راه و مسکن هواشناسی بازار سهام بورس کشاورزی اقتصاد جهان اجتماعی پزشکی رسانه طب سنتی خانواده و جوانان تهران فرهنگیان و مدارس پلیس حقوقی و قضایی علم و تکنولوژی محیط زیست سفر حوادث آسیب های اجتماعی فرهنگی ادبیات و نشر رادیو و تلویزیون دین قرآن و اندیشه سینما و تئاتر فرهنگ حماسه و مقاومت موسیقی و تجسمی استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر استان تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کاشان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۵۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان با یک هیأت بزرگ اقتصادی امروز با هدف تسهیل تجارت و ترانزیت به استان سیستان و بلوچستان در ایران سفر کرد.

شرکت در نشست «امکان‌سنجی و تسهیل روند همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور» و رایزنی درباره توسعه روابط تجاری و ترانزیتی بین ایران و افغانستان با محوریت سیستان از اهداف این سفر است.

پیش از این یک هیأت اقتصادی سی و دو نفری از افغانستان به سرپرستی ملا عبدالغنی برادر که در ترکیب آن سه وزیر و معاونان تعدادی از وزارتخانه‌ها حضور داشتند به ایران سفر کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در شمال افغانستان
  • نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!
  • به صدا درآمدن زنگ روز معلم در مدرسه دخترانه شهید امام بخش + تصاویر
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • فیلم استقبال از تیم ملی فوتسال افغانستان در فرودگاه مشهد
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی