Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مقامات آمریکایی از تلاش دولت این کشور برای حمله اقتصادی تازه‌ای به چین خبر دادند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا به نقل از رویترز، مقامات آگاه در دولت آمریکا اعلام کردند که دولت ترامپ در تلاش جدی برای دست یافتن به راهکاری است که زنجیره تامین کالاها و تجهیزات صنعتی را از چین خارج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعمال تعرفه های جدید از سوی دولت آمریکا بر چین به بهانه مجازات پکن برای مدیریت شیوع ویروس کرونا نیز در همین راستا صورت گرفته است.
مقامات فعلی و سابق دولت آمریکا معتقدند آسیب های اقتصادی و آمار مرگ و میر در آمریکا به دلیل ویروس کرونا باعث شده که وابستگی زنجیره تامین و تولید ایالات متحده از چین فاصله بگیرد و حتی شاید به سمت کشورهایی گرایش پیدا کند که رابطه دوستانه تری با واشنگتن دارند.
کیت کراچ معاون بخش محیط، انرژی و رشد وزارت خارجه آمریکا در این باره گفت: ما در تلاش بوده ایم تا وابستگی زنجیره تامین خود در چین را در سالهای گذشته کاهش دهیم، اما اکنون درحال تسریع این راهکار هستیم.
به گفته مقامات فعلی و سابق آمریکا وزارت بازرگانی و خارجه این کشور درتلاش برای یافتن راهکارهایی است تا فرایند خرید و تولید شرکتهای خود را به خارج از چین منتقل کند.
مقامات آمریکایی از جمله شخص دونالد ترامپ رئیس‌جمهور و «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه این کشور طی روزهای اخیر چندین بار در قضیه کرونا به‌صورت آشکار علیه چین موضع‌گیری کرده و ادعاهایی را درباره شیوع ویروس کرونا از آزمایشگاهی در ووهان و پنهان‌کاری چین در ارائه اطلاعات لازم درباره شیوع ویروس کرونا در این کشور به سازمان بهداشت جهانی و دیگر کشورها مطرح کرده‌اند.
پکن به‌شدت این اتهامات را رد کرده و مقامات سازمان بهداشت جهانی نیز تاکنون ادعاهای آمریکا علیه چین را مردود دانسته است.

مقام ارشد آمریکایی: دنبال تنبیه چین بابت شیوع کرونا نیستیم
یک مقام ارشد دولت آمریکا گفته دولت این کشور به دنبال تنبیه چین به دلیل ادعاها درباره نقش این کشور در شیوع ویروس کرونا نیست.
«متیو پوتینگر»، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا تصریح کرد کشورش اعمال «تدابیر تنبیهی» علیه چین به دلیل ادعاها درباره نقش این کشور در شیوع ویروس کرونا را بررسی نمی‌کند.
به نوشته پایگاه خبری «پولیتیکو» این مقام آمریکایی با بیان این سخنان از لفاظی‌های ستیزه‌جویانه‌ای که برخی از دیگر مقام‌های دولت ترامپ درباره تنبیه چین بیان کرده‌اند فاصله گرفته است.
پوتینگر در جریان همایشی با موضوع روابط چین و آمریکا در دانشگاه ویرجینیا گفت: «آمریکا اعمال تدابیر تنبیهی را بررسی نمی‌کند.»
وی اضافه کرد: «کاری که رئیس‌جمهور ترامپ در حال بررسی آن است ادامه سیاستی است که او در پیش گرفته- او می‌خواهد همان سیاستی که تا به حال اجرا کرده را اجرا کند یعنی داشتن یک رابطه منصفانه و دوجانبه با چین.»
پیش از این رسانه‌های آمریکا به نقل از منابع آگاه گزارش داده‌اند برخی مقام‌های آمریکا در حال بررسی طرح‌هایی برای تنبیه چین یا تقاضای دریافت غرامت از این کشور به بهانه پنهان‌کاری ادعایی پکن درباره شیوع ویروس کرونا هستند.
به نوشته روزنامه «واشنگتن پست» دو مقام مطلع آمریکایی که مایل به افشای هویت خود نبودند گفتند که در این طرح برخی اقدامات تلافی جویانه در نظر گرفته شده است.

پرواز 2 «بمب افکن لنسر» ارتش آمریکا بر فراز دریایی چین جنوبی
در ادامه تنش بین آمریکا و چین، دو فروند بمب افکن آمریکایی در ماموریتی 32 ساعته، بر فراز دریای چین جنوبی پرواز کردند.
نیروی هوایی آمریکا از ماموریت اخیر بمب افکنهای خود بر فراز دریای چین جنوبی، منطقه تنش زا با چین خبر داد.
به نوشته وبگاه «استرایپس» نیروی هوایی آمریکا با صدور بیانیه‌ای در روزهای گذشته اعلام کرد که دو فروند بمب افکن «بی-1 لنسر» متعلق به پایگاه هوایی «ال سورث» این کشور در یک پرواز 32 ساعت (رفت و برگشت) عملیات خود را انجام دادند.
نیروی هوایی آمریکا مدعی شد که این ماموریت نمونه‌ای جدید از استقرار قوای آمریکا در منطقه است. بمب افکنهای آمریکا حاضر در این ماموریت همگی در ژاپن استقرار دارند.

چین: باید برای درگیری نظامی با آمریکا آماده باشیم
گزارش یک نهاد رسمی چین هشدار داده دولت این کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا باید برای وقوع بدترین سناریو یعنی درگیری احتمالی با آمریکا باشد.
گزارش یک نهاد دولتی چین هشدار داده که موج فزاینده‌ لفاظی‌های خصمانه علیه پکن به دلیل شیوع کرونا ممکن است رابطه این کشور با ایالات متحده را به سمت درگیری نظامی سوق دهد.
افراد مطلع در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز مدعی شده‌اند این گزارش را وزارت امنیت کشور چین تدوین کرده و آن را اوایل ماه گذشته میلادی به رهبران این کشور از جمله «شی جین‌پینگ»، رئیس‌جمهور چین ارائه کرده‌اند.
در گزارش وزارت امنیت چین آمده احساسات چین‌ستیزانه در دنیا در بالاترین سطح بعد از حادثه میدان تیان‌آمن در سال 1989 قرار گرفته است.
افراد آشنا به محتوای این گزارش که خبرگزاری رویترز اشاره‌ای به نام آنها نکرده گفته‌اند چین بعد از شیوع کرونا با موج احساسات چین‌ستیزانه‌ای روبرو است که ایالات متحده هدایت آن را بر عهده گرفته است. در این گزارش رسمی تصریح شده چین در بدترین سناریو باید برای درگیری مسلحانه میان این دو قدرت جهانی آماده باشد.
یک اندیشکده وابسته به وزارت امنیت کشور چین («موسسه روابط معاصر بین‌المللی») هم این گزارش را منتشر کرده است. یک سخنگوی وزارت خارجه چین به خبرگزاری رویترز گفت: «اطلاعی در این مورد ندارم.»
«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا و برخی از مقام‌های دولت او از جمله «مایک پامپئو» بعد از شیوع ویروس کرونا تلاش‌هایی را برای مقصر جلوه نشان دادن چین آغاز کرده‌اند.

رسانه‌های چینی، پمپئو را شیطان خواندند
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، رسانه‌های چینی پس از اتهامات مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا که گفت ویروس کرونا از آزمایشگاهی در ووهان به بیرون سرایت کرده است، او را "شیطان" خواندند.
پمپئو و رئیس جمهور، ترامپ، هر دو پکن را متهم کردند به اشتباه موجب انتشار ویروس در جهان شد.
ترامپ در مصاحبه اخیر خود با شبکه فاکس نیوز گفت: من فکر می‌کنم آن‌ها اشتباه وحشتناکی کردند و نمی‌خواهند آن را هم بپذیرند. ما می‌خواهیم در اینباره وارد عمل شویم، اما آن‌ها نمی‌خواهند ما در این کار دخالت کنیم.
پمپئو هم در مصاحبه با‌ ای بی سی نیوز گفت: ما شواهد کافی در اختیار داریم که نشان می‌دهد این ویروس از آزمایشگاهی در ووهان به بیرون سرایت کرد.
تلویزیون دولتی چین هم سخنان «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه شیوع ویروس کرونا از آزمایشگاهی در چین بوده را «دیوانه‌وار و مسئولیت‌گریزانه» خواند و آن را محکوم کرد.
تلویزیون دولتی چین با استناد به سخنان مدیر کل سازمان جهانی بهداشت و متخصصان مسائل علمی که گفته‌اند کرونا منشأ طبیعی دارد گفت: «پامپئو شرور در حال سم‌پراکنی و انتشار دروغ است.»
در ادامه این تحلیل آمده است: «این سخنان غیرعقلانی و نادرست از سوی سیاستمداران آمریکایی برای افراد بیشتر و بیشتری آشکار می‌کند که شاهدی در تأیید این ادعا وجود ندارد.»
تلویزیون دولتی چین همچنین گفت: «گفتن اینکه این ویروس از آزمایشگاهی در ووهان به بیرون درز کرد دروغ محض است. سیاستمداران آمریکایی به این دلیل که تلاش‌های خودشان برای جلوگیری از این بیماری گرفتاری ایجاد کرده دنبال راهی برای مقصر کردن دیگران هستند.»

ادعا‌های غلط ترامپ برای مردم آمریکا خطرناک است
اتهامات ترامپ به چین با این هدف است که توجه‌ها را از عملکرد بسیار بد دولت در برخورد با کرونا منحرف کند.
آدام شیف در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی گفت ترامپ با اتهام زنی به چین سعی دارد توجه‌ها را از عملکرد ضعیفش در مقابله با کرونا منحرف کند.
مجری این شبکه تلویزیونی در مقدمه مصاحبه با آدام شیف رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا، گفت دکتر آنتونی فائوچی امروز در مصاحبه با نشنال جئوگرافی گفت اطلاعات موجود نشان می‌دهد که این ویروس منشا طبیعی دارد و از طبیعت منتقل شده است.
این اظهارات نتوانست دولت ترامپ، از جمله وزیر خارجه او را از اتهام زنی به چین و گفتن این موضوع بازدارد که این کشور آگاهانه این ویروس را در آزمایشگاه ساخت و اجازه داد به جهان سرایت کند و اول از همه مردم خود چین را بکشد.
آدام شیف در این خصوص گفت: رئیس جمهور چند روز پیش گفت من اطمینان زیادی دارم که این ویروس از یک آزمایشگاه به بیرون سرایت کرد و وزیر خارجه، پمپئو هم گفت شواهد زیادی در اینباره وجود دارد. اگر اطمینان بالا به این موضوع وجود دارد یا شواهد زیادی وجود دارد، آن‌ها هنوز این اطلاعات و شواهد را به کنگره نشان نداده اند. معلوم نیست آن‌ها این حرف را بر اساس تمایلات شان می‌زنند یا در اینباره مدارکی وجود دارد و آن‌ها آن را از کنگره دور نگه داشته اند. باید ببینیم آن‌ها با این گفته‌ها به دنبال چه چیز هستند.
من فکر می‌کنم کاری که آن‌ها می‌خواهند انجام دهند این است که توجه‌ها را از عملکرد بسیار بد دولت در برخورد با این ویروس منحرف کنند و نیز روایت‌های غلطی که رئیس جمهور مطرح کرده است؛ اظهاراتی مثل اینکه این ویروس بدتر از آنفلوانزا نیست یا ما توانسته ایم آن را مهار کنیم؛ بنابراین آن‌ها تصمیم گرفته اند سراغ چین بروند. البته انتقاد‌های زیادی از چین وجود دارد و نباید این را فراموش کرد. آن‌ها باید درباره امکان انتقال انسان به انسان این بیماری، شفاف‌تر عمل می‌کردند و آن‌ها این واقعیت را پنهان کردند.
وی گفت: مشخص نیست آیا آن‌ها می‌توانند جامعه اطلاعاتی وادار کنند درباره نتیجه گیری که مایلند به آن برسند، تحقیق کند. این شیوه کار جامعه اطلاعاتی نیست و اینکه دولت نظریه‌هایی را مطرح کند که امکان اثبات آن‌ها وجود ندارد یا برانگیختن عمدی درگیری در میانه همه گیری، خطرناک است.
مجری گفت: دکتر فائوچی امروز همچنین درباره اینکه ترامپ گفته بود این ویروس از بین می‌رود، اظهار داشت: من فکر نمی‌کنم این شانس وجود داشته باشد که این ویروس ناپدید شود. این ویروس وجود خواهد داشت و اگر فرصت بیابد دوباره شیوع می‌یابد. ما چند ماه مه، ژوئن، ژوئیه و اوت را داریم تا خود را [برای مقابله با شیوع مجدد آن]آماده کنیم. ما نه تنها باید امکانات تست داشته باشیم بلکه باید اطمینان داشته باشیم که افرادی که به تست نیاز دارند آن را در اختیار خواهند داشت تا وقتی به سپتامبر رسیدیم، پیوسته با این سوال تکراری مواجه نشویم که آیا شما تست کافی دارید. اگر ما در آن موقع یعنی پاییز و زمستان، تست کافی نداشته باشیم، مایه شرمساری است.
مجری گفت: این اظهارات مشخصا با آنچه رئیس جمهور، ترامپ می‌گوید در تضاد است؛ و این اظهاراتی بود که شما اگر او از حضور در جلسه استماع منع نشده بود، از او می‌شنیدید.
آدام شیف گفت: دقیقا درست است. رئیس جمهور با جلوگیری از حضور برخی کارشناسان سابق برای حضور در جلسه استماع کنگره و ارائه اطلاعات شان، اقدام خطرناکی را درباره مردم آمریکا انجام داد. مشخص است که چرا رئیس جمهور نمی‌خواهد دکتر فائوچی در این جلسه حضور داشته باشد. رئیس جمهور نگران است که مردم به حرف‌های دکتر فائوچی درباره خطرات این ویروس اتکا کنند که کاملا با ادعا‌های غلط او تفاوت دارد. این علت بسیار ناموجهی است برای اینکه کسی را از حضور در کنگره بازداریم. اما این اقدام مانند دیگر اقدامات او است، از جمله تلاش برای جایگزین کردن بازرس کل یا ساکت کردن کسانی که با او هم نظر نیستند و اکنون تلاش او برای نسبت دادن ناکارآمدی دولتش به چین که برای کشور خطرناک است.

متحدان آمریکا با ادعای ترامپ درباره منشاء کرونا مخالفند
نشریه آمریکایی در گزارشی به اختلاف نظر استرالیا، بریتانیا، کانادا و همچنین جامعه اطلاعاتی آمریکا با ادعای رئیس‌جمهور این کشور درباره منشاء آزمایشگاهی ویروس کرونا پرداخت.
به رغم ادعاهای دولت ترامپ مبنی بر این که اجماع فزاینده‌ای درباره این مسئله که ویروس «کووید-19» از آزمایشگاه دولتی چین سرچشمه گرفته، سه عضو همکاری مشارکت اطلاعاتی موسوم به «فایو آیز» و همچنین منابعی در جامعه امنیت ملی آمریکا این فرض را رد می‌کنند.
به نوشته نشریه آمریکایی «فارین پالیسی»، استرالیا، بریتانیا و کانادا آشکارا و قاطع، اطمینان آمریکا را در این خصوص که این ویروس سهواً یا عمداً از آزمایشگاهی در چین به بیرون راه پیدا کرده، زیر سوال برده‌اند. این سه کشور، همراه آمریکا و نیوزیلند عضو پیمان جاسوسی پس از جنگ جهانی دوم هستند که بر اساس آن باید اطلاعات بین دولتهای هم‌فکر به اشتراک گذاشته شود.
اتاوا، کانبرا و لندن اعلام کرده‌اند تحقیقات درباره منبع این ویروس باید ادامه پیدا کند. شبکه آمریکایی «فاکس نیوز» در هفته‌های اخیر گزارش داد اطمینانی در آمریکا در حال ایجاد شدن است که ویروس کرونا به صورت تصادفی از آزمایشگاهی ایمنی-زیستی در ووهان، کانون اولیه شیوع کرونا منشاء گرفته است. به ادعای این شبکۀ نزدیک به دولت آمریکا، سپس پکن تلاش کرد با اعلام بازار خیس(بازار فروش گوشت و حیوانات زنده) نزدیک آن به عنوان کانون شیوع، این تصادف را لاپوشانی کند.
در ادامه این گزارش آمده است: وقتی از «دونالد ترامپ» پرسیده شد که آیا شواهدی در حمایت از این فرضیه که ویروس از آزمایشگاه سطح 4 ووهان در چین منشاء گرفته، دیده شده، او گفت: «بله من دیده‌ام.» «مایک پامپئو» وزیر خارجه او هم برای تبلیغ این فرضیه در شبکه «ای‌بی‌سی» حاضر شد و گفت: بله شواهد زیادی وجود دارد که ویروس از آنجا سرچشمه گرفته است.
فارین پالیسی از «جاستین ترودو»، نخست‌وزیر کانادا درباره این ارزیابی‌ها پرسید، او در جواب گفت: «هنوز برای نتیجه‌گیری قطعی بسیار زود است.»
ترودو از اظهارنظر درباره این که آیا آژانس‌های اطلاعاتی کانادا مشغول تحقیق در خصوص این ادعا هستند خودداری کرد، اما گفت ضروری است که فایو آیز سوالای بی‌شمار مردم را پاسخ بدهد.
دفتر نخست‌وزیری انگلیس هم در پاسخِ فارین پالیسی به اظهارات سخنگوی «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر بریتانیا اشاره کرد که روز جمعه به خبرنگاران گفته بود: واضح است که سوالاتی درباره منشاء و شیوع ویروس وجود دارد که باید پاسخ داده شود. این (پاسخ به سوالات) باید با (همکاری) همه شرکای بین‌المللی ما از جمله چین انجام شود.
بنابر این گزارش، مقامات استرالیا کمی بی‌پرواتر عمل کردند و به روزنامه «دیلی تلگراف» چاپ سیدنی گفتند که معتقدند ویروس همانطور که پکن گفته از بازاری خیس در ووهان شیوع یافته و احتمال نشت آزمایشگاهی آن را تنها 5 درصد دانستند.
روزنامه تلگراف در روزهای اخیر از درز پیدان کردن تحقیقاتی 15 صفحه‌ای به بیرون خبر داده بود که گفته می‌شود توسط آژانس‌های اطلاعاتی غرب نوشته شده است. گفته می‌شود که در این سند اتهامات علیه چین مورد تایید قرار گرفته است.
به گزارش تلگراف، تنها مطالبی که در این سند درباره منشاء ویروس گفته شده، بر اساس تحقیقی در یک دانشگاه تحقیقاتی در چین بوده که ادعا کرده بود کووید-19 از آزمایشگاه ووهان سرچشمه گرفته است. در گزارش دو صفحه‌ای مربوط به این تحقیق که داوری هم نشده بود و توسط شبکه علمی «ریسرچ‌گیت» مدتی بعد از انتشار در ماه فوریه حذف شد، هیچ مدرک علمی محکمی آورده نشده و تنها نتیجه گرفته شده که «ویروس کشنده کرونا احتمالاً از آزمایشگاهی در ووهان شیوع پیدا کرد.» یکی از نویسندگان آن بعدها در مصاحبه با «وال استریت ژورنال» یافته‌های اولیه خود را رد کرد.
فارین پالیسی نوشت: برخلاف برخی گفته‌ها، وظیفه این آزمایشگاه (در ووهان) درمان بیماری‌های واگیر است و نه ایجاد آنها—کاری که در گذشته توسط خود ایالات متحده ترغیب می‌شده است.
گرچه دو عضو همکاری فایو آیز از حمایت از این ادعا خوددرای کرده‌اند، «جان رابرتس»، خبرنگار شبکه فاکس نیوز آمریکا روز یکشنبه مدعی شد که یک منبع اطلاعاتی ارشد گفته اکثر 17 آژانس اطلاعاتی آمریکا معتقدند این ویروس به اشتباه از آزمایشگاه به بیرون راه یافته است.
در حالی که منابعی در جامعه اطلاعاتی آمریکا از سه آژانس مختلف که با مسائل مربوط به چین ارتباط نزدیکی دارند، به فارین پالیسی گفته‌اند که تصویری که از توافق بر سر این ادعا ساخته شده، گمراه‌کننده است. یک تحلیلگر باسابقه امور چین گفت: «هیچ اجماعی در این خصوص وجود ندارد و اطلاعات کافی برای این نتیجه‌گیری در دست نیست.»
«جسیکا دیویس»، تحلیلگر ارشد مسائل استراتژیک در سرویس اطلاعات امنیت کانادا و رئیس فعلی Insight Threat Intelligence، یک شرکت خصوصی اطلاعاتی که با دولتها همکاری می‌کند، در همین خصوص گفت: واقعاً تنها یک یا دو آژانس این توانایی را دارند که ارزیابی خوبی در این خصوص ارائه دهند.
وی در ادامه گفت با توجه به اطلاعات منبع باز موجود، «حتی به نتیجه‌گیری درباره منشاء این ویروس نزدیک هم نشده‌ایم.» یک مقام اطلاعاتی آمریکا هم در مصاحبه فاکس نیوز گفت هیچ مدرکی دال بر این ادعا وجود ندارد.
به نوشته فارین پالیسی، روزنامه «نیویوک تایمز» گزارش داده که دولت ترامپ آژانس‌های اطلاعاتی را برای تایید فرضیه تصادف آزمایشگاهی تحت فشار قرار داده است. این در حالی است که دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا پنجشنبه گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد جامعه اطلاعاتی آمریکا «با اجماع گسترده علمی در این خصوص که ویروس کووید-19 ساخته انسان نیست یا به لحاظ ژنتیکی دستکاری نشده، موافق است.»
این دفتر افزود درباره نشت تصادفی آن از آزمایشگاهی در ووهان تحقیق می‌کند اما نگفت که تاکنون اطمینایی در این خصوص حاصل شده است.
دیویس در ادامه صحبتهای قبلش، گفت دولت ترامپ با تبلیغ این ادعا در رسانه‌ها، سعی می‌کند کشورهای عضو فایو آیز را وارد این مسئله کند. وی گفت مخالفت با موضع واشنگتن برای کشورهای عضو این اتحاد اطلاعاتی «سیاست بد» است اما این که اجازه دهند این فرضیه باقی بماند هم خوشایند نیست، زیرا در آن صورت به ابزاری در جهت هدف آمریکا برای سیاسی‌سازی مسائل تبدیل می‌شوند.
دفتر «جاسیندا آردن»، نخست‌وزیر نیوزیلند که مسئول سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی این کشور است، به عنوان کشور عضو پنجم فایو آیز، به درخواست فارین پالیسی برای اظهارنظر در این خصوص پاسخ نداد.
فارین پالیسی در پایان نوشت: حتی اگر این فرض که ویروس از آزمایشگاه به بیرون راه یافته درست باشد، احتمالاً یک ویروس طبیعی است و نه ویروسی که عمداً ساخته شده باشد. مجله Nature Medicine مطلبی را از محققانی در آمریکا و استرالیا در اواسط مارس منتشر کرد که در آن گفته شده است: «تحلیل ما به وضوح نشان می‌دهد سارس-کوو-2 ساخته آزمایشگاه یا ویروسی که هدفمند دستکاری شده باشد، نیست.»

شکست فاحش آمریکا علت خشم ترامپ و پمپئو از پکن است
روزنامه اینترنتی رأی الیوم با اشاره به اتهامات واشنگتن به پکن در خصوص شیوع کرونا در جهان نوشت: شکست فاحش آمریکا در مقابله با کرونا و تلفات سنگین این کشور و نیز ادامه صعود چین به عنوان ابرقدرت جدید اقتصادی و نظامی جهان به جای آمریکا از علل این اتهام زنی‌ها و خشم دولت آمریکا به خصوص دونالد ترامپ رئیس جمهور و مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور از پکن است.
رأی الیوم که از لندن به روز می‌شود، سرمقاله امروز خود را با طرح این پرسش‌ها آغاز کرد که «اگر پمپئو اسناد و مدارک موثقی دارد که تأیید می‌کند ویروس کرونا از چین آمده است، پس چرا به متخصصان ارائه نمی‌کند و سکوت کرده است؟ پاسخ چین به این اتهامات چگونه است؟ چرا به ترامپ اعتماد نداریم و درباره خطرناک بودن مقاصدش هشدار می‌دهیم؟» رای الیوم در ادامه نوشت: فصل‌های تنش آفرینی در جنگ سرد بین آمریکا و چین به خصوص از طرف آمریکا این روز‌ها ادامه دارد. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا دیروز گفت مدارک موثقی در اختیار دارد که تأیید می‌کند ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان چین منتشر شده است. در همین حال دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، چین را به گمراه سازی جهان و سازمان جهانی بهداشت و پنهان کردن اطلاعات مربوط به شیوع این ویروس متهم کرد.
واشنگتن پس از چند هفته‌ای که از حملات آمریکا علیه چین می‌گذرد، یک بار پکن را به ساختن ویروس کرونا و منتشر کردن آن در جهان، متهم و دیگر بار به برقراری تحریم‌های اقتصادی و کشاندن پکن به دادگاه‌ها برای دریافت غرامت صد‌ها میلیارد دلاری تهدید کرده است.
اگر پمپئو و رئیسش یعنی ترامپ می‌گویند سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در حال پیگیری شواهد و مدارک مهمی هستند که نشان می‌دهد کرونا از یک آزمایشگاه از ووهان چین آمده و این اطلاعات نیز موثق است؛ پس چرا این شواهد و مدارک را به مؤسسات و مراکز تحقیقاتی و دانشمندان ارائه نمی‌کنند تا آن‌ها را بررسی کنند؟
موضوع شک برانگیز آن است که دولت آمریکا، حقیقت یابی در خصوص ویروس کرونا را به جای دانشمندان و مراکز تحقیقاتی به سازمان‌های اطلاعاتی واگذار کرده و همین موضوع به نحوی تأیید کننده مضمون پاسخ مقامات چینی است که می‌گویند دولت آمریکا با متهم کردن چین می‌خواهد نگاه‌ها را از شکستش در مقابله با ویروس کرونا منحرف کند به خصوص آنکه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) هفته گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد ویروس کرونا ساخته انسان نیست.
آمار‌ها دروغ نمی‌گویند و زمانی که آمار‌ها می‌گویند شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا از یک میلیون نفر و شمار فوتی‌ها از 65 هزار نفر فراتر رفته است، این موضوع نشان شکست سنگین ترامپ و تیم اوست. ترامپ همان کسی است که ملت آمریکا را گمراه کرد و فریب داد و کرونا را کم خطر دانست و دولت وی پیش از اتخاذ تدابیر لازم زودهنگام برای مقابله با کرونا، بیش از یک ماه تعلل کرد و همین باعث شد هزاران نفر در این کشور قربانی شوند.
شاید اتهام ترامپ به سازمان جهانی بهداشت مبنی بر اینکه با چین همدستی کرده است، نشان میزان سردرگمی و در عین حال دروغ گویی او است. اگر آمریکا سالانه 450 میلیون دلار به این سازمان کمک می‌کند که این رقم برای چین, 38 میلیون دلار است، پس چرا سازمان جهانی بهداشت از چین جانبداری می‌کند؟! آیا این سازمان، کمک نیم میلیارد دلاری آمریکا را فدای این جانبداری می‌کند؟!
ما در این روزنامه از چین دفاع نمی‌کنیم بلکه درباره ادعا‌های آمریکا که باعث تشدید تنش و بی ثباتی در همه جهان است، ابراز تردید می‌کنیم، آن هم در حالی که همگان باید همبستگی کنند و همانند ید واحد در برابر این خطری که همه بشریت را تهدید می‌کند، بایستند.
ترامپ یک دروغگوی حرفه‌ای است و مطبوعات آمریکا بیش از 320 دروغ بزرگ وی را از زمان روی کار آمدن، به صورت مستند جمع آوری کرده اند. البته این به غیر از مواضع احمقانه او و درخواستش از شهروندان آمریکایی برای نوشیدن یا تزریق مواد ضد عفونی کننده مانند دتول برای کشتن کرونا ظرف یک دقیقه است!
این فرد در حال کشاندن جهان به یک جنگ بزرگ ویرانگر با چین یا روسیه یا هر دو کشور است، به همین سبب باید فوری جلوی او گرفته و به بی باکی اش پایان داده شود که در وهله نخست، مسؤلیت ملت آمریکا و سپس جهانیان است.
آمریکا جنگ روابط عمومی را به نفع چین باخته است، کشوری که با زیرکی تمام و به شیوه‌ای عملی تجارب و تجهیزات خود را به بیش از 90 کشور جهان از جمله کشور‌های اروپایی مانند ایتالیا و اسپانیا ارائه کرده و این در حالی است که آمریکا چیزی به جز زورگویی و اتهامات دروغ ارائه نکرده است.
چین به صعود خود به جایگاه نخست به عنوان یک ابرقدرت اقتصادی و نظامی و به زیر کشیدن آمریکا از این جایگاه ادامه می‌دهد، جایگاهی که از سال 1945 میلادی یعنی پایان جنگ جهانی دوم در اختیار داشت و همه چیز به خصوص برافروختگی ترامپ و گروه همراه وی بیانگر این صعود چین است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: آمریکا چین کرونا ویروس کرونا از آزمایشگاهی آزمایشگاهی در ووهان سازمان جهانی بهداشت ویروس از آزمایشگاه شیوع ویروس کرونا اطلاعاتی آمریکا جامعه اطلاعاتی خارجه آمریکا فارین پالیسی ایالات متحده دونالد ترامپ درباره منشاء وزیر خارجه مایک پامپئو دولت آمریکا نشان می دهد رئیس جمهور وجود ندارد نتیجه گیری دولت ترامپ نخست وزیر دولتی چین فاکس نیوز تنبیه چین رسانه ها علیه چین آدام شیف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۵۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»

وبگاه المیادین در گزارشی به تاثیر عملیات وعده صادق پرداخته و نتیجه گیری می کند علی‌رغم تحریم‌ها، ایران توانسته است اقتصادش را دگرگون سازد و همچنین موفق شد معادله سیاسی علیه رژیم صهیونیستی را با عملیات وعده صادق تغییر دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وب‌گاه شبکه خبری المیادین در تحلیلی نوشته است که آخرین تحولات بین تهران و تل‌آویو بازتابی از تغییر استراتژی قبلی ایران در مقابله با رژیم صهیونیستی است که شامل تغییر آنچه مقامات ایرانی «صبر استراتژیک» می‌نامیدند، می‌شود.

به گفته المیادین، برد گسترده عملیات موشکی که در اعماق سرزمین‌های اشغالی انجام شد نشان می‌دهد که ایران به دنبال ایجاد بازدارندگی علیه رژیم اسرائیل و سیاست‌های نظامی متحدان غربی‌اش در خاورمیانه است. با این ملاحظه دیدگاه ایران برای ما روشن می‌شود: عصر تحول آغاز شده است و آینده نظم امنیتی منطقه بدون حفظ منافع سیاسی و اقتصادی ایران پایدار نخواهد بود.

تغییراتی که پس از ۷ اکتبر (طوفان الاقصی) و تلاش رژیم صهیونیستی برای شکست حماس رخ داد، تنها به ایجاد رویکرد امنیتی استراتژیک جدید ایران سرعت بخشید. نیروهای مسلح یمن با ارتش خود و رزمندگان مقاومت انصارالله مستقیماً علیه رژیم صهیونیستی به درگیری پیوستند و منافع این کشور را در تنگه باب المندب تهدید کردند که به طور همزمان باعث جلب توجه جهانیان شد.

المیادین معتقد است که تهران از طریق روابط راهبردی خود با صنعا به دیگران این پیام را می‌دهد که تحرکات علیه منافع خود در منطقه را ساده نمی‌گیرد. کشورهای غربی اکنون به خوبی از این واقعیت آگاه هستند و با توجه به نگرانی‌های فزاینده خود در مورد ضررهای اقتصادی ناشی از خطرات پیش روی امنیت تجارت دریایی، در هفته‌های اخیر به طور فزاینده‌ای بر رژیم اسرائیل فشار آورده‌اند تا عملیات نظامی خود در غزه را کاهش دهد.

بر اساس این گزارش، دولت اخلالگر نتانیاهو شدیدترین آسیب را متحمل شد که ممکن است منجر به برکناری او در اواسط جنگ شود. نتانیاهو برای غلبه بر این بحران سعی کرد گوشه امنی برای خود خلق کند و با هدف قرار دادن مستقیم کنسولگری ایران در دمشق و افزایش تنش‌ها، سعی کرد مخالفان را کنترل کند.

تغییر در معادله سیاسی-راهبردی

المیادین تصریح کرده که حمله به کنسولگری ایران در دمشق در اول آوریل از یک سو منجر به شهادت هفت تن از نظامیان ایرانی شد، اما از سوی دیگر مقامات ارشد ایران مانند رهبر معظم انقلاب اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای آن را حمله به حاکمیت و سرزمین ایران خواندند. به عبارت دیگر، رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز ایران فراتر رفت و پاسخ قاطع ایران را برای حفظ معادله راهبردی تثبیت شده و تعیین مرزهای مشخص در برابر سیاست تجاوزکارانه رژیم اسرائیل ضروری کرد.

به گفته این شبکه خبری، در روزهای اولیه پس از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران، کارشناسان واکنش ایران را ارزیابی کردند اما نظرات متناقضی از خود نشان دادند. برخی حدس می‌زدند که برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها یا رویارویی مستقیم نظامی علیه ایالات متحده واکنش ایران محدود خواهد بود. در همین حال، برخی از مقامات غربی تا آنجا پیش رفتند که تهران را از پاسخگویی به رژیم اسرائیل با استناد به هشدارهایی درباره عواقب آن منصرف کنند. اما واکنش ایران بعداً نشان‌دهنده یک شوک در واقعیت بود و تحلیل‌های متفاوتی از ایران را برانگیخت.

حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای که از خاک ایران علیه پایگاه‌های نظامی رژیم اسرائیل انجام شد دیگر جای بحث برای تحلیلگران و مقامات در سراسر جهان نگذاشت. عملاً شکست پدافندی رژیم اسرائیل و اصابت چندین موشک ایرانی به اهداف نظامی، صحنه آشکاری از ضعف پدافند اسرائیل را ترسیم کرد. این نتیجه‌گیری، بدون توجه به ادعای دروغین رژیم صهیونیستی مبنی بر شکست حمله ایران یا مداخله چندین کشور به ویژه آمریکا، فرانسه و انگلیس که در جریان این حمله از رژیم اشغالگر دفاع کرده‌اند، صورت می‌گیرد.

المیادین تاکید کرده است که این حمله در واقع گامی عظیم در شکل‌گیری معادله‌ای جدید برای ایجاد تعادل بین قدرت‌های منطقه‌ای بود. هشدار ایران به واشنگتن نسبت به مداخله در مناقشات منطقه‌ای، قطعه دیگری به این دومینو اضافه کرد که اکنون با عقب‌نشینی آمریکا تکمیل شده است.

علاوه بر اعتماد مقامات ایرانی به توانایی‌ها و قدرت نظامی خود، به نظر می‌رسد ایران برای ماه‌ها آماده این مرحله می‌شد و تشدید تنش‌ها را به عنوان یکی از سناریوها پیش‌بینی کرده بود. پس از دهه‌ها تحریم‌های شدید اقتصادی، رژیم صهیونیستی انتظار داشت محاسبات ایران در خصوص تلافی با توجه به نگرانی از افزایش مشکلات اقتصادی متفاوت باشد. آنها حدس می‌زدند که این عملیات تأثیر کمی بر رژیم صهیونیستی داشته باشد، اما حمله موشکی گسترده ایران ثابت کرد که بر این نگرانی‌ها غلبه کرده است.

تحول اقتصادی علی‌رغم تحریم‌های یک‌جانبه

المیادین در بخش پایانی تحلیل خود نوشته است که رسانه‌های ایران گزارش‌های متعددی منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد دولت ابراهیم رئیسی طی چند ماه گذشته به میزان قابل توجهی ذخایر ارزی خود را افزایش داده و به بخش قابل‌توجهی از وابستگی خود به صادرات پایان داده است. اما کارت قوی‌تر روی میز، تغییر ذخایر دارایی‌های خارجی در بانک مرکزی بود، زیرا کشورهای تحریم شده سعی دارند بدون ایجاد بحران اقتصادی با تبدیل ذخایر خود به طلا و فلزات گرانبها تعداد زیادی از تحریم‌های اعمال شده علیه خود را خنثی کنند.

این شبکه خبری مدعی است که اطلاعات به اشتراک گذاشته شده توسط منابع معتبر خارجی حاکی از آن است که بانک مرکزی ایران طی سه ماه گذشته در اقدامی بی سابقه، ذخایر طلا و فلزات گرانبها خود را افزایش داده است. این نشان می‌دهد که ایران با وجود فشار تحریم‌های ایالات متحده، در حال کار بر روی یافتن روشی مطمئن برای تأمین مالی تجارت خارجی است و با شروع از بخش خصوصی و تجارت غیرنفتی، به تجار ایرانی اجازه داده است تا خریدهای ارزی خود را با طلا بپردازند.

در همین راستا، ثبات و کاهش ارزش دلار آمریکا در بازار ایران پس از حمله رژیم صهیونیستی و واکنش ایران نیز نشانگر موفقیت بانک مرکزی در مهار اثرات اقدامات سیاسی بر بازار و موفقیت ایران در جلب مجدد اعتماد تجار است. عملیات رژیم صهیونیستی در ۱۹ آوریل ثابت کرد که مقامات این رژیم با تغییر در ایده‌های قبلی خود در مورد عزم ایران برای پاسخ نظامی مواجه شده‌اند که جایگاه رژیم غاصب را روی صفحه شطرنج با ایران متزلزل کرده است.

کد خبر 748570

دیگر خبرها

  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • تنها نماینده اوکراینی الاصل کنگره آمریکا با تخصیص کمک به اوکراین مخالف است
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • تیتر خاص رسانه عربی درباره ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • هشدار آنروا: اسرائیل در تدارک عملیات نظامی بزرگ در رفح است
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟