Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@03:45:17 GMT

آخرین وضعیت ارتباطات سیار در کشور/ همراه اول همچنان درصدر

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۷۲۹۲۸

به گزارش تسنیم، مسیر توسعه ارتباطات رادیویی کشور با وجود اینکه چند سالی می‌شود از مرز صد درصد هم عبور کرده، همچنان رو به جلو است و توسط بازیگران حوزه ICT راهبری می‌شود.


بروزترین آمار و اطلاعات بخش ICT که به صورت منظم توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر و به شکل مدون روی خروجی الکترونیک سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بارگذاری می‌شود، نشان می‌دهد که بیش از 118 میلیون مشترک تلفن همراه در کشور وجود دارد که ضریب نفوذی بیش از 142 درصد را نمایانگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شمایل ظاهری برگرفته از آمار کلی، حاکی از به اشباع رسیدن بازار این حوزه است، اما رقابت زیر پوستی و درونی بین بازیگران این عرصه همچنان داغ داغ و حتی بیشتر از سایر سگمنت‌های بازار ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

با توجه به اینکه به تازگی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی آمار آخرین فصل از وضعیت رقابتی اپراتورهای ارتباط سیار در سال 1398 را منتشر کرده، مروری بر داده‌های مذکور در این گزارش رسمی، قطعا دید بهتری نسبت به چشم‌انداز بازار ICT و نحوه سرمایه‌گذاری‌های آتی هر اپراتور بر اساس چشم‌اندازش می‌دهد که نحوه رفتار مشترکان را نیز قادر به راهبری است.

ضریب نفوذ اپراتورها

رگولاتور ارتباطی با بیان ضریب نفوذ 75.5 درصدی شرکت ارتباطات سیار ایران(همراه اول) در کشور، بیشترین رنج نفوذ در بین اپراتورها را مربوط به «همراه اول» دانسته و بعد از آن به ضریب نفوذ 61 درصدی «ایرانسل» و 5 درصدی «رایتل» پرداخته است.

طبیعتا با توجه به ضریب نفوذ بالای اپراتور اول، بیشترین تعداد مشترک فعال نیز با بیش از 62 میلیون و 723 هزار و 277، در اختیار همراه اول است.

اپراتور دوم ارتباطی نیز در کل حدود 51 میلیون مشترک فعال را به خود اختصاص داده و در نهایت سهم رایتل از این بازار پر پتانسیل، فقط 4 میلیون مشترک بوده است.

رقابت ایرانسل و رایتل برای جذب مشترکان دائمی

همراه اول با در اختیار داشتن 86.67 درصد از کل سیم‌کارت‌های دائمی فعال کشور، به طور ضمنی بالاترین جایگاه را از منظر «اعتبار برند» به دست آورده و توانسته بیشترین اعتماد و اعتبار را برای مشترکانش به دست آورد.

البته ایرانسل هم به عنوان اپراتور دوم ارتباطی توانسته حدود 13 درصد از مشترکان دائمی را در شبکه خود فعال کند و بعد از آن رایتل با 0.46 درصد از مشترکان فعال قرار دارد.

سهم اپراتورها از سایت‌های ارتباطی 2G3G..4G

آمار گویای این است که بیشترین سایت‌های ارتباطی در شبکه نخستین و بزرگترین اپراتور دیجیتال کشور (همراه اول) با 63 میلیون مشترک فعال است، به گونه‌ای که مشترکان این اپراتور از وجود 20440 سایت 4G و 21682 سایت 3G بهره‌مند هستند.

همچنین با توجه به قدمت ربع قرنی این اپراتور، 25279 سایت 2G نیز در شبکه این اپراتور زیر بار است.

مشترکان ایرانسل هم به 12288 سایت نسل چهارم و 13086 سایت نسل سومی دسترسی دارند؛ اما تعداد سایت‌های نسل دوم این اپراتور 13150 است.

اما رایتل که اساسا با عنوان نخستین اپراتور نسل سوم پا به میدان رقابت گذاشت و در گود رقابتی با اپراتورهای بزرگتر قرار گرفت، کمترین تعداد سایت‌ها را در تمامی تکنولوژی‌ها دارد؛ تعداد سایت‌های 3G و 4G این اپراتور به ترتیب 3875 و 1299 است.

بنابراین در مجموع می‌توان گفت که بیش از 60 درصد سایت‌های 4G و 3G کشور در اختیار اپراتور اول ارتباطی قرار دارد و مشترکان آن در گستره وسیع‌تری به آخرین نسل از فناوری‌های ارتباطی دسترسی دارند.

11 میلیون مکالمه مشترکان ایرانسل و رایتل روی شبکه نخستین اپراتور دیجیتال کشور

حجم بالای سایت‌های همراه اول باعث شده تا این اپراتور میزبان مشترکان ایرانسل و رایتل در شرایط بی‌آنتنی باشد.

رومینگ ملی زمینه‌ای شد تا اپراتورهای بزرگتر کشور مانند همراه اول، شبکه خود را روی سایرین باز کرده تا اگر مشترکان اپراتورهای کوچکتر در نقطه‌ای آنتن نداشتند، بتوانند از آنتن‌های اپراتور بزرگ که 96 درصد جمعیت کشور را پوشش می‌دهد، استفاده کنند.

آمار مربوط به بخش رومینگ ملی می‌گوید بیش از 11 میلیون مکالمه مشترکان ایرانسل و رایتل روی شبکه همراه اول انجام شده است.

توسعه ارتباطات روستاها همپای شهرها

بخش بعدی گذری به وضعیت پوشش شهرها، روستاها و جاده‌ها به تفکیک هر اپراتور داشته که جدول آن به شرح زیر است:



همانطور که مشخص است جدول به صورت نزولی چیده شده و شاخص‌ها از بیشترین به کمترین طبقه‌بندی شده است.

اپراتور اول ارتباطی ضمن در اختیار داشتن بیشترین پوشش شهری، توانسته در راستای رسالت خود برای پوشش سراسری جهت تحقق کامل دیجیتالی شدن، 71.47 درصد از کل روستاهای کشور را نیز تحت پوشش خود درآورد در حالیکه بعد از آن ایرانسل با اختلاف بسیار چشم‌گیر، تنها 28 درصد از کل روستاهای کشور را تحت پوشش دارد و سهم رایتل نیز فقط 77 روستاست!

همچنین همراه اول به عنوان نخستین اپراتور بورسی کشور توانسته در راستای ثبت رکوردهای خود، به پوشش 86.41 درصدی جاده‌های کشور نیز دست یابد.

در نهایت هم گزارش مذکور به سهم بازار 53 درصدی اپراتور اول، 44 درصدی ایرانسل و 3 درصدی رایتل پرداخته است.

منبع: الف

کلیدواژه: مشترکان ایرانسل ایرانسل و رایتل میلیون مشترک اپراتور اول همراه اول ضریب نفوذ سایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۲۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟

طبق آخرین اظهارات وزیر ارتباطات، سال ۱۴۰۱ در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ضوابط و تعرفه‌های تماس تصویری تصویب شد، اما به دلیل اینکه برخی گوشی‌های خارجی داخل کشور بوده و لایسنسی را به خاطر شرایط تحریم فعال نکرده بودند، بعضی از مردم نمی‌توانستند از این قابلیت استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، برقراری تماس تصویری از طریق تلفن همراه در ایران سابقه چند ساله دارد که برای بار اول توسط یک اپراتور تلفن همراه مطرح شد و مورد بحث قرار گرفت که با گذشت مدت زمان اندکی به دلایلی و مخالفت‌های گوناگون این طرح متوقف شد؛ البته پس از این موضوع بارها وعده داده شد که این مشکل به زودی حل می‌شود اما به دلیل متوقف ماندن آن برای چندین سال، مردم برای دسترسی به این قابلیت به شبکه‌های اجتماعی و نرم افزارهای موجود که این قابلیت در آنها فعال است مراجعه کردند.

درنهایت این سرویس در آن زمان راه‌اندازی نشد تا اینکه اواسط سال ۱۴۰۱ وزیر ارتباطات خبری جدید در این زمینه اعلام کرد که به گفته او این سرویس در یکی دیگر از اپراتورهای تلفن همراه به صورت آزمایشی راه اندازی و با تولیدکنندگان گوشی هم رایزنی شده است.

به عبارتی همراهی تولیدکنندگان گوشی مهم‌ترین لازمه راه‌اندازی این سرویس است و برخی از تولیدکنندگان گوشی باید این قابلیت را بر روی گوشی‌هایی که در ایران موجود است، فعال کنند.

طبق بررسی‌های انجام شده و اعلام کاربران، سال گذشته این قابلیت برای برخی از مدل‌های گوشی هواوی، شیائومی و سامسونگ فعال شد و اپراتور مذکور (همراه اول) پیش پیام‌هایی مبنی بر راه‌اندازی این سرویس به برخی مشترکان ارسال کرد. برای استفاده از سرویس مکالمه تصویری این اپراتور باید هر دو طرف تماس تحت پوشش شبکه LTE و سیم کارت هر دو مشترک سیم‌کارت هر دو مشترک USIM باشد. همچنین حتماً این سرویس برای هر دو طرف تماس فعال شده باشد و تلفن همراه هر دو طرف تماس از این سرویس (ViLTE) پشتیبانی کند.

علاوه بر موارد گفته شده باید تنظیمات مربوط به سرویس تماس تصویری بر بستر نسل چهارم شبکه (ViLTE) در تلفن همراه هر دو طرف تماس اعمال شده باشد. کاربران برای استفاده از این سرویس نیازی به نصب نرم‌افزار توسط برقرار کننده و دریافت کننده تماس ندارند و تماس صوتی برای هر دو مشترکین دائمی و اعتباری قابل استفاده است.

در این رابطه اخیراً عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره نسل جدید ارتباطات تصویری بدون اینترنت توضیح داد: در سال ۱۴۰۱ کمیسیون تنظیم مقررات شرایط، ضوابط و تعرفه‌های تماس صوتی را از طریق شبکه LTE بدون نیاز به اینترنت، تصویب کردیم.

وی افزود: اما به دلیل اینکه برخی گوشی‌های خارجی داخل کشور بود و لایسنسی را به خاطر شرایط تحریم فعال نکرده بودند؛ بعضی از مردم عزیز نمی‌توانستند از این قابلیت استفاده کنند اما گوشی‌هایی که در داخل کشور تولید می‌شود، به دلیل اینکه لایسنس‌هایی که گوشی‌های خارجی دارند را فراهم می‌کنند و می‌توانند این قابلیت را فراهم و ارائه کنند و مردم عزیز این قابلیت جدید را سبد خدمات ارتباطی داشته باشند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره هزینه آن تشریح کرد: تعرفه‌ای وضع شده شبیه به تعرفه صوت است و خیلی عدد بالایی نیست و امکان تماس تصویری با کیفیت فراهم می‌شود.

موضوعی که برخی از اپراتورهای ارتباطی هم به آن اشاره کرده‌اند و در واقع بر اساس پیگیری‌های انجام شده این سرویس از دو سال گذشت توسط اپراتور اول تلفن همراه فعال شده اما مشکل وندورها هستند. در واقع این سرویس بر روی وندورهای خاصی جواب می‌دهد و باید به وندورهای خارجی به توافق برسیم که این امکان را باز کنند؛ اما گوشی‌های داخلی مشکلی در این زمینه ندارند.

کد خبر 749945

دیگر خبرها

  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟
  • آخرین وضعیت سرعت و قطعی اینترنت در اپراتورهای مختلف
  • ارتقای سایت تلفن همراه روستای مزرعه میر‌ها شهرستان اردکان
  • رایتل پرسرعت‌ترین سیم‌کارت کشور
  • عکس | فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط رندهای ایرانسل؟
  • ویدیو/ جریمه ۲۰۰ میلیون دلاری اپراتورهای تلفن همراه متخلف در آمریکا
  • تعهد اپراتورها بر ایجاد پوشش فیبرنوری پس از صدور مجوز حفاری
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • سیر صعودی و نزولی مشترکان اینترنت موبایل و ثابت در ایران