Web Analytics Made Easy - Statcounter

دارو آلوپورینول برای درمان سنگ کلیه و نقرس استفاده می‌شود. آلوپورینول موجب کاهش سطح اسید اوریک در افراد تحت درمان سرطان می‌شود.

نحوه استفاده:

دوز مصرفی برای بزرگسالان (نقرس با علائم شدید و هیپراوریسمی): ۴۰۰ تا حداکثر ۸۰۰ میلی گرم در دوز‌های تقسیم شده

دوز مصرفی بزرگسالان (نقرس با علائم ملایم): ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی گرم یک بار در روز

دوز مصرفی برای کودکان زیر ۶ سال (هیپراوریسمی): ۱۵۰ میلی گرم یک یا چند بار به طور دوز‌های تقسیم شده در روز

دوز مصرفی برای کودکان ۶ تا ۱۰ (هیپراوریسمی): ۳۰۰ میلی گرم یک یا چند بار به طور دوز‌های تقسیم شده در روز

دوز مصرفی برای کودکان بالای ۱۰ سال (هیپراوریسمی): ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلی گرم یک یا چند بار به طور دوز‌های تقسیم شده در روز

احتیاط ها:

در طول مصرف این دارو، الکل ننوشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الکل عوارض جانبی دارو را افزایش می‌دهد.

این دارو می‌تواند تفکر را مختل کند. بعد از مصرف دارو، رانندگی نکنید، با ماشین آلات کار نکنید و به طور کلی از انجام فعالیت‌هایی که به هوشیاری نیاز دارند، خودداری کنید.

اگر در گذشته از این دارو استفاده کردید و به آن حساسیت داشته اید، بار دیگر از آن استفاده نکنید.

در صورتی که به مشکلاتی نظیر: بیماری کلیوی و کبدی، دیابت، نارسایی قلبی و فشار خون بالا مبتلا هستید یا تحت شیمی درمانی هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.

این که دارو به نوزاد متولد نشده، آسیب می‌رساند یا خیر، مشخص نیست. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید.

امکان دارد که دارو به شیر مادر منتقل شود. اگر در حال شیردهی به نوزاد هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.

دارو را می‌توان همراه غذا یا بدون غذا مصرف کنید.

آلوپورینول را با یک لیوان آب کامل بخورید. نوشیدن ۸ تا ۱۰ لیوان در روز، می‌تواند به دفع سنگ کلیه کمک می‌کند.

انتظار می‌رود که علائم بهبود تا ۶ هفته بعد از مصرف، مشاهده شود. اگر بعد از این مدت احساس بهبود نکردید، به پزشک خود اطلاع دهید.

هنگام مصرف دارو، ممکن است مجبور باشید از یک رژیم خاص پیروی کنید.

اگر مصرف یک دوز را فراموش کردید، نیازی به مصرف دوباره‌ی آن نیست و باید مصرف دارو را طبق دستورالعمل ادامه دهید.

علائم آلرژیک نسبت به دارو عبارتند از: کهیر، بثورات پوستی، تنگی نفس و تورم در گلو، زبان و صورت. اگر دچار این علائم شدید، ضمن قطع مصرف، به پزشک مراجعه کنید.

هرگز داروی خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.

ممکن است دارو با دارو‌هایی مانند: مهارکننده‌های ACE، آنتی بیوتیک ها، آنتی اسیدها، ضد انعقاد ها، ضد تشنج ها، آزاتیوپرین، سیکلوسپورین، دارو‌های درمان سرطان، دیورتیک‌ها و پروبنسید ایجاد اختلال کند. اگر از داروی خاصی استفاده می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر از دارو‌ها و مکمل‌های گیاهی استفاده می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است محصولات گیاهی با آلوپورینول ایجاد تداخل کنند.

دوز مصرفی دارو برای سالمندان، نسبت به دوز معمولی بزرگسالان کمتر است. چرا که ممکن است کلیه این افراد به خوبی کار نکند و دارو دفع نشود.

هرگز دو دوز را با هم مصرف نکنید و اگر متوجه مصرف بیش از حد شدید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

محل نگه داری:

دارو باید در دمای ۲۰ تا ۲۵ سانتی گراد و در دمای اتاق نگه داری شود. دارو را نباید فریز کرد. دور از نور، رطوبت و دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگه داری شود.

عوارض:

عوارض جانبی شایع:

درد مچ پا و مفاصل، سفتی و تورم مفاصل، بثورات و ضایعات پوستی.

عوارض جانبی نادر:

اضطراب، خون ریزی لثه، تاول، شل شدگی پوست، مشاهده خون در ادرار و مدفوع، تغییر رنگ مدفوع، تغییر رنگ پوست و رنگ پریدگی، کبودی غیر معمول، درد قفسه سینه، لرزش، گیجی، یبوست، سرفه، خون سرفه، ترک پوستی، ادرار تیره رنگ، کاهش آگاهی، افسردگی، اسهال، مشکل در تنفس، خواب آلودگی، خشکی دهان، گر گرفتگی، تب، سردرد، احساس ناراحتی یا بیماری، جوش، اختلال در گفتار، مشاهده لکه‌های آبی یا بنفش روی پوست، بی اشتهایی، عدم هوشیاری، کمر درد، ضعف عضلانی، پیچش عضلانی، حالت تهوع، ادرار دردناک، افزایش ناگهانی وزن، سرخی چشم ها، قرمزی و تورم پوست، شکم درد، پوسته پوسته شدن پوست، تشنج، معده درد، زخم و لکه‌های سفید اطراف دهان و لب، خون ریزی غیر معمول، استفراغ، عطش، ضعف و تعریق.

منبع: میزان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی های پزشکی داروهای شیمیایی دوز مصرفی میلی گرم یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۷۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران

به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، موضوع استفاده از دارو‌های ایرانی یکی از دغدغه‌های اصلی است که بار‌ها مسئولان ارشد وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است، اما با این حال بسیاری از مردم تلاش می‌کنند از دارو‌های تولید خارج از کشور استفاده کننداز سوی دیگر بسیاری از دارو‌های خارجی نیز نایاب بوده و برخی از بیماران از نبود این دارو‌ها شکایت دارند، اما سوال اصلی اینجاست که با توجه به وجود دارو‌های داخلی چرا بسیاری از مردم از دارو‌های خارجی استفاده می‌کنند؟

چرایی مشکلات تهیه دارو خارجی برای برخی از بیماران

بسیاری از بیماران نسبت به تهیه دارو‌های خارجی شکایت دارند، در همین زمینه محمدرضا کشاورز، بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا با درباره چرایی مشکلات تهیه برای برخی از بیماران اظهار کرد: در حوزه کمبود دارو با دو موضوع رو به رو هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و دیگری دیرکرد تخصیص اعتبار و ارز از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو بیماران خاص دارد، در واقع وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد می‌شود، چرخه تولید با کندی مواجه میشود و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

وی افزود: تغییر ارز ترجیهی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکت‌های بیمه موظف شده اند تا مابه‌تفاوت قیمت‌های قبلی و جدید را پرداخت کنند.

مردم به سمت استفاده از دارو‌های خارجی می‌روند

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان ادامه داد: البته بسیاری از اقلام دارویی توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود، اما بسیاری از پزشکان تاکید بر استفاده نمونه خارجی دارند که با توجه به ارزی که به شرکت‌ها داده شده نمی‌توان توقع داشت کمبود در این زمینه وجود نداشته باشد.

کشاورز ادامه در ادامه با اشاره به گران فروشی برخی از داروخانه‌ها و افزایش قیمت‌ها گفت: تمامی قیمت‌ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران فروشی داشته و قیمتی خارج از قیمت اعلام شده ارائه کرده است مردم می‌توانند تخلف را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفین برخورد جدی شود

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه کیفیت دارو‌های ایرانی بسیار بالاست تا حدی که کشور‌های متقضای دارو نیز به این مهم اشاره می‌کنند، بر لزوم حمایت ویژه از صنعت داروسازی کشور تاکید کرد، پیکانپور گفت: رویه تولید دارو در کشور به لحاظ تعداد و کیفیت رو به رشد است. خرد جمعی صنعت دارو به سمت رفع نیاز جدید دارویی کشور پیش می‌رود و توفیقات خوبی در این حوزه دارد. در بخش‌های پیشرو مثل بیولوژیک و موارد مشابه توفیقات رو به افزایش است.

کیفیت دارو‌های ایرانی بالاست

پیکانپور بیان کرد: توفیقات رو به افزایش است و نوید آینده خوبی می‌دهد. اگر به صنعت داروسازی کشور‌های مشابه نگاه کنیم می‌بینیم بخش قابل توجهی از اقدامات در سطح پکیجینگ محقق می‌شود و در بخش فرمولاسیون و ماده اولیه از ما عقب‌تر هستند و این سبب شده که در مراودات بین‌المللی دست خود را به سمت ایران دراز کنند. این موضوع تامین کمّی پا به پای تامین کیفی پیش رفته است. حساسیت بر شاخص‌های کیفی چه از سمت رگولاتور و چه کارخانجات اعمال شده و کیفیت دارو‌های ایرانی بسیار بالا است تا حدی که کشور‌های متقاضی دارو به این مهم اشاره می‌کنند.

وی افزود: رگولاتور نسبت به کیفیت دارو همواره حساس بوده است، لذا ری‌کال (جمع‌آور) یک محصول برای ما نقطه مثبت است که نشانگر دقت و اهمیت کیفیت دارو است و اگر جایی شاخص‌های کیفی مشکلی داشته باشد بدون اغماض ما وظیفه مربوط به کیفیت خود را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه صنعت داروسازی در جذب نخبگان توفیقات جدی داشته است، اظهار کرد: حدود ۴۰ درصد از شرکت‌های دانش بنیان سلامت در بخش دارو متمرکز هستند.

آیا کیفیت دارو ایرانی با خارجی یکسان است؟

حسین خلیلی رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران با اشاره بر این که "آیا دارو‌های ایرانی به اندازه دارو‌های برند خارجی کیفیت و اثربخشی دارند؟ " اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد دارو‌های موجود در کشور در داخل ایران فرموله می‌شوند. بخشی از مواد اولیه این دارو‌ها در داخل کشور تولید و بخشی نیز وارد کشور می‌شوند. این موضوع که مواد اولیه وارد می‌شود مختص ایران نیست؛ برای مثال ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی در کشوری مانند آمریکا نیز از هند و چین وارد این کشور می‌شود، زیرا تولید برخی مواد اولیه صرفه اقتصادی ندارد و واردات آن به صرفه‌تر است.

وی افزود: در مورد داروها، بازه‌ای برای میزان اثربخشی و کیفیت تعریف می‌شود؛ برای مثال گفته می‌شود که اگر یک دارو بالای ۹۷ درصد ایمنی و اثربخشی داشته باشد قابل قبول است؛ بنابراین ممکن است یک دارو ۹۸ درصد و یک دارو ۹۹ درصد اثربخشی داشته باشد، اما همین یک درصد اختلاف در ماده مؤثره یا خلوص، ممکن است روی بروز عوارض ناشی از مصرف دارو تأثیرگذار باشد یعنی عوارض را کمتر یا بیشتر کند.
وی ادامه داد: ممکن است عوارض یک داروی ایرانی کمتر یا بیشتر از یک داروی برند خارجی باشد و این موضوع بین دارو‌های مختلف متفاوت است، اما آنچه اهمیت دارد این است که دارو ایمن و اثربخش باشد.

رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران گفت: تمام دارو‌هایی که مجوز سازمان غذا و دارو را دریافت می‌کنند از نظر ایمنی و اثربخشی در بازه مورد قبول برای فارماکوپه‌های جهان است و اینطور نیست که در بازه استاندارد ایمنی و اثربخشی نباشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران