Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@21:36:45 GMT

معرفی کامل دارو پنتوپرازول (کاهش اسید معده)

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۶۵۹۴۲

معرفی کامل دارو پنتوپرازول (کاهش اسید معده)

خبرگزاری میزان- دارو پنتوپرازول برای درمان معده درد ناشی از ترشح اسید معده استفاده می‌شود. تاریخ انتشار: 11:01 - 18 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۲۲۸۰

خبرگزاری میزان - دارو پنتوپرازول برای کاهش اسید معده و درمان مری فرسایشی (آسیب به مری ناشی از اسید معده که از بیماری رفلکس معده ایجاد می‌شود) استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این دارو در برخی مواقع برای درمان سندرم زولینجر- الیسون استفاده می‌شود.

نحوه‌ی استفاده:

میزان مصرف برای بزرگسالان: ۴۰ تا ۸۰ میلی گرم، دو بار در روز

میزان مصرف برای کودکان ۵ سال به بالا: کودکانی که ۱۵ تا ۴۰ کیلوگرم هستند، ۲۰ میلی گرم یک بار در روز و کودکانی که بیشتر از ۴۰ کیلوگرم هستند، ۴۰ میلی گرم یک بار در روز

احتیاط ها: حداکثر زمان مصرف دارو برای درمان بیماری مری و رفلکس معده، ۸ هفته است و حداکثر زمان مصرف برای سندرم زولینجر- الیسون ۶ روز است. این دارو برای درمان فوری سوزش سر دل مصرف نمی‌شود. گاهی سوزش سر دل با علائم اولیه حمله قلبی اشتباه گرفته می‌شود. اگر دچار گرفتگی در قفسه سینه شدید و این گرفتگی تا شانه‌ها و فک ادامه پیدا کرد و سپس دچار بی حسی در یک طرف بدن خود شدید، این‌ها علائم حمله قلبی هستند. در صورت بروز سریعا به اورژانس مراجعه کنید. این دارو ممکن است جذب B۱۲ را در بدن شما دشوار کند. در طول مصرف، آزمایش انجام دهید تا از کمبود ویتامین B۱۲ مطلع شوید. مصرف پنتوپرازول می‌تواند موجب بروز مشکلات کلیوی شود. اگر بعد از مصرف، در ادرار دچار مشکل شدید یا در ادرار خون مشاهده کردید، سریعا به پزشک خود اطلاع دهید. اگر از دارو به طور طولانی استفاده کنید یا بیش از یک بار در روز از آن استفاده کنید، امکان شکستگی استخوان وجود دارد. در صورتی که در گذشته از این دارو یا دارو‌های مشابه (لانسوپرازول، آمپرازول، نکسیوم، پرواویید و پریلوسک) استفاده کرده اید و به آن‌ها حساسیت داشته اید، بار دیگر از آن استفاده نکنید. اگر کمبود کلسیم، کمبود مواد معدنی، لوپوس یا پوکی استخوان دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. این که دارو بر نوزاد متولد نشده تاثیر می‌گذارد یا خیر، مشخص نیست. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. انتقال یا عدم انتقال این دارو به شیر مادر مشخص نیست. اگر در حال شیردهی هستید و این دارو برای شما تجویز شده است، با پزشک خود در خصوص مصرف پنتوپرازول مشورت کنید. در طول مصرف دارو، نوزاد نباید از شیر مادر تغذیه کند.این دارو برای کودکان زیر ۵ سال توصیه نمی‌شود. دارو را کامل تا زمانی که تجویز شده است، مصرف کنید. حتی اگر احساس بهبود داشتید، زودتر از زمان تجویزی پزشک، مصرف را قطع نکنید. قرص‌ها را خرد نکنید، آن‌ها را نشکنید و آن را کامل ببلعید. اگر در طول مصرف احساس بهبود نداشتید یا دچار علائم جدید و وخیم‌تر شدید، به پزشک خود اطلاع دهید. پنتوپرازول می‌تواند در نتایج برخی از آزمایشات، تغییر ایجاد کند. اگر از این دارو استفاده می‌کنید و آزمایش دارید، به پرسنل آزمایشگاه اطلاع دهید. اگر مصرف یک دوز را از دست دادید، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. مگر این که از زمان مصرف، مدت زیادی گذشته باشد. این دارو می‌تواند موجب اسهال یا اسهال خونی شود. در صورت بروز این مشکلات، از داروی ضد اسهال استفاده نکنید و به پزشک مراجعه کنید. علائم رفتار آلرژیک عبارتند از: کهیر، تورم زبان، گلو و صورت، تنگی نفس و بثورات پوستی. اگر دچار این علائم شدید، مصرف را قطع و به پزشک مراجعه کنید. اگر از دارو‌های شیمیایی یا گیاهی دیگر استفاده می‌کنید، لیستی کامل از دارو‌های مصرفی خود را به پزشک خود بدهید. ممکن است که داروی مصرفی شما با پنتوپرازول تداخل داشته باشد. محل نگه داری:

دارو را در دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد، دور از گرما و رطوبت نگه داری شود. دارو باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار داده شود.

عوارض:

عوارض جانبی شایع:

سر درد، سرگیجه، معده درد، نفخ، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، درد مفاصل، تب، بثورات پوستی و علائم آنفولانزا.

عوارض جانبی نادر:

تاری دید، خشکی دهان و پوست، افزایش اشتها، عطش، افزایش حجم ادرار، دل درد، تعریق، تنگی نفس، کاهش وزن ناگهانی، استفراغ، عدم توانایی در حرکت، نابینایی، تاول، ادرار یا مدفوع خونین، لرز، احساس وز وز و زنگ در گوش، مشکل در بلع، اختلال در گفتار، بی اشتهایی و تغییرات خلق و خو.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دارو درمان برای درمان بار در روز اسید معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۵۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند

آفتاب‌‌نیوز :

کاهش فشار خون با سیر ما در این مقاله به موضوع کاهش فشار خون با سیر و نحوه مصرف سیر با این هدف می‌پردازیم.

فشار خون بالا از اصلی‌ترین عوامل بیماری‌های قلبی و عروقی است. یکی از روش‌های اولیه کنترل فشار خون بالا شامل تغییر در رژیم غذایی است. طبق گفته محققان بهداشت اضافه کردن سیر به رژیم غذایی می‌تواند فشار خون را به میزان متوسطی کاهش دهد.

سیر نقش مهمی در رژیم غذایی و همچنین دارویی تاریخ بشر داشته است و در فهرست فروش برتر ده گیاهان دارویی در بین مردم قرار گرفته است. این گیاه دارویی بیش از ۵۰۰۰ سال است که برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود و گزارشات کمی در مورد عوارض جانبی وجود دارد.

سیر (Allium sativum) سبزی‌ای است که از زمان‌های قدیم به‌عنوان یک داروی طبیعی برای کاهش فشار خون مورد استفاده قرار می‌گرفته است. طرفداران این روش درمانی بر این باورند که مصرف سیر به عنوان غذا یا مصرف عصاره سیر به شکل مکمل‌های غذایی می‌تواند به درمان فشار خون بالا یا جلوگیری از ایجاد فشار خون بالا کمک کند. در واقع، برخی از مطالعات گزارش می‌دهند که این دارو به اندازه دارو‌های استاندارد کاهش فشار خون موثر است، حتی با عوارض جانبی بسیار کمتر.

تصور می‌شود که سیر ممکن است تا حدی با تحریک تولید اکسید نیتریک (ترکیبی که نقش کلیدی در گشاد شدن رگ‌های خونی شما دارد) به کاهش فشار خون کمک کند. مروری بر چندین کارآزمایی بالینی نشان داده است که سیر باعث کاهش فشار خون سیستولیک و یا دیاستولیک می‌شود و اثر مفیدی در کنترل فشار خون بالا بالا دارد.

خواص کاهش فشار خون سیر با تولید سولفید هیدروژن و محتوای آلیسین آزاد شده از آلیین و آنزیم آلیناز مرتبط است. طبق یک تحقیق جدید، مکمل‌های سیر ممکن است فشار خون را به همان اندازه موثر کاهش دهند که برخی از دارو‌های مورد استفاده برای درمان فشار خون بالا می‌توانند.

مکمل با فرآورده‌های سیر ممکن است گزینه درمانی جایگزین یا مکمل قابل قبولی برای فشار خون بالا باشد. علاوه بر این، کارشناسان معتقدند که خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی سیر نیز ممکن است به توانایی آن در کاهش یا جلوگیری از افزایش فشار خون کمک کند.

سیر دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی طبیعی است. به کاهش کلسترول کمک می‌کند، از سرطان و چندین بیماری قلبی عروقی پیشگیری می‌کند و به طور همزمان به عنوان رقیق کننده خون عمل می‌کند. حتی می‌تواند ورم معده را درمان کند.

سیر حاوی ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین است که یکی از مفیدترین دارو‌های طبیعی فشار خون بالا است. آلیناز آنزیمی است که هنگام خرد کردن یا جویدن سیر خام آزاد می‌شود. سپس تحت یک سری واکنش‌ها قرار می‌گیرد و در نتیجه آلیسین تشکیل می‌شود. نحوه مصرف سیر برای کاهش فشار خون عبارتست از:

سیر خام: خوردن سیر تازه و خام یکی از دارو‌های گیاهی برای کنترل فشار خون بالا است. جویدن سیر خام آلیناز را برای آزادسازی حداکثر آلیسین فعال می‌کند. برای افزایش بهره‌مندی از خواص آن باید سیر طی یک تا دو ساعت پس از فعال شدن آلیسین مصرف شود. برای کنترل فشار خون می‌توانید این غذا را به طور منظم بخورید.

پودر سیر: گنجاندن سیر در رژیم غذایی روزانه می‌تواند فشار خون شما را کاهش دهد. حدود ۶۰۰ تا ۹۰۰ میلی گرم پودر سیر می‌تواند فشار خون را در حدود ۹ تا ۱۲ درصد کاهش دهد. دوز ۶۰۰ میلی گرم پودر سیر حاوی ۳.۶ میلی گرم آلیسین و ۹۰۰ میلی گرم حاوی ۵.۴ میلی گرم آلیسین است.

سالاد: همچنین می‌توانید ورقه‌های نازک سیر را مستقیماً به سالاد‌های مورد علاقه خود اضافه کنید. سیر خام خرد شده نیز گزینه خوبی برای تهیه سالاد‌های خوشمزه و در عین حال سالم است. این سالاد سیر رنده شده را بخشی از رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید و دیگر گیاهان گران قیمت برای فشار خون بالا را فراموش کنید.

ترکیب شیر و سیر: این نوشیدنی به عنوان دارو عمل می‌کند و برای سلامت کلی بدن شما نیز مفید است. برای تهیه این نوشیدنی به ده تا دوازده حبه سیر پوست کنده و خرد شده نیاز دارید. حبه‌های سیر را به شیر گرم اضافه کنید. حتی می‌توانید برای نتیجه بهتر یک قاشق غذا خوری عسل به نوشیدنی اضافه کنید.

یکی از درمان‌های خانگی توصیه شده برای کنترل فشار خون ترکیب ماست و سیر است. ماست و سیر باعث کاهش میزان چربی تجمع یافته در عروق و مسدود شدن آن‌ها می‌شود، در نتیجه مانع از افزایش فشار خون و همچنین گرفتگی رگ‌ها و حملات قلبی خواهد شد. بالا بودن سطح کلسترول مضر نیز یکی از علل گرفتگی شریان‌ها و افزایش فشار خون است، در این مورد نیز ماست و سیر با تاثیر مثبت در کاهش میزان کلسترل، به کنترل فشار خون کمک می‌کند.

برای تهیه مخلوط ماست و سیر باید سیر له یا رنده شده را با ماست اضافه کرد و برای داشتن طعم بهتر مقداری نعناع به آن افزود. این پیش غذا باید برای مدتی با معده خالی میل شود تا خواص تغذیه‌ای آن به طور کامل دریافت شود.

فشار خون بالا کنترل نشده علاوه بر افزایش خطر بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی، می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند آسیب کلیه، از دست دادن بینایی و حتی اختلال حافظه مرتبط شود. مسئله عوارض جانبی بر محبوبیت دار‌های طبیعی برای کاهش فشار خون نسبت به دارو‌های شیمیایی می‌افزاید.

از طرف دیگر با اینکه افزایش مصرف سیر ممکن است به بهبود سلامت و محافظت بدن در برابر فشار خون بالا کمک کند، مکمل‌های سیر نباید جایگزین مراقبت استاندارد فشار خون بالا استفاده شوند. هرچند سیر در مقادیر معمولی موجود در غذا احتمالاً برای اکثر افراد بی خطر است، اما مصرف بیش از حد آن عوارض جانبی متعددی (از جمله سوزش سر دل، حالت تهوع و اسهال) ایجاد می‌کند. همچنین افراد مبتلا به اختلالات خونریزی و زنان باردار یا شیرده نباید سیر مصرف کنند.

از آنجایی که سیر ممکن است لخته شدن خون را کندتر کند، مصرف آن همراه با دارو‌های رقیق کننده خون نیز می‌تواند خطر عوارض جانبی مانند خونریزی و کبودی را افزایش دهد. اگر قصد کاهش فشار خون با سیر را دارید، حتما قبل از شروع رژیم درمانی خود با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: عصرایران

دیگر خبرها

  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه