Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهریار شهمیری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره هدایت نقدینگی موجود در بانک‌ها به سمت صندوق‌های با درآمد ثابت در شرایط احتمال کاهش نرخ سود اظهار داشت: سود صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت با فاصله‌ای، بالاتر از سود بانکی بوده است.

وی ادامه داد: صندوق‌های با درآمد ثابت با مساله سرمایه‌گذاری در سهام مواجه هستند و طبق آ‌خرین مصوبه سازمان بورس باید 10 درصد بودجه خود را به خرید سهام اختصاص دهند که این رقم قبلا حدود 15 تا 20 درصد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سرمایه گذاری باعث می‌شود که با توجه به شرایط مثبت بازار سرمایه در سال‌های اخیر صندوق‌های با درآمد ثابت که بخشی از سرمایه خود را به خرید سهام اختصاص داده‌اند با رشد فوق  العاده‌ای مواجه شوند که این رشد با توجه به شرایط بورس همچنان ادامه دارد.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه صندوق‌های با درآمد ثابت نزدیک‌ترین ابزار تعریف شده در بازار سرمایه به بازار پول هستند گفت: این صندوق‌ها باید بیش از 90 درصد دارایی خود را نسبت به سرمایه گذاری در سپرده بانکی یا اوراق مشارکت بپردازند و هیچ گاه بیش از 50 درصد آن هم نمی‌تواند سپرده بانکی باشد.  در شرایطی که ابزارهای پرریسکی مانند سهام و سایر ابزارهای مالی فعال هستند، صندوق با درآمد ثابت جزو ابزارهای کم ریسک محسوب می‌شود.

وی افزود: صندوق با درآمد ثابت بیشترین شباهت را به ابزارهای بازار پول دارند به این دلیل که در اساسنامه آن تعریف شده می‌توانند اوراق خریداری کنند و سپرده بانکی داشته باشند.

شهمیری اظهار داشت: فرهنگ عمومی نشان داده وقتی یک بازاری در حال رشد است مردم سرمایه خود را به سمت آن بازار هدایت می‌کنند چنانچه دیدیم استقبال از عرضه‌‌های اولیه چقدر زیاد بود.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد:‌ 190هزار میلیارد تومان ارزش دارایی‌ها و منابع صندوق‌های با درآمد ثابت محسوب می‌شود 100 هزار میلیارد تومان آن سپرده بانکی و حدود 68 هزار میلیارد تومان در اوراق مشارکت و 22 هزار میلیارد تومان هم در سهام سرمایه گذاری شده است.

وی گفت: بنابراین حجم عظیمی از این منابع در صندوق‌های متعلق به بانک‌ها سرمایه‌گذاری شده و کمتر از 10 درصد از این پول مربوط به صندوق‌های متعلق به نهادهای مالی بخش‌های غیربانکی است از این رو بانک‌ها بیشترین استفاده را از این ابزار داشتند. بنابراین این نهادها می‌توانند در صورت استفاده از پتانسیل بیشتر بازار سرمایه با تخصص خود ریسک بیشتری را متقبل شوند و با جلب اعتماد مردم جذب حداکثری نقدینگی را داشته باشند.

شهمیری با تاکید برا ینکه نمی‌توان نقش بسیار مهم و مثبت صندوق‌های با درآمد ثابت را در تامین مالی دولت و خرید اوراق مشارکت منتشر شده در آینده نادیده گرفت اظهار داشت: در حال حاضر حداقل 40 درصد دارایی های صندوق‌های سرمایه گذاری باید به خرید اوراق با درآمد ثابت اختصاص یابد. در این شرایط است که دولت تامین مالی راحت‌تری را انجام می‌دهد و این سهولت در تامین مالی‌ها به پشتوانه صندوق‌های با درآمد ثابت است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: بسیار خوش بین هستم که این صندوق‌ها بتوانند نقدینگی خرد را از سطح جامعه جذب و پس از تجمیع، نسبت به خرید اوراق منتشر شده توسط دولت و بخش خصوصی اقدام کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جامعه درآمد سپرده بانکی سرمایه نرخ سود صندوق های با درآمد ثابت هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری بازار سرمایه سپرده بانکی صندوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۲۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ رشد پایه پولی به ۱۶.۹ درصد رسید

به گزارش قدس آنلاین، بانک مرکزی اعلام کرد با اجرا و پیگیری دقیق سیاست‌های پولی در بانک مرکزی، نرخ رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد به طوریکه نرخ این شاخص مهم پولی و تأثیرگذار در تورم نسبت به رقم فروردین سال ۱۴۰۲ که ۴۵ درصد بود با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش، در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به ۲۸.۱ درصد رسید. رشد پول (بخش سیال نقدینگی) نیز از ۶۵.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷.۵ درصد در پایان اسفندماه سال گذشته کاهش یافت. بنابراین با کنترل شاخص‌های پولی اثرگذار بر تورم انتظار می‌رود شاخص نرخ تورم نیز در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت نماید.

کاهش قابل توجه رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ همراه با کاهش رشد نقدینگی در این سال، بخوبی حاکی از توفیق بانک مرکزی در کنترل کل‌های پولی و ایجاد شرایط لازم برای کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی می‌باشد. بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم پایه پولی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۱۱۰۷۷.۰ هزار میلیارد ریال رسید.

تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی و دستیابی به اهداف پیش بینی شده

بر اساس این گزارش، نرخ رشد نقدینگی نیز طی یک روند نزولی از ۴۰.۶ درصد در پایان سال ۱۳۹۹ و ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ به ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسید که این امر، بیانگر توفیق کامل بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی و حصول اهداف تعیین شده می‌باشد.

بر اساس آمارهای مقدماتی، حجم نقدینگی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ به رقم ۷۸۸۰۸.۹ هزار میلیارد ریال رسید. لازم به اشاره که دستیابی به رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲، در شرایطی حاصل شده است که رقم رشد نقدینگی سالانه زیر ۲۵ درصد آخرین بار در سال ۱۳۹۷ (۲۳.۱ درصد) محقق شده بود.

بدیهی است که کاهش رشد نقدینگی به عنوان یکی از عوامل اصلی شکل‌دهی به تورم، نقش مهمی را در کاهش نرخ تورم در سال جاری و سال‌های آتی ایفا خواهد نمود.

کاهش قابل توجه شاخص‌های پول و شبه پول و انتظار کاهش تورم در ماه‌های آتی

مروری بر عملکرد اجزای نقدینگی حاکی از آن است که رشد پول (بخش سیال نقدینگی) در سال ۱۴۰۲ نیز بطور قابل توجهی کاهش یافته و از ۶۵.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۱۷.۵ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسیده است.
در مجموع، روند نزولی قابل توجه رشد نقدینگی و رشد پول، مؤید آن است که در سایه ثبات ایجاد شده در سال ۱۴۰۲، از شدت انتظارات تورمی فعالین اقتصادی کاسته شده و در نتیجه انتظار می‌رود که نرخ تورم در ماه‌های آتی ارقام پایین‌تری را ثبت نماید.

لازم به اشاره است ضریب فزاینده نقدینگی نیز در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به پایان اسفندماه ۱۴۰۱، معادل ۲.۹ درصد کاهش یافته و به رقم ۷.۱۱۲ رسیده است.

در مجموع کاهش رشد نقدینگی، کاهش رشد پایه پولی، کاهش رشد پول و نیز تنزل ضریب فزاینده نقدینگی همگی دلالت بر اثربخشی سیاست‌های پولی بانک مرکزی مبتنی بر استفاده ترکیبی از کلیه ابزارهای سیاست‌های پولی دارد که این موضوع نه تنها در سال گذشته بلکه به صورت موثرتری می‌تواند تأثیر منجر به تداوم پایدار روند نزولی نرخ تورم در دوره‌های زمانی آتی داشته باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • نرخ رشد پایه پولی ۱۶.۹ درصد کاهش یافت
  • نرخ رشد پایه پولی به ۱۶.۹ درصد رسید
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • ورود هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های با درآمد ثابت
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن