Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@14:46:13 GMT

ریختن و یا نریختن بورس؛ مسئله این است

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۶۷۰۷۹

ریختن و یا نریختن بورس؛ مسئله این است

 بازار سرمایه که تخت گاز، مسیر سبز صعود به قله یک‌میلیونی را در پیش گرفته بود از دو روز پیش، قدم در مسیر اصلاح شاخص گذاشت و برخلاف بورس‌های جهان که اندک‌اندک سبز شده‌اند، قرمزپوش شد.


 

 فرزانه‌غلامی/

 بازار سرمایه که تخت گاز، مسیر سبز صعود به قله یک‌میلیونی را در پیش گرفته بود از دو روز پیش، قدم در مسیر اصلاح شاخص گذاشت و برخلاف بورس‌های جهان که اندک‌اندک سبز شده‌اند، قرمزپوش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بورس وطنی در چهار سال گذشته، بازدهی هزار درصدی را تجربه کرد و بیشترین سود را در مقایسه با بازارهای موازی از قبیل ارز، طلا و مسکن به سهامداران رساند و در این ماه‌ها هم خلاف رفتار بورس دیگر کشورها، نه‌تنها تسلیم کرونا نشد، بلکه به مدد افزایش شدید ورود نقدینگی، رکود بازارهای موازی و نوسان‌های افزایشی، نرخ ارز به شاخص ۹۸۰هزار واحدی رسید، اما از دو روز پیش در برابر یک‌میلیونی شدن شاخص مقاومت روانی از خود نشان داد و با تشکیل صف‌فروش برای برخی سهام، در حال حاضر در نقطه۹۷۷هزار و ۹۷۹ واحد متوقف شده است.

 آیا بازار در آستانه ریزش با شیب تند است؟

کارشناسان بازار سرمایه هر چند ریزش بورس و مقاومت در برابر یک میلیونی‌شدن شاخص را محتمل می‌دانستند، اما با قرار گرفتن بازار سرمایه در مسیر اصلاح شاخص، بعضاً در خصوص تبعات تداوم  این ریزش و تکرار اعتراض‌های چهار سال پیش سهامداران نسبت به زیانشان در بازار سرمایه، مقصر دانستن مدیران بورس در این زیان‌دیدن و رانتی‌بودن آن هستند.

سیامک فرجی، تحلیلگر بازار بورس معتقد است:  قطعاً شاهد ریزش در بازار سرمایه خواهیم بود، ولی اینکه گفته می‌شود ریزش‌ها مانند چند سال پیش به صورت یکباره و کاهش سرمایه افراد به یک‌پنجم و حتی یک‌دهم شود نیست، بلکه کاهش‌ها با شیب کم بوده و احتمال رشد شاخص بیشتر از آنچه این روزها رکورد زده، بیشتر است.

 سود بلندمدت بورس از همه بازارها بیشتر است

صرف‌نظر از این نگرانی‌ها علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر این باور است که سود بلندمدت بورس از همه بازارها بیشتر است. وی می‌گوید: مردم به اظهارنظرهای منفی درباره آینده بورس توجه نکنند، اما مسئولان باید به نقدهای کارشناسان و آسیب‌شناسی آینده بورس توجه کنند. اگر ۱۰۰هزار میلیارد تومان عرضه واقعی به وسیله دولت در بورس انجام شود، نوسان‌های بورس منظم می‌شود و نخستین عرضه باید به وسیله بانک‌ها انجام شود و دولت نیز ۶۰هزار میلیارد تومان از اموال بدون استفاده خود را عرضه کند.

اصلاح شاخص، مقطعی است

علی امیری هم به ورود خوب نقدینگی به بازار اشاره و اضافه می‌کند: باید از این اتفاق برای تأمین مالی صنایع بهره برد. بر این اساس لازم است تا با فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی مناسب، سازوکار درستی را برای ورود سرمایه به این بازار تدارک ببینیم. ضمن اینکه به سهامداران به‌ویژه تازه‌واردان به بازار سهام توصیه می‌شود برای کنترل ریسک خود از ظرفیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنند.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، با افت این بازار، ارزش سهام عدالت نیز کاهش می‌یابد و پس از اصلاح کوتاه‌مدت، شاخص بورس و قیمت سهام شرکت‌ها دوباره به روند صعودی خود ادامه خواهند داد، چرا که نقدینگی خوبی در این بازار حضور دارد و کماکان رکود سنگینی بر سایر بازارها حاکم است.

  این بازی برد- برد است اگر دولت بخواهد

تحلیلگر دیگری هم معتقد است: بازار سرمایه در مسیر درستی قرار گرفته است، گرچه لازم بود سال‌های بسیار دورتر این اتفاق مبارک رخ دهد. به گفته احسان عسکری، بازار سرمایه در آینده نقش بسیار پررنگ و تأثیرگذارتری را در اقتصاد بدون نفت بازی می‌کند و ظرفیت‌های خود را در مقابل سایر بازارهای موازی به نمایش می‌گذارد.

وی بر این عقیده است که دولت می‌تواند به کمک نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه، بازی برد- برد را با مردم در پیش بگیرد که در این راستا یکی از برنامه‌های دولت در سال جاری، واگذاری سهام شرکت‌ها در قالب ETF است که به افزایش عمق بازار سرمایه و همچنین توسعه آن کمک شایانی می‌کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۷۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری

محمد خبری زاده کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بانک‌ها املاک بسیاری دارند و بار‌ها بار‌ها جدا از بحث قانونی بر این نکته تاکید شده که نباید بنگاهداری دارند بنگاهداری بانک‌ها که معایب مختلفی از جمله تحت تاثیر قرار گیری شاخص‌های کلان اقتصادی را به همراه دارد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: گاهی خود بانک‌ها تمایل به عرضه و فروش املاک خود دارند، اما به سبب شرایط و میزان مبالغ مورد نیاز متقاضی برای آنها وجود ندارد حالا صندوق املاک و مستغلات این امکان را فراهم می‌کند که بانک‌ها بتوانند این املاک خود را به واحد‌های خرد تبدیل و به متقاضیان بیشتری با فروش برسانند.

خبری زاده افزود: در کل صندوق‌های املاک و مستغلات این امکان را فراهم می‌کنند تا علاقه‌مندان به سرمایه گذاری در حوزه مسکن و زمین با سرمایه‌های خرد خود هم بتوانند در این‌حوزه سرمایه‌گذاری کنند مسیری که می‌تواند به کاهش بنگاهداری داری بانک‌ها کمک قابل توجهی کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بانک مرکزی هم به سبب همین موارد مطرح شده این اجازه را به بانک‌ها داده که بتوانند صندوق املاک و مستغلات تاسیس کنند تاسیس صندوقی که شاید کمی نادیده هم گرفته شده، اما در مجموع مسیری مناسب، شفاف و در دسترسی برای بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • بورس تغییر جهت داد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • محرک جدید بورس
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟