Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی گفت: آقای قالیباف چند بار کاندیدای ریاست جمهوری شد اما رأی نیاورد، او دیگر باید در مجلس بماند. یعنی مثل علی لاریجانی خودش را در مجلس تعریف کند و وقتی هم از مجلس رفت بنشیند و خاطره بنویسد.

قدس آنلاین: نامه نیوز نوشت: ابراهیم فیاض، تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی و استاد دانشگاه درباره وضعیت سیاسی کشور چنین گفته است: 

هم اکنون ۸ شخصیت اصولگرا مدعی کسب کرسی ریاست مجلس هستند، این مسئله از چه واقعیتی حکایت می کند؟

جالب اینجاست که همه هستند و حاضر نیستند کنار بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتفاق یعنی اصولگرایی مرده است. اگر اصولگرایی زنده بود قاعدتا نباید چنین حالتی رخ می داد. اساسا نحوه راهیابی هیچ کدام آنها به مجلس ربطی به میزان پایبندی شان به عقاید اصولگرایی نداشت. اصلاح طلبان چون در مجلس دهم شکست خوردند، یک خلایی ایجاد شد و حالا اینها رأی آوردند وگرنه حرف جدی نداشتند. قبلا اصولگرایان و اصلاح طلبان استراتژی کلان داشتند اما در منتخبان مجلس یازدهم استراتژی نمی بینم.

اما منتخابان مجلس یازدهم با این شعار به مجلس راه یافتند که می خواهند با کار انقلابی مشکلات کشور را حل کنند، یعنی هیچ استراتژی پشت این شعار نیست؟

من این شعار آنها را باور ندارم. در واقع منتخبان مجلس یازدهم با گرایش های پراکنده سیاسی هستند که تنها ضدیت با دولت روحانی حلقه مشترک آنها است. معتقدم قطعا اختلافات با آغاز مجلس آینده تازه شروع می شود و یک مجلس به شدت متکثر به لحاظ سلیقه خواهیم داشت که همه آقا هستند و هر روز در آن به جنگ به جنگ است چون باهنری نیست که بگوید نمایندگان جریان اصولگرا همگی این طوری رأی دهید، هر کسی حرفی می زند و ادعایی دارد.

با این وضعیتی که برای مجلس یازدهم پیش بینی کردید چه ارزیابی برای انتخابات ریاست جمهوری دارید، با توجه به اینکه شخصیت های اصلاح طلب اقبالی نخواهند داشت؟

سورنا ستاری اقبال دارد، او این همه کار انجام داد. به نظرم رقابت در انتخابات ۱۴۰۰ بین بذرپاش و ستاری است چون معتقدم تکنوکراسی بومی در انتخابات ریاست جمهوری آینده پیروزی می شود.

چقدر برای آقای قالیباف شانس قائل هستید؟

آقای قالیباف چند بار کاندیدای ریاست جمهوری شد اما رأی نیاورد، او دیگر باید در مجلس بماند. یعنی مثل علی لاریجانی خودش را در مجلس تعریف کند و وقتی هم از مجلس رفت بنشیند و خاطره بنویسد.

به نظر شما آقای رئیسی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ کاندیدا می شود؟

آقای رئیسی تازه کارش را در قوه قضائیه شروع کرده است، اگر بیاید خیلی عجیب و غریب خواهد شد چون کارش را در آستان قدس هم تازه شروع کرده بود که شد رئیس قوه قضائیه. حالا اگر بخواهد در کمتر از ۲ سال نامزد ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شود حالت خوبی نزد افکارعمومی نخواهد داشت و بیشتر شکست می خورد.

آقای نیکزاد و مخبر درفولی چقدر برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شانس دارند؟

نیکزاد در حد همان وزیر است تازه اگر وزیر بشود. مخبر دزفولی ۱۴ سال در انقلاب فرهنگی چه کرد که حالا می خواهد در ریاست جمهوری انجام دهد.

آقای زاکانی چه طور؟

او در همان سرجایش در مجلس بماند خوب است.

یعنی نمی تواند از بهارستان برود پاستور بنشیند؟

نه، هرگز.

شانس آقای فتاح را چه طور ارزیابی می کنید؟

او که در تلویزیون به مجری پرید. کسی که اینقدر زود عصبانی می شود می تواند رئیس جمهور شود. او همان رئیس بنیاد مستضعفان بماند کافی اش است. اگر راست می گوید می تواند از بنیاد مستضعفان یک کارتل جهانی درست کند.

موقعیت آقای احمدی نژاد را برای ریاست جمهوری چه طور می بینید؟

احمدی نژاد رفت و تمام شد. الان نسل جدید می خواهیم.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اصولگرایان سورنا ستاری مهرداد بذرپاش انتخابات 1400 قالیباف سید ابراهیم رئیسی انتخابات ریاست جمهوری مجلس یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۹۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟

بنا بر پیگیری‌های خبرنگار تسنیم، آقایان محمدباقر قالیباف، علی نیکزاد، منوچهر متکی و مجتبی ذوالنور تاکنون ۴ گزینه اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم هستند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، 245 نماینده مجلس دوازدهم در دور اول انتخابات در 11 اسفند ماه مشخص شدند و 45 نماینده باقی‌مانده نیز در دور دوم انتخابات در جمعه این هفته (21 اردیبهشت) مشخص خواهند شد تا مجلس دوازدهم کار خود را با 290 نماینده از 7 خرداد ماه به ریاست مسن‌ترین نماینده مجلس، آغاز کند.

گزارش تسنیم از ترکیب نمایندگان مجلس دوازدهم

 

اولین دستور رسمی و علنی مجلس جدید، رئیس و هیئت رئیسه با رای اکثریت نمایندگان خواهد بود.

از پیش از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر اینکه چه کسی رئیس قوه مقننه خواهد شد، آغاز شده است و در همین راستا نامزدهای‌ ریاست مجلس جلسات متعددی را با عناوین مختلف  برگزار و با رسانه‌‌ای کردن تعداد حاضرین در جلسه سعی کردند تا احتمال نشستن بر صندلی شماره یک مجلس را برای خود تقویت کنند.

اگرچه حدود 10 نماینده از نمایندگان منتخب برای ریاست مجلس آتی، در حال تلاش و رایزنی‌ هستند اما طبق بررسی‌ها و پیگیری‌های خبرنگاران تسنیم از گروه‌های مختلف سیاسی، 4 نامزد بالقوه برای ریاست آتی مجلس شورای اسلامی مطرح هستند و تلاش برخی دیگر از نمایندگان منتخب برای این مهم، ممکن است حتی به کاندیداتوری هم نکشد.

بنا بر این گزارش، محمدباقر قالیباف با سابقه ریاست مجلس در 4 سال گذشته، علی نیکزاد با سابقه دو دوره‌ای وزارت و نائب رئیسی مجلس، منوچهر متکی با سابقه یک دوره سکانداری وزارت خارجه و حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور با سابقه نائب رئیسی مجلس یازدهم، 4 گزینه اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم هستند که ممکن است در اثر رایزنی‌هایی که اکنون در حال انجام است، در نهایت 2 گزینه برای رای‌گیری در صحن علنی باقی بمانند.

این افراد هم‌اکنون در حال رایزنی‌ با منتخبان مجلس دوازدهم برای جلب نظر آنها هستند و یک منبع آگاه و مطلع نیز به خبرنگار تسنیم گفته است که این 4 گزینه علاوه بر رایزنی‌ با نمایندگان منتخب، همزمان با یکدیگر نیز در حال رایزنی‌ هستند تا شاید بتوانند یکی از گزینه‌ها را به نفع خود از صحنه رقابت کنار بزنند.

همچنین برخی نمایندگان تصور می‌‌کنند که ممکن است سید محمود نبویان نماینده فعلی و منتخب اول تهران، گزینه پیش‌بینی نشده و غافلگیرکننده انتخابات ریاست مجلس باشد اما پیگیری‌های خبرنگار تسنیم حاکی از این است که آقای نبویان در گفت‌وگوهایی که با چند نماینده منتخب مجلس داشته تصریح کرده که تمایلی برای ریاست مجلس ندارد.

البته در این میان، برخی منتخبان مجلس دوازدهم هم هستند که  می‌گویند یک نماینده منتخب دیگر، تمایل وافری برای برای ریاست مجلس دارد اما تاکنون نتوانسته حتی به تعداد انگشتان 2 دست، نظر نمایندگان منتخب را جلب کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز رسمی پنجمین دوره ریاست جمهوری پوتین پس از ادای سوگند
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند