Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@04:11:24 GMT

ویتامین های مورد نیاز در دوران بارداری

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۷۲۴۳۹

ویتامین های مورد نیاز در دوران بارداری

خبرگزاری آریا -

خوردن اسید فولیك باید سه تا چهار ماه قبل از بارداری شروع شود
جنینی كه در رحم‌تان جاخوش كرده، نیازهای تغذیه‌ای ویژه‌ای دارد كه قرار است از طریق غذایی كه شما می‌خورید تامین شود. از طرف دیگر حضورش باعث می‌شود نیاز خود شما هم به بعضی از ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتر شود تا بتوانید سلامتی‌تان را حفظ كنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ویتامین های مورد نیاز در دوران بارداری:
اسید فولیك ویتامین مورد نیاز دوران بارداری
اسید فولیك از خانواده ویتامین B است كه نیاز به آن در دوران بارداری بیش از هر وقت دیگری است، البته شما باید خوردن اسید فولیك را سه تا چهار ماه قبل از بارداری شروع كنید چون این ویتامین در ماه اول بارداری باعث بسته شدن لوله‌های عصبی جنین می‌شود. در این زمان خیلی از خانم‌ها حتی از باردار بودن خودشان هم خبر ندارند چه برسد به اینکه بخواهند اسید فولیك بخورند.
كمبود اسید فولیك در مادران باردار با خطر تولد نوزاد با وزن پایین یا زایمان زودرس همراه است، همچنین می‌تواند در همان ماه‌های اولیه بارداری منجر به اختلالات لوله عصبی جنین شود.
منابع اسید فولیك: حبوبات، آب پرتقال، سبزیجات برگ سبز تیره، جوانه گندم، سویا، بادام و بادام زمینی.
برای کنترل ویار بارداری ویتامین B6 مصرف کنید
نیاز به ویتامین B6 در بارداری آنقدر زیاد نیست كه بخواهید مكمل آن را مصرف كنید اما بد نیست بدانید كه در موارد تهوع و استفراغ شدید می‌توان از این ویتامین برای كنترل علائم استفاده كرد، البته فقط با دستور پزشك.
منابع ویتامین B6: سبزیجات تازه، گوشت و غلات سبوس دار
ویتامین D برای جذب کلسیم در بارداری ضروری است
ویتامین D برای جذب كلسیم ضروری است به همین خاطر به مادران باردار توصیه می‌شود در این دوران هم به اندازه كافی در معرض نور آفتاب قرار بگیرند و هم منابع خوراكی ویتامین D را مصرف كنند، چون اگر بدن‌شان با كمبود این ویتامین مواجه شود سطح كلسیم خون نوزاد پایین آمده و استخوان‌ها و دندان‌هایش خوب شكل نمی‌گیرد.
منابع ویتامین D: شیرغنی شده، ماهی تن، زرده تخم‌مرغ و روغن كبد ماهی.
دریافت میزان ویتامین C در بارداری
در دوران بارداری نیاز شما به ویتامین C، فقط كمی بیشتر از دوران قبل از بارداری است و با نوشیدن یك لیوان آب پرتقال، خوردن نصف فلفل دلمه‌ای قرمز یا یك عدد كیوی تامین می‌شود. بعضی از مطالعات هم نشان داده كه كمبود ویتامین C خطر پره اكلامپسی را در بارداری بالا می‌برد كه البته اگر رژیم غذایی سالمی داشته باشید و هر روز میوه و سبزی تازه بخورید با كمبود ویتامین C مواجه نمی‌شوید.
منابع ویتامین C: مركبات، كیوی، فلفل دلمه‌ای، فلفل شیرین، انبه، گوجه‌فرنگی و...
بیشتر بخوانید: تغذیه سه ماه اول بارداری
نیاز جنین به كلسیم
جنین شما كه در رحم‌تان در حال رشد است به كلسیم نیاز دارد تا بتواند قلب، استخوان، مفصل و شبكه عصبی سالمی داشته باشد بنابراین اگر در این دوران به اندازه كافی كلسیم دریافت نكنید جنین از ذخایر استخوانی شما استفاده می‌كند و این مسئله می‌تواند بعد یا در حین بارداری برای‌تان دردسرساز شود. مصرف چهار واحد لبنیات ـ هر واحد شامل یك لیوان شیر یا ماست یا دو لیوان دوغ ـ نیاز شما به كلسیم را در دوران بارداری برطرف می‌كند.
منابع كلسیم: شیر و لبنیات كم‌چرب، سبزیجات برگ سبز تیره ازجمله كلم‌پیچ، غذاهای دریایی، اسفناج، كرفس، جعفری، شلغم و. . .

مصرف زیاد ویتامین A می‌تواند باعث نقص جنین شود
مراقب این ویتامین باشید!
اگر قبل از بارداری كمبود این ویتامین را نداشتید، ذخائر بدنی‌تان برای این دوران كافی خواهد بود و نیازی به دریافت مكمل برای این ویتامین نخواهید داشت، پس سلامت جنین خود را با مصرف این مكمل‌ها به خطر نیندازید.
مصرف زیاد ویتامین A می‌تواند باعث نقص جنین شود. به همین دلیل پزشكان مگر در موارد خاص، توصیه می‌كنند كه نه سراغ مكمل‌های ویتامین A بروید و نه در خوردن غذاهایی كه این ویتامین را در خود دارند زیاده‌روی كنید.
ویتامین A در منابع حیوانی مثل روغن كبد ماهی، جگر، شیر و لبنیات و كره وجود دارد اما خوردن انبه، كدوحلوایی، نارنگی، هویج، هلو، زردآلو، موز و طالبی هم می‌تواند به بالا رفتن سطح این ویتامین در بدن‌تان منجر شود.
نکاتی راجع به مصرف مکمل های ویتامین در بارداری
• بهتر است مكمل‌تان را با یك لیوان آب و نه شیر بخورید تا جلوی جذب بعضی از مواد معدنی گرفته نشود.
• به خاطر تشدید یبوست مصرف مكمل آهن‌تان را قطع نكنید بلكه میوه، سبزی و فیبر بیشتری مصرف كنید و به اندازه كافی آب بنوشید.
• اگر بعد از مصرف مكمل حالت تهوع‌تان تشدید شد، با پزشك معالج خود مشورت كنید تا نوع آن را برای شما عوض كند. برخی از خانم‌های باردار مكمل‌هایی را كه به شكل مایع یا جویدنی هستند بهتر از قرص‌هایی كه باید قورت داده شوند، تحمل می‌كنند.
• خوردن قرص آهن در بارداری با معده خالی، تهوع را تشدید می‌كند.
• قرص آهن اگر بین دو وعده غذای اصلی و با یك اسنك كوچك غنی از ویتامین C مصرف شود، بیشتر جذب بدن‌تان خواهد شد.
• نیاز خانم‌ها به آهن در دوران بارداری بیشتر می‌شود، اما خبر خوب این است كه جذب این ماده معدنی هم در این دوران افزایش پیدا می‌كند، هرچند بعضی از متخصصان تغذیه و زنان و زایمان از مراجعه‌کننده خود می‌خواهند كه در سه ماهه دوم و سوم بارداری قرص آهن بخورد تا نه خودش و نه جنین كمبود آهن پیدا نكنند. گوشت، مرغ، ماهی، سبزیجات برگ سبز تیره، نخودفرنگی و اسفناج از جمله منابع آهن هستند.
منبع:مجله سیب سبز/برترین ها


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: دوران بارداری قبل از بارداری اسید فولیک ویتامین C ویتامین A ویتامین D

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۲۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند

به گزارش خبرآنلاین،زهرا عبداللهی با اشاره به اینکه احتمال بروز بیماری‌های تنفسی همچون سرماخوردگی در فصل پاییز افزایش می‌یابد، گفت: به لحاظ تغذیه‌ای برای جلوگیری از بروز چنین بیماری‌هایی توصیه می‌کنیم منابع تغذیه‌ای حاوی ویتامین C بیشتر مصرف شود.

ایسنا در خبری نوشت:وی با بیان اینکه ویتامین C در همه سبزیجات و میوه‌های تازه وجود دارد، اظهار کرد: بعضی از میوه‌ها مانند مرکبات، ویتامین C بیشتری دارند، ولی معنایش این نیست که مابقی میوه‌ها و سبزیجات فاقد ویتامین C هستند.

وی با تاکید بر اینکه مصرف روزانه سبزی‌ها و میوه‌ها، ویتامین C مورد نیاز بدن تامین می‌شود، تصریح کرد: به دنبال مصرف میوه‌ها و تامین ویتامین C، سیستم ایمنی بدن نیز تقویت می‌شود و تاحدودی از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری می‌کند. در صورت ابتلا به سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی، مصرف مایعات و بویژه مایعات و غذاهای گرم به بهبود مبتلایان کمک می‌کند.

عبداللهی ادامه داد: نیازی به خرید قرص ویتامین C نیست، ویتامین C باید به طور طبیعی از رژیم غذایی تامین شود که در همه سبزیجات و میوه‌های تازه و خام وجود دارد. میزان ویتامین C در میوه و سبزی پخته شده کاهش می‌یابد. توجه کنید که رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه، سیستم ایمنی بدن را نسبت به بیماری‌ها مقاوم می‌کند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901491

دیگر خبرها

  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم