Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از خبرگزاری رویترز، این اظهارات مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا به دنبال بروز نشانه‌هایی دال بر اینکه توافق شکننده میان طالبان و آمریکا به سبب افزایش خشونت‌های منسوب به این شبه نظامیان و تداوم بن بست سیاسی در افغانستان در حال تضعیف شدن است، مطرح شده‌اند.

طالبان و واشنگتن ماه فوریه گذشته و بعد از ماراتنی از مذاکرات میان دو طرف در پشت درهای بسته، توافقی را با هدف کاهش خشونت‌ها در افغانستان قبل از رفتن به سمت مذاکرات این شبه‌نظامیان با دولت کابل امضا کردند اما از آن زمان تاکنون حملات گروه مذکور در افغانستان تشدید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مارک اسپر در گفتگو با خبرنگاران بعد از مطرح شدن پرسشی از وی درباره پایبند بودن طالبان به تعهدش گفت: من فکر نمی‌کنم که آنها پایبند باشند.

او ادامه داد که معتقد است، دولت افغانستان نیز به نوبه خود به تعهدش پایبند نبوده است. این وزیر دفاع آمریکا خاطرنشان کرد: دولت افغانستان و جنبش طالبان هر دو باید نزد یکدیگر بیایند و درخصوص شرایطی که مطرح شده پیشرفت حاصل کنند.

این در حالی است که در ماه‌های اخیر پیشرفت به سمت برگزاری مذاکرات میان شبه‌نظامیان طالبان و دولت افغانستان به سبب عوامل مختلفی از جمله اختلافات سیاسی میان اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان و عبدالله عبدالله، رقیب انتخاباتی وی در انتخابات ریاست جمهوری ماه سپتامبر افغانستان که هر دو بعد از این انتخابات مدعی پیروزی و رئیس جمهور شدن بودند، با تاخیر مواجه شده است. این بن بست سیاسی در حالی در افغانستان ایجاد شده که طالبان نیز بر خشونت‌هایش در این کشور افزوده است. بر اساس برآوردهای رویترز، طالبان در فاصله ۴۵ روز بعد از امضای توافق با آمریکا که قرار بود راه را برای خروج هر چه بیشتر نظامیان آمریکایی از افغانستان هموار کند، دست به بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ حمله در این کشور زده است. آمریکا همچنان به روند خارج ساختن نیروهایش از افغانستان که قرار است در تابستان سال جاری به حدود ۸۶۰۰ سرباز برسد، ادامه می‌دهد.

مقامهای ارشد غربی، افغان و مستقل که وضعیت میدانی را در افغانستان دنبال می کنند می‌گویند، این افزایش حملات از سوی این شبه‌نظامیان نشان‌دهنده بی‌اعتنایی عمدی آنها به تعهدشان به کاهش خشونت به عنوان بخشی از توافق که در اواخر فوریه منعقد شد، است. در عین حال در ماه‌های اخیر خشونت‌ها در کشور جنگزده افغانستان با تشدید شیوع کروناویروس نیز همراه شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مارک اسپر وزارت دفاع امریکا افغانستان دولت افغانستان شبه نظامیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۲۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی

حکومت طالبان اعلام کرد سخنگوی وزارت خارجه در راس هیئتی به دعوت سازمان همکاری اسلامی در پانزدهمین اجلاس سران این سازمان شرکت کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه طالبان اعلام کرد به همراه هیئتی به نمایندگی از هیئت حاکمه افغانستان در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی شرکت کرده است.

پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار توسعه پایدار کشورهای اسلامی روز گذشته در پایتخت گامبیا شروع شد.

بلخی افزود هیئت همراه علاوه بر شرکت در اجلاس عمومی سازمان قرار است در حاشیه این دیدار با مقامات عالی سازمان همکاری اسلامی و نمایندگان کشورهای عضو پیرامون مسائل دوجانبه و چندجانبه گفتگو کند.

نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیاترافیک نشست‌ها؛ افغانستان محور نشست‌‌های آتی سازمان همکاری اسلامی در کامرون و گامبیاگفتگوی نمایندگان ازبکستان و سازمان همکاری اسلامی درباره وضعیت افغانستان

پیش از این نیز «سهیل شاهین» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر با ضروری دانستن حضور نمایندگان هیئت حاکمه افغانستان در نشست‌های بین‌المللی درباره این کشور گفته بود برای بازگو کردن واقعیت‌های عینی و موقف امارت اسلامی، نیاز است تا نماینده حکومت سرپرست در این نشست‌ها شرکت داشته باشد.

شاهین گفته بود: شرکت هیئت امارت اسلامی در نشست‌های بین‌المللی از جمله سازمان همکاری اسلامی خیلی مهم است تا از یک طرف واقعیت‌های عینی و نیازمندی‌های افغانستان ارائه شود و از طرف دیگر موضع امارت اسلامی افغانستان را در برابر مسائل و حل آن روشن سازند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • چرا دولتمردان آمریکا از خشونت‌ علیه دانشگاهیان این کشور در برابر دوربین‌ها ابایی ندارند؟
  • وقوع انفجار در کابل
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق