Web Analytics Made Easy - Statcounter

رایزن اقتصادی ایران در اقلیم کردستان عراق با اشاره به وضعیت تجارت ایران و این منطقه در دوره شیوع کرونا گفت: شرایط در ابتدا بحرانی بود اما مرزهای تجاری و گمرکی دو کشور تنها به مدت ۴۸ ساعت فعالیتشان به حالت تعلیق در آمد. ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۱ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، جواد کریمی رایزن اقتصادی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل، در گفتوگو با شبکه خبری کرد زبان روداو به پرسش های این رسانه در خصوص وضعیت مناسبات تجاری در شرایط بحرانی ناشی از فراگیری کرونا پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: پس از بروز کرونا در روز جمعه 21 فوریه و بسته شدن مرزهای مسافری و قطع پروازها، شرایط بحرانی پدید آمد. با وجود این تنها 48 ساعت مرزهای تجاری و گمرکی فعالیتشان به حالت تعلیق در آمد.

این دیپلمات کشورمان افزود: پس از آن، سه مرز رسمی تمرچین، باشماق و پرویزخان برای ورود، سریعاً فعال شدند. فعالیتهای تجاری و گمرکی در مرز با اجرای پروتکلهای بهداشتی سازمان بهداشت جهانی و سازمان جهانی گمرک با جدیت به صورت کامل انجام شد.

42 درصد صادرات کشور به عراق از مرزهای اقلیم بوده است

کریمی با اشاره به اینکه مسئولان جمهوری اسلامی ایران و کنسولگری در اربیل و سلیمانیه همزمان در هماهنگی و تعامل قرار داشتند تا جریان تجارت شامل کالاهای اساسی و مایحتاج مردمی به هیچ وجه متوقف نشود، اظهار داشت: شما به خوبی اهمیت این موضوع را میدانید که در شرایط بحرانی نگرانی مردم از تامین کالاهای اساسی و مایحتاجشان جدیتر میشود. لذا مسئولان در هر دو طرف با درک نگرانی مردم اقلیم و نگرانی تجار و تولید کنندگان اقلیم و ایران مساعدت کرده و اجازه ندادند که جریان تجارت متوقف شود.

رایزن اقتصادی کنسولگری ایران ادامه داد: طی هفته گذشته با بازگشایی 4 بازارچه در مرزهای غیر رسمی شامل کیله، شوشمی، سیران بند بانه و شیخ صله، مقامات دو طرف تلاش کردند بار سنگین محموله های ترافیکی را از دوش سه مرز رسمی برداشته و با کمک گرفتن از 4 بازارچه  جریان تجارت که دچار کندی و ازدحام کامیون شده بود را تسهیل کنند.

کریمی در خصوص رعایت پروتکلهای بهداشتی در مرزها نیز اظهار داشت: آنچه به عنوان پروتکل بهداشتی در گمرکات اعمال میشود همگی منطبق بر موازین و رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی و بر اساس استانداردهای اتحادیه بین المللی گمرک است و هیچ جای نگرانی از بابت گند زادیی محموله های تجاری در مبادی ورودی و خروجی بازارچه ها و گمرک وجود ندارد. همه کارکنان گمرکات مجهز به ماسک، دستکش و تجهیزات غربالگری هستند و ناظران و بازرسان وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران بر این فرایندها نظارت جدی دارند.

وی ادامه داد: لذا مشاهده میکنید از ابتدای بروز بحران کرونا تاکنون هیچ مورد مشکوکی در مبادی مرزی و گمرکات گزارش نشده و کلیه فرایندها با ایمنی کامل در حال انجام است.

این دیپلمات کشورمان در خصوص زمان بازگشایی مرزهای جنوبی دو کشور نیز گفت: ابتدا گمرکات برای چند روز فعال بودند، اما به جهت نگرانی های بهداشتی فعالیت آنها متوقف شد. اینک مسئولان جمهوری اسلامی ایران و عراق در تلاش هستند با ایجاد تمهیدات بهداشتی لازم در گمرکات مجدداً این گمرکات فعال شوند زیرا این یک نیاز دو طرفه است.

وی افزود: بازار جنوب و مرکز عراق نیازمند کالا و ملزومات است و باید از راه تجارت تامین شود. امیدوارم با استقرار تجهیزات گند زدایی و اطمینان کامل از روندها و مکانیسمهای بهداشتی، این گمرکات هر چه زودتر فعال شوند.

کریمی در خصوص معافیت 120 روزه عراق از واردات برق از ایران از سوی آمریکا نیز گفت: تامین انرژی گاز و برق عراق از سوی ایران بر اساس توافق دوجانبه صورت میگیرد و با هدف کمک به جبران کمبود برق عراق مقامات این کشور با نزدیک شدن به فصل گرما متقاضی خرید بیشتر انرژی از ایران هستند. قطع جریان صدور انرژی به عراق به دلیل تحریم های ظالمانه آمریکا موجب اعمال فشار و سختی به زندگی مردم عراق خواهد شد.

وی ادامه داد: این اقدام آمریکا یعنی استفاده از ابزار تحریم، مانع از دسترسی مردم عراق به مایحتاج اولیه خواهد شد. علاوه بر این، از نظر کنوانسیون اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل نقض "حق توسعه "که جزو حقوق بشر بوده نیز قلمداد میشود. دولت عراق با تدبیر این مسئله را حل خواهد کرد.

این دیپلمات کشورمان در خصوص وضعیت تبادلات مالی بین دو کشور نیز گفت: اساساً تجارت و مبادلات مالی آن در عراق علاوه بر شیوه بانکی از طرق مختلف مانند صرافیها صورت میگیرد.

انتهای پیام/

R1396/P/S1414,8,90,95/CT1 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا اخبار "عراق"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا اخبار عراق ویروس کرونا اخبار عراق جمهوری اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۰۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

  وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.   علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.   وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.   توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.   علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.   وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.   حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.   وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.   اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری   علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.   وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • مبادله تجاری ۱۱ میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان
  • تجارت ۵ میلیارد دلاری گمرکات کردستان در سال گذشته