Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@14:29:44 GMT

ضرورت افزایش آگاهی نسبت به دیابت

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۹۶۱۵

ضرورت افزایش آگاهی نسبت به دیابت

ایسنا/گلستان مدیر شعبه استان گلستان بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان گفت: به دنبال این هستیم با برگزاری کلاس های آموزشی، تمامی بیمه شدگان تامین اجتماعی در سطح استان را نسبت به بیماری دیابت آگاه کنیم. هر یک از این افراد به سفیران دیابت تبدیل خواهند شد و آموزش بین مردم درخصوص این بیماری توسعه می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دامون لطفی با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا استان گلستان اظهار کرد: هدف ما در این بنیاد کاهش بار سنگین هزینه های درمانی بیماران دیابتی با آموزش و پیشگیری است.  

وی افزود: به این منظور کلاس های آموزشی را برای بیماران دیابتی با عنوان " ۱۲ گام دیابت" برگزار می کنیم و در این کلاس ها به بیماران آموزش می دهیم که چه کارهایی انجام دهند تا آسیب نبینند. بیمار دیابتی تا زمانی که خود را در معرض خطر نبیند، هیچ کار پیشگیرانه ای انجام نمی دهد.

مدیر شعبه استان گلستان بنیاد دیابت ایرانیان با اشاره به اینکه نمی توان آمار دقیقی از تعداد بیماران دیابتی در استان ارائه کرد، گفت: ما متاسفانه زمانی دیابتی ها را تشخیص می دهیم که معضلی برای آنها بوجود آمده باشد. بعد از اینکه فرد به علتی بستری می شود، از او آزمایش گرفته و به بیماری دیابت او پی می بریم.

وی با بیان اینکه در شهرستان ها کلاس های آموزشی با هماهنگی تامین اجتماعی برای بیمه شدگان دیابتی این سازمان برگزار می شود، خاطرنشان کرد: می توان در مدارس نیز این کلاس ها را برگزار کرد که متاسفانه همکاری لازم در این زمینه انجام نمی گیرد.

لطفی با اشاره به دیگر فعالیت های بنیاد گفت: در مجموعه این بنیاد بین المللی، اقداماتی نظیر ارائه خدمات پزشکی، پرستاری و مامائی در منزل، مشاوره های تلفنی و مشاوره های اقتصادی به بیماران دیابتی را نیز انجام می دهیم.

وی با اشاره به فعالیت کلینیک زخم در گرگان تصریح کرد: در استان گلستان اولین استانی هستیم که با تمام شرایط زخم دیابتی را با استفاده از لارو درمانی و زالو درمانی کنترل می کنیم. در سال ۹۸ از قطع عضو بالغ بر ۱۷۰ بیمار دیابتی جلوگیری شد.

لطفی در ادامه گفت: بعد از شیوع کرونا در استان، بنیاد به مدت حدود دو ماه در کنار دیگر دستگاه ها و نهادها در ضدعفونی تاکسی های شهری گرگان همکاری داشتیم. بعد از شیوع کرونا با توجه به کاهش ذخایر خونی استان، با کمک سازمان انتقال خون با حضور در روستاها، در شرایط کاملا بهداشتی اقدام به خونگیری می کردیم.

مدیر شعبه استان گلستان بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان تصریح کرد: در این مدت ۲۰ هزار ماسک در اختیار بیماران دیابتی در سطح استان توزیع شد. این ماسک ها توسط زنان خانه دار تحت پوشش کمیته امداد تولید شد. ماسک ها به صورت رایگان و یا با قیمت بسیار کم در اختیار بیماران قرار گرفت. ۴ هزار لیتر محلول ضد عفونی کننده نیز توزیع شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی دیابت بیماران دیابتی استان گلستان کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۹۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!

رئیس انجمن متخصصان داخلی می‌گوید: وقتی آزمایشگاه توان تامین هزینه‌های خود را نداشته باشد و امکان تامین تجهیزات به علت گرانی از او سلب شود، یا مجبور است کسب‌وکار خود را تعطیل کند یا به ارائه برگه‌های جواب آزمایش به بیماران در حالی که اصلاً آزمایشی انجام نشده یا استفاده از وسایل و کیت‌های قدیمی که قطعاً نتیجه درستی ندارند، روی بیاورد. 

روز گذشته رئیس انجمن متخصصان علوم آزمایشگاهی با اشاره به افزایش قیمت تجهیزات آزمایشگاهی اعلام کرد به دلیل بالا رفتن قیمت دلار امکان تهیه تجهیزات و قطعات آزمایشگاهی مشکلی است که آزمایشگاه‌ها با آن مواجه هستند. در این شرایط حتی فروشندگان هم با دریافت روزانه قیمت دلار به آزمایشگاه‌ها اعلام قیمت می‌کنند و ادامه چنین روندی باعث می‌شود هزینه‌های آزمایشگاهی حتی ۸۰۰ برابر نیز افزایش پیدا کند.

چنین اتفاقی در شرایطی رخ می‌دهد که همین الان هم حوزه بهداشت و درمان با مشکلات زیادی مواجه است. هرچند وزیر بهداشت و معاونان او نسبت به بروز این مشکلات، همیشه سیاست تکذیب را در پیش گرفته‌اند، اما واقعیتی که در جامعه جریان دارد حاکی از نارضایتی مردم از روند درمان در بیمارستان‌های دولتی، گرانی و کمبود دارو و مشکلات دیگری است که حتی باعث می‌شود بسیاری از افراد ناچار از چرخه درمان خارج شوند.

مساله مهم دیگر این است که حوزه بهداشت و درمان با سلامت و جان انسان‌ها سروکار دارد و هرگونه کمی و کاستی در این حوزه می‌تواند به قیمت جان و سلامت بیماران تمام شود؛ مساله‌ای که بار‌ها کارشناسان حوزه سلامت به آن اشاره کرده‌اند، اما هر بار متولیان این حوزه با بی‌تفاوتی از کنار این مشکلات گذشته و تنها به تکذیب اخبار بسنده کرده‌اند.

مشکلات موجود در حوزه بهداشت و درمان زمانی بیشتر شد که دولت تصمیم گرفت ارز نیمایی دارو را حذف کند و جای آن تعهداتی به مجلس داد که گویا در عمل به آنها چندان هم کوشا نبوده و به همین خاطر است که از آن زمان تاکنون نه‌تن‌ها مشکلات موجود در حوزه بهداشت و درمان کمتر نشده که هر روز مشکلاتی تازه به این بخش افزوده می‌شود.

آزمایشگاه‌ها به سمت راه‌های غیرقانونی روی می‌آورند

ایرج خسرونیا، رئیس انجمن متخصصان داخلی، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه افزایش قیمت دلار در تمامی ابعاد زندگی مردم تاثیر منفی گذاشته است. در واقع این افزایش باعث شده مشکلات حوزه بهداشت و درمان افزایش یابد و فشار این مشکلات بر جامعه پزشکی و مردم بیش از همه وارد می‌شود.»

او می‌افزاید: «هر موسسه و بنگاهی که در زمینه‌های خدماتی کار می‌کند قطعاً باید بتواند از پس تامین هزینه‌های خود بربیاید؛ اگر شرایط برای این تامین فراهم نباشد، قطعاً مجبور می‌شوند بین ورشکستگی و روی آوردن به راه‌های غیرقانونی کسب درآمد یکی را انتخاب کنند. در هر دو صورت این مردم هستند که ضرر می‌کنند و از دریافت خدمات باکیفیت محروم می‌شوند.»

خسرونیا می‌گوید: «متاسفانه دولت به هیچ کدام از تعهداتی که زمان حذف ارز نیمایی دارو به مجلس داده بود عمل نکرده و همین مساله هم باعث شده وضعیت بهداشت و درمان چنین شرایط بد و بحرانی‌ای پیدا کند.»

او درباره راه‌های غیرقانونی کسب درآمد توضیح می‌دهد: «وقتی آزمایشگاه توان تامین هزینه‌های خود را نداشته باشد و امکان تامین تجهیزات به علت گرانی از او سلب شود، یا مجبور است کسب‌وکار خود را تعطیل کند یا به ارائه برگه‌های جواب آزمایش به بیماران در حالی که اصلاً آزمایشی انجام نشده یا استفاده از وسایل و کیت‌های قدیمی که قطعاً نتیجه درستی ندارند، روی بیاورد. در این شرایط بیش از همه این بیماران هستند که در معرض خطر قرار می‌گیرند.»

بدعهدی‌های دولت و افزایش قیمت خدمات و دارو‌ها باعث می‌شود بسیاری از بیماران مجبور به ترک چرخه درمان شوند

خسرونیا در بخش دیگری از صحبت‌های خود می‌گوید: «متاسفانه به دلیل همین بدعهدی‌های دولت در زمینه تعهداتی که به حوزه بهداشت و درمان داده و افزایش قیمت خدمات و دارو‌ها و... بسیاری از بیماران مجبور به ترک چرخه درمان می‌شوند. فردی که برای تامین معیشت خود دچار مشکل است، قطعاً برای پرداخت هزینه‌های درمانی مشکلات بیشتری دارد.»

او در پایان می‌گوید: «این بی‌توجهی‌ها در نهایت به مهاجرت بیشتر پزشکان و متخصصان و کادر درمان می‌انجامد؛ از سوی دیگر کیفیت خدمات در بیمارستان‌های دولتی را به‌شدت کاهش می‌دهد و در نهایت باعث ورشکستگی مراکز درمانی و آزمایشگاه‌ها و تعطیلی آنها می‌شود.»

سیاست غلط دولت در حوزه اقتصاد، تمام بخش‌ها را به دردسر انداخته

سینا مهدوی، کارشناس اقتصادی، نیز دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه سیاست‌های اشتباه اقتصادی که دولت طی این سال‌ها در پیش گرفته، منجر به کاهش ارزش پول ملی و در نتیجه بروز مشکلات در تمامی بخش‌ها از جمله حوزه بهداشت و درمان شده است.»

او اضافه می‌کند: «این ابراز نگرانی رئیس انجمن متخصصان علوم آزمایشگاهی کاملاً بجاست چراکه وقتی هزینه دریافت خدمات درمانی افزایش بی‌رویه پیدا کند، قطعاً هم به ضرر این مراکز خواهد بود و بیشتر از همه به ضرر بیماران تمام می‌شود. اولین اتفاقی که رخ می‌دهد کاهش کیفیت خدمات است. همان‌طور که وقتی تولیدکننده با افزایش هزینه تولید مواجه می‌شود، قطعاً دو راه بیشتر برایش باقی نمی‌ماند؛ یا کیفیت کالا را کاهش یا قیمت آن را افزایش دهد. در زمینه خدمات درمانی هم همین اتفاق می‌افتد؛ با این تفاوت که هرگونه کم کردن کیفیت این خدمات می‌تواند به قیمت جان بیماران تمام شود.»

مهدوی در پایان می‌گوید: «مساله اینجاست که باور مسئولان و متولیان حوزه بهداشت و درمان در مورد مشکلات این حوزه با آن چیزی که در واقعیت جریان دارد کاملاً متفاوت است و تا زمانی که این تفاوت از میان برداشته نشود نمی‌توان امید داشت که روند بهبود وضعیت از سرعت مناسبی برخوردار باشد.»

منبع: تجارت نیوز

tags # داروخانه ، سلامت سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • ضرورت افزایش سهمیه آرد در فصل گردشگری سراب
  • ضرورت آگاهی و اطلاع شهروندان از شگرد‌های جدید کلاهبرداری در فضای مجازی
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • اعزام پنج هزار گلستانی به سفر معنوی حج تمتع
  • این روغن ناجی دیابتی ها، قندخون را بطور کامل شفا میدهد