Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@06:17:13 GMT

کرونا بازار بعضی‌ها را سکه کرد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۱۰۳۴

کرونا بازار بعضی‌ها را سکه کرد

ساعت24 -با وجود بحران اقتصادی جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا، بعضی از شرکت‌ها رشد و سود عجیب و غریبی داشته‌اند؛ مانند شرکت‌ سازنده بازی‌ «کال آو دیوتی» یا نرم‌افزار «زوم».

سی‌ان‌ان‌بیزینس می‌نویسد: «همه‌گیری ویروس کرونا برای کسب‌وکارها، شوم و ترسناک است. اخراج‌های گسترده و مرخصی‌های اجباری، باعث شده که فقط در ایالات متحده آمریکا، ۲۱ درصد از کل نیروی کار درخواست بیمه بیکاری بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاددانان می‌گویند که حالا اقتصاد این کشور، در رکود است. حتی با وجود اینکه برخی از ایالت‌ها در حال بازگشت به کار هستند، برخی از شغل‌های از دست رفته، ممکن است که هیچ‌وقت برنگردند. اما در این شرایط، برخی از کسب‌وکارها به دلیل تغییر شدید رفتار مصرف‌کنندگان رونق گرفته‌اند.»

بر اساس این گزارش، رستوران‌ها، کافه‌ها، اداره‌ها و باشگاه‌ها حالا خالی از میلیون‌ها نفر در آمریکا و میلیاردها نفر در سراسر جهان شده‌اند. همین شرایط، فرصت‌های جدیدی برای بعضی از کسب‌وکارها خلق کرده است.

بازی‌های ویدئویی‌ و برنامه‌های تماس آنلاین

ماندن در خانه، بازار بازی‌های ویدئویی را داغ‌تر از همیشه کرده است. «کال آو دیوتی» بازی ویدئویی است که در ایران نیز مانند سراسر جهان، هواخواهان بسیاری دارد. حالا شرکت سازنده این بازی «Activision Blizzard» اعلام کرده است: «فروش نسخه جدید این بازی با عنوان «جنگ مدرن» که سال گذشته منتشر شد، در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ نسبت به ۲۰۱۹، ۲۱ درصد رشد کرده و به ۱.۵۲ میلیارد دلار رسیده است.»

درآمد شرکت «Electronic Arts» نیز که بازی‌های مشهور و محبوبی مانند فیفا و سیمس را ساخته، ۱۲ درصد رشد کرده است.  

در شرایطی که مردم امکان دیدارهای حضوری را ندارند، برنامه‌های موبایلی که امکان تماس تصویری و به خصوص تماس‌های گروهی را دارند، رشد چشم‌گیری کرده‌اند.  

«زوم» برندی است که بزرگترین رشد ناگهانی را در جهان داشته است. این برنامه که ابزاری برای کنفرانس ویدئویی است، تنها در یک روز میزبان ۳۰۰ میلیون نفر در جلسات ویدئویی بوده است. در سه ماهی که از سال ۲۰۲۰ گذشت، سهام این شرکت ۱۲۰ درصد رشد کرد.  

بهداشت خانه و لوازم خانگی 

ویروس کرونا، باعث شده است که رعایت بهداشت و تمیزکردن منازل، چندین برابر نسبت به روزهای عادی و بسیار شدید شود. در این شرایط، نیاز به وسایل بهداشتی اوج گرفته است. فقط در آمریکا شرکتی با اسم « Clorox» که لوازم بهداشتی می‌فروشد، ۳۲ درصد بیشتر از پارسال وسایل تمیزکننده فروخته است.  

شرکت بریتانیایی «Reckitt Benckiser» نیز که موادشوینده و ضدعفونی کننده معروفی مانند برند «دتول» را می‌سازد، به دلیل تقاضای شدید مصرف‌کنندگان رشد چشم‌گیری داشته است. در ماه مارس و آوریل، میزان فروش مواد ضدعفونی‌کننده این شرکت ۲۳۰.۵ درصد و میزان فروش پاک‌کننده‌های چندمنظوره‌ی آن، نزدیک به ۱۱۰ درصد رشد کرد.  

همچنین در شرایطی که میلیاردها نفر از مردم، در خانه قرنطینه شدند و بسیاری دورکاری می‌کنند، وقت زیادی برای فکر کردن به دکوراسیون خانه دارند. «Wayfair» شرکتی مبتنی بر وب است که لوازم خانگی را به صورت آنلاین می‌فروشد. این پلتفرم دیجیتالی که ۱۴ میلیون نوع لوازم خانگی را عرضه می‌کند، در ماه آوریل امسال ۱۲۰ درصد بیشتر از پارسال فروش داشته است. این خرده‌فروشی آنلاین اعلام کرده است که در سه ماهه‌ی نخست امسال، رشد چشم‌گیری در «سفارش‌های تکراری و جدید» مشتریان داشته و تعداد سفارش‌های آن با رشد ۲۱ درصدی، به نزدیک ۱۰ میلیون سفارش رسیده است.  

بنابراین با تغییر سبک زندگی و سبک کاری در سراسر جهان، بازار بعضی‌ها سکه شده است.

منبع:ایرنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: اقتصاد جهانی ویروس کرونا درصد رشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۱۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود

اردیبهشت به نیمه رسیده و تاکنون نیز بازار اجاره تورمی نسبی را تجربه کرده است. فعالان و مشاوران املاک می‌گویند این روند افزایشی انتهای اردیبهشت‌ماه بیشتر نمود می‌یابد و مستاجران باید از ابتدای خرداد منتظر تثبیت قیمت‌ها باشند.

دست صاحبخانه‌ها در ایران کاملاً باز است

به گزارش تجارت نیوز، مجید گودرزی، کارشناس حوزه مسکن، درباره روند فعلی بازار اجاره گفت: «در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود. اگر قانون وارد بازار اجاره شود، قطعاً شاهد اتفاقات کنونی نخواهیم بود. مثلاً در آلمان ودیعه سه برابر اجاره ماهانه است. همچنین بعد از اتمام قرارداد اجاره، ودیعه همراه با سود آن به مستاجر بازگردانده می‌شود.»

او ادامه داد: «ودیعه در ایران مصیبتی بیشتر از اجاره است و صاحبان املاک تا جایی که بتوانند از مستاجران مبلغ بیشتری بابت ودیعه دریافت می‌کنند. دست صاحبخانه‌ها در ایران کاملاً باز است و هیچ قانونی وجود ندارد. در نهایت اکنون به دلیل ترک فعل نمایندگان گذشته مجلس برای قانون‌گذاری در بازار اجاره فشار زیادی وجود دارد»

اجاره‌خانه باعث فلاکت ۳۰ میلیون ایرانی شده است

گودرزی درباره سهم هزینه‌های مسکن از سبد خانوار‌ها توضیح داد: «اگر بنا بر قانونمند شدن باشد نباید بیشتر از ۲۰ تا ۳۰ درصد درآمد خانوار‌ها به اجاره اختصاص یابد، اما اکنون بر اساس گفته آقای زاکانی بیشتر از ۷۹ درصد درآمد خانوار‌ها به‌ویژه در تهران به اجاره و هزینه‌های مسکن اختصاص پیدا می‌کند. این رقم، درصد بالایی محسوب می‌شود و باعث فلاکت ۳۰ میلیون مستاجر ایرانی شده است.»

او ادامه داد: «اگر بی‌قانونی ادامه پیدا کند هیچ سقفی برای افزایش اجاره وجود ندارد و صاحبخانه‌ها هرقدر بخواهند از سفره مستاجر برمی‌دارند.»

۱۰ میلیون جوان ایرانی قادر به تشکیل زندگی نیستند

این کارشناس حوزه مسکن گفت: «هنگامی که صد درصد درآمد افراد از آن‌ها گرفته می‌شود، بحرانی جدی به بار می‌آید. تعداد زیادی از خانواده‌های مستاجر از هم پاشیده‌اند. تعداد زیادی نیز اصلاً شکل نگرفته‌اند! اکنون ۱۰ میلیون جوان ایرانی قادر به تشکیل زندگی نیستند و این روند غلط ویرانگر نباید ادامه پیدا کند.»

برخی صاحبخانه‌ها به تمام درآمد خانوار‌ها نیز راضی نیستند

او در مورد افق دید خود در این زمینه بیان کرد: «اگر فرض کنیم مسئولان به این حوزه توجهی نشان ندهند و قانونی در این زمینه به اجرا درنیاید، می‌توان پیش‌بینی کرد ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد خانوار‌ها به بخش اجاره اختصاص پیدا کند. هرچند اکنون برخی صاحبخانه‌ها به صد درصد درآمد خانوار‌ها نیز راضی نمی‌شوند.»

هیچ حقوق‌بگیر ثابتی قادر نیست در تهران زندگی کند

در کنار تمام این مشکلات در بازار اجاره، مجلس اقدامی جدید برای کنترل بازار اجاره در پیش گرفته است؛ سخنگوی شورای نگهبان امروز اعلام کرد، طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شده است. اما این طرح چه تاثیراتی می‌تواند بر بازار اجاره بگذارد؟

گودرزی در این زمینه نیز گفت: «پس از گذشت ۱۱۶ سال از قانون‌گذاری در ایران هیچ بند قانونی‌ای برای بازار اجاره وجود ندارد و این طرح می‌تواند حرکت خوبی در این زمینه باشد.»

او افزود: «امید می‌رود اوضاع به گونه‌ای پیش رود که پرداخت اجاره برای مستاجران قابل تحمل شود، زیرا یک بحران ملی است و هیچ کشوری در دنیا نیاز‌های ضروری مانند مسکن را به مکانیسم عرضه و تقاضا واگذار نمی‌کند. این یک نقص بزرگ در قانون‌گذاری است. اکنون مشاهده می‌کنیم نارضایتی‌ها در این بخش به‌شدت بالاست.»

این کارشناس بازار مسکن توضیح داد: «آنچه سران قوا تصویب می‌کردند مصوبه بود و حتی از طریق شورای حل اختلاف هم رد می‌شد، چون می‌گفتند مصوبه قابل اجرا نیست. اکنون تهران جهنم کارگران و کارمندان شده است و هیچ حقوق‌بگیر ثابتی قادر نیست دیگر در این شهر زندگی کند.»

حالا باید دید در انتهای اردیبهشت‌ماه چه بر سر بازار اجاره می‌آید و آیا طرح ساماندهی بازار اجاره برخلاف سال‌های گذشته می‌تواند نقشی مفید در عرصه بازار اجاره ایفا کند یا خیر.

دیگر خبرها

  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • «سقف‌گذاری برای اجاره‌بها» به قانون تبدیل شد
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • مراحل تولید وانت و کامیونت های "فورد" در ویدئویی دیدنی (فیلم)
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • بهره‌گیری از بازی‌های ویدئویی در برنامه‌ریزی شهری
  • قیمت طلا به کف رسید؟