Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@18:15:29 GMT

۱۴ دلیلی که نشان می‌دهد چرا شما همیشه گرسنه هستید

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۴۸۰۹۵

۱۴ دلیلی که نشان می‌دهد چرا شما همیشه گرسنه هستید


وقتی گرسنه هستید موارد زیر را تجربه می‌کنید:

دچار سر درد می‌شوید
تمرکز ندارید
تحریک پذیری شما افزایش پیدا می‌کند
شکم شما خالی شده و صدا می‌دهد
کم حوصله می‌شوید
و …

بیشتر افراد زمانی که غذا می‌خورند تا چند ساعت می‌توانند بدون دغدغه گرسنگی به فعالیت و کار خود رسیدگی کنند، اما برخی ممکن است مدام احساس گرسنگی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


۱. عدم مصرف کافی پروتئین

مصرف کافی پروتئین برای کنترل اشتها بسیار مهم است. پروتئین دارای خواص کاهش گرسنگی است و به شما کمک می‌کند در طی روز کالری کمتری مصرف کنید. پروتئین این کار را با:

افزایش تولید هورمون‌هایی که شما را سیر می‌کنندو کاهش سطح هورمون‌های گرسنگی انجام می‌دهد.

به دلیل این تأثیرات، اگر پروتئین کافی نخورید ممکن است گرسنه شوید.
۲. کاهش مدت زمان و کیفیت خواب

خواب کافی برای سلامتی شما بسیار مهم است. ثابت شده است که خواب برای داشتن عملکرد مناسب مغز و سیستم ایمنی بدن مورد نیاز است. داشتن یک خواب کامل با کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن از جمله بیماری‌های قلبی و سرطان همراه است.

علاوه بر این، خواب کافی عاملی برای کنترل اشتها است، زیرا به تنظیم هورمون تحریک کننده اشتها (گرلین-ghrelin) کمک می‌کند. کمبود خواب منجر به افزایش سطح گرلین می‌شود، به همین دلیل ممکن است هنگام محرومیت از خواب احساس گرسنگی کنید.
۳. مصرف بیش از حد کربوهیدرات تصفیه شده

کربوهیدرات‌های تصفیه شده پردازش می‌شوند و از مواد مغذی مثل از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی عاری میشوند.

از آنجا که کربوهیدرات‌های تصفیه شده فاقد فیبر هستند، بدن شما خیلی سریع آن‌ها را هضم می‌کند؛ بنابراین اگر شما حجم بالایی از کربوهیدرات‌های تصفیه شده را مصرف کنید بعد از مدت کوتاهی دوباره گرسنه میشوید.
۴. مصرف رژیم غذایی کم چرب

چربی نقش کلیدی در حفظ سیری شما دارد. موادغذایی چرب، معمولا دیر هضم هستند؛ بنابراین برای مدت طولانی شما را سیر نگه میدارند. علاوه بر این، خوردن چربی، ممکن است منجر به ترشح هورمون‌های مختلف تقویت کننده سلامتی شود. به همین دلایل، اگر رژیم غذایی کم چربی داشته باشید، ممکن است مدام احساس گرسنگی کنید.
۵. عدم مصرف آب کافی

هیدراتاسیون و تامین آب بدن به شیوه‌ای مناسب برای حفظ و ارتقاء سلامت کلی شما بسیار مهم است. نوشیدن آب کافی دارای چندین مزایای سلامتی از جمله ارتقاء سلامت مغز، قلب و بهینه سازی عملکرد فیزیکی است. علاوه بر این، آب، پوست و دستگاه گوارش شما را سالم نگه می‌دارد.

به دلیل نقش آب در سیر نگه داشتن شما، ممکن است در صورت عدم نوشیدن کافی آن احساس گرسنگی کنید. احساس تشنگی را می‌توان با احساس گرسنگی اشتباه گرفت. اگر همیشه گرسنه هستید، ممکن است نوشیدن یک یا دو لیوان آب به شما کمک کند تا گرسنگی و تشنگی را از هم تشخیص دهید.
۶. مصرف رژیم غذایی کم فیبر

اگر رژیم غذایی شما فاقد فیبر باشد، ممکن است مرتبا احساس گرسنگی کنید. مصرف مقدار زیادی غذای پر فیبر به کنترل گرسنگی کمک می‌کند. غذا‌های پر فیبر باعث میشوند شما برای مدت طولانی تری سیر بمانید.
۷. با عجله غذا خوردن

اگر یک شیوه زندگی پر مشغله زندگی می‌کنید، ممکن است غالباً پریشان شوید و با عجله غذا بخورید. اگرچه تسریع در خوردن غذا میتواند باعث صرفه جویی در وقت شما می‌شود، اما در حقیقت چنین رفتاری برای سلامتی شما مضر است.

با عجله غذا خوردن باعث می‌شود به آن اندازه‌ای که بدن شما به غذا نیاز دارد مصرف نکنید؛ و پس از مدت کوتاهی دوباره به مصرف غذا نیاز پیدا کنید.
۸. انجام فعالیت یا ورزش بیش از حد

افرادی که ورزش می‌کنند اغلب کالری زیادی می‌سوزانند. این امر به ویژه در صورتی که به طور مرتب در تمریناتی با شدت زیاد شرکت می‌کنید و یا برای مدت طولانی فعالیت شدید دارید نیازمند کالری بیشتری است؛ بنابراین افرادی که مرتباً با شدت زیاد یا مدت طولانی ورزش می‌کنند، اشتهای بالا و سوخت و ساز سریعتری دارند. این اشخاص ممکن است مکررا احساس گرسنگی کنند.
۹. سوء مصرف الکل

مطالعات نشان داده است که الکل می‌تواند هورمون‌هایی مانند لیپتین که باعث کاهش اشتها می‌شود را مهار کند. (به ویژه هنگامی که قبل از غذا یا همراه با آن مصرف شود.) به همین دلیل، اگر زیاد الکل بنوشید، ممکن است احساس گرسنگی کنید.
۱۰. دریافت بیشتر کالری مصرفی؛ از نوشیدنی‌ها

غذا‌های مایع و جامد هر کدام از جهات مختلف روی اشتهای شما تأثیر می‌گذارند. در صورت مصرف غذا‌های آبکی و یا نوشیدنی ها، شما احساس گرسنگی بیشتری می‌کنید. زیرا سریع جذب یا دفع می‌شوند و بدن دوباره نیازمند دریافت کالری خواهد شد.
۱۱. استرس بیش از حد

استرس بیش از حد به راحتی باعث افزایش اشتها و نیاز بدن به مواد مغذی می‌شود. این وضعیت بیشتر به دلیل تأثیر استرس بر افزایش سطح کورتیزول است که مستقیما روی سیری و گرسنگی تاثیر می‌گذارد.
۱۲. مصرف دارو‌های خاص

چندین دارو مختلف وجود دارند که ممکن است اشتهای شما را بیش از حد افزایش دهند. شناخته شده‌ترین دارو‌های تحریک کننده اشتها عبارتند از:

کلوزاپین
الانزاپین
دارو‌های ضد افسردگی
تثبیت کننده خلق و خو
کورتیکواستروئید‌ها
و دارو‌های ضد تشنج

۱۳. ابتلا به بیماری یا اختلال خاص

گرسنگی مکرر ممکن است نشان دهنده وجود یک اختلال یا بیماری باشد.

گرسنگی مکرر نشانه کلاسیک و اولیه دیابت است. این بیماری در نتیجه افزایش سطح قند خون رخ می‌دهد؛ و به طور معمول با علائم دیگری از جمله تشنگی بیش از حد، کاهش وزن و خستگی همراه است.
پرکاری تیروئید، نوع دیگری از بیماری‌هایی است که نشان دهنده افزایش سطح فعالیت و ترشح هورمون‌های تیروئیدی توسط غده تیروئید است؛ که متابولیسم و در نتیجه اشتها را افزایش می‌دهد.

گرسنگی بیش از حد علامت آن است که بدن شما به غذای بیشتری احتیاج دارد. این وضعیت اغلب نتیجه عدم تعادل هورمون‌های گرسنگی است که ممکن است به دلایل مختلف از جمله رژیم غذایی ناکافی و برخی از عادات سبک زندگی اتفاق بیفتد. اگر اغلب احساس گرسنگی می‌کنید، ممکن است که ارزیابی رژیم غذایی و شیوه زندگیتان و انجام تغییراتی در این فاکتور‌ها به بهبود وضعیت شما کمک کند.



منبع: نسخه

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گرسنگی دلایل گرسنگی پارسی خبر احساس گرسنگی کنید مدت طولانی رژیم غذایی افزایش سطح تصفیه شده بیش از حد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۸۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید

به گزارش خبرآنلاین، تایید خبر مسمومیت ۲۹ پزشک با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز باز هم بحث مشروبات تقلبی و سمی در کشور را داغ کرده است.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: مشروب‌های تقلبی داستان دنباله‌داری است که تاکنون جان خیلی‌ها را گرفته و در حادثه اخیر شیراز هم منجر به از دست رفتن جان یک پزشک و عامل بستری سایر مصرف‌کنندگان هم شده است. البته آمار دقیقی در این باره اعلام نمی‌شود اما آخرین بار تابستان ۱۴۰۲ بود که عباس مسجدی آرانی، رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور از مرگ مجموعا ۶۴۴ نفر در پی مصرف الکل تقلبی خبر داد. حالا پس از انتشار اخباری مبنی بر مسمومیت دسته جمعی حدود ۲۹ نفر از پزشکان در شیراز، گفته می‌شود که دادستانی قصد ورود به این حادثه و تشکیل پرونده در این خصوص دارد. برخی هم عنوان می‌کنند که چطور پزشکان قادر به تشخیص مشروب تقلبی از غیرتقلبی نبوده و دچار چنین خسارت زیانباری شده‌اند.

دکتر شاهین شادنیا، رئیس بخش ICU مسمومین بیمارستان لقمان حکیم تهران در این باره می‌گوید: هیچ روشی برای تشخیص الکل تقلبی وجود ندارد و تمام روش‌هایی هم که در فضای مجازی برای تشخیص آنها عنوان می‌شود شاید تا حدودی کمک‌کننده باشند اما درباره هیچ کدام قطعیت برای تشخیص وجود ندارد.

شادنیا ادامه می‌دهد: اگر الکی دارای بو بود، نمی‌توان به سمی بودن یا نبودن آن حکم داد یا اگر رنگ خاصی داشت، با قطعیت اعلام کرد که تقلبی است. الکل زردرنگ صنعتی است اما همان را هم ماده‌ای اضافه می‌کنند که رنگش سفید می‌شود. الکل اگر بو داشته باشد هم به دلیل الکل طبی است، اما شاید میزان آن کم و درصد زیادی الکل سمی در مشروب وجود داشته باشد. به همین دلیل به جز روش‌های آزمایشگاهی که آزمایش‌های سم‌شناسی روی نمونه الکلی انجام می‌شود هیچ روشی برای اعلام قطعیت یک الکل سمی یا غیرسمی وجود ندارد.

این متخصص سم‌شناسی و مسمومیت‌ها، درباره این که آیا در کشور ما توزیع مشروبات تقلبی زیاد است یا خیر، بیان می‌کند: آمار دقیقی در این باره ندارم اما طی سال‌های مختلف و هر دوره‌ای مسمومیت با الکل‌های سمی رخ داده است. سوابق این مساله در بندرعباس، قم، شیراز و شهرهای دیگر وجود داشته است. در دوره کرونا هم موارد مصرف با الکل‌های سمی و تقلبی افزایش پیدا کرد. ما فقط تعداد بیماران را می‌بینیم و در برخی زمان‌ها این مساله با پیک بیماران مواجه می‌شود و دوباره افت می‌کند.

او در پاسخ به این سؤال که بروز این پیک‌ها آیا دلایل خاصی دارد، عنوان می‌کند: به فصل یا تاریخ خاصی ربط ندارد و به صورت رندم و پراکنده این مساله را در دوره‌های مختلف می‌بینیم.

رئیس بخش ICU مسمومین بیمارستان لقمان حکیم تهران درباره این که برخی مصرف‌کنندگان این مشروب‌ها به دلیل مشکلات قانونی به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند و بیشتر در معرض خطر قرار می‌گیرند، بیان می‌کند: در این باره بحث قانونی وجود ندارد و بیمارستان تنها مرکز ارائه خدمات درمانی است. بیمارانی هم که با مسمومیت‌های الکلی به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، صرفا درمان می‌گیرند، مگر این که خود بیمار قصد شکایت از شخص ارائه‌ کننده مشروب تقلبی را داشته باشد. تاکنون هم ما هیچ موردی نداشتیم که بیمار به دلیل مصرف مشروبات تقلبی مراجعه کرده و به جایی گزارش شده باشد.

شادنیا دلیل اصلی علت تاخیر در این مراجعات را این مساله عنوان می‌کند که بیمار در مراحل اولیه متوجه مسمومیت ناشی از مصرف الکل نمی‌شود و در توضیح بیشتر می‌گوید: علائم این مسمومیت غیراختصاصی است و کسی که الکل‌های سمی و مشروب تقلبی مصرف کرده، در ابتدا همان علائم به اصطلاح مستی را دارد. به تدریج علائمی مثل سردرد، تهوع و استفراغ در فرد بروز می‌کند و افراد این شرایط را ناشی از مصرف الکل در نظر می‌گیرند. بعد از ۱۲ تا ۲۴ ساعت به تدریج علائم مسمومیت با الکل‌های سمی خودش را نشان می‌دهد، اما تاخیر در زمان مصرف تا مراجعه به مرکز درمان رخ داده است.

این پزشک درباره این که افراد چطور می‌توانند در بازه زمانی کوتاه‌تر متوجه چنین مسمومیت‌هایی شوند، عنوان می‌کند: علائم اولیه مشابه مصرف مشروبات الکلی عادی و غیرسمی است اما به تدریج فرد دچار سردرد، تهوع و استفراغ می‌شود. بسیاری از این بیماران دچار علائم بینایی می‌شوند، خواب‌آلودگی و کاهش سطح هوشیاری در آنها رخ می‌دهد. اما به دلیل این که چنین علائمی با تاخیر بروز می‌کند، بیمار زمان حیاتی برای درمان اقدامات درمانی را از دست می‌دهد چون عوارض مسمومیت و تاخیر در درمان ایجاد شده و به نوعی شاید شانس بهبودی از دست رفته باشد.

او توصیه می‌کند که اگر به هر دلیلی افراد مشروبات تقلبی مصرف کردند، در صورت بروز چنین علائمی به سرعت به مرکز درمانی مراجعه کنند تا بررسی‌های اولیه صورت بگیرد. آنها نباید منتظر بروز علائم شدیدتر و تاخیری شوند چون نکته مهم این است که زمان طلایی برای اقدامات درمانی از دست نرود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901239

دیگر خبرها

  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • دلیل مهم خشکی زانو پس از مدتی نشستن
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • نوشیدن آب داغ باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • راهکارهایی برای کمتر گرسنه شدن
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد