Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@17:01:31 GMT

مدیریت شهری برای تعطیلی باغ وحش اصفهان اتفاق نظر دارند

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۱۰۰۶

مدیریت شهری برای تعطیلی باغ وحش اصفهان اتفاق نظر دارند

کوروش محمدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: باید این باغ وحش را به گونه‌ای تغییر دهیم که از حالت تجاری و محلی برای اسارت حیوانات در قفس خارج شود و دیگر بازدید کنندگان نخواهند به آنها پفک بدهند.

وی ادامه داد: باید با تصمیم مناسبی در این زمینه اسم باغ وحش از روی آن برداشته شود تا تضمینی برای ادامه حیات طبیعی حیوانات و تبدیل اصفهان به شهری بدون باغ وحش باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 رییس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای شهر اصفهان افزود: کوه صفه زیستگاه طبیعی برای پرندگان و حیوانات محسوب می‌شود که در زمان حاضر به یک سری قفس و زندان بی‌روح تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه شیر به عنوان سلطان جنگل در قفسی ۴۰ متری زندانی شد، خاطرنشان کرد: بخشی از فعالان مدنی نگرانی برای حیوانات دارند که ۳۱۸ حیوان از ۳۶ گونه که در این باغ وحش نگهداری می‌شوند با طبیعت تصنعی خو گرفته‌اند و تنازع برای بقا و دفاع از خود را نیاموخته‌اند و نمی‌توانند در طبیعت رها شوند و  در صورتی که رهایی در طبیعت، امکان تهیه غذا ندارند و پس از مدتی تلف خواهند شد.

محمدی با بیان اینکه  این محل نباید توسعه پیدا کند اضافه کرد: پیشنهاداتی در این زمینه از طرف فعالان زیست محیطی و مدافعان حقوق حیوانات مطرح شده که در صورت امکان این باغ وحش را به نقاهتگاه یا مرکز بازپروری حیوانات آسیب دیده و محلی برای بازگرداندن حیوانات به طبیعت تبدیل کنیم.

به گفته وی باغ وحش صفه اصفهان باید به مرکز مطالعاتی حیات وحش تبدیل شود تا بتوانیم نگاهمان را به حیات وحش ارتقا دهیم و تقویت کنیم.

وی تصریح کرد: دیدگاه مدیریت شهری و فعالان محیط زیست نسبت به باغ وحش صفه شبیه به هم است و امروز دیگر در تمام دنیا کسی نمی‌تواند از باغ وحش دفاع کند و نگهداری حیوانات وحشی در قفس،  نگاه منسوخ شده‌ای است.

رییس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای شهر اصفهان گفت: باغ وحش به عنوان محلی برای اسارت حیواناتی که آزادی آنها سلب شده و بصورت تصنعی در معرض دید مردم قرار گرفتند، محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: مدیریت شهری اصفهان در دوره‌ای با هدف گردشگری و آموزش کودکان این باغ وحش را احداث کرده که هر ۲ نظریه در زمان حاضر منسوخ شده است و  هیچ گردشگری خارجی حاضر نیست وقتش را به دیدن حیوانات در قفس باغ وحش اختصاص دهد و امتیاز منفی برای شهر در نظر گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: کشورهای پیشرفته محیط زیست طبیعی را برای زندگی حیوانات مهیا می‌کنند و گردشگران در خودروی حفاظ دار، حیوانات وحشی را بطور طبیعی مورد بازدید قرار می‌دهند.

محمدی با بیان اینکه تمرکز بر یک حوزه خاص و مدیریت تک بعدی موجب مغفول ماندن ابعاد دیگر زندگی اجتماعی می‌شود اظهارداشت: مدیریت در یک دوره همه تلاش خود را صرف گردشگری کرده و محیط زیست و حیات وحش را بطور کامل نابوده کرده است.

وی با اشاره به اینکه ژئو پارک قزوین در ۱۰ هکتار وجود دارد که حیوانات بیرون از قفس در حالت طبیعی زندگی می‌کنند اضافه کرد: احداث ژئو پارک در اصفهان زمانبر و هزینه بر است که نیاز به مشارکت بخش خصوصی دارد.

رییس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای شهر اصفهان خاطرنشان کرد: شهرداری و شورای اسلامی اصفهان این آمادگی را دارند که همکاری و تعامل را با بخش خصوصی در این زمینه داشته باشند در صورتی که این وظیفه مدیریت شهری نیست و سازمان حفاظت محیط زیست متولی این حوزه است.

وی افزود: باید بخش خصوصی وارد میدان شود و محیط زیست و منابع طبیعی هم همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند و مدیریت شهری هم بر اساس رسالت خود که تا کنون میلیاردها تومان هزینه کرد و همچنان کمک خواهد کرد.

انتشار تصاویری از وضعیت نامناسب حیوانات موجود در این باغ وحش در فضای مجازی، نارضایتی بسیاری از اصفهانی‌ها و جمعی از دوستداران محیط زیست و حیوانات در دیگر شهرها را در پی داشته و فعالان محیط زیست را برانگیخته تا با راه‌اندازی این پویش، مخالفت جدی خود با نگهداری نامناسب این حیوانات را اعلام کنند و حتی در ابعادی وسیعتر برای کاهش تعداد باغ وحش‌های کشور و احقاق حقوق حیوانات و رهایی موجودات اسیر از در محیط قفس‌ها، دست به کار شوند.

باغ وحش صفه به مکانی برای اسارت ۳۱۸ حیوان متشکل از ۳۷ گونه تبدیل شده که اگرچه سالهاست حال و روز خوشی ندارند اما این روزها بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند تا جایی که هم‌اکنون پویش(کمپینی) زیر عنوان «نه به باغ وحش صفه اصفهان» نیز برای تعیین سرنوشت آن راه‌اندازی شده است.

پارک کوهستانی صُفه امکانات تفریحی همچون تله کابین، بولینگ و پارک بادی را شامل می‌شود اما در یکی از مجموعه‌هایش باغ وحشی قرار دارد  که متولی آن بطورکلی شهرداری و در ابعاد کوچکتر شهرداری منطقه پنج این کلانشهر است.

این پارک در دامنه کوهی به همین نام، در جنوب غرب کلانشهر اصفهان واقع شده و بلندترین نقطه آن ۲ هزار و ۲۳۲ متر است.

برچسب‌ها شورای شهر باغ وحش شهرداری اصفهان اصفهان حیوان آزاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای شهر باغ وحش شهرداری اصفهان اصفهان حیوان آزاری شورای شهر باغ وحش شهرداری اصفهان اصفهان حیوان آزاری مدیریت شهری محیط زیست باغ وحش صفه باغ وحش شهر اصفهان شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۱۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان پیش از ظهر پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه در کارگاه تخصصی آموزشی مدیریت پسماند صنعتی، اظهار داشت: نگاه سازمان محیط‌زیست رسیدن به تولید سبز است و تنها به دنبال اهرم قراردادن قانون نیستیم بلکه رویکردمان این است که با دانش‌های روز دنیا به مدیران صنعتی در راستای ایفای تعهدات زیست محیطی کمک کنیم.

وی افزود: در حال حاضر رویکرد حفاظتی محیط زیست تحقق چرخه حیات در کل صنعت است و تلاش بر این است که تولیدات صنعتی منطبق بر فاکتورهای محیط‌زیستی باشد از این رو مدیران صنایع باید به این درک برسند که وظیفه آن‌ها تنها تولید نیست بلکه باید برای اکوسیستم نیز احترام قائل باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان عنوان‌کرد: انتظار ما این است که به موازات توسعه صنعتی در هرمزگان توسعه زیست محیطی نیز اتفاق بیافتد تا منابع متعلق به آیندگان حفظ شود ضمن اینکه تاکید داریم باید دوره‌های توجیهی برای مدیران صنایع و فعالان بخش خصوصی برگزار شود.

مسیحی عنوان‌کرد: در حوزه مدیریت پسماند استان، گام‌های بلندی برداشته شده است اما از جهت ملموس بودن اقدامات انجام شده برای مردم، نتایج مطلوب ارزیابی نمی‌شود.

وی عنوان‌کرد: متأسفانه مدیریت پسماند در استان به صورت سنتی انجام می‌شود هر چند که شاید چند شهر انگشت شمار در استان مدیریت پسماند را بروز رسانی کرده باشند اما مطلوب ما بروز رسانی این امر مهم در تمام شهرهای استان و تفکیک پسماند از مبدا است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان اظهار داشت: بالغ بر ۵۲۰ هزار تن در سال پسماند عادی در روستاها تولید می‌شود که به صورت سنتی مدیریت می‌شود و به همین میزان نیز حجم تولید پسماند شهرهای استان را شاهد هستیم.

وی تاکید کرد: سالیانه بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید پسماند صنعتی و بالغ بر ۴۰۰ تن روزانه تولید پسماند ویژه داریم از این رو باید مدیریت صحیح پسماند در استان در دستورکار همه بخش‌های تولید کننده زباله و ضایعات قرار گیرد.

مسیحی حجم تولید پسماند پزشکی استان را بالغ بر ۲.۵ تن دانست و گفت: فقط ۵۰ درصد از حجم پسماند پزشکی استان بی‌خطرسازی می‌شود اما بخش دیگر آن به درستی منتقل نمی‌شوند و می‌تواند آثار مخربی به همراه داشته باشد.

وی خاطرنشان‌کرد: در عرصه کشاورزی نیز بالغ بر یک میلیون ۳۰۰ هزار تن در سال ضایعات تولید می‌شود که می‌توان آن را فرآوری کرد اما به نظر می‌رسد متولیان امر برنامه‌ای در این حوزه ندارند.

کد خبر 6088359

دیگر خبرها

  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • بازدید اعضای کمیسیون محیط زیست شورای شهر از مرکز کنترل عملیات شهرداری اصفهان
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان
  • اجرای طرح پاکسازی کیسه های پلاستیکی حاشیه سایت زباله شهری آواجیق چالدران
  • تاکید دانش آموزان آبادان و خرمشهر بر حفظ زمین پاک
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست
  • ساماندهی محل دفن پسماند گتوند در کوتاه مدت