Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@09:06:47 GMT

زولبیا بامیه و تلخ‌کامی+ فیلم

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۶۳۳۳۹

زولبیا بامیه و تلخ‌کامی+ فیلم

‍‍‍‍‍‍

عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل از وجود پراکسید بالا در روغن‌های پخت زولبیا بامبه خبر داد و گفت: این عامل مهمی در افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌ها از جمله سرطان، بیماری‌های روماتیسمی، بیماری‌های پوستی، پیری زودرس است.

مرتضی مجاهدی عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی بابل، در گفت‌وگو با فارس مازندران، اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان مصرف شیرینی خاص به نام زولبیا و بامیه بسیار رواج پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بامیه از آرد گندم، تخم مرغ، روغن و مربا تشکیل شده و زولبیا از ماست و نشاسته به علاوه روغن و مربا تهیه می‌شود که تا اینجا مشکلی از نظر مواد غذایی این شیرینی‌ها نیست.

 مجاهدی تصریح کرد: مشکل از آنجایی شروع می‌شود که مرحله اصلی پخت این نوع شیرینی در روغن بسیار داغ است، هر کدام از این‌ها در فرآیند پخت باید بین پنج  تا ۱۰ دقیقه در روغن بسیار داغ در حرارت حدود ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار بگیرند.

این مسؤول خاطرنشان کرد: شاید بتوان از مضرات خطرناک شدن این شیرینی‌ها در روغن تا حدی چشم‌پوشی کرد ولی معضل اساسی وقتی ایجاد می‌شود که به خاطر صرفه اقتصادی، تولیدکنندگان مکرر از روغن داغ جهت تهیه این دو نوع شیرینی استفاده می‌کنند.

 وی اضافه کرد: برای پخت این شیرینی‌ها بیش از یک یا دو ساعت روغن در دمای بسیار بالا در حال جوش باشد و مکرر زولبیا بامیه‌های خام داخل آن ریخته می‌شود که در این وضعیت، درصد ماده بسیار خطرناکی به نام پراکسید در روغن بالا می‌رود.

مجاهدی عنوان کرد: پراکسید عامل مهمی در افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌ها از جمله سرطان، بیماری‌های روماتیسمی، بیماری‌های پوستی، پیری زودرس و خیلی از مشکلات دیگر خواهد بود.

این متخصص طب ایرانی بیان کرد: در بررسی‌هایی که توسط پژوهشگران در سال‌های اخیر در مناطق مختلف کشور انجام شد، بسیاری از زولبیا بامیه‌های تولید شده یا روغن‌هایی که در آنها زولبیا بامیه تهیه می‌شود،  چندین برابر میزان استاندارد پراکسید داشتند. 

وی ادامه داد: میزان استاندارد پراکسید در این‌گونه روغن‌ها باید حدود پنج میلی اکی والان در کیلوگرم باشد که در بررسی‌های انجام شده تا ۶۵ میلی اکی والان در کیلوگرم در روغن زولبیا بامیه‌ها گزارش شده و این یعنی اینکه در صورت مصرف، ما به دست خودمان یک عامل بیماری‌زای بسیار خطرناک را وارد بدن می‌کنیم.

مجاهدی یادآور شد: باید تا آنجایی که امکان دارد از مصرف زولبیا بامیه اجتناب کنیم، در صورت علاقه زیاد در حد یکی دو عدد بعنوان تنوع اشکالی ندارد ولی بیش از آن اصلا توصیه نمی‌شود. 

عضو هیأت علمی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی گفت: شیرینی‌پزی و قنادی‌هایی که متعهد و اخلاق‌مدار هستند روغن حاصل از چندین بار استفاده را جهت مصارف صنعتی مانند تهیه صابون و سایر از چرخه تهیه شیرینی خارج می‌کنند ولی برخی مراکز سودجو که به دور از چشم مجموعه‌های نظارتی این روغن خطرناک را جهت تهیه انواع شیرینی‌های خوش رنگ و لعاب استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/۸۶۰۴۸/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: سرطان روغن دانشگاه علوم پزشکی بابل زولبیا بامیه طب ایرانی بیماری ها شیرینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۳۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با اشاره به اینکه از محل صادرات ۵۰۰ هزار تن محصول تولیدی در سال ۱۴۰۲، ۴۰۰ هزار میلیون دلار ارزآوری برای کشور حاصل شده است، گفت: دو پروژه مهم توسعه‌ای این شرکت برای تولید محصولات باکیفیت امسال به بهره‌برداری می‌رسد که نقشی مهم در تکمیل زنجیره ارزش و توسعه سبد صادراتی خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار شانا، فرهاد امین‌دهقان در نشستی خبری که ظهر امروز (دوشنبه، ۱۰ اردیبهشت‌ماه) با حضور اصحاب رسانه در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ برگزار شد، بیان کرد: این شرکت سال گذشته با ۱۰۰ درصد ظرفیت، ۷۴۶ هزار تن تولید محصول داشته که از این مقدار ۵۰۰ هزار تن آن به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار صادر شده است.

وی همچنین با اشاره به تمرکز این شرکت برای به‌دست آوردن بازار آفریقا گفت: این شرکت هم‌اکنون محصولات خود را به ۱۱ کشور دنیا از جمله هند، چین، امارات،‌ کشورهای آذری زبان و برخی کشورهای آفریقایی صادر می‌کند.

مدیرعامل نفت سپاهان با تأکید بر اینکه تولید محصولات باکیفیت در نفت سپاهان در اولویت اصلی قرار دارد،‌ افزود: این شرکت به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده روغن پایه در منطقه خاورمیانه، کیفیت را به جای تنوع محصولات سرلوحه کار خود قرار داده است.

امین‌دهقان در تشریح گزارش عملکرد این شرکت در سال ۱۴۰۲ تأکید کرد: شرکت نفت سپاهان پارسال ۲۴۰ هزار تن محصول را در بازار داخل عرضه کرد.

پیشرفت ۹۰ درصدی ۲ پروژه مهم صادراتی نفت سپاهان

وی همچنین از بهره‌برداری از دو پروژه مهم توسعه‌ای این شرکت در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: پروژه‌های FRW (پارافین‌های مدیکال گرید) و TDAE (تولید روغن فرآیند سبز) هم‌اکنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و امسال به بهره‌برداری می‌رسند.

مدیرعامل نفت سپاهان همچنین از تشکیل معاونت طرح و توسعه برای استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و اعلام کرد: هدف از همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان، افزون بر افزایش کیفیت محصولات، تولید محصول خاص در جهت دریافت معتبرترین گواهینامه‌های استاندارد برای مقاصد صادراتی است.

به گزارش شانا، شرکت نفت سپاهان از زیرمجموعه‌های صندوق بازنشستگی صنعت نفت، بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده روغن پایه گروه یک در خاورمیانه است و سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن روغن و انواع فرآورده مازاد بر نیاز کشور را به کشورهای شرق آسیا، هند، امارات و... صادر می‌کند.

دیگر خبرها

  • معرفی ۴ ماسک معجزه آسا برای مو با تخم مرغ + طرز تهیه
  • طرز تهیه کرپ سیب زمینی سوخاری؛ یک غذای متفاوت و ساده (فیلم)
  • این سبزی سه برابر پرتقال ویتامین ث دارد
  • طرز تهیه سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • کام شیرینی فروش میبدی تلخ شد
  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • رولت یخچالی یک شیرینی فوری بدون نیاز به فر
  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی