Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، محوطه تخت سلیمان در سال ۱۳۱۶ تحت شماره ۳۰۸ به ثبت آثار تاریخی کشور رسید. عمده فعالیت‌های انجام گرفته در این محوطه از سال ۱۳۳۷ با حضور محققان خارجی انجام گرفت. ازجمله اینکه هیات مشترک کاوش‌های باستانشناسی ایران و آلمان به مدت ۲۰ سال در این محوطه به تحقیق و کاوش پرداختند. در سال ۱۳۷۲ تخت سلیمان جزء ۱۰ پروژه سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت و همزمان با این اتفاق پایگاه شکل دائمی به خود گرفت و با استقرار مدیر و کارشناسان، فعالیت‌های پژوهش، حفاظت و مرمت و ایجاد زیر ساخت‌های گردشگری آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۳۸۲ با قرار گرفتن این محوطه و ۶ محوطه دیگر در فهرست میراث جهانی فعالیت پایگاه صورت جدی‌تر به خود گرفت، با این وجود مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان ازجمله میراث جهانی ایران است که طی سال‌های گذشته با تغییرات دائمی مدیر پایگاه روبه‌رو بود، چنانکه شش ماه نخست سال ۹۸ یک مدیر و در شش ماه دوم سال مدیری دیگر بر فعالیت‌های این پایگاه نظارت داشت.

مظفر عباس‌زاده (مدیر پیشین مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان) با اشاره به بارندگی‌های شدیدی که در نوروز سال ۹۸ در سطح کشور شاهد بودیم درخصوص فعالیت‌هایی که در زمان مدیریت او در مجموعه میراث جهانی انجام شده است، گفت: با تمهیداتی که در نظر گرفته شده بود، بر اثر بارش‌های بهاری مشکلی برای مجموعه پیش نیامد. در این راستا انجام کارهای گذشته اعم از ساماندهی و اصلاح مسیر دسترسی را در برنامه قرار دادیم که برخی از این پروژه‌ها به دلیل کمبود منابع ناقص ماند.

او ادامه داد: به دلیل وضعیت اقتصادی کشور عملا برخی کارهای بسیار ضروری در سایت‌های میراث‌فرهنگی انجام می‌شود و عموما پروژه‌های جدید و کاوش‌های جدید صورت نمی‌گیرد. کارها صرفا در حد حفاظت و انجام مرمت‌های اضطراری صورت می‌گیرد. این درحالی است که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مجموعه جهانی تخت سلیمان کاوش شده است و سایر بخش‌ها کاوش نشده‌اند. حتا اینگونه احساس می‌شود که نیاز است تا بازنگری درخصوص کاوش‌هایی که در گذشته انجام شده صورت گیرد چنانکه در دهه ۸۰ که فصل‌ جدید کاوش‌ها آغاز شد شاهد کشف آثار بسیار باارزش در بخش شمالی مجموعه بودیم. در این کاوش‌ها، مهرهای گلی بسیار نادر که وضعیت اداری، سیاسی و مذهبی دوره ساسانی را مشخص می‌کرد بدست آمد.

عباس زاده با اشاره به آنکه بعدها در سال ۹۶ نیز کاوش‌هایی در ضلع جنوبی صحن انجام شد، گفت: چندی پیش طی تفاهم‌نامه‌ای که بین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه درسدن آلمان به امضاء رسید، کارهای مطالعاتی مرمت و حفاظت بنای ایوان خسرو مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری تخت سلیمان تکاب با حضور گروه آلمانی آغاز شد. با توجه به آنکه قرارداد هیات آلمانی تمام شده، نتوانستیم قرارداد را برای ادامه مرمت و ساماندهی ایوان غربی تمدید کنیم و هنوز تامین اعتبار نشده است. در این میان هنوز داربست‌ها به دور ایوان پابرجاست.

برگزاری جشنواره برای معرفی

امیر مطلوبی (مدیر مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان) با اشاره به آنکه مهم‌ترین فعالیتی که این مجموعه طی ۶ ماه دوم سال ۹۸ انجام داده است، گفت: در آذر ماه موفق شدیم جشنواره منطقه‌ای تخت سلیمان را با حضور استان‌های گیلان، آذربایجان‌شرقی، غربی، زنجان و اردبیل برگزار کنیم. باتوجه به آنکه در منطقه با شرایط خاص آب و هوا روبه رو هستیم می‌توان گفت تقریبا از آبان ماه فعالیت عمرانی انجام نمی‌شود اما حفاظت‌های اضطراری، برف روبی و بازگشایی مسیرها انجام می‌شود. ضمن آنکه در بهمن‌ماه نیز یک جشنواره یک روزه زمستانی برگزار کردیم.

به گفته مطلوبی،‌ در حال حاضر کارگاه‌های حفاظتی در بخش‌هایی مانند آتشکده، معبد آناهیتا و رواق‌های ایلخانی که در اولویت بخش مرمت قرار دارند، فعال هستند و پایش دائمی محوطه انجام می‌شود. داربست‌ها نیز همچنان در اطراف بناها و سازه‌هایی مانند ایوان خسرو که احتمال ریزش آن وجود دارد پابرجا باقی خواهند ماند. حفاظت از ایوان خسرو نیز توسط مرمتگران آلمانی انجام شده است. در این میان حدود ۱۰ درصد بناهای مجموعه تخت سلیمان در میان داربست‌ها هستند. کاوش در دریاچه به دلیل عمق زیاد آن امکان‌پذیر نیست.

او با اشاره به آنکه برای سال ۹۹ برنامه‌های ساماندهی و پیگردی در نظر گرفته‌اند در این خصوص گفت: رواق‌های شرقی دریاچه که آثاری از دوره ایلخانی است را مدنظر داریم تا خواناسازی انجام شود.

میراثی جهانی اما ناشناخته

مطلوبی با تاکید برآنکه یکی از مشکلات میراث جهانی تخت سلیمان عدم معرفی جامع در میان گردشگران داخلی و خارجی است، اظهار کرد: به منظور معرفی هرچه بهتر و بیشتر این مجموعه میراث جهانی درصدد ساخت فیلم‌های معرفی برآمده‌ایم. ضمن آنکه زیرساخت‌های گردشگری شهرستان نیز ضعیف است و راه‌های دسترسی به مجموعه نیز با مشکل روبه روست. البته اکنون به دلیل شیوع ویروس کرونا، بازدیدکننده نداریم و بازدید مجازی را فعال کرده‌ایم.

مدیر مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان تصریح کرد: در سال ۹۹ نیز اداره روند قبلی را شاهد خواهیم بود ولی بیشتر درخصوص معرفی مجموعه متمرکز خواهیم شد و زیرساخت‌های گردشگری را بیشتر مورد توجه قرار می‌دهیم. از راه‌های دسترسی و ارتباطی گرفته تا تابلوهای راهنما را اصلاح و درست خواهیم کرد؛ چراکه معتقد هستیم مجموعه تخت سلیمان با وجود آنکه ازجمله میراث جهانی ایران است اما نه تنها در میان گردشگران خارجی ناشناخته مانده بلکه گردشگران داخلی نیز شناخت کاملی از این میراث و جاذبه ندارند.

به گفته مطلوبی در سال ۹۸، مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان میزان ۶۰ هزار گردشگر داخلی و ۵ هزار گردشگر خارجی بود که در مقایسه با سایر مجموعه‌های میراث جهانی بسیار اندک است و قطعا نیاز به توسعه و معرفی بیشتر را گوشزد می‌کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تکاب تخت سلیمان میراث جهانی تخت سلیمان مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان پایگاه میراث جهانی مرمت های اضطراری مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان میراث فرهنگی انجام شد کاوش ها سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۳۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات لازم برای خروج اتباع غیرمجاز استان تهران از کشور در حال انجام است

عصر سه شنبه در اولین جلسه شورای اداری ۱۴۰۳ با اشاره به عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: تغییر مواضع کشور‌ها پس از این اقدام سلحشورانه سپاه پاسداران نشان از عزت و اقتدار کشور ما است، در این عرصه با این دست برتر باید با برنامه ریزی صحیح از فرصت‌ها استفاده کنیم. 

استاندار تهران با بیان اینکه شهر و استان تهران با ویژگی‌های خاص خود مظلوم است، گفت: از نمایندگان مجلس می‌خواهیم که نسبت به اوضاع این شهر و استان همت کافی را داشته باشند، چرا که شان تهران این نیست که در جایگاه ۳۱ بودجه کشور و رشد ۴ درصد قرار بگیرد. 

وی گفت: بودجه تهران از آخرین استان یعنی اصفهان، ۲۷ رتبه پایین‌تر است که رشد در این امر جنب‌وجوش، برنامه و رعایت چارچوب‌ها و اصول را برای تغییر وضعیت می‌طلبد و اگر این کار صورت نپذیرد این مظلومیت باقی می‌ماند، ما اراده نکردیم ولی جمعیت ناسازگاری که نقش مصرف‌کننده دارند، علی‌رغم اینکه یک چهارم تولید، ۵۲ درصد سهم مالیاتی کشور و ۵۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه استان تهران است، با ظرفیت اقتصادی‌مان فاصله زیادی داریم. 

فخاری با انتقاد از ضعف شدید در جریان برنامه ریزی استان گفت: هیچ سازمان و دستگاهی در استان تهران برای ۱۴۰۳ نباید بدون برنامه باشد و باید نظام بودجه‌بندی و اولویت‌های آن مشخص باشند. 

وی با تاکید بر اینکه جهت‌گیری‌های ما باید برای یک برنامه پنج ساله در دستور کار قرار بگیرد، افزود: تدبیر از وحدت نظر‌ها بیرون می‌آید، ما باید بتوانیم در جهت‌گیری‌های استان با اهداف مشخص قدم برداریم، اگر در نظر وحدت داشته باشیم در عمل نیز وحدت خواهیم داشت. 

استاندار تهران به مسوولان‌استان توصیه کرد با هادیان جامعه، خصوصاً ائمه جمعه همکاری و‌تعامل داشته باشند. 

وی برگزاری انتخابات اسفند ماه را فارغ از هرگونه مشکل و حاشیه، بسیار مطلوب عنوان کرد و گفت: قدردان همه عزیزانی که در انتخابات تلاش کردند هستیم، شما توانستید تلاش دشمن را خنثی کنید. 

فخاری با بیان اینکه همه باید کمک کنند تا در ۲۱ اردیبهشت‌ماه نیز در چنین جایگاهی بمانیم و ادامه دهیم، گفت: ما باید برای انتخابات سال آینده از الان تلاش کنیم و جهت‌گیری‌های ما جهت‌گیری‌های مشخصی باشد. 

وی مشارکت و جامعیت را عامل قدرت ملی خواند و افزود: امینت یک امر نادیدنی، اما قابل حس است، به لطف خدا متولیان امر به زیبایی عمل کرده و صحنه‌های زیادی را برای رقابت ایجاد کردند. 

استاندار تهران اظهار کرد: بزرگترین آفتی که ما با آن مواجه هستیم عدم توجه به فرآیندها، خروجی‌ها و نتیجه‌گیری‌ها است. 

فخاری گفت: ضروری است که مدیریت برنامه و بودجه در حوزه آمایش سرزمین، آخرین وضعیت همه سازمان‌ها و ادارات را ارائه دهد تا متوجه ضعف خود شوند، استان تهران در یک سرزمین کوچک با حجم بزرگ و جریان‌های نامتجانس قرار گرفته است. 

وی یکی از مسائل تهران را مسئله آب دانست و افزود: پروژه‌هایی در دست اقدام داریم، اما بحث، چگونگی تعیین اولویت‌ها است و باید اولویت‌ها مشخص شوند، برای ارائه برنامه حتماً اولویت سازمان‌ها را می‌خواهیم. 

استاندار تهران در خصوص اتباع گفت: نزدیک به ۵۰ درصد از اتباع کشور در استان تهران حضور دارند و اقدامات لازم به کمک سایر نهاد‌ها در حال انجام است که اتباع غیرمجاز را دستگیر و از کشور خارج و اتباع مجاز را نیز چه در حوزه اقتصادی چه در حوزه اجرایی و فرهنگی سازماندهی کنیم، بخشی از ظرفیت‌های ما در اختیار اتباع است که باید برون دادهایشان را در این زمینه نمایان کنند. 

فخاری بیان کرد: در حوزه ورزش و جوانان خصوصاً فرهنگ، عفاف و حجاب باید تلاش کنیم چرا که بیشترین مشکل این موضوع را در ادارات مشاهده می‌کنیم، کارمند وابسته به دولت متعهد است که تحت قواعد و شرایط کار کند و ساختار‌های ضابطه‌مند دولتی را رعایت کنند، مسوولان به رعایت حدود قانونی مکلف هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • پیگیری استقرار اداره ثبت اسناد و املاک در بشاگرد
  • ۳۰ درصد اسناد تک برگی اراضی زراعی استان اردبیل صادر شد
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • اقدامات لازم برای خروج اتباع غیرمجاز استان تهران از کشور در حال انجام است
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • بازنشستگان مطمئن باشند که «همسان‌سازی حقوق» آن‌ها انجام می‌شود
  • بازنشستگان مطمئن باشند که «همسان‌سازی حقوق» آنان انجام می‌شود