Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:24:44 GMT

طنین دلنوازترین آهنگ حیات

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۴۲۱۲

طنین دلنوازترین آهنگ حیات

با حضورت قصه زندگی آغاز می شود و با دستانت یک تولد در آغوش گرفته می شود تا دلنوازترین آهنگ حیات در راهروهای بیمارستان طنین انداز شود.

گمان نمی کنم این حس باشکوه در شغل و حرفه ای دیگر تجربه شود که با وجود همه کم و کاستی های شغلی و نگرانی هایی که از سلامت مادر و نوزاد به وجودت رخنه کرده با شنیدن یک فریاد و گریه، به ناگاه دلت لبریز از خوشی و آسودگی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک ماما تنها جان مادر و نوزاد را نجات نمی دهد بلکه با طیف گسترده‌ای از سایر خدمات مهم پزشکی و بهداشتی روبه رو است و با وجود همه کارهای سخت و منحصر بفردی که انجام می دهد، بخشودگی کامل مشاغل سخت به آن تعلق نگرفته، بخش قابل توجهی بیکار مانده و برخی دیگر نگران از دست دادن شغل و یا خالی ماندن مطب ها به دلیل همکاری نکردن شرکت های بیمه گر هستند.

ماماهای بیکار فراوانند

اکرم آزادی، ماما مسوول بلوک زایمان بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه با ۲۶ سال سابقه کاری به ایرنا، گفت: باوجود سختی های بیشماری که یک ماما با آن مواجه است جزء مشاغل سخت شناخته نشده و از پنج سال بخشودگی همانند پرستاران محروم مانده است، سالیان سال است که برای حل این مشکل بحث شده و هنوز نتیجه ای حاصل نشده است.

وی با بیان اینکه بیکاران رشته مامایی نسبت به سایر رشته ها بالا است، افزود: از سوی دیگر میزان پذیرش و استخدام مامایی به نسبت سایر رشته های پیراپزشکی همچون پرستاری بسیار کم تر است، آمار دانش آموختگان این رشته بالا است و برخی از ماماهای مشغول به کار نیز نگران از دست دادن شغل خود هستند.

برای اشتغال ماماهای بیکار، تدبیری شود

این مامای کرمانشاهی ادامه داد: ماماها خواهان این هستند که ارج و قرب آنان نیز مانند دیگر مدافعان سلامت دیده شود، مشخص است که مادران و نوزادان از آسیب پذیرترین اقشار جامعه محسوب می شوند و باید سختی های این حرفه بهتر دیده شود.

آزادی با بیان اینکه یک ماما باشکوه ترین لحظه های تولد را درک می کند، خاطرنشان ساخت، رسیدگی به مسایل مالی و معوقات از دیگر خواسته های این افراد است که امید است برای جذب دانش آموختگان و بیکاران این رشته راهکاری ایجاد شود.

ماما شاهد زیباترین اشک ها می شود

در ادامه فروزان باوندپور که نزدیک به ۲۵ سال است در حرفه مامایی فعالیت می کند با تبریک روز جهانی ماما به ایرنا گفت: در این سالها علاوه بر کسب تجربه از اساتید پیشکسوت، خاطرات خوشایندی را تجربه کرده ام، مامایی یک شغل منحصر بفرد با ویژگی های خاص است.

وی یادآور شد، هرانسانی با شنیدن صدای گریه دچار غم و اندوه می شود ولی این خنده است که با گریه نوزاد به هنگام تولد، بر لبان ماما نقش می بندد.

باوندپور افزود: ماما با سلامتی و معاینه ۲ انسان سروکار دارد، نگرانی ها در این حرفه بالا است و واقعا جزء مشاغل سخت محسوب می شود و تنها عشق است که به ماما انگیزه می دهد.

وی یادآور شد، در بسیاری از مواقع شغل ما در انزوا قرار می گیرد، همه مادران این حق را دارند تا از تجربیات مثبت زایمان و فرزندآوری به همراه احساس عزت و احترام برخوردار شوند که این حس توسط ماما به خوبی منتقل می شود.

از توانمندی ماما در امور متعدد بهداشتی استفاده شود

وی معتقد است، ماماها از مهم ترین نیروها در زمینه مراقبت های بهداشتی هستند که با کمبود ماما مواجه هستیم و موجب فرسودگی پرسنل باسابقه شده، ماماها در همه مراحل حضور دارند و پیشنهاد می شود از ماماهای توانمندی که بیکار مانده اند در امور متعددی استفاده شود.

باوندپور افزود: از این توانمندی می توان برای بانوانی که قصد بارداری دارند و یا تازه ازدواج کرده اند استفاده کرد و تجربیات آنان را برای آموزش دختران دبیرستانی به کار بست.

در ادامه مسوول امور مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا، اظهارداشت: ماماها در بخش های متعددی مشغول به فعالیت هستند و همان گونه که از اسم وزارتخانه مشخص است این ماماها در بخش بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشغول به کار هستند و عده ای نیز در بخش خصوصی فعال و دارای مطب هستند.

۲۰۰ ماما دارای مطب هستند

شیوا کاظمی افزود: تعداد ماماهای مطب دار نیز نزدیک به ۲۰۰ نفر است که استخدام دولتی نیستند و فعالیت خصوصی دارند.

وی با بیان اینکه تعداد بالایی از ماماهای بیکار در استان وجود دارد، یادآور شد، وضعیت و امکاناتی که ماماها در استان از آن برخوردارند به نسبت گذشته خیلی بهتر شده است.

۲.۵ سال بخشودگی شامل حال ماما شده است

این مسوول افزود: در گذشته با وجود دغدغه های بسیاری که یک ماما با آن مواجه است این حرفه در گروه مشاغل سخت جایی نداشت ولی با لطف خدا و پیگیری مسوولان تا حدودی این مشکل رفع شده است و ۲.۵ سال بخشودگی شامل حرفه مامایی شد که درصددیم این میزان را به پنج سال افزایش دهیم.

کاظمی از کمبود نیروی مامایی در بخش دولتی به عنوان یک معضل یاد کرد و افزود: با وجود اینکه پس از طرح تحول سلامت وضعیت بهبود یافت ولی همچنن با استانداردهای جهانی فاصله داریم و در بخش خصوصی با آمار بالای ماماهای بیکاری که هرساله دانش آموخته می شوند روبه رو هستیم که فضایی برای جذب آنان نیست.

همکاری نکردن شرکت های بیمه گر با ماماهای خصوصی

وی ادامه داد: اینکه بیمه با ماماهای بخش خصوصی قرارداد نبسته به حرفه ما صدمه زده است، یک ماما برای مراقبت های دوران بارداری تربیت می شود و به جامعه خدمت می کند که از نظر هزینه و وضعیت دسترسی برای مردم، مقرون به صرفه است، با این حال اگر ماما بخواهد برای مراجعه کنندگان خود، دارو و یا آزمایشی تجویز کند جزء بیمه حساب نمی شود و مردم باید این هزینه را به صورت آزاد پرداخت کنند و مردم ترجیح می دهند که به سوی متخصص زنان بروند که نتیجه ای جز شلوغ شدن مطب ها در پی ندارد.

وی یادآور شد، برای رفع این مشکل سالیان سال است که در حال تلاش هستیم و همکاران ما در نظام پزشکی در تلاش هستند ولی هنوز اتفاقی در این حوزه نیفتاده است و باید ماماهای مطب دار حق قرارداد با شرکت های بیمه گر را داشته باشند تا بیماران خود را از دست ندهند و این از مطالبات اساسی ما محسوب می شود.

کاظمی با بیان اینکه امروزه خوشبختانه دیگر ماماهای تجربی در سطح استان وجود ندارند، ادامه داد: در سالیان گذشته ماماهایی با عنوان محلی وجود داشتند و اگر هم مامای تجربی فاقد تحصیل و آموزش آکادمیک، وجود داشته باشد فعالیت آنان رسمی نیست و مورد تایید نیست چرا که به اندازه کافی، مامای تحصیلکرده و آموزش دیده وجود دارد.

۹ ماما به کرونا مبتلا شدند

کاظمی درخصوص حال و روز ماماهای استان در دوران کرونا گفت: ۹ مامای بهداشت و درمان به این ویروس مبتلا شدند و یکی از این افراد خود نیز باردار بود که به لطف خدا نجات پیدا کرد و خوشبختانه در سطح استان مامایی جان خود را از دست نداده ولی در سطح کشور پنج ماما جان خود را از دست دادند.

این مسوول ادامه داد: ماماها نیز همانند پرسنل کادر درمان درگیر این ویروس هستند با این تفاوت که ماماها در مراکزی فعالیت می کنند گاه با مادران بدون علامت نیز مواجه شده و پا به پای تیم درمان از ابتدای شیوع بیماری، به معاینه پرداخته و در صورت داشتن علایم، بیمار را ارجاع می دادند.

وی با بیان اینکه در ابتدا اطلاعات ما درخصوص این بیماری بسیار اندک بوده، یادآور شد، در بسیاری از مواقع، وجود ویروس کرونا بعدها در مادران اورژانسی دیده و تشخیص داده شد، اکنون برخی اطلاعات تغییر کرده و به روز شده و با اطمینان خاطر بیشتری مشغول به کار هستیم.

چهار هزار و ۵۰۰ نفر ماما در بخش های بهداشتی، درمانی و خصوصی استان کرمانشاه کار مراقبت از بیماران را انجام می دهند.

گزارش از زهره کریم زاده

برچسب‌ها کرمانشاه زایمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرمانشاه زایمان کرمانشاه زایمان یادآور شد مشاغل سخت یک ماما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۴۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی

در طول سال‌های اخیر شواهد متعددی از حیات فرازمینی یا حضور موجودات فضایی و بیگانگان در عالم مطرح شده است که در این مقاله ده مورد از برجسته‌ترین آن‌ها را باهم مرور می‌کنیم.

حیات در سیاره مریخ

به گزارش دیجیاتو، سی اسفند ۱۳۵۴ بود که «فرودگر‌های مریخ وایکینگ» ناسا روی این سیاره فرود آمدند تا آن را بیشتر مطالعه کنند. این فرودگر‌ها شروع به آزمایش نمونه خاک سیاره سرخ کردند و موفق شدند شواهد شیمیایی از حیات در سطح سیاره پیدا کنند.

در آزمایش اول، خاک مریخ با مواد مغذی آغشته به کربن رادیواکتیو مخلوط شد تا تولید گاز متان رادیواکتیو در این فرآیند شیمیایی بررسی شود. اگر گاز متان رادیواکتیو در این آزمایش تولید شود، به این معناست که چیزی در خاک درحال متابولیزه کردن مواد مغذی و تولید گاز رادیواکتیو است. نتیجه آزمایش برای بار اول مثبت شد.

اما دفعات بعدی آزمایش با جواب منفی روبه‌رو شد و ناسا درنهایت احتمال کشف حیات در سطح سیاره سرخ را رد کرد. بااین‌حال، از آنجایی که این فرودگر‌ها به ابزاری برای یافتن مولکول‌های آلی - شاخص کلیدی از وجود حیات - مجهز نبودند، دانشمندان باور دارند نباید گزینه وجود حیات در مریخ را کاملاً رد کرد.

سیگنال رادیویی ممنوعه

در تابستان سال ۱۳۵۵، تلسکوپ رادیویی دانشگاه ایالتی «اوهایو» یک سیگنال غیرعادی را از نزدیکی صورت فلکی «قوس» ثبت کرد. منجمی که درحال ثبت داده بود، آنقدر شگفت‌زده شده بود که مرتب فریاد می‌کشید. این سیگنال برای مدت ۳۷ ثانیه ادامه داشت و داده‌های آن ثبت شد.

نکته جالب اینجاست که این سیگنال در بازه‌ای از فرکانس بود که در زمین ممنوع است. به‌طور واضح‌تر باید گفت که برخی بازه‌های طول موج رادیویی در سطح زمین ممنوع شناخته می‌شود و هیچ کشوری حق ندارد در این بازه‌ها سیگنال یا داده انتقال دهد. سیگنال دریافت‌شده از آسمان دقیقاً در این ناحیه فرکانسی بود. آنچه این سیگنال را عجیب‌تر می‌کند این است که اجرام فضایی در فرکانس پایین‌تری تابش می‌کنند و احتمال اینکه این تابش متعلق به جرم آسمانی باشد، بسیار کم است.

از آنجایی که نزدیک‌ترین ستاره در آن جهت حدود ۲۲۰ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد، دانشمندان عقیده دارند این سیگنال را بیگانگان فضایی هوشمند ارسال کرده‌اند. البته این احتمال نیز وجود دارد که منبعی ناشناخته به غیر از موجودات فضایی آن را ارسال کرده باشد. مسیٔله این سیگنال عجیب هنوز حل‌نشده باقی مانده است.

کشف فسیل میکروبی متعلق به سیاره مریخ در زمین

در سال ۱۳۶۲ یک شهاب سنگ به نام «ALH۸۴۰۰۱» به قطب جنوب کره زمین برخورد کرد. دانشمندان که سال‌ها روی آن مطالعه می‌کردند، دریافتند این شهاب سنگ که یک توده به اندازه سیب‌زمینی است، متعلق به سیاره مریخ است و برای حدود ۱۵ میلیون سال در فضا سرگردان بوده تا درنهایت اسیر گرانش زمین شده و پس از سوختن در جو زمین سقوط کرده است. نکته جالب توجه آنجاست که میکروب‌های فسیل‌شده روی سطح این سنگ پیدا شده‌اند و دانشمندان باور دارند این میکروب‌ها متعلق به سیاره سرخ هستند.

تجزیه و تحلیل‌های دقیق نشان داد این سنگ حاوی مولکول‌های آلی است که در باکتری‌های زمین یافت می‌شوند. محققان ناسا که با استفاده از میکروسکوپ‌های الکترونی این فسیل را مطالعه می‌کردند از وجود «نانو باکتری» در سطح آن گزارش دادند.

بااین‌حال، بحث درباره اینکه این میکروب‌ها پس از برخورد شهاب سنگ به زمین به آن نچسبیده باشند وجود دارد. برخی دانشمندان ادعا می‌کنند که آلاینده‌های زمین منبع مولکول‌های آلی شهاب سنگ هستند و این مولکول‌ها از مریخ نیامده‌اند!

معادله دریک و صد‌ها هزار سیاره با حیات فرازمینی

در سال ۱۳۴۰ دانشمند و منجم آمریکایی به نام «فرانک دریک» معادله‌ای نوشت که در آن تعداد سیارات میزبان حیات تخمین زده می‌شود. درحقیقت این‌ها سیاراتی هستند که حیات به‌صورت هوشمندانه در آن‌ها وجود دارد و قادر هستند تا با ما ارتباط برقرار کنند.

معادله دریک هفت عامل را در رابطه خود در نظر می‌گیرد که برخی از آن‌ها عبارتند از: نرخ تشکیل ستارگانی همانند خورشید، کسری از سیارات مشابه زمین و کسری از سیاراتی که احتمال شکل‌گیری حیات در آن‌ها وجود دارد. هرچند بسیاری از ارقام این پارامتر‌ها قابل بحث هستند، اما درنهایت در طی محاسبات مشخص شد که حدود ده هزار سیاره در کهکشان هستند که حیات فرازمینی یا حیات هوشمند در آن‌ها وجود دارد.

در سال ۱۳۸۰، محاسبات دقیق‌تر با داده‌ها و نظریه‌های جدید نشان داد حدود صد هزار سیاره دارای حیات در کهکشان وجود دارد. دانشمندان در همین راستا، به‌دنبال سیاراتی مشابه زمین گشتند که به دور ستاره‌ای مانند زمین درحال گردش هستند و دریافتند یک سیاره مسکونی شبیه زمین حداقل چند صد سال نوری از ما فاصله دارد.

قمر سیاره مشتری احتمالا منشأ حیات فرازمینی است

«اروپا» نام یکی از قمر‌های سیاره مشتری است که رنگ آن متمایل به قرمز است و تابش عجیبی در مادون قرمز دارد. دانشمندان باور دارند این رنگ قرمز به‌دلیل وجود باکتری در لایه‌های یخ سطح اروپا است که می‌توانند تابش عجیب مذکور را نیز توجیه کنند.

دانشمندان در تلاش برای شبیه‌سازی شرایط اروپا دریافتند برخی باکتری‌های زمین که در شرایط دما و فشار بالا رشد می‌کنند، دقیقاً تابشی در مادون قرمز مشابه تابش اروپا دارند. بااین‌حال، باکتری‌های زمین در دما و فشار بالا زندگی می‌کنند و شرایط در اروپا کمی متفاوت است. اتمسفر اروپا بسیار نازک است و سطح این سیاره یخ زده است. دمای تقریبی منفی ۱۷۰ درجه در سطح اروپا احتمال زنده‌ماندن باکتری‌ها را کم می‌کند، اما برخی دانشمندان باور دارند باکتری‌ها در آب‌های گرم این قمر می‌توانند زنده بمانند و طی فعالیت‌های آتشفشانی یا زلزله به بیرون پرتاب‌شده و در سطح قمر یخ بزنند.

دانشمندان همچنین حدس می‌زنند رنگ قرمز این قمر ناشی از وجود نمک منیزیم است که رنگی قرمز- قهوه‌ای دارد. بااین‌حال هنوز ترکیب دقیق عناصر سطح اروپا مشخص نشده است.

ادعای دانشمندان روس: تکامل باکتریایی در مریخ

در سال ۱۳۸۴، اخترزیست‌شناسان روسی ادعا کردند که گونه‌های باکتریایی مقاومی به نام «Deinococcus radiourans» در سطح مریخ تکامل یافته‌اند. این گونه که یکی از مقاوم‌ترین باکتری‌های شناخته‌شده در عالم است، می‌تواند در تشعشعاتی هزاران برابر میزانی که انسان را می‌کشد، زنده بماند.

دانشمندان روس برای چنین ادعایی، آزمایشی به این صورت انجام دادند: آن‌ها جمعیتی از باکتری‌های مذکور را با تشعشع کافی برای ازبین‌بردن ۹۹ درصد آن‌ها، از بین بردند و سپس به یک درصد باقی‌مانده اجازه دادند تا تکثیر یابند. سپس ۹۹ درصد باکتری‌های تکثیریافته را با میزان تشعشع کافی از بین بردند و به بازماندگان اجازه تکثیر دادند. این سیکل چندین‌بار ادامه پیدا کرد و هربار میزان تشعشع لازم برای ازبین‌بردن باکتری‌ها بیشتر می‌شد که به این معنا بود که باکتری‌ها هربار مقاوم‌تر می‌شوند. در چهل و چهارمین دور، میزان تشعشع باید ۵۰ برابر دوز سری اول می‌شد.

روی زمین حدود یک میلیون تا ۱۰۰ میلیون سال طول می‌کشد تا با چنین دوز تابشی به‌صورت طبیعی روبه‌رو شویم، اما شرایط مریخ متفاوت است. مریخ اتمسفر ندارد و همین باعث می‌شود تابش در سطح آن به‌شدت افزایش یابد. بااین‌حال، آزمایشات زمینی نشان داده است که این باکتری‌ها نه تنها می‌توانند در این شرایط زنده بمانند، بلکه می‌توانند هربار مقاوم‌تر شوند.

برخی عقیده دارند باکتری‌های Deinococcus radiourans روی شهاب سنگی از مریخ کنده شده و به زمین آورده شده‌اند، زیرا چنین باکتری‌های مقاومی بعید است که در زمین تولیدشده و رشد کرده باشند.

حیات میکروبی در ابر‌های سیاره ناهید

اخترشناسان در دانشگاه تگزاس ادعا کرده‌اند که حیات در ابر‌های سیاره ناهید ممکن است بهترین راه برای توضیح برخی ناهنجاری‌ها در جو آن باشد.

طبق پیش‌بینی‌ها و محاسبات، تشعشعات خورشیدی و رعد و برق باید توده‌های عظیمی از مونوکسید کربن را در سیاره ناهید ایجاد کند. بااین‌حال این توده‌ها بسیار نادر هستند و انگار چیزی به سرعت آن‌ها را پس از تشکیل از بین می‌برد. علاوه‌براین، سولفید هیدروژن و دی‌اکسید گوگرد نیز وجود دارند که به آسانی باهم واکنش می‌دهند و به همین علت یافتن آن‌ها کنار هم تقریباً غیرممکن است، اما این عناصر وجود دارند و انگار عاملی آن‌ها را دایٔماً تولید می‌کند. دلیل سوم این دانشمندان در ادعای وجود حیات، وجود ماده سولفید کربونیل است که در آزمایشگاه‌های زمینی تنها توسط میکروب‌ها یا کاتالیزور‌ها تولید می‌شود و هیچ فرآیند شناخته‌شده دیگری قابل به تولید آن نیست؛ بنابراین دانشمندان با استناد به این شواهد ادعا می‌کنند میکروب‌ها در جو سیاره ناهید زندگی می‌کنند. سطح سیاره به علت آنکه بسیار داغ و اسیدی است، احتمالاً برای وجود حیات مناسب نیست، اما در فاصله ۵۰ کیلومتری از سطح در لایه‌های اتسمفر آن که دمایی در حدود ۷۰ درجه سانتی‌گراد و فشاری مشابه زمین دارند، شرایط برای حیات ایده‌آل است.

گوگرد در قمر مشتری احتمالا ضایعات کلونی‌های باکتری است

در سال ۱۳۸۲ دانشمندان ایتالیایی این فرضیه را مطرح کردند که آثار گوگرد در قمر سیاره مشتری به نام اروپا ممکن است نشانه‌ای از حیات بیگانه باشد. این ترکیبات برای اولین‌بار توسط کاوشگر «گالیله» به همراه شواهدی مبنی بر وجود اقیانوس‌های گرم شناسایی شد. وجود آتشفشان‌های فعال در زیر پوسته یخی اروپا سبب گرم‌شدن آب اقیانوس‌های آن می‌شود.

دانشمندان باور دارند گوگرد موجود در این آتشفشان‌ها که به‌صورت کلوخه‌شده در اروپا یافت می‌شود، نشانه وجود باکتری در زیر لایه‌های یخ سطحی این قمر و وجود حیات فرازمینی است. به عقیده دانشمندان، باکتری‌ها در زیر آب‌های گرم زنده می‌مانند و رشد می‌کنند و ردپای خود را در گوگرد سطحی نشان می‌دهند.

برخی دیگر از محققین این ایده را زیرسؤال می‌برند و باور دارند گوگرد موجود در اروپا از قمر دیگر سیاره مشتری با نام «آی او» آمده است.

متان در جو مریخ و متابولیسم میکروبی

سال ۱۳۸۵ دانشمندان در سه گروه متفاوت موفق شدند با استفاده از تلسکوپ‌های زمینی و کاوشگر «Mars Express» به‌صورت مستقل شواهدی از متان در جو این سیاره پیدا کنند. نکته اینجاست که تقریباً همه متان یافت‌شده در جو زمین توسط باکتری‌ها و سایرات موجودات زنده تولید شده است. پس متان در جو مریخ چطور تولید شده است؟

برخی باور دارند آتشفشان‌های سطح مریخ، ذوب ذخایر یخ و یا برخورد دنباله‌دار‌ها به سطح سیاره سبب تولید متان شده است. این‌ها می‌توانند دلایلی در توجیح وجود این ماده باشند، اما کافی نیستند، زیرا گاز متان در جو این سیاره با سرعت زیادی تولید می‌شود.

در سال ۱۳۸۶ نیز گروهی دیگر از دانشمندان اعلام کردند شواهدی از «فرمالدیٔید» تولیدشده از اکسیداسیون متان پیدا کرده‌اند که می‌تواند فرضیه وجود میکروب‌ها را تقویت کند، زیرا برای تولید فرمالدیٔید مشاهده‌شده نیاز به ۲.۵ میلیون تن متان در سال است.

برای تأیید این فرضیه‌ها باید تجهیزات لازم برای تحلیل گاز و مواد سطحی به مریخ ارسال شود.

سیگنال‌های مرموزی که ناپدید شدند!

در دهه ۱۳۸۰، اخترشناسان در تلاش برای یافتن هوش فرازمینی در پروژه‌ای با نام «SETI» از یک تلسکوپ عظیم در «پورتوریکو» برای بررسی مجدد ۲۰۰ ناحیه از آسمان استفاده کردند که پیش از این، سیگنال‌های رادیویی غیرقابل توضیحی تابش کرده بودند. همه این سیگنال‌ها در طول زمان ناپدید شده بودند، به‌جز یکی که قوی‌تر شده بود.

این سیگنال که تصور می‌شود بهترین کاندید برای تماس با بیگانه‌ها و حیات فرازمینی است، از نقطه‌ای بین صورت فلکی «حوت» و «برج حمل» می‌آید؛ جایی که هیچ ستاره یا سیاره آشکاری در آن وجود ندارد. جالب اینجاست که سیگنال مذکور در حدود یکی از فرکانس‌های هیدروژن است. برخی بر این باورند که این فرکانس بهترین فرکانسی است که بیگانگان می‌توانند به کمک آن با ما ارتباط بگیرند.

برخی دیگر از دانشمندان، اما باور دارند این سیگنال ناشی از یک پدیده طبیعی و جرم آسمانی است که هنوز شناسایی نشده است. پیش از این در سال ۱۳۴۶ سیگنال رادیویی ناشناخته‌ای کشف شده بود که منشأ آن نامشخص بود، اما پس از مدتی معلوم شد ناشی از یک تپ‌اختر است.

تلاش برای یافتن حیات فرازمینی و موجودات بیگانه همچنان ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • طنین معنویت سرزمین وحی در ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی تهران+ گزارش عکس
  • (تصاویر) وقتی حیوانات عاشق می‌شوند
  • وقتی حیوانات عاشق می‌شوند (عکس)
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد
  • شهر و حیات مدنی
  • حیات سراسر معرفت و فرزانگی امام جعفر صادق (ع)
  • شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» در دانشگاه آزاد ملارد طنین‌انداز شد
  • امام جمعه ساری: ماماها از مسئله زشت سقط جنین فاصله بگیرند