Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-07@14:05:06 GMT

کرونا بازار تجدید پذیرها را داغ کرد

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۶۰۶۰۵

کرونا بازار تجدید پذیرها را داغ کرد

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، بنا بر اعلام دبیرخانه اوپک تأمین منابع مالی انتقال به انرژی پاک بزرگترین چالش اروپا است. اتحادیه اروپا برای دستیابی به هدف کاهش ۴۰  درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال ۲۰۳۰ ، به سالانه ۲۶۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری اضافی نیاز دارد. به گفته کادری سیمسون، کمیسیونر انرژی تحادیه اروپا، این اتحادیه قصد دارد « پیمان سبز» که هدف آن دستیابی به خالص انتشار کربن صفر تا سال ۲۰۵۰  است، درقلب برنامه بهبود از بحران ویروس کرونا قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی معتقد است: درحالی که قیمت پایین نفت ممکن است در نگاه اول باعث مشکل تر شدن اقدامات محیط زیستی شود، اما همچنین این موضوع سرمایه گذاری‌های آتی در سوخت های فسیلی را به مخاطره می اندازد. سیمسون در خصوص استفاده از فرصت قیمت پایین نفت برای اصلاح سیاست های انرژی اروپا هم گفت که اکنون زمان مناسبی برای تأمل در مورد چگونگی چارچوب مقررات ما از جمله نظام‌های مالیاتی است که بتواند بهتر از آینده ای پایدار تر و مقاوم‌تر حمایت کند. حذف یارانه‌های سوخت فسیلی به همراه پایین آوردن مالیات برق، می‌تواند ما را در مسیر صحیح قرار دهد، بدون اینکه فشار زیادی به مصرف کنندگان وارد شود.

تأمین منابع مالی انتقال به انرژی پاک بزرگ ترین چالش اروپا

براساس مطالعه پارلمان اروپا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا سالانه ۲۰۰ میلیارد یورو ( ۲۱۷ میلیارد دلار ) برای پرداخت یارانه به نفت، زغالسنگ و گاز طبیعی هزینه می کنند. این موضوع مانعی برای تلاش های کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای این اتحادیه اروپا محسوب می شود. این در حالی است که لابی‌های زیست محیطی مدت هاست خواهان حذف یارانه برای تولید و مصرف سوخت های فسیلی هستند. اما اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا حتی برنامه‌ای را برای در نظر گرفتن چنین اقداماتی اعلام نکرده‌اند.

کمیسیون اروپا که بازوی اجرایی اتحادیه اروپاست، بارها از پرداخت چنین یارانه هایی که به تشویق مصرف بی رویه انرژی و ایجاد مانع برای سرمایه‌گذاری‌ها در انرژی سبز می شود، انتقاد کرده است. تأمین منابع مالی انتقال به انرژی پاک بزرگ ترین چالش اروپا است. اتحادیه اروپا برای دستیابی به هدف فعلی خود برای کاهش ۴۰ درصدی انتشار گازهای گلخانه ای در سال ۲۰۳۰ ،به سالانه ۲۶۰میلیارد دلار سرمایه گذاری اضافی نیاز دارد.

نفوذ تجدیدپذیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است

صنعت انرژی نقش اساسی در بسته سیاستی بازیابی از بحران کرونا که اتحادیه اروپا در حال تهیه آن است، ایفا می کند. به گفته سیمسون، کمیسیون اروپا در حال مراوده با شرکت‌ها و انجمن های تجاری است تا بهترین ایده‌ها را در مورد چگونگی حمایت از مشاغل جدید و رشد در حوزه‌هایی مانند بهره‌وری انرژی و نوسازی، تجدیدپذیرها، تولید هیدروژن تمیز و زیرساخت‌های سبز جمع‌آوری کند.

در عین حال، وی تأکید کرد شوک مشترک همه گیری ویروس کرونا و سقوط قیمت نفت « مرحله ای از بی ثباتی » را به همراه آورده است که بدترین چشم انداز توسعه تجدیدپذیرها را به واسطه اختلال در زنجیره تولید آنها ایجاد کرده است. با وجود این، بحران کنونی تصویری لحظه‌ای از آینده به ما نشان می دهد در بسیاری از کشورها، نفوذ تجدیدپذیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است و این انرژی رایج‌تر می‌شود. بسیاری از سرمایه گذاران علائق خود را از سوخت‌های فسیلی به انرژی های تجدیدپذیر سوق می‌دهند، جایی که شاهد بازدهی بیشتری در بلندمدت هستند. به همین دلیل معتقدم که « برنامه بازیابی» فرصتی برای تسریع در پشتیبانی از انرژی های تجدیدپذیر است.

ایران به فکر توسعه بیشتر تجدید پذیرها

در این میان ایران نیز گام‌هایی را برای توسعه تجدید پذیرها برداشته است، به‌گونه‌ای که ظرفیت درحال بهره برداری نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور تا پایان فروردین ماه به ۸۲۳ مگاوات ثبت شده و ۵۱۳ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر نیز در حال احداث است که درصورت احداث آنها ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به بیش از ۱۰۰۰ مگاوات خواهد رسید. همچنین با توجه به این‌که ضریب بار تولیدی این نیروگاه‌ها در ایران نسبت به میانگین جهانی بالاتر است، دولت درصدد توسعه بیش‌تر این انرژی پاک است و طبق برآوردها بیش از ۱۵۰ هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه‌های خورشیدی در کشور وجود دارد.

پتانسیل‌های بالای انرژی‌های تجدیدپذیر همراه با رویکرد مثبت دولت موجب شده که اخیراً با رشد فزاینده این انرژی مواجه باشیم، انرژی که می‌تواند تأثیرات بسیاری را در صنعت برق ایران داشته باشد.  طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی ساتبا، انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ظرفیت کاهش تلفات در شبکه به میزان ۶۵ مگاوات را تا پایان فروردین محقق کردند که ۴۴ درصد سهم انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک با ۶۳ نیروگاه متعلق به انرژی خورشیدی است و نیروگاه‌های بادی سهم ۳۴درصدی با تعداد۲۰ نیروگاه به خود اختصاص داده اند. 

سهم نیروگاه‌های برق آبی کوچک از کل ظرفیت انرژی‌های تجدید پذیر ۱۲درصد است و هفت درصد سهم تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری به کاهش تلفات در شبکه تعلق دارد. همچنین سهم تولید برق از محل بازیافت حرارت و توربین‌های انبساطی نیز ۲ درصد و یک درصد نیز به تولید برق از محل زیست توده اختصاص دارد.

در این میان انرژی‌های تجدیدپذیر موجب کاهش تلفات ۴۳۸ میلیون کیلووات ساعت شده‌اند و در این مدت ۱۳۲۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی نیز صرفه‌جویی شده است، علاوه بر این شاهد صرفه جویی ۱۰۲۵ میلیون لیتر آب و عدم انتشار گاز گلخانه‌ای به میزان ۳۱۷۶ هزار تن بوده‌ایم.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: تجدیدپذیرها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۰۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «شی جین پینگ،» رییس‌جمهور چین امروز یکشنبه در یک سفر دو روزه به پاریس می‌رود و امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی‌اش، او را برای کاهش عدم تعادل تجاری تحت فشار قرار می‌دهد و تلاش می‌کند او را متقاعد کند که از نفوذ خود بر روسیه درباره جنگ اوکراین استفاده کند.

سفر رییس‌جمهور پین در در زمان افزایش تنش های تجاری بین اروپا و چین انجام می‌شود و در چین شرایطی احتمالاً این اهداف ماکرون به ارحتی محقق نخواهد شد.

فرانسه از تحقیقات اتحادیه اروپا در مورد صادرات خودروهای الکتریکی چین حمایت می کند و در ژانویه پکن تحقیقاتی را در مورد واردات براندی - که عمدتاً در فرانسه تولید می شود - آغاز کرد - اقدامی که به طور گسترده به عنوان تلافی جویانه در میان مجموعه رو به رشد تحقیقات اتحادیه اروپا تلقی می شود.

یکی از مشاوران کاخ الیزه پیش از سفر شی جین‌پینگ، سفری که اولین بار پس از ۵ سال به اروپا انجام می‌شود گفت: «ما باید به فشار بر مقامات چینی ادامه دهیم تا تضمین‌های بیشتری در مورد مسائل تجاری به ما بدهند».

رییس‌جمهور در این سفر با امانوئل ماکرون، رییس‌جمهور فرانسه و اورسولا فون‌درلاین، رییس کمیسیون اروپا دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

اختلافات بین ۲۷ عضو اتحادیه اروپا - و به ویژه بین فرانسه و آلمان - توانایی آنها برای نفوذ بر چین را تضعیف می کند. منابع آگاه اعلام کردند که اولاف شولز، صدراعظم آلمان به مکرون و شی در پاریس نخواهد پیوست.

کد خبر 6096914

دیگر خبرها

  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • تابستان منهای خاموشی
  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود